ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Lite ont om tid nu kanske ?

2011-06-30 22:04:02 / 1 kommentarer ..


Ska snart hoppa in i duschen. Sen ska jag packa hela kvällen. Massa saker som ska med. Ska ju sova borta. Men lugn bara lugn, tidsinställa inlägg kommer att komma upp ;)
Men packa är ett måste nu, jag har haft flera veckor på mej att packa och tänka igenom det jag ska ha med mej. Typiskt mej att nu klockan 10 på kvällen börja packa ? Nej jag är inte förvånad ;)


Dagens ridpass

2011-06-30 21:38:33 / 0 kommentarer ..


Skrittade först ut med Joshua. Sen red jag lite på banan. Var så jäkla varmt! Så Smirre var lite slö, men annars gick det bra tycker jag! Jobbade lite trav och galopp övergångar på volten. Sen red jag vänstergalopp - skritt - högergalopp - skritt - vänstergalopp -skritt osv. På volten då. Vilket gjorde det extra svårt. Men han fattar lätt på galopphjälperna så jag tyckte det gick bra. Som avslutning red jag ökadgalopp/vissa gånger mellangalopp på långsidorna för att få igång baken på honom.


Dagen

2011-06-30 21:16:01 / 0 kommentarer ..


Åkte ut till stan med Ellen runt 11-12. Chillade runt där, och som vanligt kan jag inte hejda mej när jag är på stan utan handlar upp en massa saker trotts att jag bara skulle köpa en bikini ;) Typiskt mej alltså ... Jag är typ shoppningbenägen ...
Jag köpte hursom jättemånga saker, vad köpte Ellen då ? En cheesecake och en coca cola ... fattar inte ? När jag är och handlar kan jag inte hejda mej ^^

Vi avsultade med att fika på coffelounge, myyyysigt! Dock dyrt. Sen tog vi bussen hem och hemma somnade jag ute i soffan.


Fler terrängbilder!

2011-06-30 21:07:00 / 2 kommentarer ..




Som han hoppar den ponnyn! När han har viljan i sej spelar det ingen roll om han hoppar av förstort eller ;)



Början på ett bocksprång skulle jag tro ;)



"Hej, Jag får inte stopp på min ponny! hejdå."



Kommentera för fullt! :D


Cool

2011-06-30 10:30:00 / 0 kommentarer ..


Lite har jag bloggat iaf hihi!


Varm morgon

2011-06-30 10:03:33 / 0 kommentarer ..


Hela 29 + i skuggan! Och då är klockan bara 10! FET gilla!

Idag ska jag först med Ellen till stan. Chilla på någon uteservering förhoppningsvis . Efter det, vet inte riktigt när vi kommer hem. Tar jag iaf cykeln till stallet, rider ut och rider massalösgörande. Kanske någon minigalopp ?



bjuder på en oredigerad bild från ivåras.

Jag visste det, jag visste det!!

2011-06-29 23:22:05 / 1 kommentarer ..




SÅKLART ska det vara sol nu, enda fram till fredag då vi ska till Huddik och tillbringa dagen på en ute bana, ja då ska det bli REGN!! Alltså, nu blev jag depp :(

Och så ser vi ju att just fredag - lördag - söndag ska det vara regn, men dom andra dagarna (som vi inte är i Hudik) ska det vara sol. Gash vad less jag blev nu ...

Terrängbilder

2011-06-29 22:56:40 / 3 kommentarer ..


Han vart så jäkla taggad på hoppningen och kastade sej över terränghinderna så hans teknik var väl inte den bästa dom hoppen som han tog bettet och stack över x) Men huvudsaken är väl att vi båda tycker att det är kul och inte att det jämt ser snyggt ut ?

Framridning:


Sen själva "hoppningen" Vi har lite udda höjder i vår terrängbana, vissa ligger på ca 40 cm, sen finns det väl nått på 60-70 cm och resten på 1 m haha! Så det blev mest småhinder då jag inte vill hoppa 1 m i terräng på en ponny som jag aldrig hoppat terräng på tidigare ;)


Trekombinationen, uppförshoppet och banken var det som gick bäst. I trekombinationen stämmde avståndet bra också och vi fick till härliga språng! Dock var vattenhindret (stock med vatten bakom) lite läskigt ibörjan, därav det fula hoppet haha!


Haha, jag bjuder! Men kolla in bakbenen!!!



Han flöt ut en aningens kanske xD Dock var det vatten före så var tvungen att ta en stooor omväg och kom aldrig rakt mot hindret :/

Det var dom ni fick idag, ni får fler imorron!

Sen kväll

2011-06-29 22:17:09 / 0 kommentarer ..


Dom som kom och hälsade på (min 3-männingar) fick såklart följa med ner till stallet. Och så fick dom skritta på Smirre. Han är ju så säker den hästen alltså! Dom fick ju skritta barbacka och jag vet ju att han kan vara lite på tårna och vara tittig när man skrittar ut vissa dagar. Men idag var det som om han kännde på sej att han var tvungen att vara lugn, för han kollade ingenting när en fågel flög upp brevid tex (om jag hade suttit på hade han kastat sej flera meter ...)

Nu ska jag ta och redigera lite terrängbilder!

Bild i repris ^^


Bad update

2011-06-29 18:46:28 / 0 kommentarer ..


Sorry för att uppdateringen har varit kass idag. Men idag har det helt enklet varit för fint väder för att sitta vid datorn! Helt underbart har det varit idag, Sommar! 30 + är bara för bra det!
Hursom så uppdaterar jag nu iaf ? Dagen har tillbringats ute såklart. Snart kommer några släktingar som ska äta här och sen åker vi till stallet. Smirre fick massage så ska bara gå ut och gå med honom. Vilma var suuuuupersnäll och mockade + tog in Smirre åt mej idag. Tack tack! :D När vi har ätit upp åker vi somsagt till stallet. Faktist (;o) så är jag rätt glad att jag inte har någon träning eller ska rida krävande idag. Det hade varit för varmt och ingen av oss, varken jag eller Smirre, hade fått ut något av det då vi inte hade kunnat prestera vårat bästa.

Nu måste jag gå, skriver mer ikväll!



En bild från terränghoppningen igår! Bla fler sånna bilder ska ni få ikväll!

Film

2011-06-29 12:28:49 / 1 kommentarer ..


Film från Hanchenträningen!

Eftersom att jag inte tog någon musik så är ett tips att ni höjer upp volymen så ni hör vad Hanchen säger. Kan vara lärorikt även det (:
Visst är hon bra förresten ?


Underbar morgon!

2011-06-29 10:09:47 / 0 kommentarer ..


Gud vad skönt det är ute nu! ca 25 + redan och sol! Superskönt just nu, men känner på mej att detta kommer bli en vaaaarm dag.

Hursom så ska jag iaf rida ut på Smirre i värmen. Endast skritt och lite trav å han vaccinerades igår. Om ens de, dom får ju inte bli anstränga när dom vaccinerats, och i en här värmen är det nästan omöjligt. Så kanske bara blir en kort skrittur idag :/ Ikväll ska han även få massage igen. Bäst att ta det en omgång till så att allt det stela (om han fortfarande är stel, kan ju ha blivit det efter den hårda helgen) försvinner.



Fina Smirre! Ser ni som han hoppar ? Och teknik, jao det kan man säga att han har ;)

:(

2011-06-28 22:43:11 / 0 kommentarer ..


