ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Rolig rubrik :D

2010-12-31 22:07:27 / 2 kommentarer ..


Om exakt 1 h och 56 min så är det 2011 ...
Scary egentligen :S

Ville egentligen bara säga 
                                        

. tyyp ^^

Mitt år

2010-12-31 15:20:00 / 1 kommentarer ..


Känner att jag, som alla andra, vill skriva om mitt hästår.
Är ju trots allt, inte många timmar kvar av året 2010..

Året började ju (såklart ;) ) med Januari.
Tränade ganska mkt då med min b-ponny Puff precis innan tävlingarna drog igång igen. På en träning slog vi bla vårat "hopprekord" eller vad man ska säga x] .
Första starten blev den 24 , dressyr på fältis. De gick superbra! Han var ju inte precis en "dressyrponny" , men vi fick 58% och placerade oss som 2:a! Puffs allra första placering i dressyr.
Sen nästa tävling blev den 31 , hopptävling på Grs . LCn gick jättebra, 0+0 fel och 0,11 sek utanför placering (2plac) och LBn vart vi 0+4, första gången vi gick te omh i en LB ^^


Bild på Puff från Januari


Efter prisutdelningen.


Sen kom Februari.
Vi tränade väl på som vanligt oh allt flöt på. Första tävlingen i Feb kom den 21. Hopptävling på Hrk. 0,43 sek ifrån en vinst i LCn och vi vann LBn! Våran första vinst (L)
LCn från Högbo   LBn från Högbo
alt="" />
Mars.
Första tävlingen vart den 7. En dressyr på Grs. LC:1an gick skitdåligt, Sen i LB:1 gick de jättebra! 1 p i från plac, och jag var jättestolt, för att Puff var så nära en plac i dressyr när han för bara ett år sen gick på knappt 44% i LB:1orna.
Sen nästa tävling skulle ha blivit den 21, men den 20 på en träning, gick han inte helt rent. Vi avbröt träningen direkt och strök oss från tävlingen. På tisdagen elr nåttsånt åkte vi till Mälarkliniken och kollade honom. Han var knappt ½ gradigt halt. Men vi beslöt oss endå för att ge honom vila och börja sätta igång honom igen snart. Så resten av Mars gick väl åt att gå med honom, och sedan få skritta honom barbacka.

Har ingen bild från mars tror jag x)

April.
Jag hade börjat sätta igång honom igen och den 3 fick vi börja trava igen. Puff gick bättre en någonsin och allt var bra. Jag fyllde år den 21. sen Den 25 var de tävling på GPK. Framridningsklass LC, och sedan berodde de på hur de gått  i LCn om man skulle få vara med i laget. När jag åkte dit var jag så nervös så jag nästan ville kräkas :( Men Puff var en pärla och allt gick superbra! och vi vann faktist den så vi kom med i laget! jag var glad då! :D
 


Maj.
Den 9 maj åkte vi iväg till ett fältävlansläger. På fredagen hoppade vi banken och gick igenom grunder för terräng osv. Lördagen började med ett dressyrpass, och Puff gick bättre än han gjort någonsin! sen på em hoppade vi terräng. På söndagen blev de debuten i fälttävlan för oss. 0a! <3
sen var de dressyrtävling på Örs, som gick bra tyckte jag, dock tyckte inte dommarn det x)
den 22-23 var de meeting på StORK. Hoppade LC - LB på lördagen , och laget LC+5 på söndagen.
Efter de hände de värsta. Vi tyckte att Puff var halt så efter ngn dag åkte mamma med honom till mälarkliniken medans jag var i skolan. Mamma kom hem och sa att vi nog var tvungna till att ta bort honom. Efter det skrattade jag nog inte på flera veckor.

Terränglägert

/> Nån hoppträning

Juni.
Juni började ju inge bra. Jag var i stallet i princip hela dagarna för att få vara med Puff så mkt som möjligt. Vi skrittade ut barbacka för han gick ju på butta, elller sp var jag bara ute och gick med honom. Den 14, de var då de hände. Vi tog bort Puff...
Resten av Juni gick väl segt, vi åkte och provred en massa hästar, annars var jag nog bara hemma och gjorde ingenting.
Vi provred ju som sagt en massa, och tillslut hittade vi den bästa! Smirnoff <3 Jag fick hem honom den 24, dagen före midsommarafton. Resten flöt väl på, jag var glad igen! Vi tränade på , Smirre och jag. Samt badade vi och stekte i solen. haha en dag var de 30 +, sjukt!


Bland dom sista dagarna med Puff <3


Bland dom första dagarna med Smirre <3

Juli.
Årets varmaste månad! Det kallaste den månaden var vär 25 + ? sjuuukt varmt iaf!
Vi tränade på för våran debut skulle bli den 17 , dressyr i borlänge. Debuten gick bra och vi vann med 6 % tillgodo. den 18 hopptävlade vi på Sorf som gick bra. Nästa helg hopptävlade vi på Orf som oxå gick bra, fick mkt bättre resultat än förra gången. Allt flöt på och jag var glad igen, iaf gladare än jag var i Juni.
I slutet av månaden reste vi iväg till Frankrike.

Augusti.
Jag var borta i Frankrike ända till den 10 (?) runt där iaf kom jag hem igen. Vi flyttade Smirre till ett annat stall och stog där med Amanda :D Smirre trivdes bra där och han hann bli väldigt kär i Cactus ;)
Tränade väl på som vanligt och skolan började igen.
29 dressytävlade vi på StORK. LC:2 gick superbra tyckte jag men trodde att jag skulle h 0% chans att få en plac, alla andra på frammridningen var så fina och gick så bra! Och jag missade en galoppfattninng och så trodde jag att de var kört för oss. Så jag blev helt paff när speakern ropade ut att jag hade fått 76%. 2:an hade 63%. Första gången jag vann så stort x] LB:0 gick oxå bra, vi fick 67% och kom 3:a , slog t.o.m ngr som tävlade LA ^^


