ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Filmen

2011-04-30 22:57:25 / 4 kommentarer ..




Funkar den nu ? :)

Kür

2011-04-30 22:01:47 / 0 kommentarer ..


Nu går Küren på TV! Nu rider Partik kittel på Scandic. Sååååå fin häst!
Har ärligt talat aldrig riktigt fastnat för Scandic. Men jävlar vilken häst alltså!! Sjukt vilka steg och vilka längningar! slutor och allt, gud! Förvånar mej inte om dom går upp i ldening faktist!


Nästa tävling

2011-04-30 21:54:18 / 1 kommentarer ..


Om vi inte hade trott att Smirre hade ont hade vi ju inte gett honom vila och hade idag istället åkt och hopptävlat. Hade hoppat LC och Deb LB. den där debuten går alltid åt ****** för oss. Vi hade redan i Februari tänkt debutera LB. men då kom det oxå något ivägen (kommer inte ihåg vad). Sen blev det inte av att vi åkte på någon hopptävling, sen när vi hoppade i Tierp fanns bara klasserna LD och LC. och jag ville hoppa en tävling innan laget. Sen när den tävlingen väl kom kunde jag ju inte vara med pga att jag blev sparkad. Och nu fick han ju vila. jaaaa, jag hade tänkt att om vi debuterat LB då i Jan/Feb så hade vi varit startklara för LA nu i Maj/Juni. Redan i vintras hoppade vi ju LA banor på träning.
ååååå, surt. Men är ju ändå inte hoppningen som vi sattsar mest på. dock är min nutida plan att deb LA i slutet av Juli på NF-SM. dock vet jag inte om jag hinner det, har ju inte testat att hoppa en LB än och det är lixom 3 månader kvar att hinna hoppa in sej på LB nivå. Aja, vi får se hur det blir med det!

hehe, kom ifrån ämmnet jag hade tänkt skriva om men iaf ... ;) Min nästa tävling vet jag inte riktigt när det blir. Kanske att jag åker och hopptävlar den 15 maj i Ovansjö. LC och LB. Eller laget LC och LB. Men det är Hanchen träning den helgen och åååå jag är så sugen på att träna för Hanchen. gick verkligen super förra träningen och man får ut så mycket på träningarna för henne. hon kommer ju bara en gång i månaden och ibland varannan/var tredje.  Så vi får se om jag tränar för Hanchen den 14 och tävlar den 15 maj.

Har kollat på tdb, och hittade en perfekt tävling. I gyttorp, LA:1 och LA:4 var klasserna (och massa FEI program...) . Dock kommer det ta lite mer än 4 timmar att åka dit. Nej så långt åker inte jag för att tävla en liten reg dressyr. Lite synd då klasserna var superbra :( Hittade en massa andra tävlingar, men dom låg mer än 3-4 h bort tyvärr ...

Annars ser det ut som om vi kanske åker till Dyltabruk (vet inte hur långt bort det ligger, har för mej att det ligger ganska nära) den 2 Juni. LA:1 och LA:4 blir det då! :)



min fina fina ponny <3

okej, filmen funkade inte ... :(

2011-04-30 20:52:07 / 0 kommentarer ..


så nu testar jag att lägga in ny musik. Får se om den fungerar då! Annars får den vara utan musik. Jag fattar inte vad youtube vill mej ?! Laddar upp den på yt soon.
Sitter och funderar på oxå om jag ska räkna lite matte. Kommer ju inte göra någonting på hela kvällen, meeeeen jag orkar inte/känner inte för det.

Sen klockan 21:30 är det världscupen i Kür. Det ser väl alla hoppas jag ?
Jag tycker det är roligare än att se på världescupen i hoppning, blir som förhäxad när jag ser hästarna. och fattar inte hur dom kan få dom att gå sådär sjukt fint.Har en bit kvar innan jag kan få Smirre och gå sådär ... ;) inte många som tycker att dressyr är roligt att se på, men jag tycker verkligen att det är sjukt kul. Spec i Kür, då man ser att ekipaget verkligen är ett och arbetar tillsammans. Så samspelta!
Det går på kanal 24. Nu vet ni (:



söt ^^

Hemma efter en lång dag

2011-04-30 20:22:57 / 0 kommentarer ..


Är verkligen helt slut nu. Funderade över att gå ut och fira sista April. Men jag orkar verkligen inte. Vi vann iaf matchen med 5-2 ;)

Drog ner till stallet (kunde inte låta bli hihi). Masserade Smirren lite och myste med honom bara. Superskönt väder var det oxå. Kände för att ta ut honom på en skrittur. Nu när det är sånt här väder har vi en jättebra skrittrunda. "Runt golfen" kallar vi den. På hösten/vintern är det för kallt för det blåser asmycket. men nu är det jätteskönt att skritta där. Ska ta kort någon dag så ni får se!

Nu sitter jag i soffan med chips. Ska bara ta det lugnt hela kvällen!

ovisade bilder

2011-04-30 13:14:00 / 0 kommentarer ..






Dessa knäppte jag bara spontant när Mathilda hade kommit hem från en ridtur.
Tkr dom blev bra med fel inställningar o allt.

Söt är han iaf! :D


Hej hej!

2011-04-30 09:08:09 / 2 kommentarer ..


Ska strax göra  mej iordning för om en halvtimme ungefär ska jag börja gå mot hille ip. Jag blir borta hela dagen , kommer hem ungefär 18:00.  Mathilda har ju somsagt honom idag och ska skritta honom idag med.
Iaf så före första fungerar det inte att ladda över bilderna från igår.
Och fick en kommentar om att inte filmen fungerar ? Damp damp damp damp damp !! Såå, kan alla klicka på filmen för att se om den funkar ? Skulle vara snällt för isf laddar jag om den på nytt (:

aa, nu ska jag iväg.

chill i soffan

2011-04-29 20:48:42 / 0 kommentarer ..


Var ute i precis en timme idag. och kan säga att Smirre var piggelin! shit, småtravade/taktade hela tiden. Men älskar när han får sådan frammåtbjudning. Var jättemysig hur som hellst. Hittade en perfekt "foto-plats" oxå! En liten udde i vattnet. Jättefina foton skulle det bli!
Jusste, jag tog ju med mej kameran. Hann ta kanske 6 st bilder innan batteriet tog slut. Klu va ?

Nu chillar jag i soffan och äter. Går och lägger mej tidigt ikväll då jag ska vara klar kl 9. Sen är det Alborgen som gäller med bästa laget! För er som inte har en aning om vad Alborgen är så är det , ja vad kan man kalla det. En "äventyrs- sakemojj". Var förut ett fängelse eller dårhus typ, och i alla celler har dom gjort en massa banor så man är ca 4-5 st i varje lag och ska lösa massa saker.  Okej, jag suger på att förklara, men ni fattar lite bättre nu va ? xD

bloggtävling

2011-04-29 20:24:47 / 0 kommentarer ..





www.ponnysanning.blogspot.com

Bett

2011-04-29 19:30:00 / 6 kommentarer ..


Dags för ett "åsikts-inlägg" nu. Och denna gång tänker jag skriva om bett.

Alla "NH-människor" tycker ju att alla bett är djurplågeri nästan, utom hackamoore för det är ju bettlöst. alla ponnyungar skiter i hur skarpt bett dom än rider med, kan sitta och rida med kandar hemma utan att hantera det och bryr sej inte/vet inte bättre. JAG tycker inte bett är djruplågeri , verkligen inte! och inget bett är förskarpt tycker jag. För mej kan ett "skarpt bett" vara väldigt milt i en viss hand. Medans det "mildaste bettet" kan vara skarpt med en annan hand. jag menar - det är handen som avgör om bettet är skarp eller inte!
Och sen finns det nog inget bett idag som gör direkt ont på hästen. Inte pelham, tvådelat, pessoa osv. Jag tror inte det gör ont på hästen om det är rätt anpassat och passar hästens mun.