Mitt photoshop vägrar att funka så ni får bilderna någon annan dag. Tilldess får ni nöja er med två helt oreigerade bilder!



Vattenhindret i 3-kombin



Banken. Feg är han inte :')

Vaccinerad ponny och middag i stallet

2011-06-28 21:04:47 / 0 kommentarer ..


När mamma kom hem (lagomt när jag ätit upp all glass och godis ;) ) Åkte vi till stallet och lastade Smirre direkt. Sen åkte vi vidare till ATG. Trodde att et var 10 Juli som atumet för vaccenering gick ut, så vi troe att vi lärde göra det idag annars fick vi inte tävla den 5, 9 och 10;onde. Sen när vi väl kom dit så såg vi att det gick ut 28 Juli haha ... Kom ifa hem med en nyvaccinerad ponny!

Efter det var det hästägarmööte och miag efter det också. Haft fullt upp idag med andra ord!



Ovisad bild från en hoppträning tror jag (:

Dagen med Mathilda

2011-06-28 16:51:40 / 0 kommentarer ..


Min cykle var i stallet så Mathilda kom förbi och skjussa mej. Typ 100 meter, sen tog energin slut ;) Så jag skjussa resten av biten, och det gick ju såååå bra. emellanåt skrattade jag så jag fick ont i magen.

I stallet gjorde vi iordning Smirre och började skritta honom. Sen börjae jag först hoppa lite terräng med honom. Och om han tyckte et var kul! Jäklar va han taggae mot hinren och hoppae av långt ifrån, och det gick inte fort nog att komma fram till hindren heller ... x) Sen bytte vi och så fick Mathila hoppa lite hinder på honom också.
Skrittade av honom och duschade honom. Sen skulle vi mocka, och eftersom att vi mockar på två helt olika sätt så elade vi upp boxen och tävlade om vem som mockade snabbast. Självklart vann jag ;) (att det berodde på att et inte var så bajs eller kiss på min sida och att hennes sida var mycket skitigare hör inte hit ... )

Efter det cykla vi till macken och Mathila böjd mej på glass. Sen när vi var hemma vart jag sugen på en till glass så jag hämta pengar och så cyklade vi tillbaka till macken för att köpa mer. Köpte två galssar, chockla och Fanta. Vadå sockerberoende ?

kameran ladda ur så ni får bilder ikväll!

Matchningsnörd som jag är

2011-06-28 16:24:12 / 0 kommentarer ..


Har redan bestämmt mej vad jag ska ha på Smirre nu till helgen då vi ska åka på tredagars dressyrläger med utvecklingsteamet i Huddik. Haha, sällan jag ?

Iaf på fredagen tänkt jag ha Beige! Hittade beiga hansbo lindor i källaren och tänklta wtf, varför har jag inget beiget schabrak ?! meeeen så hittade jag ett och ska testa om det passar ihop. Annars får han ha Limegrönt!



På Lördagen (som kommer förmodligen bli det mest jobbigaste och krävande passet) tänkte jag ha min nya favoritfärg på honom, Vinrött! Jag dog när jag såg hur snygg han var i det igår. Gash vilken häst jag har kännde jag bara!


Sen på söndagen tänkt jag ha marinblått på honom! Först tänkte jag ljusblått på honom, men ändrade mej när jag såg hur mycket snyggare marin var på honom!
(schabraket på bilden tänker jag dock inte ha, jag ska ha ett Marinblått Copperfield)



Veckans häst

2011-06-28 16:01:32 / 1 kommentarer ..


När jag red med Mathilda kom vi in på att prata om min blogg, och så sa hon att jag hade blivit länkad av TeamSL när jag var i Rom. Jag ba wtf ?! åååh, det hade jag ingen aning om! Gash, undrade just varför jag hade så många läsare nr jag var i Rom, men hade ju blivit länkad av Ponnysanning typ två dagar före.

Iaf så blev jätteglad att Sofia (TeamSL) Tyckte Smirren var fin. (Inte för att jag är så förvånad egentligen. Han ÄR ju skitsnygg!)


Bilder på finaste

2011-06-28 11:21:07 / 0 kommentarer ..


Lite uppställningsbilder efter Hanchenträningen igår. Inte så jättemånga, men det är vad jag har o bjuda på!




halsen = ♥




Godmorgon på er!

2011-06-28 10:21:52 / 0 kommentarer ..


Härlig morgon idag, solen skiner och det är jättevarmt. Underbart att sitta ute.
Idag ska jag och Mathilda cykla till stallet, göra iordning allt och sen ska vi bara ta det lugnt och busa med honom i skogen/parkhagen. vi hade tänkt att hoppa lite terräng med honom faktist! kameran åker såklart med så ni kan vänta er en massa bilder! Hoppar väl banken, lite stockar och kanske tre-kombinationen, och så kaaaanske vattengraven. Beror på om vi får över honom  ;)

Sen ikväll ska han vaccineras, och så ska vi äta middag i stallet typ på något möte. Vet inte riktigt men aja. Middag  i stallet blir det iaf haha.


Simply the best

2011-06-27 21:54:50 / 2 kommentarer ..




Sugna på film ?

Programridning

2011-06-27 21:25:27 / 1 kommentarer ..


jag hade vinrött på honom igen, hade första tänkt ha vitt. Men hittade inga vita lindor utav fleece. bara som man måste ha paddar under. Och jag är inte riktigt bra på att linda med paddar om man säger så ;) (det vart skitfult!) så jag letade fram första bästa och då vart det vi hade på morgonen.

värmde inte upp sålänge, han var ju redan varm. skrittade, travade och galopperade lite. Sen fick jag komma in på banan, pratade lite medd Roger. Och så red vi igenom LA:4an en gång. Gick helt okej. Pratade lite med Roger igen, red om några saker och fick träna på det som gick mindre bra. Fick superbra tips! Och sen fick jag rida igenom LA:4an igen, och då dömde han. Gick mycket bättre! Fick galoppinslag i en travökning, sen råkade jag göra skänkelvikningen åt fel håll (A) och så i slutet ska man ju vända rätt upp. Halt, ryggning och fram direkt i vänster galopp. Och då råkade jag ge honom knasiga singnaler och det blev fel galopp. Annars är jag supernöjd! Fick 63,90 %.
Pratade lite med Roger igen. Och jag kan bara säga att han är helt grym! Fick superbra hjälp. Han gick direkt in på topp 3 av dom bästa tränarna/domarna jag ridit för (;

han kommer tillbaka den 24 Juli och då rider jag igenom LA:4a igen, så att det går såbra som möjligt på Nf-SM.


Grym låt!

2011-06-27 14:00:00 / 0 kommentarer ..


Älskar verkligen den här låten, spelar ingen roll vilken version det är på den.
Dock ÄLSKAR jag den här versionen, helt underbar!


Iväg mot stallet, igen!

2011-06-27 12:55:02 / 0 kommentarer ..


Ska hjälpa till att bygga fram banan till programridningen. Dom första ska rida på lång bana (även jag) , sen flyttar vi in till kortbana som dom sista rider på. Detta blir första gången jag rida på lång bana, extra spännande ;) Dock kan jag inte vart bokstäverna ska sitta än ... bra! Äsch hoppas att det går bra ändå! Btw måste jag nog titta på programmet igen. Känns som om jag glömt bort det redan ... ;s

Detta program ska jag rida -

Mer stretching

2011-06-27 12:30:00 / 0 kommentarer ..


