ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

svar

2011-08-31 21:20:36 / 0 kommentarer ..




Har först en vanligt donut bara som man kan köpa på dom flesta ridsportsaffärer (ni som bor i Gävle finns dom på ryttarstugan). Sen har jag köpt ett pärlöverdrag, mycket snyggare än blingbling stenar att sticka in och ha (även om det också är snyggt!) . Det är kul att pärlmodet har kommit tillbaka igen, är ju sååå snyggt (:



det jag använder är ju donut, hårsnoddar, hårspännen, hårspray och ett pärlöverdrag. Gör lika som man gör med alla donut´s ;)

Snart kommer dom!

2011-08-31 20:43:24 / 1 kommentarer ..


Fick ett SMS idag om att jag kunde hämta ut ett paket! Kan ni gissa vad det var ? :D



... Jo guldbootsen!! ÄNTLIGEN! skulle ta 5 dagar, jo tjohej vad dom 5 dagarna var långa. Tog 3 veckor!
Aja, och passade ju på att beställa ett par rockelhandskar för 150 :- billigare än ordinarie pris + ett par silverboots åt Vilma.
Ska hämta ut dom imorgon (:

dressyrträning

2011-08-31 20:29:46 / 0 kommentarer ..


han var superfin idag! Red för Gitta. Red för henne jättemycket när jag red på Puff och då utvecklades vi enormt. Men så blev hon sjukt och kom tillbaka i våras typ, men fick inte plats i den gruppen då.
Brukar inte kunna få Smirre så superfin när jag rider i grupp. Vill ha mycket plats lixom för att det ska gå bra. Men idag var han verkligen superfin! Fick honom rund kort och samlad/hög i formen. Superfin var han! fick hjälp med lite delar ur LA:4an som jag ska rida på söndag. Bla halt - ryggning - vänster galopp. sen red jag ganska mycket galopp och han var skitfin!

Så jag är supernöjd med honom idag!


dressyrträning soon

2011-08-31 15:23:29 / 0 kommentarer ..


Nu drar jag till stallet! Dressyrträning för Gitta står på schemat! Får se om jag kanske hinner mocka innan, dock tror jag det inte. Måste säkert änga en timme åt att borsta honom då han säkerligen har rullat sej. Skulle inte bli förvånad precis om man säger så ...


kall

2011-08-30 21:14:51 / 0 kommentarer ..


Gud jag fryser så jag blir tokig! var ute från 5 kanske då jag läst klart allting, joinade lite människor. Men var tvungen att gå hem vid typ 8 halv 9 för jag frös så jag skakade tänder, har inte frysit så mycket sen kanske Mars ? Tagit mej en låååång och varm dusch nu och ligger inbäddad med massa filtar och Bisca är med som element under alla filatr så nu börjar jag tina igen. Var ju typ 8 + bara eller nått. Aja, inte bra att ha converse, tunna jeans och linne + tunn jeansjacka. Ha inte det om det är kallt ute säger jag bara!

Somsagt har jag läst klart allt så jag ska bara chilla resten av kvällen.
btw så ser smirres resterande schema ut såhär :
Ons dressyr
tors hoppning
fre dressyr för nina, ev uteritt ist
lör dressyr för nina ev lösgörande uteritt (beror på om jag tränade för henne på fre eller inte)
sön TÄVLING!

Är så sjukt grymt taggad på tävling så ni anar inte!!



om man frå önska ...

bilder

2011-08-30 18:37:18 / 1 kommentarer ..


... från Gnarptävlingen.
Bilderna ibörjan är från uppvärmningen. Red honom lång och rund och koncentrerade mej endast på att han skulle vara frammåt och eftergiven. blev suddiga inomhusbilder, bjuder på en.

(jag trodde somsagt inte att jag skulle vinna eller komma till placering i LA:4an, så jag hade ju börjat ta ur knopparna och hade precis hunnit ta ur knoppen i pannan haha ;) )





Skarpa va ? ;)


Kan inte se mej mätt på min ponny, han är så himmla fin! Världens finaste

dagen än sålänge

2011-08-30 16:41:59 / 0 kommentarer ..


skola som vanligt imorse. Idrott sista timmen, lagomt segt. Annars flöt dagen på bra. Kom hem för 1 ½ h sen. Inte ens ätit något ... (A) Så jag ska göra det snart, städa rummet lite, leta efter mina nycklar som jag tappat bort och sen plugga lite matte + NO. Mathilda ska skritta och trava på honom idag. Han ska även klättra lite. Imrn är det ett lugnt dressyrpass som står på schemat. Jag ska ev träna för Nina på fredag eller lördag. Hoppas verkligen att jag får göra det! Inför DM ska vi vara helt förberedda!
Btw så i DM-klassen är det 3 SMekipage som är med, och fleeera av ponnysarna som är med går FEI. Men äsch, någon måste ju komma sist också ;)


btw nr 2, så är det inte långt kvar tills LA:4 ligger ute ...


Film

2011-08-30 07:03:24 / 0 kommentarer ..


Laddat upp filmen från LA:1 nu. LA:4 kommer!


för ett år sedan ...

2011-08-29 22:13:31 / 1 kommentarer ..


för ett år sedan tävlade jag och Smirre våran andra tävling. 29 Augusti 2010.
Lokal dressyrtävling på Storvik. Vi vann LCn och kom trea i LBn på 66%. Minns hur sjukt glad jag var. hoppade omkring hemma sen ;) Världens bästa Smirre! Kollade faktist på filmerna från båda klasserna, det är roligt att se tillbaka hur det var då. (:
Lite bilder från exakt ett år sen.



*dom sista 4 bilderna är fotade av Rebecca Rask*

dagens ridpass

2011-08-29 22:04:06 / 0 kommentarer ..