September.
Hösten kom igång tidigt och de hade redan börjat falla enmassa löv. Vi flyttade även Smirre igen , denna gång till Lervik! :D
den 5 var de redan dags för Div 2 i dressyr. I LCn fick vi 74 % och vann. Hapyface var jag då :D i LBn fick vi 69% och blev tvåa på det :)
den 19 var ja på Gpk och tävlade. Julia, Smirres förra ägare kom även och kollade då :D tävlingen gick superbra för oss och vi vann LBn och debuten i LAn :D
Ocktober.
Den 3 hopptävlade jag på StORK. Gick väl helt okej. De hade ju gått såbra i dressyren för oss så jag hade väl förstora förhoppningar kan man säga.
glömmde bla vägen i första klassen och fick ett stop + pet i andra klassen. Var jättebesviken först, men sen ändrade jag mej . För trots allt så är han inte ett dugg lätt att hoppa!
Den 10 tävlade vi dressyr igen, på hemmaplan! Jag var sjukt nervös och ville så gärna att de skulle gå bra, nu när de var hemma. Men LC.1an gick skitdålig och jag skämdes nästan. Jag vart så besviken på mej sj, och efter den klassen åkte mamma och jag ut i skogen en stund för att jag behövde samla mej sj. Men jag är ju ganska känd för att inte ge upp i första taget, och tror nog att de var för att de gick så dåligt i LCn som gjorde att jag red bättre som aldrig förr i LB:1an. De var den bästa ritten jag gjort och den gav 76 % och vinst! + att laget kom 3:a! Jag var helt överlycklig :D
Vi klippte Smirre oxå, och han blev mkt piggare, med lite extra bus och bockningar ;)
Den 24 tävlade jag på HRS. Vann LC:1 som gick väl helt okej. De var knappast den bästa ritt jag gjort och jag hade många missar, och kom 2 i LB:1som oxå gick helt okej, men kan gå så mkt bättre. Lite dålig frammåtbjudning, men fick ändå 67%  

/>

November.
Första helgen hopptränade jag för Gabby.
Sen kom Årets sista tävling, den 6 november. Hopptävling på GRS. Jag var riktigt bestämmd och tänkte inte låta de gå så dåligt som förra gången! Och de gick det verkligen inte! ;) vi var 0a i LDn och 0+0 i LCn, Smirres första omhoppning :)
den 13-14  var det mönstring för utvecklingsteamet i dressyr. Det gick verkligen skitdåligt på den mönstringen och jag trodde inte att jag skulle komma med. För de gick verkligen skitdåligt!
Så man kan säga att jag blev glad när jag såg att jag kommit med på utvecklingsplats, men jag kan inte låta bli och undra om jag skulle ha kommit på en fast plats om de gick någorlunda bra på mönstingen ? Jag var hursomhelst glad! :)
Jag och Smirre och resten av vårat grymma DIV 2 lag fick vara med på en clinic på GRS, som handlade om sitsens inverkn och lite såntdär. Var jättekul , och efter clinicen tog vi kort på hästarna i laget och sedan åkte vi med hela laget (dock utan hästar ;) ) till MAX och åt :)
Den 27 november åkte jag med Vilma till Sthlm Horse Show. Sog massa saker, bla en kamel som gjorde galoppombyten i varje, gjort öppna och skänkelvikningar. De var helt facinerande! :D
Vårat grymma lag med alla rosetterna på :D
/>


December.
Årets sista månad kom och började med en Helena Perssonträning på GRS 1-2. Som gick superbra och vi slog vårat hopprecord (Y) Hoppningen hade äntligen börjat släppa för oss!
Löshoppade Smirre ngn dag där då oxå, och han fick hoppa riktigt högt, och då såg jag ju att han kunde, han kunde om han ville. Och nu har jag aldrig tvekat på höjden längre <3
Lite senare in i månaden fick jag reda på att jag kommit med på utvecklingsplats i utvecklingsteamet. Tränade på som vanligt osv. På julafton var jag glad, dels åt att de var just julafton, men även för att då hade jag ägt Smirre i exakt ett ½ år!


Grymma häst!

Mitt år har varit väldigt svängande. Jag har gråtit floder, samt skrattat enormt. Och allt som allt så är jag väldigt glad över mått år, 2010. :)


Årets sista dag...

2010-12-31 13:21:50 / 0 kommentarer ..


Idag är det sista dagen på året. Känns både bra och lite tråkigt :/ Var nere i stallet nyss och la bara dit Mathildas julklappar. Hon har ju honom idag. Imorse vkanade jag tidigt för mamma fyller ju år idag ;) Firade henne och åt tårta till frukost. Kunde morgonen bli bättre ? ;D Har städat och hjälpt pappa med maten för ikväll kommer släkten för att fira mamma och nyårsafton.
Med andra ord kommer jag ha fullt upp ikväll ;)


finaste <3

Knäppis haha :D

2010-12-31 00:40:01 / 0 kommentarer ..


Kid var galen ute i trädgården idag haha ;D Hoppade runt som en galning (Dock gör han det varje dag...) och sprang och tebaka  o höll på.

Så ja satte mej ner för att ta kort och då vände han och hoppade ett 2 m (jag skojjar inte!) långt språng , trodde han skulle hoppa på mej x]


titta, de var ibörjan av språnget haha.
Knäppis :DD
Och jaaaaa, jag tkr han är söt. Är han inte de ? :D
Kanske inte just på bilden men, annars ;)

Ny dag ^^

2010-12-31 00:09:07 / 0 kommentarer ..


Kl är 00:05. Så idag äre nyårsafton typ ^^ Året har gått så fort, och jamenar om 24 timmar är det 2011 ?!
Scary :s
Har väl inget nyårslöfte mer än mitt gammla vanliga : "2011 ska bli bättre än 2010!"
Har haft det varje år (dock bytt ut åren zåklart ;)) och tkr att de funkatt bra hittills.
Mamma tog massa fina kort från idag (igår dåå..) när jag red. Så ni ska få en bildbomb snart så fort jag orkat ladda över alla (A)


Min stjärna ! :*<3

Helgens inköp.

2010-12-30 23:24:20 / 0 kommentarer ..


Hehe , jag är lite seg av mej 8)
Men jag tog mej ändå tid till att fota (och ladda över bilderna) allt de  som jag köpte (2 grejer xD ) när jag var på stan med Jossan + tröjan jag fick av henne i julklapp :D + julklapparna jag fick av världens bästa medryttare, Mathilda :D


tröjan från HM :D
(ser mkt bättre ut irl, såhär ser den ful ut x] )
Linnet ja köpte, oxå från HM.
Ja blev glad när jag såg att de bara kostade 50 :- ^^

Tröjan jag fick av Joss :D
Från Gina ^^


Vita boots som jag fick av Mathilda :D


tyglar som jag fick av Mathilda :D Nu kan jag ha tyglar på alla 3 tränsen. Innan så har jag fått flytta tyglarna från uteritt tränset till hopptränset , nu slipper jag de ^^


Och pannbandet jag fick av Mathilda :DDD
Guldigt, fatta hur snygg han kmr vara med de på hopptränset ? :D Ska bli mitt nya tävlingspannband ^^

Sen var mamma och jag förbi Hööks i lördags och där köpte jag ett till 3-delat med tungfrihets bett och en ny grimma. Dom sm hade haft stalltjänsten hade tydligen slarvat bort hans dåvarande grimma genom att hänga den på stolpen precis brevid hagen, vilket vi aldrig brukar göra för då tar hästarna tag i grimman och drar med sej den in i hagen och börjar leka med den. Ibland undrar man hur folk tänker ? :/
Han blev hursomhelst übersnygg i sin lila grimma! Färgen passar honom då han är lite tjejjig av sej ;;)

Blev dock ingen bild på dom grejerna

Ngn ville se.