Här kommer en grej som jag fick lära mej för inte alls sålänge sen. men numera gör jag såklart det efter varje träning.

Detta stretchar bogen.

Du ställer dej som om du skulle kratcha hovarna. Lyter upp hoven och lägger en "stödhand" runt hoven. och ställ gärna dit ditt knä så att hästens ben vilar/ligger ovan på ditt lår.
sen för du bak benet väldigt försiktigt! tar bak det, inte alls långt. Så långt bak så du känner att det tar emot. Då tar du fram det, inte alls långt. men bara en liten bit efter att du känner att det har tagit emot. Sen håller du kvar där ungefär 10 sekunder i början. Gör om det några gånger tills hästen släpper efter och det blir lätt att hålla kvar benet där. Alltså kan du få göra detta sätt en gång eller kanske tom tre fyra gånger. Dock skulle jag nog inte göra det mer än max 4 gånger.



På denna bild visar jag bara hur benet ska vara, man står bäst om man står som jag gjorde på översta bilden. Dessutom är det säkrast att stå som jag gjorde på översta bilden.

kom ihåg att hästen måste vara varm i musklerna när du stretchar!

Hanchenträning

2011-06-27 11:15:55 / 1 kommentarer ..


(jag cyklade hem efter träningen för jag hade inget att göra, ska cykla ner igen om någon timme och mocka och fixa allt inför programträningen)

Han var väl lite lat idag kanske. Men när vi började jobba honom fick jag somvanligt många superbra tips osv. Han fick bättre frammåtbjudning och steget blev så mycket flachigare! Jobbade på med skänkelvikningar, f.galopp, enkla byten, bakdelsvändningen och hans frammåtbjudning. I traven var han så himmla härlig bitvis! I galoppen vart han dock lite övertaggad och drog iväg på långsidorna, men bitvis var han riktigt fin även där. Dock lite spändare i galoppen än i traven. För traven är jag verkligen helnödj med!

Såhär såg vi ut idag -



Tycker att vinrött var görsnyggt på honom. tyvärr hittade jag inte mina vinröda ridbyxor, det hade verkligen varit som pricken över i. Måste leta fram dom ...


*Tidsinställt*

2011-06-27 09:00:00 / 0 kommentarer ..


Kommer antagligen att vara i stallet hela dagen. Det är hanchenträning på morgonen kvart i 9. Grymt kul! Har verkligen saknat att rida för henne! Sen stannar jag i stallet, chillar med allt, kanske går ut och går med Smirre. lär väl äta också . Halv två ska vi börja bygga om banan till Roger Olsson programträningen. Kollar väl på dom första som börjar 16.00. Om jag har tid kanske jag knoppar honom ? ;) Tid har jag ju alldeles säkert.
Ska ha mina nya vinröda lindor idag för Hanchen och ett vinrött schabrak såklart. Och för Roger ska jag nog ha vitt!
Aaah, så ser min dag ut!



Gaaaaaammal bild från en Hanchenträning. Bilden är från Ocktober .. ?


New stuffs

2011-06-26 21:39:57 / 0 kommentarer ..


Köpte lite saker idag när vi var iväg en stund.

Köpte bla dessa Marinblåa ridbyxor. Helskodda såklart. Jätteskönt och stretchigt tyg-




Och så köpte jag 4-pack vinröda lindor. hälften fleece och hälften elastisk. Jättesnygga ! -
(jag hade rullat om dom så jag skulle kunna linda när bilden tog, den elastiska biten sittar alltså i mitten men ni ser ungefära färgen ändå)



Köpte även en ny trimsax (:

kvällstur

2011-06-26 21:00:00 / 0 kommentarer ..


Jag råkade sommna i soffan med datorn i em precis efter att jag publiceat det senaste inlägget hehe ...
Sov gott gjorde jag fram till klockan 6-halv 7 ungefär. Blev då väckt av pappa, åt lite och sen åkte jag och mamma ner till stallet igen. Smirre stog ut så gick och hämtade honom. Tränsade och skrittade iväg med Bisca på släptåg. Superduktiga båda två! Var ute i kanske 45 minuter, skön lugn skrittur i sommarkvällssolen med andra ord.
I stallet igen höll vi på ganska länge. Köpte nya lindor (som ni ska få se senare) som jag testade om dom var förlånga, anpassade och klippte av dom lite. Borstade, fixade i boxen och till sist började jag att fixa med manen som vuxit mycket på senaste tiden och blivit alldeles för lång! Jag brukar använda en trimsax och fixa manen med, gör ungefär som när man rycker manen fast man rycker aldrig bort hårstråna. Jag fattar inte hur vissa kan klippa sina manar bara rakt av sådär ? Det är ju sjukt fult! Varför liksom ? Visst det går fortare att bara klippa av den med en sax rakt av, men det är bara lateri. Och om man har en häst som blir öm av att man rycker manen kan man ju ha en trimsax som jag då Smirre blir öm om man rycker hans man. Det är ju 1000 gånger snyggare om man använder trimsax som jag och inte om man klipper rakt av.



titta vad lång den var ...


Lång dag i stallet

2011-06-26 15:24:33 / 1 kommentarer ..


Gick upp halv 6 ... Blir deprimerad bara av att jag tänker på att jag gick upp så tidigt xD Stalltjänst som var chill, så han göra allting och rida ut med Mathilda. Smirre var riktigt fin. Mjuk och härlig! Efter idturen tog vi in lite hästar och sen runt 12 åkte jag och mamma ut till Valbo. köpte lite grejer dock hade Valboridsport stängt :/ Köpte mat på Mc och åkte sen tillbaka till Lervik. Hjälpte till att göra iordning ridhuset för Hanchen träningarna börjar ikväll redan. Sen åkte vi hem och jag har bara tagit det lugnt sen dess. Trotts att det var ovanligt lätt stalltjänst är det en grymt trött Irma som bloggar nu ...




Bebis <3

Amazing!

2011-06-26 15:08:11 / 1 kommentarer ..


Tittade runt på yt och hittade det här klippet. Har hört talas om honom förut, men inte visste jag att han red sådär jäkla bra. Det är det här jag kallar ridning. Och vilken omhoppning! Han visar att man inte behöver rida i 180 tempo och gasa som en galning för att vinna. Han tar det lugnt och rider proffsigt. Detta tycker jag att riktigt många borde ta efter. Särskilt på ponnytävlingar då i omhoppningen vissar tar vansinnes svängar och gasar på så man blir alldeles svettig på läktaren!


Så länge du inte ger upp har du inget förlorat

2011-06-26 13:45:00 / 0 kommentarer ..


true true ...


Visste du att ...

2011-06-26 13:00:00 / 0 kommentarer ..


Jag (och resten av min familj) är värsta sortens te-drickare ? Jag dricker det över allt, närsom hellst till vad som hellst! till frukost, till middagen tom dricker jag te när jag äter chips/godis. När vi hjälper till på tävlingar och sitter i seketariatet har både jag och mamma alltid en kopp med te framför oss. Vi har också alltid med te i en termos när vi åker transport till tävling/träningar osv.
Vill ni ens veta hur många koppar te jag dricker om dagen ... ?

Haha, helt galet egentligen!






Bilder

2011-06-26 11:00:00 / 0 kommentarer ..








(ehe .. jag bjuder på den ;) )




Kom med kritik. Vad behöver förbättras och vad är redan bra ? (:

Morgondagen

2011-06-25 21:37:33 / 0 kommentarer ..