Pluggade när jag kom hem från skolan. Åkte ner till stallet vid 5 kanske. Mockade och fixade i stallet. Sen red jag ut en timme barbacka på honom i skogen. Jättemysigt! Skritt och trav endast. Glömmde ridhandskar så jag frös som jag vet inte vad om mina händer när jag kom tillbaka till stallet igen. har ju verkligen börjat blivit kallt nu! Smirre skötte sej iaf och var pigg och glad.
Hemma pluggade jag igen. Har gjort det hela kvällen och fått tid till datorn nu. Har ganska mycket att läsa då jag inte läste någonting nu i helgen.

startlistorna har btw kommit ut från fältis. Och vad tror ni jag har för startnr i första klassen då ?! JO FÖRST!!!! dom senaste tävlingarna har jag ju bara startat först. I andra klassen hade jag iaf liiite mer tur. Aja, det var ju inget negativt för mej att starta först i Gnarp så hoppas på att det kanske går lika bra för mej nu på söndag som det gjorde då! (:


fattar inte hur man kan ...

2011-08-29 17:27:51 / 0 kommentarer ..


Partik Kittel - Scandic




Titta, han är ju nästan lika duktig som Smirre! ;)

Tävling - Söndag

2011-08-29 16:06:00 / 0 kommentarer ..


Igår hoppade jag ju i Hudik. en Reg LB. Han var suuuuperfin på framhoppningen! Verkligen sökte tag i hindren och jag kännde hur han ville hoppa!! Underbar känsla! :')

Inne på banan spännde han sej lite och kollade runt och var lite okoncentrerad. Ettan gick bra och tvåan lika så. Sen var det en sväng och jag kännde hur han bara stog emot mer och mer och mer. Tror ni inte att han stannar och bajsar kanske 1m innan trean ? -.-'
Kom om och då hoppar han super bra. Hoppar även fyran ganska bra och känner hur han slappnar av för det var bort från publiken. "bra" tänker jag och så slutar jag ju såklart att rida till femman. Vet inte vad jag tänkte på! Allt blev fel, han var frammåt och bjöd först på fel hinder, kollade långt framför sej, tror inte ens han såg hindret. Jag glömmde ben och kastade mej frammåt =stopp. NÄR SKA JAG SLUTA ATT TABBA MEJ PÅ TÄVLING ?! så utesluten ... Vart skitsur och hoppade om och då gick det helt perfekt. Fan vad arg jag var när jag kom ut från banan. Smirre hade hoppat bra, bortsett från att han tittade lite och var lite spänd men annars superbra! och då slappnar jag av = då slutar jag driva = då blir Smirre osäker = då blir jag osäker = stopp. Var jättebesviken första timmen, mest på mej själv för att jag klantade till det som vanligt. men tänkte lite längre och kom fram till att jag faktist var nöjd ändå. Direkt när jag ställde in honom och tog av honom tränset i boxen ställde han sej och kissade. Och kan säga en sak, om Smirre är kissnödig när man rider slår det om till error i huvudet på honom. Då blir han okoncentrerad och tjurig.
Kine såg och hon sa att jag red helt rätt och att jag inte hade kunnat göra så mycket mer.

Men aah, utesluten och ändå är jag jätteglad ? Normaaaaaalt. Kan bero på att jag är fortfarande så äckligt glad sen tävlingen i lördags. 2 dressyrvinster är roligare än 20 hoppvinster.



bild sen sm

god morgon!

2011-08-29 06:58:11 / 1 kommentarer ..


Skola idag. Igår och i förrgår gick jag upp halv 6 så det känns ändå lite skönt att få sova tycker jag. ;) Skämt åsido!
går till halv 4, och efter det är det stallet hela kvällen. Ska skritta ut med Amanda. Pyssla lite med honom bara ta det lugnt. Och så ska jag läsa på kvällen. Glömde ju alla mina papper i skåpet, smart!

hehe, jag är fortfarande inne i mitt lyckorus och är så glad för att det gick så bra i helgen. Tog ju det här för ett genrep inför DM som är nu i helgen, det var ju första tävlingen efter att han fick gå på bete. Kunde inte fått ett bättre genrep tycker jag. Och jag tror nog jag kan leva på den här tävlingen i vekor, så nu spelar det ingen roll längre hur det går på DM. Är ju också gaaanska många sm-ekipage med så vet ju att vi inte kommer ha en chans.


tävling - Lördag

2011-08-28 18:44:40 / 3 kommentarer ..


Igår var jag och tävlade i Gnarp. Dressyr. Jättegulligt ställe mitt ute i ingenstanns typ.

Första klassen. LA:1.
Han var lite seg på framridningen. Men när jag kom in i collectingring så vart han suuuperfin! Bara satt och log och hoppades att det skulle hålla i sej tills klassen startade. Inne på banan hade jag inga större missar. Skänkelvikningarna satte vi klockrent, båda två!! Högergaloppen gick helt galet bra. Hade ingen aning om vad jag skulle få för % för domaren dömde hårt. verkligen snål på poängen. Fick 69,74% (dagens högsta btw) och vann!