2010-12-30 17:09:20 / 2 kommentarer ..


På sista hoppspecialen bytte vi ju hästar, jag fick rida Timjan. Vilma Wiklund´s häst.
Och de var ngn som ville se bild på när jag red honom.


Varsågod. Blev bara en bild, orkade inga mer haha...

kortis

2010-12-30 14:28:27 / 0 kommentarer ..


Lite kort inlägg nu.
Ska nog förmodligen ner till stallet alldeles strax, mocka och lite sånt, sen ikväll ska jag rida honom i ridhuset. Ska nog mest lösgöra honom och rida igenom skolorna elr så. Han var ju stel igår på frammridningen till hoppningen som jag nog glömmde säga x] men dagen efter hoppning brukar han vara mjuk och fin :D
Sov till 1 idag :/ Jag älskar att sova länge och så ,men förösker ändå att gå uppmkt tidigare för halva dagen har ju gått då :/
men skönt ändå att man kan få sova ut ngn gång :)Grymma häst!

Sammandrag av Globen Horseshow 2010 nu.

2010-12-29 23:25:56 / 0 kommentarer ..


Kolla TVn nu! De är sammandrag av Golben. Visar de mesta av det jag var där ocg sog irl, men men :)Bjussar på en bild från globen :)

Besta hesten :D

2010-12-29 22:52:16 / 0 kommentarer ..


Hoppad lite idag ju. Red samma övning som Gabby tyckte att vi skulle träna på, som lärde honom att taxera bättre osv. De var alltså upphöjd bom, upphöjd bom ett galoppsprång och så en oxer. Superduktig var han! <3 börja lite lågt för att hoppa fram , sen höjde vi till 70, sen upp till 90. Sen hoppade jag kanske 4 språng på 1 m. Och sen tog jag ca 3 språng på 110. Han klarar den höjden hur lätt som helst! Grym ponny! Hoppar LA höjd med god marginal! :D


framhoppningen :)


1 m :)110 <3110 igen ^^


Diss

2010-12-29 21:41:00 / 1 kommentarer ..


... Dissar Tretorn Falsterbo! Tycker vanliga Tretorn är fula, dessa var hemska! Inte testat dom, men nej, så grymt fula!

feting Diss!!


home :)

2010-12-29 16:26:02 / 1 kommentarer ..


Hemma nu . Är antagligen bara hemma i en timme eller så för snart är även mamma hemma. Sen tbx till stallet :D
Mockade och gjorde all hans mat, samt smörjde hans 3 träns, och hans 2 sadlar + att jag borstade av dressyrskydden och städade i lådan! Duktig tkr jag att jag var! :D
Så nu sitter jag här med min choklad (<33333) och jag ska läsa ( ni vet boken som jag är besatt av ;) ) .
Hörs sen.


(arkivbild)
Jo juste, jag tog ju med kameran till stallet för jag tänkte ta kort på hästarna i hagen. Dom brukar alltid busa så de blir oftast roliga och fina kort, och så tänkte jag ta kort på stallet och visa er. Så jag bytte batterier här hemma innan jag åkte, men när jag kmr till stallet är kameran ändå urladdad ? :(
Blev sur då ja (a)


Hoppning på schemat!

2010-12-29 12:53:13 / 0 kommentarer ..


Idag har vi haft lov i exakt en vecka! :D *gilla*
Ska snart ner till stallet för att mocka och fixa allt, sen ikväll när mamma kmr hem så ska vi ner och hoppa! *gillas ännu mer* Ska mest träna på dom övningar vi gjorde med Gabby.
Skriver mer sen när jag kmr hem :)


Jag kan inte sluta skratta åt den

2010-12-28 18:41:49 / 0 kommentarer ..
Kvällshumor!! (Y)

Schockemöhle schabrak in my <3

2010-12-28 17:46:16 / 2 kommentarer ..Jag älskar deras schabrak <3 Dom är snygga, sköna för hästen, och så har dom bra passform.

Detta vill jag ha:


Blir säkert snyggt på Smirre för han passar i såna färger, spec med den vita passpoalen.

Och sen vill jag ha de här :
Snyggare tävlingsschabrak får man leta efter ;)

Varför måste dom kosta så mkt ? :(

Långhårig ponny

2010-12-28 17:38:07 / 0 kommentarer ..


Smirres päls är helt otrolig! Vi har klippt Smirre 2 gånger de här året redan, och vi måste klippa den igen! Han är jättelånghårig, som en liten björn :') Gullit ju, men han blir så svettig x] Dessutom är det snyggare med en välklippt ponny.
Dock en aningens jobbigt att klippa honom hela tiden.


Smirre när vi klippte honom första gången.

Valbo

2010-12-28 17:20:51 / 0 kommentarer ..


Kom nyss hem från att ha varit i Valbo med Jossan från kl ett. Hitta En tjocktröja och ett linne och lite mer :D
Sen skulle vi köpa splash, men de fanns inte så då köpte vi milkshake ist. och jag tog choklad, men den smakade Kaffe ? Så jag slängde den :(
Mathilda hade Smirre idag :) Vi ska byta julklappar och nu har hon lagt dit sitt i stallet. Så jag är väldigt pigg på att åka till stallet nu (aa)
Håller på och bearbetar en text om "mitt år" eftersom att alla andra lägger ut texter om de , så kände jag att jag väl oxå skulle görat ;)


<3


haha

2010-12-27 21:51:11 / 0 kommentarer ..


Jag gjorde inget av de jag skulle idag x) Inget mer än att jag red dåra.
Jag fick ju en bok i julklapp som jag inte kan sluta läsa haha! löjlig egentligen, men jag tar med den överallt för jag måste läsa hela tiden! xD Tur att den är tjock, för annar skulle den vara slut på en gång.
Aja, lyckades slita mej ifrån boken nu.
Red ut idag, ut och pulsade i snön. Bra konditionsträning för dom ju. Bara man inte gör de för mkt. Han är så snäll så jag vet inte vad! Går igenom snövallar som är upp till bogen på honom, så han får "hoppa" för att komma fram. älsklingen <3
Nu ska jag läsa lite till och sen sova , så natt på er :)Random bild. Vinst i Hofors.
Kolla hans nacke!! Muskler alltså! :D

Veckans ponny

2010-12-27 21:42:25 / 1 kommentarer ..


Har totalt glömt bort de, men nu kommer det!

Lindens Angus

Besök Fannys (&Felicias,Maddes&Julias) blogg : http://Ponnykungarna.blogg.se

Valde honom för att han är så fin! Riktigt snygg! Och Jag har faktist ridit honom! :D Han är mjuk och har bra steg och lätt för att samla sej. Han är riktigt duktig och kommer att gå långt i dressyr. Och han har cool färg! Älskar den!
Och Fanny som äger honom är jättesnäll! :D

Grattis!


God morgon

2010-12-27 10:27:28 / 0 kommentarer ..