Vi har stalltjänst på fm. Usch jobbigt :/ Har från kl 6 till 12. Sen ska man hjälpa till och göra iordning inför Hanchenträningarna som börjar på em imorron. Dock ska jag bara rida på måndagen. Och så ska Smirre göras iordning och ridas. Tar det bara lite lugnt i skogen. Lång och låg, skritt och trav.

Så kommer ha fullt upp imorron med andra ord. Men oroa er inte, jag har förberett lite inlägg ;)

Bild från träningen idag.


We´re invincible

2011-06-25 21:33:06 / 1 kommentarer ..


No matter where we are, no matter just how far our paths may lead
We don't need no shields 'cos love is the only armour we need
We're invincible ♥


Ni missar väl inte ?

2011-06-25 20:34:36 / 0 kommentarer ..


Nu (20.30) går det hästhoppning på kanal EuroSport! Roffe har startnumer 10. Klicka över på en gång vettja!!

Förövrigt så är Roffe en grym förbild tycker jag! Rider riktigt snyggt och vårdat, har verkligen känsla. Dessutom rider han med hjälm (iaf när det syns på TV) och det tycker jag är riktigt bra.


Dagen outfit

2011-06-25 20:29:48 / 0 kommentarer ..


(körde på marinblått idag igen, dock helt andra marinblåa saker idag så visar er dom iaf)



Schabrak - Ingen aning, ett gammalt som vi hade till Puff som tur nog passade. Tror att det är från Hööks faktist ?
Lindor - Hansbo tror jag dom kom ifrån. Hittade även dom här i källaren ^^
Tröja - Gina
Ridbyxor - Moutain Horse

Underbara Smirre!

2011-06-25 19:55:22 / 0 kommentarer ..


Helt grym var han idag!
Red fram och han var helt okej, varken "wow-känsla" eller dålig känsla. Men så började vi jobba honom på volten sen. Och jag red ju för Anna ;) Hon är verkligen helt grym och ser såna saker som inga andra tränare ser. Så det lossnade betydligt och jag fick honom mycket mer jämnsidig. Alla "problem" eller vad man ska säga, våra svagheter jobbade vi nästan bort. Och bitvis fick han till en sån jäkla bra gång. Tror nog aldrig att jag har haft sån gång på honom. Man måste jobba på Smirre, men när man har kommit över den tröskeln och fått honom att vilja jobba får han till ett riktigt bra steg. Nu gäller det bara att få till det oftare på träning, och sen få till det på tävling.

Galoppen var verkligen helt underbar också. Och skänkelvikningarna är så mycket bättre nu! Nu korsar han verkligen!
Behöver jag säga att jag är helt salig över passet ?

mamma klickade över 400 bilder, så ni kan få vänta er en bildbomb ikväll!


Programmridning

2011-06-25 13:12:30 / 3 kommentarer ..


På måndag ska jag rida för både Hanchen och så Roger. Jag rider för Hanchen på morgonen (kvart i 9) och rider programträning för Roger Olsson (halv 6). Och ja vet att ni kommer tycka jag är dum i huvudet som rider två krävande pass samma dag. Men jag räknar timmarna emellan, inte en dag emellan. Det är samma sak som om jag rider ett hårt pass på kvällen och sedan ett hprt pass på morgonen dagen efter. Lika många timmar emellan så ser ingen anledning att inte göra så.
Iaf inte det jag tänkt skriva om.

Programridning var det för Roger ja. Jag tycker att det är superbra med programridning. Man tränar på att tävla, får rida till musik, vi kommer ha speaker och det blir som en riktigt tävling, nästan. Med Roger kommer det dessutom bli superbra. Man får 30 minuter med Roger. Första kollar han när vi rider runt, och sen får man rida igenom programmet och sen gör man om det som gick dåligt/mindre bra. Jättebra att testa på nya program också. Så man vet om man är klar för dom programmen eller inte. På måndag ska jag rida igenom LA:4. Kommer säkert få en massa saker att träna på fram till den 24 Juli då roger kommer igen. Och rider då igenom LA:4 igen. Super! Då är vi så bra som vi bara kan bli på det programmet inför NF-SM.

Brukar ni vara med på programmridningar ? Varför/Varför inte ?


God morgon

2011-06-25 12:51:56 / 0 kommentarer ..


vaknade för ganska länge sen. Men under morgonen har vi har vi hållt på och tittat på en massa hotell. Vi ska ju först på meeting till Insjön 9-10 Juli och har bokat ett hotell därimellan. Dock har vi inte lyckats få någon uppstallningn än, vi har ringt och ringt ett numer vi fått av tävlingsledaren i snart en vecka, men vi får aldrig något svar ? Sen har vi bokat upp ett hotell nere i vetlanda som vi ska bo på under Nf-SM 28-31 Juli. Smirre ska ju få stå uppstallad under meetinget där. Tycker att vi har löst det ganska så bra med resan ner till vetlanda. Är ju faktist en bit emellan Gävle och Småland ...
På Onsdag morgon/fm börjar vi åka ner med transport. Vi stannar väl och kollar till honom mellan timmarna och om det går stannar vi och lastar ut honom så han får gå. Sen nere i Nyköping känner vi några där så där stannar vi och lastar ut Smirre. Låter honom beta och jag, mamma och mormor fikar väl och så. Sen åker vi vidare ner till Gränna. Där övernattar vi hos mammas kompis. Låter Smirre få gå i en hage och rider väl honom på deras utebana. Sover över och på torsdag åker vi den sista biten ner till Vetlanda. Och så rider jag väl honom där på torsdagen. Sen börjar ju tävlingarna på fredagen.

Aja, nog om det. Idag ska jag åka och träna för Anna. Ska bli grymt roligt! Så måste nog ner till stallet alldeles strax.


Stretching

2011-06-24 22:30:52 / 2 kommentarer ..


Jag brukar alltid stretcha Smirre efter ett ridpass. Efter ett dressyrpass/hoppträning på utebanan eller en ridtur i skogen. Dock om jag bara skrittat och tagit en lugn trav så stretchar jag absolut inte. Hoppas verkligen inte att ni heller gör det. Hästarna måste vara varma i musklerna.
Stretchar frambenen änsålänge på 3 olika vis och bakbenen å 2 olika vis. Tänkte visa dom sätten i olika delar. Här är ett sätt jag brukar köra.

Detta sättet stretchar bogen och armbågarna.

Man ställer sej som om man ska kratcha hovarna. tar upp benet och för det sedan försiktigt uppåt och frammåt. Ta det försiktigt i början. I början kan du ta ca 90 grader eller lite svagare. Så håller du upp benet såhär :
(tänk på att vi har gjort det här ett tag så inte såhär högt ibörjan!)



Ibörjan tar du somsagt lite längre när men nästan 90 grader. Du kan hålla sådär i ca 10-15 sekunder, men när ni hållt på ett tag kan du öka försiktigt. Jag håller Smirres ben sådär nu i ca 30 sekunder. Men aldrig längre än 35. I sånafall kanske man borde stretcha sådär två gånger.

Tänk på att hålla benen rakt fram och tänk på att hålla din rygg rak. Annars kan du knäcka din egen rygg!



Där det röda strecket går är ungefär vart ni kan börja, och efter någon vecka öka på med 3-5 sek och höja upp lite. Jag har hållt på såhär med Smirre ett halvår och det är den här månaden vi har kommit upp i den här höjden. Dock tänker jag inte ta upp högre än så.