Andra klassen. LA:4
Var bara d-ponnys i A4 så jag startade direkt efter prisutdelningen. Gasade på som sjutton (osmart av mej) på prisutedlningen sen hann jag skritta och göra typ 2 bakdelsvändingar utanför ridhuset innan jag skulle in igen. Inne på banan ville han ju såklart öka på varje långsida sen ;) vart lite ojämnt tempo emellanåt när han drog. Men annars gick det jättebra! Hade kvar känslan från förra klassen också. vänsterskänkelvikningen gick superbra! Först meddelade dom att jag fick 63,??%. jättebra tyckte jag då och vart jätteglad. vart lite spänning då jag startade först och det var ponnys som gått FEI som red efter mej och jag låg fortfarande som etta. hade sadlat av och allting, trodde jag skulle ha 0% chans lixom började tom att ta ut knopparna! När dom ropade upp mej som vinnare började jag hoppa om kring så glad vart jag haha! sen vart det typ jättebråttom att sadla och komma till prisutdelning.
I bilen påväg hem kollade jag i mina protokoll en gång till. Då såg jag att dom hade räknat fel på mej. På en kofficient (stavning) fick jag en 8;a (samlade förvända) men dom hade inte dubblat den. Fick alltså 8 p förlite. Så jag fick totlat 65,85%. Tänk om det hade hängt på poängen och jag hade upptäckt det när jag åkte hem. Lagomt surt det hade varit då! Nu var det inte det men aja. (tvåan hade 60-61% tror jag).

Och vet ni vad ?!?! Jag vågade, jag hade knopp i pannan på honom!! Och det gav inte otur! Nu kanske jag vågar ha det oftare. Ville ju att nya pannbandet skulle synas så jag hade det, och kanske ska ha det på DM.






jag älskar dej min fina fina ponny!
Han har bevisat det förut, och nu har han bevisat det igen - han ÄR bäst!

Sånt som värmer ♥

2011-08-28 17:58:43 / 0 kommentarer ..




Gud vad glad jag blev när jag såg det här.
Såna här kommentarer värmer verkligen och lyser upp ens dag lite extra!
TACK Ida (http://Idaflinks.blogg.se) !! (:

Jag slutar aldrig förvånas över hur grym denna ponny är!!

2011-08-28 17:25:10 / 0 kommentarer ..


Ja, ni ser ju själva hur bra det gick ;)


Skillnad

2011-08-28 12:00:00 / 1 kommentarer ..


Kollade igenom min youtube kanal hör om dagen. Och kollade filmen från den första Hanchenträningen jag la ut. Den 9 April. Jösses vad vi har utvecklats. Minns att jag var typ hyper glad för att han gick så bra. (tycker fortfarande att det ser bra ut). Men den här sommaren känns det som om jag hittat dubbelt så många knappar som hela året jag haft honom. Känns som om det släppt jättemycket för oss.

9 April :

 

19 Augusti :
(4 månader och 10 dagar senare)


Gammalt

2011-08-28 09:00:00 / 1 kommentarer ..


Känner ni igen mej ? ;)



Den som kan gissa rätt vilket år det här kortet togs vinner en Fet länk!

Söndagens outfit

2011-08-27 20:30:00 / 1 kommentarer ..


Såhär ser lite av min och hela Smirres outfit ut som vi kommer ha på söndag -



Strumpor - KL
Ridbyxor - Hööks
Skjorta - Schokemöhle (eller om den är smutsig så tar jag Equline)
Schabrak - HV polo
Skydd - bruna läderskydd (ingen aning om vad märket är, fick med dom när jag köpte Smirre)


Topp 3 bloggar

2011-08-27 18:00:00 / 0 kommentarer ..


Här kommer tre bloggar jag rekomenderar starkt! riktigt bra är allihop, skriver offta intressanta inlägg.

(kommer i blandad ordning)



http://Teamsl.se
en stor och känd hästblogg som dom flesta kanske redan läser ... ?
Tycker iaf att den är grym, dom har offtas bra update (har dock vart seegt med det ett tag, men hoppas dom kommer igen snart!) . Intressanta och välskrivna inlägg. Alla inlägg är lite blandade, fakta inlägg, oseriösa inlägg, tips inlägg, och såklart "idag-har-jag". men så är det i alla bloggar (:


http://isabellanilsson.devote.se/

En grym tjej på 18 år som skriver. Har gått igenom mycket med sina hästar. Just nu har hon en d-ponny som hon har tagit upp till ponnyhopp-SM helt själv på 2½ år. Och så har hon en storhäst som är ganska nyinköpt. men har redan nollor i 120 med den. Även den ganska outbildad/bråkig när hon köpte den. Skriver bra inlägg och vågar verkligen stå för det hon tycker. skriver offta starka åsiktsinlägg, vilket jag gillar att läsa! (:
även denna blogg är ganska stor.



http://Ponnysanning.blogspot.com
(skvallerblogg <3)
haha, nej men. Denna har jag tipsat om förut, men den är värd en länkning igen! Enda skvallerbloggen som skriver om sånt som är intressant att veta och som inte vill vara elak mot någon. Go Go ponnysanning!!




Är det intressant/roligt att få tips om bloggar ? Tog bara med lite mer kända bloggar den här gången, men jag läser många "småbloggar" som är riktigt grymma. Jag kan fortsätta tipsa lite om läsevärda bloggar.
Om du kommenterar min blogg och skriver din blogg kanske det blir just din som blir reklamerad nästa gång ?

2011-08-27 15:00:00 / 0 kommentarer ..


You're so beautiful, so damn beautiful
Said your so beautiful, so damn beautiful
You're so beautiful
beautiful, beautiful, beautiful
You're so beautiful
beautiful, beautiful, beautiful
You're so beautiful 
 
So damn beautiful ♥






Visste du att ...

2011-08-27 12:00:00 / 0 kommentarer ..