Nyss vaknat, ska snart äta frukost .
Aja, de här hade jag väl tänkt göra lite idag :+ att jag ska blogga lite ;)

bloggtorka :(

2010-12-26 22:18:18 / 4 kommentarer ..


Har brist på ideér om vad jag ska skriva om. Så nu får ni hjälpa mej.
Nu får säga precis de ni tkr jag ska skriva om!
Tex :
Skriva om Lervik ?
Mer Hissar och Dissar ?
Frågestund ?
Vill ni veta mer om Smirre ?
Hur jag tänker innan/på tävlingar ?

Kom igen nu och ge lite tips, annars blir ju bloggen tråkig :(
Har haft över 60 läsare både i förrgår, igår och idag. Vad kostar en kommentar? Inget, nejuste ;)
Så skriv nu!


de här lyssnar jag på just nu

2010-12-26 21:58:59 / 0 kommentarer ..


Jag älskar den här låten. Lyssnar på den 8 ggr om dagen <3


snö :C

2010-12-26 21:55:19 / 0 kommentarer ..


De är så mkt snö i trädgården nu att man nästan måste börja bygga tunnlar ist för gångar x] Mer än 2 m äre iaf.


Titta, och ändå hade vi tagit bort lite snö tidigare därifrån...

btw; Jag är Sveriges snällaste ponny! Idag när vi skrittade av hade de snöat igen på "avskrittningsrundan" så de var 1 m snövall + lite mer att ta sej igenom för att kunna skritta den rundan. Smirre tvekade lite först, men nr jag smackade pulsade han rätt igenom den, snön var upp till bogen på honom :') sen resten av rundan var de inge mer snö så de gick ju bra, men endå. Puff hade kastat av mej och sedan stuckit om jag hade försökt med honom x) Nejdå, han var snäll han med <3

*

2010-12-26 16:45:55 / 0 kommentarer ..


Ska snart bort. Vi ska äta med hela släckten. Bloggar lite mer när jag kmr hem ^^

Han gick iaf jättebra idag! Han var ju så stel igår så jag trodde att han skulle vara de idag med. Men idag var han helt underbar! Gjorde lite enklabyten , galoppsperpentiner, öppna % sluta osv. Och allt gick perfekt!
Red serpentiner ca 8 bågar, och när vi var vid medelinjen gjorde jag ett enkelt byte. Och de gick så bra så ja... :DD Han kom verkligen upp i  formen och satte under sej jättebra! Igår när de gick dåligt, då tog mamma kort, men idag när de gick superbra, då blev de inga kort alls! Typiskt alltså... :/


Bucastäcket

2010-12-26 12:59:44 / 0 kommentarer ..


Sååå, vad tkr ni om de, Hiss elr Diss ?

Julbilder

2010-12-26 12:57:04 / 1 kommentarer ..


Red ju ut på julafton, och vi var lite "juliga" . Mamma tog oxå kort.
Enjoy!

 
Visst var vi juliga ? :D

Nytt

2010-12-25 22:19:30 / 0 kommentarer ..


beställde ju 2 st Buccas täcken på Valboridsport i Höstas. Utetäcket kom nästan på engång, Och igår kom de andra täcket haha x] Men men, de är iaf ett jättebra täcke som han har som stalltäcke, så lägger vi på utetäcket +hals på vid utgång nu näär de är ca 20- . De är stay-Dray foder i båda täckena så han behöver aldrig vara blöt haha ;)


(dålig bild)
Typ ett sånt här täcke vare vi fick igår då.


Tkr att Bucastäckena är dom bästa vi haft. 
De är bra passform, snygga, tåliga, Bra kvalite, sköna... Listan kan bli hur lång som helst. Jag kan inte komma på ngt dålig med dom.
Så om ngn ska köpa ett nytt täcke så köp  .

Fler som har ngt från Bucas ? :)


Hiss

2010-12-25 22:01:16 / 0 kommentarer ..
Känner att jag måste hiss dom här handskarna, dom är helt underbara!

129:- Hööks.
Dom är hur varma som helst! Jag fryser aldrig i dom. De ända dåliga med dom är att jag blir lätt väldigt hård i handen , kanske bara är jag, men jag rider inte så ofta med dom av den anledningen :/ Men när jag mockar och fixar i stallet har jag alltid domhär.
Rekomenderas verkligen!

ridpasset.

2010-12-25 21:52:16 / 0 kommentarer ..


Han var helt okej idag. Ibörjan sprang han och tjaffsade med bettet och höll på, men i slutet gick de bra iaf. Red och övade lite grunder i början bara för att han skulle lyssna, sen i slutet började jag göra lite enkla byten osv som gick sådär x] Ibland blev de lite väl många travsteg innan det blev skritt om man säger så ;)
Mamma tog kort, men alla blev kassa xD Vilket är konstigt för mamma är bra på att ta kort, men jag hade oxå fel inställnning. Ni kan få ngr som blev helt okej,,,


Ska redigera bort all ånga sen när jag orkar x]


Under uppvärmingen.Sa ju att bilderna var kassa, och de här var dom bästa... Aja, De spelar ingen roll ;)

Btw, visst var schabraket snyggt ? (De är inte rätt färg på bilderna, alltså, bilxten "försvagade" färgen, den är mkt snyggare irl)

Julklapparna

2010-12-25 15:23:10 / 0 kommentarer ..


Jag har väldigt stor släkt , vilket bara är bra för då får man måååånga julklappar! :D


ljusgrön schabrak + lindor. Skitfin färg på Smirre!


handledsvärmare ;) Jag fryser så mkt om mina händer när jag rider, satt dessa var verkligen nödvändiga! Plus att de matchar! :D


Fleece ridtröjor. dom blåa kmr att bli så snygga ihop med min blåa outfit. Och den gröna tröjan blir perfa. Tänk er med bruna ridbyxor, grön fleece tröja och brun väst över, Snacka om snyggt! :D


Vita boots att ha till tävling, och blåa boots :D


Jay Smith´s skiva!! :DDD


Twilight böcker. Haha, jag har inte läst dom, eller sett första , och andra filmen. Men jag har sett den tredje! x] Lite komiskt sådär ... ;)
Xperia mobil! :D Jätteskön. Fick Spotify Premium till den oxå, + ett blått skal till. Tjocktröjor. Den i mitten är väl mest en "mys"tröja, Den är huuur skön som hellst!


Fick oxå
*pengar,
*presentkort på Make Up Store + en kurs hur man smkinkar sej som jag ska gå tsm med Jossan :D
*Presentkort på Hööks
*Choklad <333333333
*
ridbyxor
*Photoshop
*Mkt Smink
*Raggsockor, vaaaarma <3
* Lite fler böcker.
+ lite mer

stalltjänst x2

2010-12-25 09:49:22 / 0 kommentarer ..