Varje bett har ju sin "historia" eller vad man ska kalla det. enligt "NH-människorna" är varje bett djurplågeri. Tex 2-delat nyps. När jag berättade (kommer inte ihåg hur det kom sej) att jag ibörjan red Smirre på 2-delat fick jag några på mej. Och då kollade jag upp om det nyps. Jag satte på honom det tvådelade och tog tag i tygeln för att se om det verkligen nyptes. Tror ni det gjorde det då ? nej det gjorde de faktist inte!

Sen vet jag inte om det är såhär, men jag tror att alla bett som svenska ridsportförbundet har tillåtit inte kan skada hästen. Dom måste ju ha testat betten och sett om det där "nyptes/gjorde ont" på hästen. Dom kan ju inte ha sett ett bett och tänkt "det där är säkert snällt, det behöver vi inte kolla hur det ligger i hästens mun vi tillåter det ändå!". Jag kan inte tänka mej att dom gjort så faktist ...

Sen är det klart att man lär undvika och rida med vissa bett. Vissa kan helt enkelt inte rida med tex hackamoore, eller pelham , ja vilket bett somhellst! Dom betten passar kanske inte hästen. Men bett är frortfarande verkligen inte djurplågeri!
Hästar är stora djur, hade ett bett gjort så ont på dom som vissa säger hade dom visat det. Visst, dom är oxå tåliga. Men tro mej, man ser när någon häst inte trivs med något. Och hade bett gjort så ont, ja dom hade visat det.
Sen ser man på hästar när dom inte trivs med det eller när dom är uppstressade. På bilder ser man ganska offta hästar som är uppstressade osv, och det första man tänker på då (dom flesta tänker så iaf) att dom rider på för starkt bett. Men det är ju faktist handen som skapar oro och uppstressning.

"bettet blir vad handen gör den till"

Vad jag vill säga med det här inlägget är att inget bett är djurplågeri. Visst, vissa bett kan vara mindre bra. Det beror på vad som passar ryttaren och hästen bäst.
Tex ett vanligt 3-delat som anses vara ett av de mildaste betten kan vara starkt och skarpt i fel händer.
Och ett pessoa/stång/pelham/flippanbett som anses vara starka kan vara milda i rätt händer.
Och hackamoore, som alla säger är så snällt för det inte ligger i hästens mun. Även det kan vara starkt och skarpt. Det kan t.o.m vara riktigt starkt i fel händer.
Sen så dom som betslar upp sin häst upp till öronen gör lite fel. KAN man rida sin häst med tredelat (som faktist stör hästen minst) är det ju bara bra. Men om man har en stark häst och lär slita sönder för att få stopp på den med ett tredelat så är det mycket bettra att rida med stång så man slipper dra i hästens mun.
DÅ tycker jag det är bättre att rida på ett skarpt bett, annars rid på så milt bett som möjligt :)

Olika bett :









Bett jag rider med -
2-delat
3-delat
stång
pelham
3-delat med tungfrihet

Haha, kan ni gissa vart jag ska nu ? (A)

2011-04-29 17:36:24 / 1 kommentarer ..


... stallet såklart ;) Utvecklingssamtalet gick bra, pappa är iväg till jobbet och kommer hem om ngr minuter. Så nu är jag färdigombytt och klar. Har gjort filmen klar och håller på och spara den (och alla som har windows live movie maker vet att det tar sjuuukt lång tid att spara filmen, iaf en dressyrfilm!) .
Idag hade jag tänkt att ta en riktigt lång skrittur, fira att han var frisk! Jag är fortfarande helt galet glad haha! Mockar sen efter att jag ridit, tror jag. Blir en sen kväll, men som tur är har jag förberett tidsinställda inlägg. Snäll jag är va ? (a)



känner att det behövs lite nya bilder på min sötis så kameran åker med! (orkar nog inte med systemen så det blir digitalkameran, fungerar lika bra den va. ja menar bilder som bilder ? hehe ;) )


Fredag!

2011-04-29 15:14:53 / 0 kommentarer ..


Jätteskönt tycker jag. Behöver verkligen sova ut! Dock kommer jag inte få det imorron, men på söndag.
Klocckan 4 ska jag ha utvecklingssamtal. Känner mej lagomt taggad, haha. nej men det har faktist gått bra den här terminen så. Men innan det ska jag har fixat lite i mitt rum tänkte jag. Och även fixa filmen från när jag tävlade Josh. jag beslutade mej för att jag vågar lägga ut den ;) Tänkte även skriva ett åsiktsinlägg snart så det kommer nog upp ikväll. Ganska spännande , eller det som många pratar om just nu hade jag tänkt skriva om.

Nu ska jag börja!

Omg, hur ska jag kunna lägga ut den här filmen ? x)


Haha, går det att bli så mycket gladare ?

2011-04-28 21:27:57 / 0 kommentarer ..


ååh, fattar ni hur glad jag är just nu ? Det var verkligen en sten som släppte när veterinären sa "jag har tittat och tittat, men hittar verkligen inget fel på honom och ingen hälta. Jättefrisk är han haha!"
För sen vi trodde att han hade ont så har jag inte varit så jätteglad om man säger så. Smirre är det finaste jag har och om jag tror att han har ont, då mår jag dåligt också.
Sen har jag varit helt förtvivlad vissa kvällar. När han blir halt har jag hela tiden funderat över vad Jag gör för fel ? I vintras blev han ju felskodd och fick nästan bockhov. Då bytte vi ju hovslagare som vi nu haft sedan Feb. Och det kan ju fortfarande sitta kvar lite sen han blev felskodd ? Och dagen innan tog vi ju av broddarna, så han kan ju ha reagerat på det ? 

Nu var han ju inte halt, men jag har verkligen klandrat mej själv jättemycket när vi trodde att han var halt.
Jag fattar verkligen inte vad jag gör för fel. Tror ingen är så noga med honom som jag och Mathilda är. Skrittar alltid fram och av honom i minst 20 min. Ibland blir det t.o.m 30-40 min. Visiterar varje dag, har på BoT efter hårda träningar och är ute och går med honom så ofta jag kan när jag inte rider/är i skolan. han får massage och vi åker in på en klinik när vi skor honom numera. Han får gå i stora hagar hela dagarna och får varierad träning och går ut i skogen mycket. jag menar, vad gör vi för fel ?!
Så det var verkligen en lättnad när vi fick veta att vi gör allt bra och han inte var halt/hade ont.
Då hade jag börjat fundera på om vi är för försiktiga haha ... x)



fina fina Smirre <3

ååååh så glad!

2011-04-28 20:03:32 / 0 kommentarer ..


HAN VAR HELT OHALT, FRISK! Gud vad skönt! :D :D
Vi åkte dit och hon kollade på honom och han visade ingenting vid longering på stor och liten volt, när vi sprang på gången, när jag red på en liten 8 m volt, när jag flyttade honom i sidorna, vid böjprov. Gud vad skönt! Hon kände igenom honom och kanske att han var lite spänd i bogen så hon visade mej hur jag skulle massera. Nu ska vi massera honom och skritta honom i en vecka för att sedan sätta igång honom. Snart är vi back on track igen ;)

Behöver jag säga att jag är glad ?



jag älskar dej nu, då , föralltid ♥

Rosa schabrak ... ?