Smirre är min tredje häst! Jag har fakttist haft tre hästar som är totalt olika varandra. Min första häst köpte mamma när jag var 5 år typ. En islandshäst. Han hette Nasi och när vi köpte honom var han hela 17 år. Mamma köpte honom för att han skulle antingen bli slaktad om vi inte köpte honom. Och så åkte vi och kolla på honom, så var vi fast <3
Han var världens absolut snällaste häst man någonsin kunnat hitta. Tom snällare än Smirre. Svårt att tro va :O Perfekt för mej! Minns alla uteritter jag gjorde på honom med mamma som gick med bervid. Sadeln vi fick med var ju alldeles på tok för stor för mej så jag red alltid barbacka. Alltid. Hehe, helt galet egentligen. Men det är väl så jag fått min balans. Lärde mej sitta kvar i galoppen barbacka redan när jag var 6 år haha (:
När jag blev älder (typ 9 år) orkade vi inte ha en häst, vi hade ingen stallplats osv så då lämmnade vi Nasi till ridskolan GFRK och dom fick ha honom på foder. Han trivdes bra där ett tag och jag red honom varje söndag. Men när det gått lite mer än 1½ år började han bli lite surare i boxen. Då tog vi genast honom därifrån för om Nasi lägger ett öra bakåt, då var det något fel! Vi hittade en superbra fodervärd åt honom 2009, min bästa kompis Jossan tog honom på foder. Hon hade honom i samma stall som jag hade Puff i då. Hösten 2009 sålde vi Nasi till Jossan. Men han stog fortfarande kvar i samma stall. 2009 var ett så roligt år. Vi hade det superbra med våra ponnysar , Jossan och jag <3 Och bästa av allt var ju att Nasi och Puff vart direkt bästa kompisar. Stog och betade på exakt samma ställe! Men 2010 började Nasi tyvärr bli dålig. Han fick hosta, ont i benen, exem och sånt som en gammal häst kan få. den 21 Juli 2010 lämmnade han jorden och fick gå vidare till dom evigt gröna ängarna, där han mötte Puff <3

Nasi kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, jag älskade honom dock inte lika mycket som jag älskade Puff. Jag lärde aldrig känna honom på "det sättet", men han betydde ändå mycket för mej.






Galna uteritter med Jossan vart det somsagt. Med en massa rejs på ängen. Blev väl 2 gånger i veckan minst som vi galopptävlade mot varann x) Nasi var snäll, det var han, men snabb var han inte haha! Puff vann varje gång fasten att Nasi fick försprång. Ioförsej var Puff riiiiiktigt snabb, snabbare än alla d-ponnysar och storhästar på över 170.



Jag och Nasi som simmar.



Ojoj, det här var inte igår ;) Haha, jag som tycker jag är liten nu, gud jag var helt mini förr. 2006 <3


Känns på sätt och vis skönt att dom båda gick bort ungefär samtidigt, även om det var jobbigt ett tag. Men visste att dom iaf hade varanndra därborta. Puff behövde inte vänta längre än en månad på sin bästa vän, sen var dom tillsammans igen <3

*bild lånad av Mathilda Klaesson*





Hehe, lite lustigt är det ändå att jag har haft tre så olika hästar ?! Först Nasi, en ursnäll gammal islänning, sen Puff, en envis och riktigt busig b-ponny Welsh. Hade av mej tre gånger varje dag och lite sånt där. Och nu har jag Smirre som är exakta olikheten mot vad Puff var. ^^


Såhär kommer min helg se ut

2011-08-27 09:00:00 / 0 kommentarer ..


Godmorgon på er! Klockan är 9:00 för er som vakna precis. Kan säga att jag har varit uppe redan i 3 timmar och sitter just nu i bilen påväg mot Gnarp. Klev alltså upp klockan kvart i 6 idag.
Vi vill komma fram 10 idag till Gnarp. Är ju så sjukt lite startande på den här tävlingen! Startar sista och näst sista klassen. en LA:1 och en LA:4! Påvägen hem stannar vi till i Hudik. Lastar ur och stallar in Smirre. Packar upp i baracken och så går vi ut och äter med Vilma och hennes familj. Imorron ska jag hopptävla i Hudik. Hoppar en LB A:0/A:0/A och ev att jag kaaanske hoppar Lag Div I. Annars stannar jag kvar och kollar på laget.


Nya stövlarna

2011-08-26 22:45:52 / 2 kommentarer ..


 Såhär ser dom ut -






Vad tycker ni om dom ? ^^
Snyggare på måste jag bara säga

Såhär kommer vi se ut imorron -

2011-08-26 22:29:14 / 0 kommentarer ..


En liten snabb bild på hur vi kommer se ut imorron, (allt är inte med på bilden)



Lindor - schokemöhle
palastrong - Showqueen (showqueest eller något sådant)
Schabrak - ? Något snyggt iaf haha ^^
Hjälm - Charles Owen
Skjorta - Shokemöhle
ridbyxor - Helskodda från Hööks
Pannbannd - OS swarowski

Ej med på bilden :
Handskar - Isabelle Wert
Kavaj - Belitzar (något märke från typ spanien om jag fattat det rätt ... ?)
Ridstövlar - Cavallo
strumpor - KL

My day

2011-08-26 21:24:33 / 0 kommentarer ..


städade mitt rum, åt lite, packade och cyklade iväg till stallet. Där mockade ag och tog sen in honnom. Borstade av honom och så fick han stå och äta upp em. Då kom mamma och hämtade mej så åkte vi till ryttarstugan och handlade lite inför helgen.
Köpte man&svans borste, "vanlig"borste, KL-ridstrumpor 3 pack, Gallopschampoo, nummerlapp och fyra stycken vita Protector dressyrskydd med fårskinnsludd.
Åkte till stallet igen, red ut. först hade jag tänkt rida barbacka, men ändrade mej och övertalade mej att ta dressyrsadeln. Jag är ju tvungen att rida åtminstonde EN gång innan tävlingen imorron. Så ja, jag red ut i dressyradel och dressyrstövlar ...
Han var riktigt pigg osv. Men ändå ganska mjuk. Vi får se hur det går imorron. han har inte fått gått ut sedan tisdags och om han hade fått gå på banan hade han arbetat hårt ons,tors,fre,lör,sön vilket blir för mycket.
Hemma i stallet duschade jag honom med nya schampoot, sen flätade jag honom. lär säkert göra om alla imorron, men men. packade ut lite i transporten. Här hemma käkade jag lite och sen smörjde jag. har tagit en paus mitt i allt för att kunna skriva lite och plugga in programmen. Kom på för kanske 10 minuter sen att man kanske ska kunna dom också ? Läste dom härom veckan, men var inte så mycket som fastnade ... ;)


Kingsland collection 2011-2012

2011-08-26 12:58:17 / 0 kommentarer ..