Idag har vi stalltjänst, 2 ggr x( På julen brukar vi dela upp i fyra olika pass för att de ska gå lättare, ivanliga fall har man ett förmiddagspass och ngn annan får ta eftermiddagspasset. ´
Ska inte bli kul, men ändå mysigt ju.
Idag är de ju årets mest slappaste dag i vanliga fall, dock blev de inte så iår ;)
Ska ta kort på allt jag fick i julklapp sen när jag får tid :)


älskling <3

Julklappar! :D

2010-12-24 22:19:35 / 0 kommentarer ..


Älskar verkligen julen när man får en massa julklappar! Fick jättemkt iår :D Vilket är bara bra ;)
Bla fick jag en ny mobil, så skönt! Hatar min gammla mobil. I sommras tappade jag ju bort min "gammelgammla" mobil, och då fick jag ta den, som sög. Men nu har jag fått en Xperia! :D Fått en massa annat oxå ^^
Va har ni fått ? :)

Kalle Anka

2010-12-24 14:58:30 / 0 kommentarer ..


Snart börjar Kalle Anka. Klart man måste se den! Sen ska vi öppna klappar :D
Jag har sett Kalle Anka så länge jag kan minnas, de är ju tradition att se den! Dessutom ären bra ,)
Eller ?


Julfrukost

2010-12-24 09:48:20 / 0 kommentarer ..


Nyss ätit julfrukosten. Snart ska jag till stallet. Anntingen får han stå idag, eller så rider vi ut barbacka :) Får se :)
Lite onödigt inlägg, blir roligare imorron ;)

GOD JUL!

2010-12-24 08:48:47 / 0 kommentarer ..


God jul allihopa! De ligger en masssssa klappar under granen, och de gillas! (y) Även ngr är till Smirre, Skulle gissa på att de är hästgodis och lite sånt ;)
Aja, ville bara hälsa alla kära läsare en god jul, och hoppas att alla som tittade in igår stannar kvar :')


nattinlägg.

2010-12-24 00:26:45 / 0 kommentarer ..


klockan är 00:25, ska snart gå o lägga mej. Och Idag äre julafton! Så GOD JUL allihopa! :D

Aww :')

2010-12-23 22:01:16 / 1 kommentarer ..
Skulle kanske kunna behöva en svanskappa ? ;)

Veckans ponny

2010-12-23 21:51:55 / 1 kommentarer ..Cantarell!
Besök Elinas blogg - escapist.webbblogg.se

Cantarell är tyvärr död nu, men Elina ville endå vara med och tävla. Tkr att de är så synd att en så fin häst gått bort alldeles nyligen ... :( Han var väldigt duktig och de var ofta man såg honom på prisutdelningarna. Han är/var übersöt! :D Elina är jätteduktig på att fota! Proffs lixom, så tkr att alla ska kolla hennes blogg :)Fortsätt såhär! :D

2010-12-23 21:13:28 / 1 kommentarer ..
Fortsätt såhär! För ni vet, ju mer ni kommenterar, ju mer tänker jag blogga :D

Snäll Smirre :)

2010-12-23 21:08:01 / 0 kommentarer ..


Borstade ju somsagt bara om honom idag på kvällen. Red honom inte elr nått sånt för ja hade inte tid ^^
Nu slår jag in lite julklappar. Mysig julstämmning nu :D
Aja, ska snart lägga in ett till "veckans ponny" . :)

Happy! :D

2010-12-23 21:04:34 / 1 kommentarer ..


Kollade nyss in på dressyrmupparna, och såg att jag hade vunnit på veckans outfit! :D Åh vad glad jag blev :D

Kollade in på om ngr hade kommenterad de inlägget där. Och vissa sa att shabraket var redigerat, och de kan jag försäkra er om att de inte va ;)
jag är inte en sån som fuskar med sånt ^^

DaN FÖRE DOPPAREDAN

2010-12-23 09:11:24 / 5 kommentarer ..


Bli väl mest stressigt ida. Som de alltid är dagen före julafton. Alla julklappar är iaf klara, som sagt. Så de behöver jag inte tänka på o stressa till stan. Ska städa lite, baka lite, sen åka till stallet och bara mocka o sånt. Smirre får stå idag för jag har inte tid till o rida :/ Och sen på kvällen ska vi till gammelfarfar och gammel farmor :D
Och då ska vi öppna liite klappar ! :D

Ska försöka hinna uppdatera lite mer :)

Julpyntet :D

2010-12-22 20:42:08 / 1 kommentarer ..


Vi Julpynatde ju i stallet förra veckan. Riktigt mysigt blev det! Tog kort på de så de får ni se nu. Julstämmning blev de iaf :D


Dessa sitter på box"dörren" (uppe i gallret på dörren typ).


Ni ser väl va de är ^^


h glitter på knoppen där man öppnar boxen :3söt häst :)

stan

2010-12-22 20:32:21 / 0 kommentarer ..


Kom nyss hem. Har varit på stan med bästa Jossan <3 Nu har jag handlat klart alla julklappar. Känns skönt!
Sen åkte vi hem (och joss till sej)och nu sitter jag här och vi äter mat från Max <3 Älska! :D
Smirre var duktig idag! Julia red honom ju, och blev stolt över att Smirre kan gå sådär fint! :D Duktig häst dedär ju, innerst inne kan han ju ;)

Jullov!

2010-12-22 12:43:23 / 0 kommentarer ..


Jullov nu! Hur underbart är inte de ? ♥
Ska ner till stallet alldeles strax. Bloggar mer när jag kommer hem :)

Ny TV! :D :D

2010-12-22 09:08:18 / 0 kommentarer ..


Har glömmt att söga att vi köpt ny TV. Kuuul. Hittade ingen bild på den på google, men ville bara berätta dt.
Intressant inlägg I Know :D

Go´ morron

2010-12-22 09:06:44 / 0 kommentarer ..


Vaknat nyss. Vi hade sovmorgon idag till 10. Skööönt! Sen går vi bara 1 h och 40 min i skolan idag, och de enda vi ska göra är att fika. Nice! Käns nästan onödigt att gå dit... ^^
Idag ska iaf Smirres förra ägare komma och rida Smirre! :D
Sen på kvällen vet jag inte vad som händer, meeen vi får se :)Söötaste <3

kaaaallt

2010-12-21 22:03:52 / 1 kommentarer ..


19 minus ute. Och ngn stanns i Sverige hade dom 35 minus! Jag hade inte klarat mej alltså xD
Jag skrittade iaf ut med Smirre idag barbacka. Elr ja, dom första 10 minutrarna skrittade jag, sen hoppade jag av och gick för jag blev så kall x]
Smirre var superduktig. Pigg oxå! ;DBara för att jag älskar hans hals på den här bilden :3

Dampfilm..

2010-12-21 21:42:38 / 0 kommentarer ..