2011-04-28 17:35:00 / 2 kommentarer ..


haha, jag har faktist gett med mej och har börjat leta efter ett rosa dressyrschabrak till Smirre. Fick ju rosa lindor och nu måste jag använda dom. Har innan alltid sagt "NEJ inte rosa på Smirre". Meeeen, nu har jag ändrat mej ... ;) Tycker faktist att han var fin i rosa, spec nu på sommarn när han blir så mörk.
Så jag letar efter rosa dressyrschabrak men hittar det ingenstanns ... Mer än ett rosa på Hööks, fast de tkr inte jag är nå snyggt (a) Kom gärna med tips.
 
detta alltså tkr jag inte om ... ^^



Haha, tycker ni att jag gör helt fel och börjar ha rosa på mina hästar nu ? x) Jag som varit emot det såå, och så har jag börjat gill det nu ... ?

blogg-tips ?

2011-04-28 14:59:00 / 4 kommentarer ..


Alla som läser det här inlägg läser ju förmodligen lite fler bloggar än bara min ? ;) Läser ganska många, men bomba mej gärna med fler bloggar! Skriv ner din om du så vill, din kompis eller bara någon blogg du tycker är bra. Skulle vara jättesnällt!


åker iväg snart

2011-04-28 12:40:43 / 0 kommentarer ..


kom nyss hem från skolan. Ska snart ner till stallet. Kommer såklart att skriva här hur det gick, så håll ögonen öppna ikväll ;) Nej behöver åka nu. Önska mej och Smirre lycka till och håll tummarna!


migrän typ

2011-04-27 21:45:11 / 0 kommentarer ..


förlåt att jag haft dålig uppdatering idag. Men ni fattar nog att jag inte orkar göra inlägg nu om jag säger att jag har typ migrän just nu ? usch, vill bara sova. Ska räkna lite matte (hur nu det ska gå, kan inte ens tänka...) och sen sova. Godnatt. Är nå så sjukt trött, och har varit det hela dagen. Sovit förlite antagligen. Inte braaa



bjuder på en fin bild ;)

Håll tummarna!

2011-04-27 21:39:42 / 0 kommentarer ..


Imorron är det en spännande dag. Eller vet inte om man ska kalla den det. Vill hellst inte att imorron ska komma. Vi ska hursom åka ner till Mälarkliniken och kolla upp Smirre. har skrivit det men kanske inte så många som läste det. Förra måndagen tränade vi och våran tränare sa att han var "microskåpiskt halt var 20nde steg på serpentinbågarna vä fram." Han var inge halt annars, inte ens på en liten 8-10 m volt. men vi tog inga risker och avbröt träningen direkt och åkte hem. Vi har gett honom vila den här veckan och imorron ska vi alltså kolla upp om han är halt.
Nej usch, vill inte vakna imorron.

men ALLA får hålla tummarna på att det inte var någonting förra måndagen och att han är helt frisk.


finaste killen, tog bilden samma dag som han blev "halt". (eller samma dag som vi tror han skadade sej, eller vad ska man säga ... ? )

Jag har en reeen häst!

2011-04-27 20:45:34 / 0 kommentarer ..


Duschade honom med Mathilda idag som sagt. Gick superbra. Gick in i duschspiltan närstan direkt behövde bara smacka lite. Sen stog han lugnt hela tiden förutom att han sprang ut ur spiltan en gång. Restan av tien var han lugn och brydde sej ingenting. Toppen! Då har han kanske sllutat vara så rädd för vatten :D
sprayade (nästan sköljde hehe) in honom med pälsglans sen så han inte blir så smutsig. Gick ut med honom sen och flummade asmycket med mathilda och Sofia ^^

Åkte hem sen och bytte om fort och åkte till min gammelfarmor och farfar. Jag fick 500 kr och ngn bok, för dom kunde inte komma när jag fyllde år så fick det nu. Asbra! Nu vet jag exakt vad jag ska köpa.
Just nu har jag sån grym huvudvärk så jag måste sova snart. Inte kul. Känner för att gå och sova resten av kvällen.
Bläää


Låtar

2011-04-27 15:39:00 / 0 kommentarer ..


Här får ni tre riktigt bra låtar att lyssna på medana jag är borta ;)

F**kin' prefect - P!nk




Like Suicide - Christian Walz



S&M - Rihanna


Bråttom

2011-04-27 07:48:14 / 0 kommentarer ..


Har bråttom nu. Ska cykla iväg nu, till stallet såklart ;) Kameran åker med! Jag och Mathilda ska försöka tvätta Smirre idag! Hur ska det gå ... ? haha. Sen ska vi hinna mocka och allt och gå med honom. För jag ska vara hemma klockan 5. Senast . För klockan 6 ska vi bort och äta. Kommer hem ikväll sen.
Aja hejdå :)

Säger godnatt nu

2011-04-26 20:48:23 / 2 kommentarer ..


Jag måste fixa lite grejjer innan jag ska sova. Men medans jag fixar dom sakerna kan alla få skriva lite vad ni vill att jag ska skriva om. Har lite dåligt med ideer, så schyssta och skriv ngr förslag ? ;)

Världens bästa

2011-04-26 20:42:54 / 0 kommentarer ..


I don´t want to walk this earth if I got to do it Solo.




Bara jag som ääääälskar när min häst gör såhär ?

2011-04-26 20:10:26 / 1 kommentarer ..


1.

2.


3.

4.

5.

6.

7.

8.

10. "klar, ska bara skaka på mej"

11. " så skönt att man blev lite ren igen"



Haha! Jag har bildbevis på att min häst rullar i hagen, och det gör väl alla hästar. Men inte 3 gånger om dagen! Först precis när han ommit ut på morgonen, sen efter lunchen och när jag kommer och borstar honom rullar han igen. Det är sååå kul.

Diss

2011-04-26 19:52:40 / 0 kommentarer ..




Dissar oskodda ridbyxor!
Och nej, denna gång går inte dissen till utseendet. För oskodda ridbyxor är riktigt SNYGGA! Nästan snyggare än skodda. Men tråkigt nog tycker jag att det går nästan inte o rida med dom. Min dressyrsadel är ganska hal och därför måste jag ha skodda, annars måste jag koncentrera mej på att sitta still och inte halka runt. tråkigt då jag har en massa snygga oskodda ridbyxor.
Snyggast är ju såklart skodda ridbyxor, men oskodda är snygga dom med. Men dom får ändå en diss för att man inte kan rida med dom :(



dessa ridbyxor är oskodda. Och det här ridpasset kom jag ihåg varför jag hade lovat mej själv att inte ha oskodda.
Annars älskar jag dessa ridbyxor, då jag tycker dom är görsnygga :D

alltid lika svårt att hitta på rubriker

2011-04-26 19:45:57 / 0 kommentarer ..


Cylade direkt ner till stallet efter skolan och hade därför inte tid och uppdatera tyvärr ...
Gick ut och gic med honom i 40-50 minuter kanske. Inte riktigt lika fint väder som igår. Kom lite småregn emellanåt. Och mulet hela tiden. Tråkigt när man är van vid vackert väder.
Inte så mycket mer och berätta, mer än att Smirre var snäll som vanligt ;)


Trött, tröttare, tröttast

2011-04-26 07:09:44 / 0 kommentarer ..


Kan säga att jag är så där lagomt trött haha ? Inte taggad på skola kan jag säga. Men ska ändå bli kul o träffa allt o sånt där. Idag blir det väl en av mina vanliga skritturer. åker ner direkt efter skolan.
Nej nu måste jag gå. Usch vill inte :( Men överlever, och ... det är ju faktist bara 6 ½ veckor kvar tills sommarlovet. DET är skönt och veta!

Ska iväg snart så berättar lite kort

2011-04-25 17:58:00 / 0 kommentarer ..