På det gröna området är där det tar som bäst. (tar dock lite överallt runt om benen men detta är var det ska stretcha)


Jag upplever att både Smirre och Puff fick mycket friare och bättre rörelse med frambenen när jag stretchat såhär.


Bra ridtur på våran 1-årsdag!

2011-06-24 21:25:20 / 1 kommentarer ..


I stallet borstade jag av Smirre, som var på myshumör idag igen. Goshästen <3 Älskar när han bara vill stå och gosa, följer efter en vart man än går och såfort man stannar står han där och trycker in huvudet i magen och säger "gosa med mej" typ.
Sadlade honom och tog ut honom för en kort otografering. Han var väl inte på bästa humöret för fotografering dock, men någon bild vart väl bra! Sen red jag ut. Red på lite småvägar runt i Lerviks-skogen. Och mums säger jag bara! Hur mysig som hellst var han och rida idag!Pigg som vanligt, men ställde bra och väl igenom åt båda hållen. Flyttade bra för skänkeln och gick både öka och minska. I galoppen skrattade jag rakt ut (när ingen hör mej är det okej ;) ) S Å F I N! Lång och låg, sammlad, ökad, allt satt perfekt! Rund och fin och väldigt självbärig var den idag. Kanske en present från Smirre ? Var ju faktist våran 1-årsdag idag.

Färskt midsommarbild från idag!


Hej igen

2011-06-24 17:34:26 / 0 kommentarer ..


kom nyss hem från midsommarfirande. Tillskillnad från när jag åkte är jag så mätt så jag rullar fram, nääääästan.
Ska hursom ner till Smirre nu, rida lite lätt i skogen. Både mamma och kameran följer med, även en midsommarkrans så det blir lite sommriga bilder! Då får väl mamma agera som kameraman antar jag att det blir ;)
Ikväll ska vi grilla, men har en massa inlägg inställda som väntar på att få komma upp så ni kommer hållas uppdaterade!


Tips ?

2011-06-24 12:34:44 / 1 kommentarer ..


Jag har (som dom flesta kanske redan vet?) problem i hoppningen med mina skänklar. Smirre hoppar med så mycket rygg och jag har verkligen svårt för att ha dom stilla. Vilket är jättesynd för när jag red Puff var dom helt blickstilla. Jag skojjar inte, dom rörde sej inte en millimeter! Fick varje träning beröm för min hoppsits.

Men såfort jag gick över till Smirre började mina skänklar att åka hej vilt. Vi ha testat att knytit fast dom vid sadelgjorden ngr gånger och det har väl funkat helt okej. Även fast jag har tänkt på dom och koncentrerat mej på dom under hoppen åker dom iaf. Dock är det mycket bättre nu, men fortfarande åker dom. Skulle gärna ta emot tips av några läsare på hur man kan få tillbaka stilla skänklar ?





Och titta bara bilderna på Puff ...


Hörde att rycktet sa att den kommit till Hööks?

2011-06-24 11:44:13 / 0 kommentarer ..


Tydligen har "Magic Brush" kommit till Hööks. Endast för 169 :-. Jag ska nog ta mej ut dit en dag och köpa en jag. Om den är så bra som alla säger och som det står. Om den verkligen är magisk haha! ;)

"Bortset med 3 "mjuka" piggporstar. En till hovarna, en till benen och en till pälsen. Tar effektivt bort smuts och är perfekt för hästar som fäller. Fungerar även utmärkt vid schamponering. När borsten blir smutsigt tvättas den enkelt i tvättmaskinen."



Glad Midsommar!

2011-06-24 11:39:45 / 0 kommentarer ..


Har varit i stallet hela morgonen och släppt ut/fodrat hästar. Så skönt nu att ha stallet på morgonen för skolhästarna går ju ute dygnet runt så man slipper mocka ^^
Jag hann göra allt till Smirre oxå så det är bara att komma upp och rida ikväll. Skönt det med! Ska duscha strax och sen byta om. Senare ska vi till mormor. Hungrig är jag också, så då är det tur att vi ska äta hos henne ;)


Titta vad jag hitta!

2011-06-23 20:47:34 / 0 kommentarer ..


två bilder från LBn från Högbo. Högt över är han lillen! (:
Och jäklar vad jag älskar hans teknik, så himmla bra teknik han har!



Midsommar

2011-06-23 20:34:30 / 0 kommentarer ..


Gosh vad fort tiden har gått! Fatta att imorron är det den 24 Juni 2011. Midsommar. Och inte bara det, imorron han Smirre varit min i ett helt år! Det är sjukt. Känns som igår, men ändå känns det som om Smirre varit min i en massa år ...
Planerna imorron är att först på morgonen gå upp tidigt (buhu) för vi har stalltjänst, dock bara fram till 10. Sen ska vi till mormor och fira midsommar ^^ Fixar förmodligen Smirre på morgonen, men rider på kvällen. uteritt blir det väl ^^ På lördag ska vi iaf till Anna och träna igen!



Bilden är tagen den 25 Juni 2010, första dagen som Smirre var min <3

Stallet

2011-06-23 20:22:19 / 0 kommentarer ..


Gick ut med Smirre idag somsagt, var ute i kanske 20-30 minuter. På stallplanen var det en rätt stor vattenpöl, i mitten ca 1-2 dm djup. Så då bestämmde jag mej för att träna Smirre på lite vattenpölar. Var beredd på att han skulle ställa till med tredje världskriget när han fattade att han skulle få gå igenom. Behöver jag säga att jag blev förvånad när han följde efter mej genom vattenpölen som en snäll hund ?
Den ponnyn säger jag bara! Kommer ihåg i höstas hur vi fick bråka,be,muta/berätta gång på gång att det inte var farligt och nästan tvinga fram honom till en liten vattenpöl bara för att han skulle komma fram och nosa på den!
Kommer ihåg en speciell gång i höstas, var väl kanske i september/ocktober när det var en liten vattenpöl på stallplanen (inte ens hälften så stor som den han gick igenom idag) . Och jag höll på i en halvtimme, om inte mer, innan jag fick fram honom till den. Då med väääääldigt mycket godis!

Vem vet, det kanske blir en fälttävlansponny av Smirre ändå ? ;)

(ska försöka ta bilder imorron!)


Trodde väl det ...

2011-06-23 17:29:06 / 0 kommentarer ..


Träningen ikväll är inställd. Aja, nu har mamma kommit hem och det har slutat att regna så vi ska snart till stallet. Klippt ihop en film med massa fail-filmer på mej och Smirre. Dock vet jag inte om jag vågar visa den ... x)

hur som så äter jag middag just nu, men Bisca brevid mej såklart. Tror fortfarande att hon är sur på mej för att jag tog ut henne i regnet ...

Äsch, datorn laggar så blir inge kul att skriva, skriver mer sen när det slutat! (:

 

Vad ska man annars göra en regnig dag ?

2011-06-23 14:12:52 / 1 kommentarer ..


Imorse tänkte jag först gå ut och gå med Bisca och sedan cykla till stallet. Ändrade min plan ganska snabbt kan jag säga ... Hade ingen aning om att det spöregnade ute, men dum som jag var gick jag iaf ut och tänkte "äsch, det slutar väl snart?". Haha, 20 minuter senare var båda jag och Bisca helt igenomblöta ...

Så nej, jag väntar på att mamma kommer hem så får jag skjuss ner till stallet. Om det fortsätter såhär så blir det nog ingen fotbollsträning ikväll heller.