Filmen blev typ "halv" när jag la upp den här, men om ni kollar på yt så får ni se "hela". Kolla bara på yt så ser ni ;)

Film

2010-12-21 21:39:09 / 3 kommentarer ..
Duktig va ? :D
När jag räknade efter på höjden nu på filmen så fick jag de till 120-130. Vet inte säkert ju så skrev 120 på filmen.
Spelar ju ingen roll egentligen Men tkr att de är kul o veta att Smirre kan hoppa så högt med god marginal :)

:DDD

2010-12-21 16:25:49 / 0 kommentarer ..


Idag var sista "riktiga" skoldagen. Vi hade endå ganska chill ^^ Fcik göra en lek på SOn. Fick reda på Kemi-provet idag iaf. MVG :DDD Ja, jag blev glad för jag hade drömt mardrömmar om dedär provet ;)
Sen fick vi sluta 40 min tidigare oxå (h)
Tänkte försöka göra en film nu, så får se om den kmr upp :)


(Y)

2010-12-20 21:51:05 / 0 kommentarer ..


Statistiken gillas! (Y)

mer imorron

2010-12-20 21:47:23 / 1 kommentarer ..


Orkar inte ladda upp nå bilder idag. Men ni kan få ngr från när han hoppade 115-120 på oxern :)
Glaaad smirre! ;D

2010-12-20 21:38:02 / 0 kommentarer ..


Har var riktigt glad och på hugget idag. Fick med nästan alla språng på film. Vi hoppade dock inge mkt med honom. Utan bara för att han skulle få in tekniken.
Han hoppade 3-kombi, räcke, räcke och oxer. Oxern var de enda hindret vi höjde. Först låg de på kke, 70, sen höjde vi till 90, sen till 1m, sen till 110, och sen hoppa han 115 på oxern, och den var inte liite bred heller! ;) Duktig häst! Sen tog vi bort bakbommen och så fick han hoppa ett räcke på 120. Han skulle lätt klara av 130. Men vi testade aldrig de, var bättre att han skulle få in tekniken än att han skulle hoppa högt :)

Bilder kommer snart. Och imorron tänkte jag lägga in en film ;)

Snöstrom :(

2010-12-20 15:00:10 / 1 kommentarer ..


Tyyyp snöstrom ute nu. Nice...
Idag ska Smirre bli löshoppad! :D Ska försöka filma/ta kort. Om jag filmar tänker jag lägga ut på yt :D
Ska bli kul, har ju sett hur Smirre hoppar, mer än på film ^^


galen eller modig ?

2010-12-19 21:59:01 / 5 kommentarer ..
Vet inte vad de här är för "träns" (kan man kalla de träns haha?)
Galen, eller modig som vågar sej in och hoppa en 160 bana på de ? ;)

Diss

2010-12-19 19:59:43 / 3 kommentarer ..
Jag dissar Tretorn-Falsterbo. Tkr vanliga tretorn är g snygga. Passar hoppning, dock inte dressyr. Men dom här...
Fattar inte hur dom tänkte när dom gjorde dom x]Va tkr ni ?

Veckans ponny

2010-12-19 18:48:48 / 1 kommentarer ..


(orkade inte igår..)Day Dream!
Lovisa hade dock ingen blogg ... ^^

Jag valde "DD" för att han är så grym! :DHan är ridskolehäst på GRS och svår att rida. Skumpig som få ^^ Han är inte vacker (sorry Lovisa) , och har inga speciellt bra steg. Men ändå har han vunnit jääättemkt. Vet inte vad de är med honom men ngt spec är de iaf. Han har hoppat upp till LB-LA och dressyr till LA. riktigt duktig me andra ord. När han kom till GRS kunde han ingenting. Sen har vi på GRs ridit till honom och fått honom till en riktigt duktig allround ponny.
Lovisa och DD var även med i vårat grymma dressylag iår :D
Grattis !
(blogg.se dampade så kunde inte lägga in fler bilder)

Enets Smirnoff, du är grym!

2010-12-19 18:10:21 / 0 kommentarer ..


Kom nyss hem från julshowen. Så härligt att jättemånga folk kom! :D Läktarna var fullpackade! Bra för då får vi in mkt pengar till US.
Blev iaf jättestressigt. kl 3 började showen , och då satt jag och åt julbord... sen till halv 4 var jag där och bytte om, Sara hade redan borstat honom som tur var ^^ Sen när jag kom till stallet hade jag 5 minuter på mej att sadla, sätta på benskydd, sätta på boots, tränsa, sätta på glitter på nosgrimman, sätta på Smirre tomteluva, sätta på ländtäcke, sätta på mej min hjälm, sätta på mej tomtegrejer, byta shabrak... Snacka om att jag blev stressad!
Kom iaf ner, dock väldigt försenad ;)
Så började showen och vi kom in tolkande. Alla lampor var släckta och tomtebloss brann som . Kastanj sprang före och precis när vi skulle in skyggade Smirre lite, men sen galopperade han på förfullt och tyckte att de var skitkul! De var alltså släckt, tomtebloss brann (ganska många oxå) Hög musik spelades och folke skrek som galningar och hejade på, och Smirre var jättelugn. Klart att han vart lite uppspelt, men ärligt , vilken häst skulle inte bli de  ? ;)
Smirre är helt grym! Folk kom fram och sa att vårt nr var jättebra. Men de kändes nästan som kaos x]


Hanchen träning nr 2.

2010-12-19 17:59:54 / 1 kommentarer ..


Han gick så sjukt bra idag ! :D Vi red först lösgörande och lite öppnor och slutor. Galoppserpentiner och lite sånt. Sen red vi serpentiner i galopp, ca 8 st frammåt o tillbaka. Och när vi passerade medelinjen gjorde vi ett enkelt byte. Han var så jätteduktig så ja vet inte vad! :D
Känns som om vi kan alla lite svårare delar i LA:P1 an nu :D
Mamma filma så de kke kmr film sen.


Grym!

2010-12-18 22:25:53 / 0 kommentarer ..


Han var helt underbar på träningen idag! Helt underbar! :D Allt stämmde. Hade en jättebra känsla hela passet. Ville aldrig sitta av. Red lite öppnor & slutor, skänkelvikningar och f.galopp. Sen red vi på volten galopp 4 språng skritt, galopp 4 språng, skritt osv. Många gånger gick han ner till skritt på en gång, inte ett endaste travsteg imellan. Jättenöjd. Bästa ponnyn <3


Svar ^^

2010-12-18 22:22:57 / 2 kommentarer ..


 ( ser ni vad de står? )

Du fatta nog inte vad ja mena med texten kke ? ^^
Smirre är ju välriden, ja vet. Men de blir inte lättare. Ryttaren ska få vilken häst som helst att gå fint/bra.
Och jag lösgör Smirre varje dag, vilket leder till att han bli "lösgjord i kroppen" . Gör man inte de blir dom stelare och ovilligare till arbete. Smirre gör heller ingenting gratis, man måste be om det :)


Snart stallet, igen.