... om dagens ridpass. Skrittade ut barbacka idag. Hade bara ett schabrak som jag satt på. Var ute i kanske 1 h ? Han var superfin idag till skillnad mot igår. När jag skrittat ett tag tog jag tyglarna och då var han lite stretig men efter bara ngr minuter mjuknade han och blev så himmla härlig :D flyttade först i sicksack längs vägen i skänkelvikning. När jag gjort det ett tag och han gjorde det bra så började jag göra öppna en bit innan jag flyttade i diagonal sluta till adnra sidan vägen och fortsatte så. Det gick superbra! Han gör klockrena slutor i skritten. Dom slutorna och öppnorna han får till i skritten skulle han få 10;or på på tävling.Han är ju tyvärr inte riktigt  så stark än så att slutorna blir lika bra i traven och galoppen. Men om man fortsätter att stärka honom kommer det gå bra de med. Finns ju inte så mycket mer man kan göra än att träna för att det ska bli bra de med ;)

Nu ska jag iväg och kolla på fotbollsträningen.



finaste hästen <3

Den här dagen för ett år sedan

2011-04-25 17:46:46 / 1 kommentarer ..


Den dagen minns jag så väl! Det var soligt och plusgrader och jag tillbringade hela dagen på GPK. Hopptävling!
Jag minns hur lycklig jag var! Allt stämmde den dagen! Allt! Puff gick bättre än någonsin och vi nollade första klassen. Och tro det eller ej, men vi vann och var t.o.m snabbare än d-ponnysarna! kom med i laget och även där nollade vi. Gjorde två helt perfekta rundor. Hade vårat lag kommit till omhoppningen är jag säker på att vi hade nollat och varit snabba då oxå.
Jag var så himmla glad den dagen. Det känns som om det var igår. Läskigt att tänka att för bara ett år sedan var det Puff och Jag. Tillsammans. Och Puff var bättre än han någonsin hade varit.
Jag saknar verkligen den dagen.







vet inte om jag vågar

2011-04-25 15:55:00 / 0 kommentarer ..


haha, nej vet inte om jag vågar lägga ut filmen på mej och Josh. Har kollat på den och visst, det var tredje eller fjärde gången jag red honom och han var ruggit spänd. Men ändå, det ser verkligen inte bra ut x)


 

Saker ni inte visste om mej ...

2011-04-25 14:00:00 / 0 kommentarer ..


... Jag är extremt spindelrädd. Ser jag en spindel som är pytteliten skriker jag ändå och springer iväg. euw, äckliga och läskiga :s
...När jag var liten och borstade tänderna trodde jag att "bakterierna och smutset" gick bort bättre om man slog med tandborsten på tänderna för att "skaka" bort det. Resultatet var att jag fick ont i tänderna ...
...Jag har inte ridit så jättelänge faktist. Började på ridskola när jag var 9, skulle fylla 10. Innan dess hade jag bara åkt på vår islänning.
...För ett år sedan var jag en hoppryttare. Gjorde lite av varje men tyckte att dressyrtävla var ganska tråkigt för det gick inge bra.
...Min hund sover i min säng, trotts att jag inte vill och försöker få bort henne.
...Ibland är jag helt borta i huvudet och tänker på annat. Då gör jag riiiiktigt klantiga saker.
...Jag har hållt på med en massa olika sporter. Så som simmning, friidrott, springning, judo, dans osv
...Jag städar mitt rum varannan och ibland varje dag. Ändå är det stökigt jämt, fattar inte hur det går till ...
...Jag har inte varit inne på min msn sen Juli. Känns som om det börjar bli dags snart ...
...Jag får hicka av läsk. Spelar ingen roll om den är kall elr varm. och hickan brukar sitta kvar i ett par roliga minuter
...Jag var typ världens sämsta förlorare förut. Nu har jag faktist bättrat mej lite ;)
...Jag är helt godis beroende. Godis är det BÄSTA jag vet. Äter det 24/7. om det är någon man kan kalla godisråtta så är det mej.
...Jag är oxå data beroende. Om jag inte varit inne på fb/bloggat på en dag blir jag värsta orolig eller vad man ska säga haha. Så då går jag upp mitt i natten och kollar. inte braaaa

Visste ni det hahah ?


Hej och god morgon på er!

2011-04-25 12:08:59 / 1 kommentarer ..


Mamma väckte mej tidigt idag ... Inte så jätteglad, men kommer nog vara den, då jag måste gå upp ännu tidigare. Sista lovdagen idag. Men ngt poositivt är ju att det är typ lite mer än en månad kvar och sen är det sommarlov! Hur skönt ? :D
Just nu käkar jag godis (som alltid är min frukost på helger/lov) . Vid ett åker jag ner till Smirre. Är där antagligen hela dagen.
Får inte gå på fotbollen idag heller, ska ner och kolla iaf. Min fot gör ju bara lite ont nu, men bättre o vänta så den blir helt bra.



söt :D

dagens låt

2011-04-24 22:57:36 / 0 kommentarer ..


Ke$ha - blow

Bra , mordern låt med lite fart i eller vad man ska säga haha! Spelas mest på mina spotify listor nu.


man får vänta typ 23 sekunder innan den går igång hehh

Så ser morgondagen ut

2011-04-24 21:39:58 / 0 kommentarer ..


Ska städa hela och ordna i sadelkammaren. och uppe på vinden. sen ska jag kolla om Horsetac har öppet. Då ska jag åka och köpa mitt schabrak som jag dregglat över i ett halvår snart. et inte varför jag inte köpte det (a) Men nu ska det bli av! Sen ska jag på fotbollsträning på kvällen. Nu ska jag gå och läsa lite i en bok som jag har börjat bli beroende av. farligt de där ... ;)
Kul förresten att det var ngr som vill se film! Kaanske kmr film. Vill inte gärna lägga ut den haha! x) men om ngr till vill så kmr den nog ut ... haha, om ni är helt säkra på att ni vill se ? xD

Orchid´s Joshua

2011-04-24 20:59:44 / 6 kommentarer ..




Jag har tyvärr inte så jättemånga bilder sedan jag red honom :/
Jo jagg har film från både LB:1 och LA:2 . Men LB:1 gick så sjuuukt dåligt så jag vet inte om jag vill visa den x) han var spänd för han hade ju inte dressyrtävlat på 2 år. Och det gick bara åt skogen den klassen . Kan kaaanske lägga ut film från LA:2 om det är fler som vill se ?
tack så mycket. Blir jätteglad av såna kommentarer :D

Jag har redan en film på honom från förra året. Då jag red honom ngr gånger. Den här filmen är från första gången jag red honom :

Här kommer ngr bilder oxå :)
Joshua är förresten till salu. Så om någon letar en riktigt toppen ponny som kommer gå långt i hoppning och dressyr är han den rätta. han är supermysig verkligen! Här är hans annons ----> http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=465649







lång skrittur

2011-04-24 20:41:58 / 0 kommentarer ..


Red ut med Amanda som ni redan vet. Vi skrittade runt lite överallt. gick in på småvägar och så visade jag ett ställe där man kanske skulle kunna bada, men så var det ngr som tältade där så vi gick aldrig ner till vattnet och då visade Amanda mej att ställe där hon brukade bada. Medans vi skrittade dit gjorde jag och Amanda en såååå seröst videoblogg. Som kommer upp när Amanda laddat över den från Iphonen ;)
Jag försökte gå i i vattnet med Smirre. Men han vägrade. Han blev asstressad och jättesur. Han är ju inte rädd för vattnet egentligen, utan bara envis och bestämmt sej för att vatten är farligt ... :/ försökte ganska länge men han vägrade att ens nosa på vattnet. Så då hoppade jag av och efter lite lirkande (och väääldigt många misslyckade försök) så gick han iaf fram och nosade på vattnet. Då hoppade jag upp och då nosade han oxå på vattnet. En början iaf! Så om det är någon läsare som har tips på hur man kan försöka få hästar att gå i vatten fast dom är helt livrädda för det får mer än gärna dela med sej av det! Det går bra att duscha och rida igenom vatten pölar. Det är han inte rädd för längre, men att bada. Nej det går inte ...
Iaf så gav jag upp efter ett tag och medans amanda travade och galopperade lite på en äng så försökte jag göra lite lösgörande arbete i skritt. vilket var helt omöjligt då han var taggad och bara ville trava iväg. Han har nog aldrig varit så pigg som nu. Ibland vissa bitar slutade han käfta emot och gick ner i en låg form. Menn inte tillräkligt avslappnat tyvärr. Sen skrittade vi hem. hehe vi var ute i över 2 h (aaa)
Idag var första gången jag red med sadel sedan i måndags.



jag älskar dej ändå fast du kan vara lite dryg emellanåt ... :)

Dyon träns

2011-04-24 14:35:00 / 1 kommentarer ..