KL släpper ju en ny collection snart. Vad tycker ni om den ? Vissa saker var faktist snygga.

Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag inte så jättemycket om Kingsland. Vissa saker är snygga, men andra saker är inte ett dugg snygga. Dessutom har ALLA ponnyungar Kingsland tröja, kingsland ridbyxor osv. Blir lixom inget speciellt om man har det eftersom att alla har det. Och dessutom har kingsland ingen vidare kvalité heller, även om alla tror det bara för att det är dyrt. Läste någon tidning (tror det var förra året) där dom jämförde olika schabrak och jackor, Hööks hade faktist lika bra(dålig?) kvalité som Kingsland!!  Iaf dom produkterna som dom jämförde. Nej, Kingsland är lite för överskattat enligt mej. alla såna dära tröjor med rosa ärmlappar som alla har (jag TROR att det var dom) hade lika kvalite som Hööks. Dyrast är inte alltid bäst ;)
Men visst, vissa saker är snygga och vissa saker har väl helt okej kvalite så dom köper ju jag också, kan jag ju inte förneka. Även om KL nylonstrumpor är onödigt dyra (199 för 3 st) och sämre kvalité än många andra så är dom ju bra och man kommer mycket lättare i stövlen, vilket dom är till för satt.





fyra saker ur den nya collectionen.

hemma redan.

2011-08-26 12:41:50 / 0 kommentarer ..


slutade tjugo i tolv idag. jätteskönt! Har hela dagen ledig alltså. Ska äta lunch, städa mitt rum, packa allt inför imorron, rida Smirre, fixa allt i stallet, duscha Smirre samt knoppa honom. och därimellan ska jag hinna blogga lite också och förbereda en massa tidsinställda inlägg som kommer upp i helgen. Så ni kan vara lugna på den fronten, det kommer bli en massa update när jag är borta ;) Jag ska även testa att rida i mina nya ridstövlar.
Kan skriva lite kort om dom.
Mamma köpte ett par Cavallo för lääänge sen, när hon var typ 20 år.  Provade dom för kanske 3 veckor sen och dom satt perfekt i foten, dock alldeles förstora i vaden osv. Men jag och mamma lämmnade in dom och frågade om dom kunde sy in dom. Dom sa att det skulle nog inte bli så snyggt men vi ville att dom skulle göra det ändå, jag behöver ju nya stövlar. Hämtade dom igår. dom är fortfarande lite stora nere vid fotknölen och under vaden, där gick det inte att sy in sa dom. Om man tänker på det så märker man det, men om man inte visste om det så märker man inte att det är som en "bubbla" längs nere. Jag märkte det inte förrens dom sa det.
Men tycker iaf att dom är riktigt snygga! Gillar ju inte dressyrstövlar egentligen, tycker dom likna gummistövlar, men dessa har mycket snyggare fot än alla andra vad jag har sett iaf, så dom här gillar jag sjukt mycket! (:
Är somsagt ett par Cavallo. Kommer nog växa ur dom snart också, om ett år eller så, men det här var billigare än att köpa ett par för 4000 :- ;)

Jag kan visa er en bild på dom ikväll!



Vet inte varför, men gillar den här bilden. Kanske ska köpa den ^^

bilder

2011-08-25 20:19:00 / 0 kommentarer ..


Har lite dåligt med bilder att visa er just nu. Men jag har alldeles glömt bort att visa bilder från ett ridpass där nere i Vetlanda, Nf-SM!! Här kommer några från ridpasset på torsdagen, där jag joggade honom bara. Låg i sin form, lösgörande. Tog upp honom lite i from bara när jag red någon ökning.
Ni får lite fler diverse bilder från där nere!







hoppträning

2011-08-25 19:49:04 / 0 kommentarer ..


hopptränade idag för Kine. Vi hoppade inne för utebanan var för blöt/tung att rida på. På uppvärmningen var han pigg och fin. jättemjuk, ska rida honom dressyr imrn också så är han förhoppningsvis jättefin på lördag! Hoppade sen fram på en volt typ. Gick bra. Sen hoppade vi på en linje. Och sen en kombination. Det var lite långt avstånd mellan a och b hindret och b var hen ganska bred oxer så fick rida på lite där, vilket han tyckte var kul!
Sen hoppade vi en bana, gick ganska bra. felfritt iaf. Han var lite loj ibland så fick väcka upp honom emellanåt. Han kan ju bli lite seg inomhus, iaf första inneträningen på 4-5 månader.
När jag travade av honom var han jättefin, överböjde honom näästan åt båda hållen så han fick stretcha ut bogen ordentligt. Sen fick Thea skritta av honom och då fick Smirre ännu en som tycker att han är bäst ;)


jag lever ..!! ;)

2011-08-25 14:04:13 / 1 kommentarer ..