2010-12-18 17:44:32 / 0 kommentarer ..


Var nere i stallet nyss. Kom hem för ca 30 min. Var bara där nere och mockade, gjorde all mat och fyllde på me vatten osv. Ska ju rida för Hanchen ikväll så det är skönt att ha alla "stall sysslor" gjorda :)
Ska alltså ner alldeles strax, är bara hemma och äter lite samt byter kläder ^^Bild från förra Hanchen träningen :)

Lättridna eller svårridna hästar ?

2010-12-18 13:21:49 / 8 kommentarer ..


En sak som jag stör mej väldigt på är folk som tror att andra har lättridna hästar, som tkr att de inte är så konstig att de går bra för dom för att de är deras hästar som gör jobbet. Men Det finns inga "lättridna hästar" . Klart att de finns hästar som är mkt lättare än andra hästar, men till 99,99% beror det på ryttaren om hästen går bra elr ej.
Min ponny, Smirre, räknas väl som en "lättriden häst" bara för att han har gått ganska högt upp i dressyr, är bra utbildad, har vunnit ganska mkt och är lydig.
Men även fast han är lydig så är han inte lätt att rida! Blir ganska så sur när man får höra att folk tkr han verkar lätt att rida och att de är ju inte konstigt att vi vunnit ganska mkt för de är ju bara att åka på honom. 
Man blir ganska arg när man får höra sånt när man kämpat sej till ngt. Ja menar verkligen kämpat och lagt ner många timmar bakom resultatet och sen kmr ngn och tkr att de är bara o åka på honom ?
 
Men då är de väl superlätt för Edward att få Totilas att gå sådär fint med ? Totilas är ju oxå lydig. De är kanske är bara för Edward att åka på Totilas för hästen gör jobbet ?
Nej skulle inte tro de va? Tror nog att alla hästar måste man jobba som sjutton för att få o gå sitt bästa.

Tänk till lite, hur kul skulle de kännas för dej om du hade verkligen kämpat och lagt ner många timmar för att få din häst till den du vill. Till att få den att funka.
Samma när jag hade Puff. Precis ibörjan så gick allt skit för oss, han vill verkligen inte bjuda på nångonting! När jag jobbat som sjutton varje dag på att han skulle lyssna. Då efter ca 1-2 år började han gå i rätt form och jobba och inte kämpa emot längre. Ja då var han plötsligt lättriden ? Bara för att han hade börjat gå bra .
Blev så sur när jag faktist hade blivit placerad i en dressyrtävling. Puffs första i dressyr t.o.m, och så hade ngn sagt att de var inte så konstig för han var ju lättridne / de var bara att åka ?

Vart jag vill komma med de här inlägget är att ingen häst är lättriden. Tänk på hur mkt man lagt ner. Vet inte hur jag ska förklara men. När man ser ngn som står där på prisutdelningen med en blå-gul rosett så ska man veta hur mycket man lagt ner för att man skulle kunna stå där!
Man ska veta hur mkt jobb som faktist gett resultat innan man säger att " de var ju inge konstigt att h*n vann "
Tänk på  de nu hur mkt jobb jag faktist lagt ner för att få Smirre och gå sådär bra.

(kanske överreagerar lite nu, ni får ursäkta om jag låter sur)

Mindre än en vecka kvar nu.. :D

2010-12-18 10:42:28 / 0 kommentarer ..


Igår var det precis en vecka kvar till julafton, börjar närma sej nu ^^
Idag ska jag iaf rida för Hanchen. Har sista tiden så Smirre får nog gå ut i hagen länge. Bara skönt ju för dom. Sen efter träningen ska dom tolka på Kastanj och vänja han vi tomte blossen. Tror nog att vi inte kmr tolka på Smirre. Galopperar nog bara efter kastanj så han får vänja sej lite mer oxå.
Sen imorron är det ju Lucia show. Så alla som kan tkr jag ska komma och kolla. Vi brukar få mkt beröm för våra Lucia shower, alla säger att dom är superbra! De kostar inträde dock, ca 20 kr elr nått... Börjar kl 15.00!
Kom och kolla ! :DVärldens bästa <3

...

2010-12-17 23:28:26 / 0 kommentarer ..


Kollade nyss på filmen "Trollkarens lärling" . Och den är starkt rekomenderad!
Jättebra ^^ Tkr alla borde kolla på den, inte så ny men men ^^

Förövrigt så är jag ganska så trött just nu, Men ska snart gå och lägga mej (a) Glömmde skriva i förra inlägget att Vi även pyntat vårat lilla stall. Blev jättemysigt! :) Och så har vi pyntat ridhuset, elr ja... Jag var inte med för vi övade just då. Men de blev skitsnyggt! :D

Onödigt inlägg ^^

Lite kvällsbloggning...

2010-12-17 23:24:26 / 0 kommentarer ..


Vi tolkade ju somsagt idag , tränade inför Lucia showen. Och jäklar vad cool Smirre är!!
Ja menar, vi tolkade runt i ridhuset i mörker. Alltså vi hade släkt alla lampor. Så hade vi tomtebloss tända på långsidorna, och Smirre galopperade hur lugnt somhelst förbi. Visst han kollade och skyggade första gångerna, men ja menar, han är en häst ?
Fattar inte hur den ponnyn kan vara så otroligt snäll xD Han är 7 år och galopperar och tolkar förbi eld ... ? Shit asså x)
Älskar den ponnyn <3


Bilder

2010-12-17 15:12:54 / 0 kommentarer ..


.. Och dom är som vanligt kassa. Mamma och Lovisa tog många fina bilder med systemkameran, men jag har inte orkat ladda över dom så jag har bara laddat över filmerna. Mamma fick inte med när vi hoppade de lite högre men men ^^

 btw, visst var vi juliga ? :D

 Kan man få så mkt bättre teknik eller ?? :D Hindret låg på ca 100 - 105 cm, och han är ju inte lite över heller :')

Gårdagens hoppspecial.

2010-12-17 07:20:46 / 0 kommentarer ..


Kunde ju inte skriva om hoppspecialen igår, satt nu gör jag de ist ^^

Vi började att byta hästar. Ellinor fick rida Smirre och ja fick rida Timjan. Red lite skänkelvikningar och så tränade vi på att korta upp och länga galoppen på hästarna. Var ganska så svårt då vi inte kände hästarna x)
Sen bytte vi tebax och så började vi travhoppa snettigenom fortsätta i galopp, hoppa ett hinder på långsidan bryta av och travhoppa et annat hinder snett igenom osv...
Och smirre var så duktig på det :'D dom höjde bara travhoppningshindren. Och i slutet hoppade han skithögt. typ LA höjd, i trav. Blev så stolt över honom så jag vet inte vad :D
Sen hoppa vi en oxer som avslutning.
Supernöjd med ponnyn. Kmr bilder snart :)


Du är bäst <3

.