När jag kom hem igen och hade torkat Bisca så gjorde jag kladdkaka (socker ♥ Irma). Sen har jag nu i en timmes tid suttit framför datorn och sorterat och delat upp bilder. Gjort en massa nya mappar. Ärligt talat visste jag att jag hade många bilder på Smirre, men inte såååå många ... Kollat igenom en massa bilder från 2010, jag kan inte annat än skratta xD Som det såg ut! ååh så synd att jag inte filmer kvar från provridningen,första ridpasset osv. Allt det var på min gammla dator som krachade :(



tacka vet ja Gud att det ser bättre ut nu!

Finn 5 fel

2011-06-23 13:25:52 / 3 kommentarer ..


Hihi, gjorde det dock lite väl lätt kan jag tycka ;)
Men den som hittar alla 5 fel först vinner en länk.
Kom igen, blir mycket roligare om alla gissar! Har ändå jobbat hårt på den här bilden!

Oredigerade bilden -


Redigerade bilden -

Bloggen 1 år!

2011-06-23 10:34:00 / 1 kommentarer ..


Haha, idag har jag faktist bloggat i ett helt år! Trodde aldrig att jag skulle orka och sluta efter typ två månader. Men jag har varit duktig och fortsatt!
Mycket har hänt kan jag säga! Skriver mycket bättre och mer sammanhängande texter nu ;) Nu gör jag ca 7 inlägg om dagen, då gjorde jag 1 inlägg/dag. Nu får ni mycket mera färska bilder, och offtast bilder från dagens ridpass. Det jag inte säga att ni fick då. Och framförallt har besökarsiffran ökat nå så sjukt!

Men det finnas alltid saker att förbättra. Vad tycker DU att jag ska förbättra i min blogg ? Skriva längre/kortare texter, förstora bildbomber och förmånga/försmå bildbomber och förnågra. Skriv mer utförligt om ridpassen/skriv mindre om ridpassen. Mer hiss&diss/Mindre hiss&diss ?


Uppe tidigt

2011-06-23 10:07:48 / 0 kommentarer ..


Fast jag har fotbollsträning ikväll känns det som om jah har all tid i världen på mej. Ska jobba lite innan jag åker till stallet, men sen där har jag typ ingenting att göra ? Ja mocka och allt sånt, men Smirre ska ju bara promeneras idag. Tror nog jag ska ta och mocka Jacks box också, kanske smörja lite till ? aa, hittar nog på något!



En till ovisad bild från uteritten får ni ;)
Foto : Lovisa

Uteritt

2011-06-22 21:30:55 / 0 kommentarer ..


Ni får lite bilder sen uteritten. Lite kul kanske då det är många som inte vet hur Smirre är ute i skogen. Han är väldigt olika dag till dag. Ena dagen är han pigg och ligger på frammåt och kastar sej för minsta lilla, tex för ett läskigt löv. Ibland är han lugn som en filbunke och chillar livet. och ibland är han på bushumör och bockar som en tok haha! En uteritt bockade han ju av mej tre gånger och var nära en fjärde gång hehe ...



Jag brukar ha boots på honom på vissa uteritter som jag vet kan bli en del fart i ...



Full galopp uppför "mördar-backen". Och så Jack i bakrunden, som får Smirre att framstå som världens lugnaste även på hans mest stirriga dag ;)

Massage

2011-06-22 21:17:20 / 1 kommentarer ..


När vi var i stallet fick vi tag på Isabell. Så hon masserade och kollade igenom Smirre. Han var lite stelare än vanligt (som vi tror berodde på hoppningen och att vi inte ridit igenom honom på länge). Men efter massagen så blev han väldigt mjuk i musklerna. Isabell visade även hur jag skulle stretcha bogen, så nu har jag fått lite till att stretcha ;) Imorron ska jag bara skritta och sen rida som vanligt.
Har även fotbollsträning imorron så jag får försöka hinna med stallet på morgonen/fm. 

Brukar ni ge era hästar massage eller något liknande ? Vi brukar försöka göra det när vi inte har någon tävling på länge (:



Typ en sån här tvärnit kan ju ha gjort att han är lite stelare än vanligt ...

Bad update

2011-06-22 21:00:11 / 0 kommentarer ..


varit i stallet hela dagen. från ett-två och kom hem halv nio. Sen fick jag inte datan heller, det skyller jag på mamma ;) Men nu skriver jag!

Red ut iaf med Malin, Elise, Thea och Saga. + Att Lovisa följde med och tog kort!
Vat ute ganska länge, typ 2 h ? Klättrade i lite backar och så, sen som avslutning gasade jag på lite i galoppen ngr varv på volten. Jack (Malins ponny) var som vanligt väldigt taggad, och i slutet hade det smittats av även på Smirre som var riktigt på tårna sen hehe.


Detta ska jag ha

2011-06-22 15:00:00 / 1 kommentarer ..


... inom den närmsta framtiden iaf!





Gash vad snyggt! Älskar verkligen Eskadrons schabrak. To die for!

Dock är jag lite osäker på hur lila ser ut på Smirre ...

(självklart ska jag beställa dressyrschabrak och inte allround. när jag väl beställer dvs ..)

I love you much it shows, All my emotions go out of control

2011-06-22 13:05:26 / 1 kommentarer ..





hej hej!

2011-06-22 12:28:00 / 0 kommentarer ..


Var supertrött när jag vaknade idag, jag vaknade inte ens när väckarklockan ringde ?
Iaf så sitter jag och äter frukost nu ute på altanen. Jätteskönt väder ju. Äntligen!
Och vet ni ? Jag har faktist lyckats plugga in LA:4an. Tänkte att om en vecka ska jag ju rida det programmet så jag måste väl läsa in det och börja nu så jag har tid på mej. Det sitter redan ;) Roligt program faktist. Vissa saker ser lätta ut, men vissa saker (tycker jag) ser svåra ut. Men bara att träna!

Ska nog cykla ner till stallet snart, rider ut och så skrittar jag honom på kvällen sen (:



hihi, jättegammal arkivbild ;)

Dagens ridpass

2011-06-21 23:17:00 / 0 kommentarer ..


Åkte till Anna idag somsagt och tränade dressyr.
Han var väl lite stel efter hoppningen i helgen. Pigg, okoncentrerad och stel under uppvärmningen. Så hela passet gick åt att läsgöra honom. Jobbade på med raktiktning, skänkelvikningar, bogen in/svag öppna, förvänd galopp och massa småvolter. Hans form idag var lång och låg då han var som sagt lite stelare än vanligt så kunde inte plocka upp honom. I slutet hade det lossnat väldigt  mycket och det känndes 1000 gånger bättre, men finns mycket kvar att göra. speciellt i vänster varv biter han sej fast i innertygel men vill inte ställa igenom ordentligt.
Jag är ganska nöjd med passet, iaf nöjd med hur vii avsluta. Vi ska dit igen på lördag och rida igenom honom ännu mer! Men fram till dess ska han få gå i skogen, där ska jag väl försöka lösgöra honom och kolla så han ställer igenom ordentligt åt både vänster och höger.

I stallet masserade jag honom noga och kollade igenom bogen. Tyckte inte att han var nå stel alls där men vi ska ändå försöka fixa så att Isabell kan komma och ge honom massage och laser kanske.



två dagsfärska bilder. Hoppas ni ser att outfiten idag var Marinblå ;)


Dagens outfit

2011-06-21 22:54:30 / 0 kommentarer ..