Igår kände jag bara för att ta "bloggledigt". Orkade inte gå in på datorn alls över huvudtaget. Slutade 3 och sen spelade vi match. hälsade lite på Smirre, kolla på TVn osv. orkade/ände ingen lust alls att blogga så det fick va. Bästa är att jag känner större lust nu! Vi har fått vårat schema som är grymt bra! Slutade 10 i 2 idag. Jättebra då jag brukar ha stressigt på torsdagar annars. Men iår kommer jag få det chill. Nu ska jag iväg till stallet och hoppträna lite. Grymt kul då jag inte hoppat på snart en månad. Både jag och Smirre har längtat! :D
Igår fick jag även "nya" stövlar!!  skriver mer om dom sen, snygga tycker jag att dom blev. Dressyrstövlar , men så gryyymt mycket snyggare än vad dom brukar vara. Ser inte ut som gummistövlar iaf, såna stövlar tål jag inte. asfula enligt mej.



bjuder på två hoppbilder ;)


Lite uppdatering

2011-08-23 21:40:43 / 0 kommentarer ..


Mathilda red ut på Smirre idag, klättrade i skogen och lite sånt. Jag var på någon obligatorisk träning. med alla lag i hela gästrikeland typ. Skulle ha ridit Smirre på dressyrspecialen igår, men det var en match jag var tvungen att gå på. Tänkte hoppa över den med blev så att Carro kunde rida honom istället, vilket är superbra för då blir han igenomriden! Åker och mockar sen iaf, ska försöka hinna det. Vi börjar ju redan imorron med vårat schema. (som förövrigt var riktigt bra!) . Och efter matchen åker jag ner och pussar på honom lite, samt går ut och går med honom.
på torsdag börjar hoppningen igen!


Inte okej ...

2011-08-23 21:25:18 / 0 kommentarer ..


Guuud vad trött jag blir! Alltid är det jag som får oturen att starta först eller näst först! I både hoppning och dressyren vill man ju starta sist. Det allra bästa man kan ha i hoppningen är ju sist. Det sämsta i dressyren är ju först och samma med hoppningen. I hoppningen vet man inte om man ska rida på safe eller sattsa lite, och i dressyren vet dommarna offtast inte hur dom ska ligga i poäng. Tror ni inte att jag startar som nr 1 i båda mina starter på lördagen och startar som nr två på söndagen ?! åååh, tycker att jag jämt har sån otur!

Hoppningen :



dressyren:


Alltid lika gott ...

2011-08-23 14:15:43 / 1 kommentarer ..


... med Ben&Jerrys!



Mina topp tre favoriter från Ben&Jerry´s är
1.Mango Swirl
2.Fairly Nuts
3.Fudge Brownie

Självklar är alla lika goda (förutom halft baked, euww, den är äcklig!!) , men dessa är mina favoriter! (:

Trött

2011-08-22 20:56:16 / 0 kommentarer ..


Sov ca 5 timmar  i natt. Man blri rättt trött. Så jag tror jag sommar när som hellst nu. Ska fixa lite och sen lägger jag mej och försöker sova. Tror int é att det blir så speciellt svårt ...
Smirre red jag ut med Sofia. Tyckte han var riktigt kuul!



skola , stan osv

2011-08-22 14:24:34 / 0 kommentarer ..


Gick bara två timmar idag i skolan. Rätt skönt och räkte precis lagomt. Regnade när vi slutade så då ville jag inte cykla iväg till stallet. Dels för att Smirre precis fått gått ut igen, dels för att jag skulle bli dygnsur om jag cyklade dit, dels för att ingen annan skulle vara där och jag skulle vara själv och dels för att jag inte skulle kunna rida hehe. Så jag hängde med Bella till stan. Var där jättelänge , men köpte typ ingenting. Inte Bella heller haha. Sen gick vi runt på en massa smågator, var så länge sedan jag gick runt på stan och inte bara var i centrum och shoppade. Sen stannade Bella kvar i stan (hon bor där) och jag tog bussen hem själv. Missade den precis (gick40 i, jag kom 41) så jag fick vänta i en halvtimme på den men aja. What ever, nu är jag hemma iaf! Mamma ringde och sa att det var någon som ringt dom och sagt att stövlarna var nästan klara (en lite sak jag hållit hemlig för er, berättar mer sen!) . Så ska åka och prova dom och sen åker jag till stallet :)


Back to school

2011-08-22 06:58:56 / 0 kommentarer ..


Usch, idag är det skola :( Men men, man får se det från det positiva! Endast 291 dagar kvar till lov igen ...
Dock ska vi bara ha upprop idag så jag är hemma till 10, men då cyklar jag väl ner till stallet. Ska rida och klättra med honom. Är nog ute ganska länge. Vårat "klättringsställe" Ligger ganska långt bort och om man rider lite där är man ute i mint 2 h ^^


NF-SM 2011 <3

Dagen

2011-08-21 20:30:05 / 2 kommentarer ..


Skrittade ut på Smirre idag tillsammans med Emma (&Vasco), Stina (&Fia), Marita (&Flyer). Var ute i kanske en timme. Efter det mockade jag och lite sånt. Åkte hem och sen var jag ute och sprang med Ellen i en timme. Hurtigt lär jag säga! Duschade, åkte ner till stallet igen och tog in Smirre. Hemma åt jag middag. Typ så intressant har min dag varit (;


Att plugga in program är alltid lika kul ...

2011-08-21 16:10:00 / 0 kommentarer ..


... fast nä.

Aja, domhär ska jag rida på DM, och jag ska INTE rida fel! Gaaah, bli så trött på mej själv ibland, jag som aldrig brukar rida fel, jag menar aldrig! Gjorde det typ  en gång på Puff. och inte i början på Smirre heller, men mina senaste 7 starter har jag ridit fel. Inte bara att det är irriterande, 6 poäng är gaaaanska mycket att tappa också om det är tätt ...

Så nu blir det hårdträning på dessa program så jag kan dom i sömnen ;)

LA:3




LA:4









Mest sista uppridningen jag är mest nervös för. Sämsta är ju att det är vänstergalopp, den, för oss, lite svagare galoppen. Men aja, om båda skärper oss ska det nog gå ändå!