Dyon har ju gjort många träns. Och det här tränset är väl kanske inte sådär jättenytt, har funnits ganska länge. Fast det är inte förrens nu som de har blivit populär.


Funktionen med där här tränset är väl att den inte ska ligge på nacken och trycka på ngn/ngr känsliga nerver ... ? Det är vad jag har hört iaf.
Tanken är god, men tränset är ju inte särsklit snyggt ... Om jag ska vara helt ärlig är den riktigt ful.

Roffe använder ju det här tränset. vilket han säkert gör av anledningen att den inte ska trycka, men på den här bilden ligger den ju och trycker som vilket annat träns som hellst ?
Då är det ju onödigt att lägga ut så mycket pengar på ett träns som inte fungerar som det ska, och som dessutom är fult .. ;)



Dyon tränset får en diss av mej. Om den hade fungerat som den ska och inte bli så där som på bilden hade jag nog kanske kunnat köpa det. Hästens välbefinnande går ju före snyggheten.


morron

2011-04-24 12:33:22 / 0 kommentarer ..


Lika härligt sommarväder idag som igår (och som i förrgår, och förrförrgår and so on..). Ska åka ner till stallet alldeles strax. Idag ska jag skritta ut med Amanda och Cactus. Om ni inte redan visste det så är ju Smirre lite kär i Cactus hihi ;)
aja, nu ska jag gå ut i solen och äta godis :D (bra frukost ...)



bild från vintras. Fiiin ponny <3

Dagens låt

2011-04-23 18:59:43 / 0 kommentarer ..


Erik Hassle - Are you leaving

gryyyyymt bra! en av mina nya favoritlåtar har den blivit faktist!


STEEEEK

2011-04-23 18:56:57 / 1 kommentarer ..


haha, man kan ju alltid hoppas på att jag iaf blir liiiiiiiiite brun iår ? jag är typ den enda i världen som är helt kritvit , Hela sommaren ... :/ Iaf så ligger jag och steeker just nu på altanen. Älska <3 Sen när mamma kommer hem från jobbet så ska jag ner till älskade ponnyn <3.
För bara ngn minut sen kom jag och tänka på vilken himmla tur jag har. Jag har en ponny, en alldeles egen ponny. MIN ponny. Vilken tur jag har som har fått en ponny som jag älskar och tycker mest om i hela världen. Som är det finaste jag har, som bara är MIN. Som tillhör MEJ och som jag älskar över allt annat. och som älskar mej tillbaka. Jag får tävla med honom och träna. jag får rida ut om jag vill. Jag får göra som jag vill med honom.
Det är inte alla som får det.
Lite konstigt är det allt. Jag har haft egen ponny sedan  2008. och ändå får jag såna här "attacker" och tänker att jag har en väldig tur ändå. haha!


photoshop

2011-04-23 17:37:48 / 0 kommentarer ..


NU har jag äntligen börjat fatta lite. Från början fattade jag ingenting, visste inte vad dom menade med "lager" eller hur man gjorde för at beskära en bild tex. Och inte hur man fixade färgerna osv. haha, aaa fatade ingening! x) Men nu, nu så har jag börjat fatta!



nästa header ska likna ngt sånthär tror jag ^^ Fast det är inte jag som har gjort mina headrar. De är Elina (http://resilient.blogg.se) . Assnygga kr jag dom är :D

Påskgodis <3

2011-04-23 17:27:20 / 0 kommentarer ..


Go´kväll på er elr vad man säger ;) Kan berätta lite kort om dagen. Åkte ner till stalle och red ut med Sofia och Colan. Colan var Minst sagt taggad! Dock brydde sej inte Smirre så mycket ... Den ponnyn hetsar inte upp sej för mycket inte, om inte jag gör ngt speciellt . underbara ponny! Han var mjuk och fin och gick lång och låg från början. Gjorde lite skänkelvikningar, diagonal sluor , bakdelsvändningar och en ryggning. Jättenöjd med slutorna! Han har jättelätt för att flytta sluta för vänster skänkel, och lite svårare för höger skänkel. Men nu vr det nästan tvärtom. Vilket är jättebra! Dock är det ju bara i skritten som jag lyckats få till riktigt bra slutor än ... En början iaf ;)
Hem och äta lite påskmat och så. Och såklart leta påskägg! Tradition ju! Så ja, nu sitter jag och äter ur mitt påskägg. Behöver jag säga att jag gillar påsken ?
Dessutom har det varit riktigt sommarväder idag! Red ut i bara T-shirt och svettades! Eftermiddags solen skiner än och det är underbart ute. Precis så det brukar vara på sommaren ... =)

Too much ... ?

2011-04-23 12:15:00 / 3 kommentarer ..


Jag älskar ju lite mer skrikiga färger på Smirre. Man sticker ut och syns bättre lixom. Och jag tycker han passar bra i Limegrön/orange/ljusblått/rött osv. Men vissa gillar ju mer diskreta färger. Typ marinblå osv. Tycker det är jättesnyggt det med och mycket mer stilfullt än skrikiga färger. Men ändå, ibland blir det lite tråkigt ... Man måse ju sticka ut lite :P

vad tycker ni ? Gillar ni mer stilfulla färger, eller mer skrikiga färger på hästar ?


Lime


ljusblå/brun



Orange/brun


Påskafton

2011-04-23 09:58:48 / 0 kommentarer ..


Hinner inte skriva så mycket nu. Ska ner till stallet alldeles strax. Måste hinna hem innan 12 och ha duschat och så innan halv 1, 1.
Vet inte om jag kommer skritta så superlågnt idag. Men vill absolut känna om han är så mysig att skritta som han var igår :D och om han är lika spänd när jag tar tyglarna precis i början som igår, eller om han är lösgjord från början. Let´s se.
Nu åker jag hörs sen :)

Långfredan är slut

2011-04-22 22:52:15 / 0 kommentarer ..


Så särskilt lång har den ju inte varit ;) Nej skämt åsido. Imorron är vi hemma och firar påsk med släkten. Vet inte riktigt när dom kommer, men jag åker nog till Smirre tidigt. Hade tänkt först och städa lite i stallet och sadelkammaren. Och på vinden hade jag tänkt städa i våran "låda" och slänga lite grejer och fixa till lite haha. För när jag öppnade den idag för att lägga ner allt så hittade jag ngr superfina lindor, benskydd, enn fint skrittäcke osv. Som jag inte visste att jag hade ens ... x) Men det hinner jag nog inte så får göra det på söndag eller måndag =)
Nu ska jag sova, så god natt.

bjuder på en favoritbild på Smirre

Första tävlingen haha <3



kommer ihåg hur sjukt varmt det var. Jag dog när jag red programmet med kavajen o allt. Direkt när jag kom ut från banan tog jag av den för jag höll på att koka upp x)

Bliiiiing ♥

2011-04-22 21:26:43 / 0 kommentarer ..


Nu är min hjälm blingad. Älskar det! Blingade inte hela och sådär jättetätt för det tycker inte jag är snyggt. utan med lagomma mellanrum och lite mer stilfullt än dom man kan köpa med bling.