(Bilden är tagen efter passet så vi var lagomt svettiga båda två, + att Smirre hade plumsat igenom lite lera på ridbanan, därav fläckarna på lindorna)



Jag:
Hjälm - Charles Owen, JW
Jacka - Equipage "GRS ponnyteam"
Handskar - Jacson
Spö - ? Köpte på Valbo ridsport
Ridbyxor - Hööks
Stövlar - Horsehead, Junior High
Sporrar/sporremmar med bling - Hööks

Smirnoff:
Träns - ?
Sadel - Prestige Lucky dressage
Schabrak - Copperfield
Stigläder - Globus sport
Stigbyglar - Sprenger
Paddar - Mia´s
Lindor - ? (hittade dom nere i källaren hehe ^^)

Hiss/Diss med tävlingen 18-19

2011-06-21 22:21:24 / 0 kommentarer ..


Hiss:
*Snygga hinder, hade gjort snyggt med björkar osv brevid träden (dock om det blåste rammlade dom omkull, som dom gjorde för mej i laget)
*Snygga rosetter och ett extra plus för priserna!
*Bra framhoppning/framridning
*Bra speaker

Diss:
*Liten utebana, blev som en innehoppning fat det var ute
*Statuen var lokal, men banorna var byggda som regional. Inte för att det var något problem med det men om man åker dit för att hoppa lokal kanske vissa inte är redo för regionala banor.
*In/Utsläppet var krångligt. Man krockade typ och dom hade en eltråd eller något liknande som dom satte för, och funktionärerna hade dålig koll på den där tråden ibland ...


Film

2011-06-21 16:00:00 / 3 kommentarer ..


Musiken var inte tillåten så jag la till yt musik = dålig musik.

Men kom med kritik, bra/dåligt/ vad behöver bli bättre och vad är bra ? :)




skritturen

2011-06-21 15:14:58 / 0 kommentarer ..


När jag kom till stallet höll dom på och kolla golvet i Smirres box. Dom ska byta ut mattan nu, wei! :D
Skrittade ut sen i ca 30 minuter. Jobbade honom på kort tygel ett tag och red lite skänkelvikningar och slutor längs vägarna. Dom gjorde han helt super!

Skriver mer sen (:


2011-06-21 11:21:39 / 0 kommentarer ..


you´re from a hole other world
a different dimension
you´re open my eyes
and I´m ready to go, lead me into the lights´


god morgon

2011-06-21 11:13:32 / 0 kommentarer ..


vaknade för 40 minuter sen kanske. Har redan ätit upp min frukost! Annars brukar det ta ungefär 40 min - 1 h för mej att äta. Är jätteseg att äta på morronen.

Ska strax cykla ner till stallet, gå ut med Smirre en stund, inte så länge kanske 30 minuter bara.Mocka och göra klart allt i stallet. Packa ut saker till transporten och kanske smörja lite ? Sen vid fem ska vi åka till Anna, tränar halv sju. Ska bli grymt roligt! När det är hopptävlingar och sånt blir det så lite tid över till att dressyrträna, en av anledningarna till varför jag inte hopptävlar såjätteofta. Men både Smirre och jag tycker ju att det är kul med hoppning, så vi varvar dressyrtävlingarna med lite hoppning (:


Ännu fler bilder!

2011-06-20 22:35:00 / 3 kommentarer ..


Dessa är från söndagen.



ful sits , men jag bjuder ;)





HAHAHA, galet fult språng! xD Men det enda jag tänkte var "över, han SKA över!!!" . Visste redan att han skulle börja bromsa in och ta minigaloppsprång före. så brydde mej inte om avstånd.

Utgick ju efter muren så blev inga fler bilder. Och kameramannen(kvinnan) var visst lite för nervös för att kunna fota LBn ;)

Mathilda har tagit alla fina bilder!

Lite längre skrittur än planerat

2011-06-20 22:12:11 / 0 kommentarer ..


På kvällen åkte mamma och jag ner till stallet med hundarna. Var jätteskönt ute, riktig sommarkväll! När vi gick för att hämta Smirre i hagen stog han längst bort. Vi ropade inte ens och när han fick syn på Kid (som kom springande mot honom) så började han trava i full fart mot oss <3 Haha, jag kan ju låtsas att det var mej han ville komma till och inte att han längtade efter kraften i krubban ;)

Mamma ville skritta mot golfen till en stig som hon inte gått,´men det fattade inte jag hehe. Trodde hon mena en annan väg och sa första att den är ju ganska lång ... men vi gick den iaf. Och sen fattade jag att hon menade en annan väg som var ca 40 minuter. Den vägen vi börjat skritta (när vi kommit förbi alla galna golfare) va ca 1,5 h ... Alltså blev våran skrittur lite längre än planerat heh ^^

Därför kom vi hem ganska sent. Ska snart ta och äta lite middag och sen hoppa in i duschen.
Imorron ska jag rida för Anna 18:30! (:


regnig dag, blandat med lite solsken

2011-06-20 16:40:31 / 1 kommentarer ..


Har varit hemma ganska länge. Kom hem från stallet halv tre-tre ungefär. Smirre var på riktigt goshumör så jag blev kvar lite längre är beräknat för jag kunde helt enklat inte gå därifrån och göra något annat när han står och vill gosa :')
Red ut i 1 h. Han var som vanligt lite taggad, men ändå så himmla mysig att rida. Energin var inte bara frammåt utan uppåt eller vad man ska säga. Gick att omvanlda hans energi från att bara springa fort rätt fram till att göra "show" utav det. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men hoppas att ni fattar vad jag menar ?
Som avslutning på ridturen tog jag en lugn galopp. han var supermysig även i galoppen och jag ville inte sluta, men började tänka på att jag bara skulle skritta och trava.

När jag kom hem kokade jag faktist spagetti. duktig va ? och nyss hittade jag en marabou Carribean i kylen som jag tänkte äta upp det som är kvar ;) Lätt godaste marabou har gjort enligt mej! Den puttade t.o.m ner marabou Polka från sin första plats till en andra plats!


Lite fler tävlingar inplanerade!

2011-06-20 15:00:00 / 1 kommentarer ..


Gick ju bra igår och redan när jag kom hem satte jag mej framför tävlingsdatabasen och sökte efter fler tävlingar. Nu är hela sommaren inbokad med träningar och tävlingar. Grymt roligt!

Såhär ser det ut just nu -
1-3 Juli. Träningsläger i Huddik med utvecklingsteamet. för Fredrik B.

5 Juli. Lokal kvällstävling i söderhamn. LA:1 . Tänkte att det kunde vara mysigt att åka på, en lätte tävling efter en hård träningshelg och så.

9 Juli. Lokal dressyr i Insjön. LA:1
10 Juli. regional dressyr i Insjön. LA:1 och Lag 03. (om vi inte kommit längre för isf startar jag Lag03 oh LAP:1)

16 Juli. regional hoppning på Gfrk. LC clear round och LB två faser.
17 Juli. regional hoppning på Gfrk. LB två faser.

28-30 Juli. New forest SM. Ja ni vet redan vad jag startar för klasser ;)

Vi ska även nästa måndag (inte idag, om en vecka) rida programridning för Roger *någonting*. Då ska jag rida LA:4.

Efter nf-SM ska han få ta det lugnt i ngr veckor, vi ska nog skritta honom i en/en och en halv vecka.