Planering

2011-08-21 10:51:37 / 0 kommentarer ..


Etersom att han ska gå ganska hårt i helgen så kan jag visa hur jag brukar lägga upp innan det osv (:



Som ni ser frå han tre ganska lugna dagar i skogen. sen på onsdag börjar lektionerna igen och jag ska rida för Gitta på en dressyrspecial. Dagen efter är det hoppträning, vi brukar jobba dom och trimma väldigt mycket innan vi börjar hoppa för Leif, dock har vi inte Leif (tror jag) den här gången men skulle tro att vi får trimma dom lika mycket innan. Sen på fredagen är det ju dagen innan en dressyrtävling. Han gick väldigt bra på Hanchenträningen dag 1 och innan det hade jag ridit i skogen barbacka massa lösgörande. Så tror jag ska göra det på fredag också.
Sen lördag och söndag är det tävling! Vi åker upp till Gnarp på lördagmorgon (startar dom sista klasserna så startar nog ganska sent) och påvägen dit åker vi förbi Hudik. Så på hemvägen från Gnarp stannar vi i Hudik , stallar upp Smirre där och sover över. Och så tävlar vi där på söndagen (: Dock får vi se hur pigg Smirre är på att hoppa den dagen när han fått gå dressyr 4 dagar innan ;)

Söndag

2011-08-21 10:34:04 / 1 kommentarer ..


Sista dagen på sommarlovet!! :( Usch, vill inte ens tänka på det. ska ändå blir ganska skönt att komma tillbaka till skolan och lite sånt där. Men ändå ...

Idag ska Smirre joggas ute i skogen, skritt och trav. Åker ner till stallet 11. Är helt okej väder i dag så det blir kanske en långtur.(:



finast i hela världen!

Film

2011-08-20 20:22:02 / 6 kommentarer ..


Här är filmen från Hanchenträningen, lite svårt att försöka korta ner ett sammanlagt 1 timmes pass till 7 minuter. Men aaah, här har ni den! Supernöjd med den här träningen. Känslan var väldigt bra.



Kom gärna med kritik. Vad är bra, vad behöver förbättras ? Vet redan våra flesta svagheter, men vissa saker jag kanske inte upptäckt ännu ? (:

Någon som är sugen på film ?

2011-08-20 17:59:45 / 1 kommentarer ..




... På min överfina ponny ? ;)

Höstfeelings

2011-08-20 15:55:00 / 1 kommentarer ..


Är det bara jag som tycker att det känns som väldigt tidig höst just nu ? det har blivit liiite kallare, lite gula löv har fallit till marken, hästarna har börjat sätta om sin päls. Men jag klagar verkligen inte, jag tycker om hösten ^^ Vet inte varför, men dom senaste åren (sen typ 2008/2009) har jag tyckt om hösten. Tidig höst alltså, saknar att komma in i rutinerna igen efter sommarlovet. Komma igång med allt igen, kliva upp på vardagarna. Saknar att träna på bestämmda dagar. Saknar alla tävlingar på helgerna, alla träningar på helgerna. Saknar att rida ut efter en hård veckas träning, rida ut i alla gula,orange och röda löv, galopprace på stubbåkern ;) Saknar varma vantar och tjocka sockor. Lite kyligare höstdagar när höstsolen ligger på. Det jag inte saknar är dock allt regn, och mörkret. Innan snön kommer och så. Men tidig höst är nog den bästa  årstiden att ha häst. Inga mygg eller nått, lagomt varmt att rida, bar underlag vart man än är, alla tränare finns tillgängliga om dom varit borta över sommaren, och ja ... så himmla skön årstid att ha häst bara! September är bäst, Ocktober är också ganska bra, fast det är då det börjar bli mörkt haha!



Bild från förra hösten. Snart ett år gammal bild!

Le transport

2011-08-20 14:10:56 / 0 kommentarer ..


Tog bilder på nya transporten igår.

Såhär ser den ut från sidan -


Frammifrån -



Från andra sidan - (dörren in till sadelkammaren)



Sadelkammaren -



(större irl)

Här där Smirre ska stå -




Hihi, bara älskar den mer och mer ;)


Lite update sådär

2011-08-20 13:42:08 / 0 kommentarer ..


Smirre fick massage idag. Tror han tyckte det var skönt. Sen fick han stå inne och äta sin lunch för det spöregna så. Han ick komma ut efter den iaf med regntäcke. Stackarn har ju inte gått i hagen alls idag.
Skulle egentligen ha spelat match idag, men pga regnet så blev den inställd. Regnar ju inte lite heller.
Livebilder -



sjukt! Bara vräker ner!

Hanchenträning dag 2

2011-08-20 12:01:22 / 0 kommentarer ..


Jag kom upp, dock lite sent men aja ;) Ibörjan var Smirre lite tjurig för han ville gå ut i hagen och inte jobba. Fick övertyga honom men när jag gjort det var han lika underbar som igår! I slutet gick han faktist riktigt bra samlad trav. Jobbade vidare med öppnor och slutor. Öppnorna går somsagt jättebra just nu, i slutorna tappar han takten lite grann. Men i vissa idag höll han frammåtbjudningen och takten hela vägen. skrittpaus och sen jobbade vi galoppen. Gjorde samling och så serpentiner, som det är med i A3 och i P1. Gick superbra, förvänd galopp är ju hans starka sida (: Sen gjorde jag ett enkelt byte. Han gick ner superbra i skritt, där har han blivit mycket starkare. Men när han blir trött fattar han inte lika lätt galopp och det kan bli några travsteg. Så fick jobba på fattningar från skritten , vissa gick inte så bra men vissa kom han mer uppåt och fattade med bakbenen istället för att skynda frammåt. När jag travade honom ett varv sen i slutet i en lite högre form gick han galet bra! Sen travade jag av honom.