Blogg.se dödar ju kavliten och storleken :(
Men vad tkr ni ? :)

Orange och röd outfit

2011-04-22 21:12:39 / 1 kommentarer ..


Tog med den röda och den orange outfiten idag till stallet. Haha när jag visade upp dom orange bootsen fick nog alla en liten chock ;) alla " vad fuula xD" jag ba - "men neeeeej, man sticker ju ut iaf :D"


Såhär kommer han se ut på dom flesta hoppträningarna :D



Och såhär kommer han oxå att se ut på hoppträningarna och tävlingarna ;)



Vad tycker ni ? Sååååå fult var väl inte det oranga bootsen ? ;) Jag tycker dom var görläckra på honom :D


Mysig skrittur

2011-04-22 20:54:36 / 0 kommentarer ..


Skrittade ut barbacka idag igen. Fast idag hittade jag ingen att skritta ut med så red själv. Lika mysigt de =) Han var pigg och gald med spetsade öron hela tiden. Skrittade i en snabb och aktiv skritt hela tiden trotts att jag skrittade i en och en halvtimme. Skrittade samma väg som igår fast idag skrittade jag in på en massa småstigar och kollade dom lite innan jag vände. Smirre var lika pigg på att skritta in på dom stigarna som alltid. Älskar den ponnyns hjärliga inställning. han är Alltid positiv, till allt! Om de är uteritt, hoppning, dressyrpass på ridbanan. Allt tycker han är roligt! Så himmla härligt med en sån inställning!
Sen hittade jag en superbra äng som låg lite enskilt från vägen. Ganska liten, ungefär 50X80 m. Där gjorde jag lite skänkelvikningar,öppnor&slutor, bakdelsvändningar, halter och ryggningar. Han gick lång och låg och hade en bra skritt efter ett tag. Han har ju skrittat ganska länge nu så han är på tårna och vill bara galoppera ;D Så ibörjan blir han lite trippig, men när han slappnar av blir han hur fin som hellst :D



du o jag <3

Blir nog en shoppningtur iaf ;)

2011-04-22 13:25:37 / 1 kommentarer ..


Lyckades få mamma att gå med på och åka och kolla om ryttarstugan, Horsetack osv har öppet. Vi ska nog åka förbi biltema oxå och köpa blinbling stenar så jag får blinga min hjälm!
hejdå :)

Your perfect to me

2011-04-22 13:06:02 / 0 kommentarer ..




Pretty pretty please, don't you ever ever feel.
Like you're less than fuckin' perfect.
Pretty pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing.
You're fuckin' perfect to me!


Morgon på er!

2011-04-22 10:42:40 / 0 kommentarer ..


En till dag med så härligt väder ;D Ska ta ner mina orange boots till stallet idag och testa dom. Få se om han blir så snygg i dom som jag tror ;)
Långfredag idag ju, inga affärer har väl öppet ? Lite synd för jag var shoppningsugen hehe .
Nej nu ska jag äta frukost!


Bättre så .. ?

2011-04-22 00:03:03 / 2 kommentarer ..


Jag testade mej på och redigera bort tyglarna + ngr skuggor. Första gången jag försökte mej på ngt sådant så den  blev väl rätt bra ? Utan tyglar och skuggor som stör tycker jag att han blev ännu snyggare (om möjligt ...).  Vet inte , men kan en liten tygel gör så stor skillnad haha ... ?

Före :


Efter :



Vad tycker ni om mina ps skills ? ;) Haha, trotts att jag haft ps i ett halvår snart så fattar jag inte ett skit! Tkr det är jättesvårt ;P

Till mitt och Mathildas försvar ...

2011-04-21 21:41:21 / 2 kommentarer ..


haha, ingen som klagat på den än men iaf så måste jag bara säga att knopparna vi gjorde på Smirre igår, var riktigt slarviga gjorda! Vi brydde oss inte hur dom såg ut, bara han var knoppad. Så vi gjorde dom på 15-20 min ? Så aa, riktigt slarviga var vi med dom ;)

haha, fast man kanske inte tänkte på det ? Aja, här ser ni vårat fina resultat av "snabb knoppning"



Fast knoppen i pannan var jag noga med. För den syns det ju tydligt om den blir ful haha. Så den vart väl helt okej ?
aww, tycker det är så gulligt med rosa rosett i :D


Presenter

2011-04-21 21:32:11 / 1 kommentarer ..




Gul Crw tröja. haha, nu blir det o leta efter gult schabrak oxå!



Converse. USA flaggan. Assnygga om jag får säga det sj ;)



Ni har ju redan sett den men ändå. John Whitaker hjälmen. Snart är den blingad oxå!



Rött John Whitaker hoppschabrak och ...



... Röda JW skydd!! Han kommer passa såååååååååååå bra i det :D



Orangeboots!!!! :D :D :D haha, jag tycker dom är görläckra!

Första Twilight filmen + dom 2 sista böckerna.

Klänning + att jag fick ngn tröja/kofta till och många armband.



ngr till böcker.



Schabraket, huvan och lindorna jag fick av Mathilda igår :D
Testade det idag igen och det passade så jag behåller det ;) var så snyggt så vill inte byta bort det (a)

Och ...
1000 kr.
triss som jag vann 25 kr på (a)
och presentkort på makeup store.

För dom 1000 kr jag fick tror jag att jag ska köpa ett vitt Schokemöhle schabrak som ska bli mitt nya tävlings schabrak + att jag ska köpa ngt annat fin schabrak till Smirre. Han har ju så några ... ;) haha, not.

Skrittur idag, igen ^^

2011-04-21 20:50:47 / 0 kommentarer ..


När jag kom till stallet stog han redan inne, och tro det eller ej men han var faktist ren! Elr ja, inte så lerig som han brukar vara. ända sedan han fick börja gå utan täcke så har han rullat sej. Dryyygt. Men idag tog det bara en halvtimme att få han ren ;)  Sen skrittade jag ut Barbacka med Sigge och Malin. Var ute i kanske 1 h ? Mockade sen och åkte hem. Jättemysigt var det. Iaf så sprayade jag honom med en sån där svart myggspray ni vet ? För det har kommit sjukt mycket mygg nu ... Aa, men så fick jag jättemycket sommarkänslor. Det där lukten är en hästsommarlukt! Helt serriöst, jag k'nde bara en känsla då när jag sprayade honom med det där : SOMMAR.
Aja, skriver mer snart :)


Mot stallet

2011-04-21 11:45:04 / 1 kommentarer ..


Nu ska jag åka till stallet. Måste bara säga att jag har summer feelings nu för jag fick jordgubbar på tårtan. Haha dom brukar aldrig vara klara tills min födelsedag. Iaf så ska jag skritta ut på honom nu.
Hittils har jag fått :
John Whitaker hjälm. Köpte den ju i Februari, men det var min födelsedags present.
Converse
böcker
skiva
gul ridtröja. Haha, mamma skulle köpt gult schabrak + gula lindor oxå, men hon hittade dom inte så hon köpte bara tröjan x) <3
Triss som jag vann 25 kr på (aaa)
Och mathilda, Silikonsnoddar!!!!!

haha. Aja nu åker jag :)

14 år :D

2011-04-21 08:59:00 / 1 kommentarer ..


ja idag var dagen alltså kommen ... 14 år ^^  Blir förmodligen sista gången jag fyller år, för nästa år går ju jorden under ... ;) Vet inte om det är bra elr dåligt, nu har jag ju "bara" 4 år kvar på ponny :( Nej så ska jag inte tänka! 4 år är låååångt. Iaf, tack alla som säger grattis :)
Nu äter jag frukost med familjen. Ikväll vid 5 kommer släktingarna. Så innan dess ska jag ha hunnit med Smirre. Och Smirre har tur för eftersom att jag får tårta på morgonen så får han sina sirapsmorötter som han får bara på julafton, sin egen födelsedag och min. Kan säga att han älskar dom!Hehe, om det var ngn som älskade dom så var det Puff! Gud så han älskade dom! Han fick äta den i krubban och efter att han ätit klart den så lovar jag (tog tid på det) så stog han och slickade krubban noga noga i en halvtimme!