2010-12-17 07:13:56 / 0 kommentarer ..


Blogg.se hade ändrat sin hemsida elr ngt så jag hittade ingenstanns att logga in :o Blev så sur, hade en massa inlägg som jag tänkte lägga in. Får göra dom idag ist ^^ Jättemånga hade tydligen fått samma problem. Nu är jag inne iaf! :)

Ska till skolan snart btw. När jag kommer hem ska vi baka lite, sen på kvällen ska ja till stallet. Vi ska tolka igen, får se hur de går för vi ska testa att ha tomtebloss på skidorna xD Tänkte ju ha de på Lucia showen, men tror nog att de är bäst att vi provar innan.


Klart jag mena!

2010-12-15 18:33:43 / 0 kommentarer ..svaaar

2010-12-15 18:29:31 / 0 kommentarer ..
Svar: Bara att du anmäler dej här --> http://irama.blogg.se/2010/november/veckans-hast.html#comment
Fortsätter med Veckans ponny sålänge jag orkar :)


Veckans ponny

2010-12-15 18:07:55 / 3 kommentarer ..Sunshine
Besök Viktorias blogg : http://viktorialindberg.blogg.se/ 

Jag valde Sunshine för hon är oxå jättesöt! :D Jag älskar ju fuxar ^^ Hon är också jätteduktig , på både hoppning och dressyr. Viktoria , som äger henne, är jätteduktig. För hon har ju ridit in Sunshine sj. Sunshine är ju inte så gammal så hon har börjat hopptävla iår. Felfri nästan varje gång. Hon har en väldig kapacitet och jag är säker på att hon kommer gå långt! Hon hppar med bra teknik , och är fin i kroppen oxå. Med ännu mer muskler bli hon assnygg :D Dessutom tkr jag att alla ska besöka hennes blogg för hon har sjukt fina bilder! :)

Söta ^^

Grattis !

Mys med vinter ^^

2010-12-15 16:36:12 / 0 kommentarer ..


De bästa (nääästan) Med vintern/julen är att de blir mörkt och då måste man tända en massa ljus! :D De är så mysigt tkr jag :D (jag är lite random , ja vet...) Men håll med om att de är mysigt att sitta i vardagsrummet men den kopp te och en massa ljus. urmysigt jue :D
Godis = (Y), Matte = (N)

2010-12-15 16:28:43 / 0 kommentarer ..


Håller egentligen på o räknar matte, men orkar inge mer nu (aaaa)
Skolan var rätt okej. På HKn gjorde vi massa julgodis :DD Gott ^^ Sista gången vi hade HK nu i 7an :((
Aja, just nu gör jag väl inget ^^ Dom senaste dagarna har jag inte haft lust till ngt nästan. Förutom att åka till stallet. Har lixom inte orkat, vet inte heller vad de beror på. Känner även att jag behöver lov för ja har börjat glömma en massa saker ^^
Aja, onödigt inlägg . Kände bara fört :D

ska skärpa mej!

2010-12-14 21:28:01 / 0 kommentarer ..


Jag brukar försöka göra många fler inlägg i bloggen dom dagar som jag är ledig. Hinner bra på helgerna och på tis o ons -dagar. Men idag orkade jag heltenkelt inte. Har inte gjort Nångting! Inte pluggat, elr vart i stallet, elr vart inne på datan.
utan har läst lite. Duschat och gåt runt här hemma och kollat på Tv. Jätteskönt faktist! Behövde verkligen en dag då man inte gör nånting alls! :D
Dock blev de tråkiga inlägg idag. De får ni ta ;)  Imorron lovar jag att skärpa mej! Då är det ju bla veckans ponny igen, som förövrigt börjar bli sjukt svårt att välja bland alla som tillkommer titt som tätt ^^
Gammal arkivbild från en Hunchen träning. Bara för att jag ska träna för henne på lördag och söndag! :D

Seeg dag

2010-12-14 17:14:24 / 1 kommentarer ..


Sjukt trött :( Skolan var seeg. Nu ska jag bara chilla. Skönt att vi baa går den här veckan och 3 dagar till. Sen är det jullov! :D Rätt skönt ^^
Tkr ändå att det är dåligt av Dom som n u än bestämmer när man ska sluta i skolan. Jag menar vi slutar den 22 ? Vem vill sluta då ? Jag slutar hellre 3 dagar senare när de är dags för sommarlov och så får vi sluta 3 dagar tidigare. Mkt bättre så ^^
Aja, inte så mkt att göra åt... :/


Saknar Smirris <3


Sista gången på dressyrspecialen :(

2010-12-13 20:38:19 / 1 kommentarer ..


Idag var sista gången på dressyr(lek)specialen. Smirris var superduktig! Vi hade ju klätt ut oss alla i gruppen till nå julit. Alla hade tomteluvor (a) Sen gjorde vi kadrilj. Vi var JETEDUKTIGA! :D *host*
sen hade vi lekar. Amanda hade hittat på bra lekar tkr ja :D kul hade vi iaf. Och efter lektionen hade vi avslutningsfika. Myys :)
Först spillde jag julmust(haha) . Sen spillde Amanda julmust. Och sen spillde amanda igen (HAHA) . De blev som roliga timmen de då (y) 

Aja, Våran grupp är världens bästa töntgrupp :D (L)


Bildbrist :(((

Glad Lucia, eller vad man säger x)

2010-12-13 20:17:45 / 0 kommentarer ..


Hehe, va säger man, glad lucia eller nått X)
Aja, skolan var nice. Fick fika (h)
Skriver mer sen :)

han är bäst endå, den ponnyn...

2010-12-12 19:03:57 / 2 kommentarer ..


Ridpasset idag gick väl helt ... ja, skitdåligt ibörjan, i slutet gick det kanon!
Kan säga att han var pigg, nästan het. Alltså att han drog och låg verkligen på på bettet. vilket jag inte är van vid, han brukar ju vara lugn. Så ibörjan satt jag mest och drog :/ Sen red jag på volten och gjort skritt och trav övergångar och jpbbade med att hans kulle lyssna.  Jag vart så arg för att inget funka! Verkligen, inget funka ! Men jag satt och jobbade på med det i nästan en halv timme och gjorde enbart skritta och trav övergångar, bytte varv ngn gång och försökte göra halvhalter. Som han tillslut började lyssna på.
Men sen gick jag över i galopp, och då funkade allting igen!
Efter det var han underbar , som vanligt ;;;) När han lossnat så red jag 7-5 m volter i galopp och lite förvänd galopp.
För er som tkr att det är onödigt att rid a så små volter så kan jag säga att det är sjukt bra träning för hästen. Han har lite klena bakben och orkar inte riktigt ibland så vi har börjat hårdträna hans bakben ;)


gammal bild.
Vet att han går i fel form och att jag sitter fel. Men man ser hans snygga halsmuskler :'D


  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!