Sen kör vi igång igen så vi är bättre än någonsin till hösten! Vet inte om jag kanske startar någon tävling i slutet på augusti.



Första tävlingen <3 Tror att Borlänge ska ha ngn lok/reg dressyr i Aug. Den vill jag åka på isf! Deras tävlingar var jätteroliga!

snart till stallet

2011-06-20 10:04:00 / 0 kommentarer ..


hade ingenting att göra så jag sorterade först upp lite bilder och sen filmer. Då hittade jag en film ifrån i Mars. Dressyrtävlingen på Gfrk. Varför laddade jag aldrig upp den ? iaf så laddar jag upp den nu så jag hoppas på att ni får se den snart!
När den är klarladdad ska jag till stallet. Eftersom att jag kommer tidigt och han inte har hunnit in än hoppas jag att det är lättmockat. Om han inte kommit in en andra gång så har han inte rört till och geggat runt.

Bjuder på några bilder från tävlingen i Mars (:


Film

2011-06-20 09:50:00 / 1 kommentarer ..





Kritik får ni gärna komma med!
Vad tycker ni, jag tycker iaf att han klarar LB lätt och är helt klart klar för LB ;) Han kommer ju fel på vissa hinder, men det är ju ryttarmissar och ändå klarar han det och krånglar sej över. (:

uppe tidigt

2011-06-20 09:19:02 / 0 kommentarer ..


ställde väckarklockan på kvart i 9. Tänkte att jag kom ju upp tidigt igår och i förrgår och vill inte rammla tillbaka där jag var och sova till halv ett och vara vaken halva natten.
snart ska jag ner till stallet. Jag tänkte skritta och trava ute i skogen nu och bara ta det lugnt. Sen ikväll hade jag tänkt skritta honom förhand i en timme.
Imorron ska det iaf bli väldigt kul. Då ska jag till Anna och träna! Grymt roligt! Sen vill jag även dit på lördag, men vet inte om vi kan för det är midsommardagen. Och om en vecka (måndag nästa vecka) ska vi träna för Hanchen! har saknat att träna för henne. 
Nu efter den här helgen kommer jag ta det lugnt med hoppningen ett långt tag framöver och bara lägga ner tid på dressyren.
haha nästa gång vi hoppar kommer han bli helt galen isf ;)


Bilder LB 18 Juni

2011-06-19 21:42:16 / 0 kommentarer ..


Bilder från igår i LBn + lite uppställningsbilder med rosetten.





Det var den här sidan som vi ser påå bilden som han stanna på i LC+5. som var sååå läskig ju ;)


Galen kväll

2011-06-19 21:35:33 / 0 kommentarer ..


haha, helt galet kul på Max! Käkade så jag trodde jag skulle spy. Först nuggets, lite pommes, sen en äppelpaj, och sen en glass + cola och dipp. Och jag var inte ens hungrig när jag åkte dit ...
Sen åkte vi till stallet. Borstade av Smirre och satte på honom fleecen för det regna. och sen gick vi ut med honom. Var ute i kanske 40-50 min ? Faktist riktigt mysigt fast att det regna. Fortfarande helt salig över att det gick så bra i LBn. Efter stoppet på tvåan gick det ju helt super!
Sen gav vi honom betforn, satte på hans back on track skydd på benen och pussade lite till på honom ^^


max snart

2011-06-19 17:44:58 / 0 kommentarer ..


Gävle ryttarsällskap lag 1 och 2 + några mammor och tränare ska nu till max och äta ;)
Kuul! Sen efter det ska vi till stallet. Ta in och gå lite med Smirre. ge honom betfor och brosta av honom lite snabbt så han inte får träningsverk. Imorron ska jag bara ta det lugnt i skogen (:



Fina fina killen<3

Lite bilder

2011-06-19 16:34:20 / 1 kommentarer ..


Några bilder stoppade ur en film idag. Dessa är från Laget (LC+5) :

 

Och här är den läskiga muren!! Som inte var så jätteläskig/skärmmande i Lagklassen. ;) I LBn tyckte jag dock att den var hög, nästan för hög. ^^

Här är från LBn :




Vill ni se film ? ;)

Svar på tal

2011-06-19 16:03:04 / 1 kommentarer ..


Kan svara på en kommentar som kom upp idag. Eftersom att du är anonym så svarar jag i ett inlägg (:


Står - varför fortsätter du hoppa LB när du märker att han inte är klar för det? Det är bara synd om honom ...

Han är klar för det. På träning hoppar vi LA-banor felfritt och han hoppar helt super. Men på tävling är det mej de är fel på. Jag blir mesig på tävling och låter honom stanna. Och han är en envis  ponny ? Klart han tar chansen att stanna om inte jag är helt övertygad om att vi ska över. Han är lite lat så, gör ingenting om han inte måste och om inte jag är helt helt 100 på att vi ska över. Då är det ju klart att han stannar om jag är osäker ... ?
Ser du ju idag, vi kom runt med ett skitstopp och det var mitt fel för jag red inte perfekt mot det hindret. Han är redo för LB och har varit det ända sedan februari.

och btw, om jag vill veta om vi är klar för någon klass frågar jag min A-tränare, inte någon anonym ute på internet.

Ännu en bra tävlingsdag!

2011-06-19 16:01:54 / 1 kommentarer ..


Kom dit i väääääldigt god tid. Chillade runt och kollade på framhoppningsklassen. Johanna och Wiskers vann LCn stort! Duktiga!
Sen var det dags för lag då. Gick banan, fjärde hindret var en mur. Inte så jättehög, men väldigt tittig. Och eftersom att jag inte har hoppat mur med honom tidigare vart det lite spännande (nervöst).
Jag var sist i vårat lag, och vi hade inga felrfria. Så jag visste redan att vi inte skulle gå till omhoppning eller komma placerade. Så jag ändrade min plan, bad mamma efteranmäla till LBn efter och hoppade knappt fram någonting alls. Sen vart det min tur, så jag gick in. Hoppade ettan tvåan som gick jättebra. Sen trean blåste det jättemycket så infångarna blåste omkull. Så på det blev de en väjning. Men hoppade det och vände upp på muren. Jag var helt beredd på att han skulle tveka. Men det gjorde han inte och hoppade superbra. Så då tog jag upp handen och utgick för att spara på honom. Jag är supernöjd med honom för att han hoppade den på förstta försöket! :D

Till LBn var jag jättenervös. På framhoppningen kom vi stort på nästan varje språng. Och så stannade han en eller två gånger. Och han brukar ALDRIG stanna på framhoppningarna.
och så vart det min tur igen. Gick in på banan och tänkte "herre gud, vad har jag gett mej in på?". För det var den mest maxade Lb jag hoppat. Och då var det ändå en lokal LB, när jag hoppade en Reg/nat känndes den mycket mindre ...
Men skakade av mej det och bestämmde mej för att jag inte skulle mesa. Ettan gick bra och så var det en volt tillbaka typ till tvåan. Han var inte riktigt med på noterna och trodde att vi skulle fortsätta på en volt typ så det blev en väjning/ stopp på det. Men sen efter det lyckades jag tänka bort höjden och allt gick helt perfekt. kom i mål med 4 fel. Såååååå nöjd!! Jag är superglad. Ett skitstopp som var helt och hållet mitt fel, men vi kom runt! :D
ååå vad skönt det kändes! Och jag mesade inte runt på den här banan heller utan red det bästa jag kunde för stunden. Ja jag är typ hyperglad!



bild från igår. <3


  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!