Ni får bilder på det jag fått nu sen ^^





Smirre "Har du godis ? :D"



Nu bjuder jag på en bild på mej själv oxå ;)

vänta en vecka , suck ...

2011-04-20 21:21:37 / 0 kommentarer ..


som sagt så var det bestämt att vi skulle åka imorron. Men Veterinären var ju tydligen sjuk (suck), så vi lär vänta en vecka till och åka på torsdag nästa vecka. Usch vad jobbigt.
Men nu ska han få en vilovecka och vi ska bara skritta ut på honom barbacka eller gå med honom för hand en timme om dagen kanske. För mej gör det ingenting egentligen. Tycker att det är jättemysigt att gå ut och gå med honom. Han följer mej som en hund haha :) Nej men jag älskar verkligen att bara skritta ut och ta det lugnt i skogen. Jättemysigt och man kommer så mycket närmare hästen på de viset.
Så så ligger det till.
Nu lär jag fundera ut en massa andra saker att skriva om nu när jag inte kan skriva om vårat ridpass haha ;)



Snygging :D

Ännu fler bilder :D

2011-04-20 21:10:53 / 1 kommentarer ..


Nu kommer ännu fler ;) här är lite fler utan nosgrimma. Visst ser han mer hingstig ut utan den på ? :o :)













och nu kommer ngr bilder på både mej och Smirre som Mathilda tog. Fatta vad jag bjuder xD Jag borde få pris för fulaste minerna x)













Godisfickan ;)





"har du något godis till mej?"













Visst är han snygg nu när han börjat få sommarpäls ? :D

Bilder :D

2011-04-20 20:40:17 / 3 kommentarer ..


Tog så många bilder så jag delar upp dom i två delar. Här är del ett ;)

Testade även tre olika varianter. Första varianten var att vi hade rosa rosetter i knopparna, tyckte att han såg jättesöwt ut i det hehe. Men passar kanske inte så superbra på en tävlings d-ponny ... ?

Andra var att ha med remontnosgrimman. och utan rosetterna. Då var han såklart jättesöt oxå.

Och den tredje varianten var att ha utan nosgrimma. Då tyckte jag att han fick ett lite mer hingstintryck. Tyckte han blev jättemaffig och snygg. Oc tyckte helt klart att han var snyggast i den varianten.

Min fråga är, vilken tyckte ni han var snyggast respektive fulast(minst snyggast är väl bättre att säga då han inte var ful i ngt ...) ? :)















Hur söt får man bli ?  Stog uppe på en träsak och skulle ta bilder på honom lite mer uppifrån. Och så ser han ju att jag har godis och så kommer han fram med sina rådjursögon och ba "snäääääääääla ? :D *blink blink*







och dagens klara favoritbild :D Måste redigera bort tyglarna sen. *snygg häst*







Ni får resten sen. När ni kommenterat ... ;)

Glad Igen ;)

2011-04-20 19:34:44 / 0 kommentarer ..


Har varit i stallet hela dagen (host). nej jag var bara där mellan 2 och kom hem halv 7 så, hela dagen var väl och ta i ;) . Iaf så var Mathilda med och hennes hund myran. Så nu är jag gaald igen för länge sedan jag skrattade så mycket haha! Hade kameran med för vi tänkte ta ngr snygga bilder på honom. Så vi började knoppa honom, dom blev inte så jättebra för vi var lite slarviga. Men när vi vart klara så började det spöregna ... så då passade jag på och öppna mitt födelsedags present som jag fick av Mathilda. Haha, jag blev inte sp förvånad att det låg ett rosa schabrak, rosa luva och rosa benlindor där inne om man säger så .. ? ;D haha, tack Mathilda jättefint :D Så jag lindade frambenen på honom och han var skitsnygg i rosa! Men schabraket var förlitet >.< så ska byta ut det mot ett rosa dressyrschabrak.
Sen slutade det regna så vi gick ut och fotade. Fotade över 800 bilder. typ 750 av dom vart totalt misslyckade x) Men det vart iaf ngr som blev bra! Kommer upp en bildbomb såfort jag redigerat dom ;)

Ni kan få en oredigerad sålänge :)



söthjärta! <3


Och så fortsätter det ...

2011-04-20 11:31:37 / 0 kommentarer ..


när ska min otur ta slut ?!

aja, hej på er. Skön morgon är det iaf! Men det är väl de ända som är bra ...
Kan berätta för er hur det ligger till. Vi skulle ju ha tränat i måndags, men då var han "microskåpiskt halt"i vänsterfram var 20 steg typ ...
Så vi avbröt träningen direkt och åkte hem. Ringde på en gång till mälarkliniken och fick tid på torsdag kl 9. Min födelsedag. Iaf så tyckte jag att det var okej, att det inte spelade ngn roll och vi hade tänkt fira mej på fredagen ist. Men så tänkte jag att om man flyttade fram tiden till 10 så kunde vi hinna fira mej. Och vi ringde och frågade . Och då säger dom såklart att veterinären är sjuk och dom vet inte om vi kan komma imorron. Sen är det ju påsk och vi kan inte få tid förrens nästa vecka.
Jag orkar inteeeeee. 
När ska min otur ta slut ?! Jag har (jag lovar!) bara haft otur sedan i måndags. Känner för att stanna i sängen hela dagen.
Nu vet ni hur det ligger till iaf och varför jag är så nere.

Norvidden Horse Festival

2011-04-20 11:19:54 / 1 kommentarer ..


Nu blir det bildbomb! Så ni kommenterar oxå hoppas jag ? ;)



Kine och Henke





Cicci Hansson





ngn ?



Kine och Henke









Caroline Kamensky











Sjuuuukt fin häst!







hästen "nej jag vill inte hoppa!"



Lovisa och Magic

















Lovisa och Magic.

Tog bara ngr få innomhusbilder, men dom blev både mörka och suddiga ... :/

helt okej ändå

2011-04-19 20:37:48 / 0 kommentarer ..


när man är rätt nedstämmd så mår man lite bättre av att sätta sej i soffan, linda in sej i en filt och sätta på Tvn. Hitta något bra programm och äta paprikachips. Duger rätt bra.
Förlåt om uppdateringen är dålig, orkar bara inte just nu. Är rätt nere om man säger så.

Ibland orkar jag inte

2011-04-19 20:03:13 / 1 kommentarer ..


Vissa dagar känns det som om man skulle ha strunatat i o gå upp. Allt går ju bara åt skogen ändå.


Mot stallet

2011-04-19 13:43:06 / 0 kommentarer ..


Har redigerat alla bilder nu, och det tog sin lilla tid ;) Jag fotade ju över 500 bilder. så jag har bara redigerat typ en femtedel ^^ Nu åker jag till stallet, hörs :)



sweet <3

seegt

2011-04-19 12:32:55 / 0 kommentarer ..


Dagen känns seg som jag vet inte vad. Har suttit vid datorn sedan imorse då jag vaknade 9 (fatta, vakna 9 när man är ledig!). Suttit vid datorn och inte gjort någonting, åt frukost alldeles nyss oxå (12).
Jag kan verkligen inte äta frukost tidigt, usch. Tycker att det är såååå äckligt. Måste ha minst 1½ h på mej innan jag kan äta. På tävllingar är det jättejobbigt. Då kliver man ju upp tidigt, och då får jag i e´mej en halv macka kanske ? Blää för att äta tidigt på morgonen :(

Iaf, så ska jag väl ta och göra iordning bilder från nhf.
Ni får ett smakprov, på en helt oredigerad bild ;)


God morgon

2011-04-19 09:44:52 / 3 kommentarer ..


Härligt att vakna upp och så drar man upp rullgardinen och möts av skinande sol och det är inte mindre än 15 +! och det är ju fortfarande morgon. Känns nästan som om det ör sommarlov och inte påsklov ;) Och när det är sånt här väder blir man ju bara mer och mer taggad på sommar.
Iaf så ser det ut som om dagen blir lugn. Vi hörs senare.



Du är så fin <3

changed plans, as usal ...

2011-04-18 21:55:16 / 1 kommentarer ..


Blir inge 3-dagars träning för Fredrik. Ändrade planer helt enkelt. Rider ut och myser med honom imorron ist :)
Orkar inte gå in på detaljer varför.



Min fina fina ponny <3

Lite porträttbilder på Smirre

2011-04-18 21:51:50 / 0 kommentarer ..




sötponny!











Dessa bilder är från idag.
Och här är en bild mamma knäppte i fredags (?), måste lägga upp den bara för han är så sööööööt!



Jag älskar dej ♥

hagar

2011-04-18 20:53:34 / 1 kommentarer ..


En sak jag tycker är väldigt viktigt med hästar är att dom får gå i stora hagar med hästar. Att dom får gå i en flock. Jag skulle aldrig sätta min häst i en liten sandhage, utan sällskap. Visst att han kan få gå i en sån efter en ridtur/medans jag mockar eller liknande. Det spelar inte så stor roll.Men att dom får gå i en stor hage med hästkompisar, det tycker jag är viktigt! Hästar är ju skapta för att vandra över slätter, skog och mark tsm med andra hästar. Jag tror att dom bara mår bättre av ju fler dom får gå med och ju större hagar dom får vara i.
Smirre går i en riktigt stor hade tsm med 10-12 andra valacker. Och han trivs "som fisken i vattnet" ;)  Jag tror att det är en av sakerna som gjort att det gått frammåt för oss, att han får gå i stora hagar och vara ute väldigt mycket.


Så jag har en fråga till er läsare, har ni era hästar i små hagar ? Om ja, varför då ? :)

Här ser ni hur stor Smirres hage är.



och åt andra hållet :



Lite lerigt vid grinden just nu, annars tycker jag att han har fin hage.

Ibland går ingenting som man tänkt sej ...

2011-04-18 18:49:51 / 0 kommentarer ..


Blir så trött. Orkar helt enkelt inte nu. Skriver mer sedan



Jag älskar dej ♥

Fredrikträning

2011-04-18 12:17:05 / 1 kommentarer ..


Nu ska vi strax åka till stallet för jag ska rida för fredrik nu, mån,tis,ons. Rider kl 16.00, och så får Smirre sova över där så det inte blir så mycket att åka för honom. Vi hörs senare :)



Får se om mamma tar bilder idag eller inte :)

Vad tycker ni ?

2011-04-17 22:09:13 / 1 kommentarer ..


När man kollar på lite högre tävlingar, nationellt, elit osv. Så ser man en massa olika saker. Knäppte ju kort och såg att det var många som hade lte anorlunda stövlar/schabrak/träns osv.

Här är ngr olika stövlar som dom hade. Står fast vid min åsikt om att pioneer är fula. Men vet inte riktigt, tkr att Falsterbo Tretorn är snygga nu när jag sett dom irl. På bild och när dom inte sitter på är dom fula. Men nu vet jag inte, lite snygga är dom nog ;)


Syns inte, men blingbling (♥) på stövlen. tkr det var snyggt (:



Falsterbo Tretorn.



Ingen aning om vad dom här heter, men snygga var dom iaf. Stack ut lagomt mycket lixom.



(kass bild&co). Pioneer, nej står fast vid min åsikt. Fula ;)



dålig bild, men dessa var annrolunda och snygga (:



vet inte, men bruna (och framförallt inte ljusbruna) stövlar passar inte till tävling. Då ska det vara svart. Blir inte bättre av att ha svarta stigbyglar och svarta sporremmar. inte snyggt :/ Men till träning tkr jag att dom här kan vara snygga :)



Inte bestämmt mej för vad jag ska tycka om dessa egentligen haha ...



Nej, om jag ska vara ärlig. Så tycker jag att vanliga hederliga svarta läderstövlar är absolut snyggast! Dessa tkr jag var snyggast på hela tävlingen. Gillar hög båge.

Vad tkr ni ? Är jag helt fel ute elr om vad som är snyggt och inte ? ;)

Vädret är på topp!

2011-04-17 20:17:04 / 0 kommentarer ..


Helt sjukt vad bra väder vi haft idag! 20 + i solen var det och 17 + i skuggan. Helt sjukt , är ju som sommarväder, inte sm det väder det brukar vara i April. Underbart :D Enda minuset är att alla mygg har kommit oxå. Usch och fy :S

När jag kommit hem från nhf iaf så sommnade jag nästan direkt och sov fram till 7. Det kan jag att jag behövde. Ska bli såååå skönt med lov nu. Iaf så åkte vi ner till stallet då och tog in honom. Och vi broddade även ur honom. Vet inte varför vi inte gjort det tidigare, har helt enkelt inte tänkt på det. Vi fick ur alla broddar i skorna förutom att minst en brodd i varje sko satt som berg. Vi försökte kanske 10 min på varje sån brodd, gick inte! Så ska försöka imorron igen.



bästa vän<3

Nya jackan

2011-04-17 16:15:14 / 0 kommentarer ..


Vad tycker ni ?
Jag tycker själv att den är assnygg, men tyvärr så är det kanske inte världens bästa ridjacka för den stänger inne svetten, haha. Så efter att jag ridit i den en gång var jag tvungen att hänga ut den och vädra x)

Men visst är den snygg ? :D



haha, Stoneface på andra bilden! fail x)


Hemma efter 4 dagar

2011-04-17 16:04:13 / 0 kommentarer ..


Känns som om jag knappt varit hemma nu. Har ju nästan inte det heller, bara klivit upp och åkt till stallet direkt, kommit hem sent på kvällen och sommnat direkt. Klev upp tidigt idag oxå, och jag lovar jag fick verkligen anstränga mej för att ens kunna sätta mej upp i sängen. Gud , död känndes det som om jag var! x)
Hjälpte till i alla klasser idag, föutom sista. Kollade på kanske 20 st, men sen kände jag att jag vill hem. Så jag gick upp till stallet och hälsade på Smirre och Mathilda. Sen åkte jag hem. Nu känner jag bara för att sova, men det får jag göra ikväll ;)
Snart kmr bilder från det 4-dagars nationella meetinget.

Måste bara säga att det var varit 4 sjukt roliga dagar och blev nästan lite ledsen när jag stog och fotade framhoppningen och kom på att detta var sista klassen ...




Gillar den här bilden lite jag ^^

*Tidsinställt*

2011-04-17 15:02:00 / 0 kommentarer ..


Är på Horse festival just nu. Men här får ni alla bilder från i Fredags. Dock inte alla från själv ridturen =)
Vi hade båda hundarna med. Dock var det bara en som fastnade på bild ;)



blommor ^^



Här står vi och borstar Smirre nu förtin. Urmysigt att stå i solen, och mycket bätter för då försvinner dammet :)



fråga mej inte vad jag gör. Staylar väl inför kameran ;)







Smirres tankar just när detta kort knäpptes "betfor, Betfor, BETFOR, Beeeeeetfor, BetFOR, Betfor, betfor."






Dagens låt

2011-04-17 12:00:00 / 0 kommentarer ..


får bil Iyaz låt - Ok.
bara såååå grym! Lyssnar på den 24/7 just nu.



  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!