Jag är verkligen supernöjd, han har varit så duktig dom här dagarna för Hanchen!



Igår (:

Upp tidigt imorron

2011-08-19 22:41:42 / 3 kommentarer ..


Usch, imorron måste jag kliva upp tidigt ): Tränar för Hanchen halv 9, alltså måste jag gå upp senast halv 7 ... Mamma filmade lite idag, men minnet tog slut så imorron filmar hon mer. Sen kan ni räkna med att film kommer komma från båda dom här dagarna!
Är förmodligen i stallet hela fm. Fixar med Smirre och lite sånt där. Han ska även få massage efter träningen av Isabelle. Så att all ev stelhet försvinner på en gång. Inte för att han känns stel just nu, tvärt om har jag inte kännt han så här loss och fin på lääääänge! Han gjorde ju klockrena öppnor idag, vanligtvis blir han lite stel och vill inte böja sej tillräkligt. Men inte idag inte ;) Ååå vad han är fin min ponny!!


Såhär såg vi ut idag :

2011-08-19 22:19:32 / 1 kommentarer ..


Tycker vitt och marinblått är så snyggt på honom :D
(bilden togs eter träningen och han hade ju såklart bajsat på lindorna)


Jag
Hjälm - Charles Owen JW
Tröja - DCarte
Handskar - Jacson
Rudbyxor - Hööks

Smirre
Scharbrak - Sjöhagen Wear. Sponsrat av Folksam
Lindor - Schokemöhle


Klassbyte

2011-08-19 22:08:47 / 0 kommentarer ..


Pratade lite med Hanchen om tävlingar och sånt där, vilka klasser vi hade tänkt tävla. På DM sa hon att hon tyckte vi skulle rida LA:3an istället för LA:1an. LA:1an skulle inte ge oss någonting lät det på henne. Vi ska börja tävla lite högre tyckte hon. Har kännt också ett tag att LA:1an börjat bli lätt, men ändå som på våran nivå. Dock har vi ju gått frammåt ytterligare bara dom två senaste veckorna. Han går så jäkla bra just nu känns det som! kan bara hoppas på att det håller i sej till DM. Jag har börjat ått honom lite rundare i formen nu. Känns så bra när vi haft lite motigt ett tag.
Så tillbaka till ämnet ;). Jag rider alltså LA:3 och LA:4 på DM. Vi ska testa LA:3 imorron när jag tränar, om det går katastrofalt rider jag LA:1 iaf, men annars byter vi (:



Insjön ^^

Hanchenträning

2011-08-19 21:13:33 / 1 kommentarer ..


Sry för dålig uppdatering idag, kom nyss hem. Stannade kvar i stallet längre än vad jag trodde.

Hanchenträningen gick iaf supersuperbra idag! Han var mjuk och fin redan när jag travade fram. Red öppnor och slutor och skänkelvikningar för Hanchen som gick superbra! sen övade vi på galoppfattningar från skritt som gick jättebra. Enkla byten gick också bra. Testade även att flytta honom för skänkeln i galopp. Vände halft igenom och gjorde sluta i galopp alltså. Har gjort det en gång tidigare på honom, men det här gången gick det jättebra! Jag är så galet nöjd med den här träningen. Smirre gick helt super och jag är faktist nöjd med min ridning också!

Känns verkligen som att vi kommit 2 steg frammåt efter betet. Trodde vi skulle få jobba som sjutton för att komma tillbaka där vi var, men vi har gått frammåt ytterligare! Hanchen sa att hon var posetivt överraskad och tyckte att jag red honom bättre nu också.


So damn right

2011-08-19 12:20:00 / 4 kommentarer ..


I’m the king of my own life
I’ll be warm when they’re cold
I’ll be young when they’re old
I’m gonna be wrong but so damn right

So live your life, live your life
Be what you wanna be
It’s coming from inside
I hear it pumping to the beat
So I keep the seats jumpin’
‘Cause I heat-seek spend out heat like
Every other week, week






Hej på er!

2011-08-19 11:05:03 / 1 kommentarer ..


Idag ska jag somsagt träna för Hanchen, ska bli jättekul! hon är verkligen helgrym att träna för. jag är glad över att jag är en av dom som har möjlighet att träna för henne. Tänkte åka ner till halv 2 ungefär. Rider 4. Är väl hemma ikväll någon gång. Vet dock inte om jag ska rida Cactus ?



jättegammal bild från en Hanchenträning, ser 1000 gånger bättre ut nu ;)

haha

2011-08-18 23:26:34 / 2 kommentarer ..


Undrade om jag skulle skratta eller gråta när jag såg detta schabrak



Alla håller nog med om att det är fult ? Men ärligt, fattar inte grejen med detta alls, det kan väl inte finnas någon som köper det ju ?


träning

2011-08-18 21:48:27 / 1 kommentarer ..


Nyss vart på fotbollsträning. Eter det kom mamma och vi åkte ner till stallet. Pussade på Smirre och Joshua, gav Smirre betforn och vatten. Har satt upp en ljusslinga på stallet som slås på när det blir mörkt. Jättemysigt!
Imorron ska jag somsagt träna för Hanchen. Tänkte åka ner halv 3. Ska se om jag kan få mamma att filma, så får ni se det sen! Var jättelänge sedan jag hade vitt på honom (på träning alltså) så jag hade tänkt ha det imrn, han är ju dösnygg i vitt :D
Förresten har jag varit superduktig dom senaste dagarna och satt på väckarklockan ganska tidigt, idag tex ringde den 9. Att jag inte kom upp förrens 10 är ju en annan sak men ...

Btw, glömmde ta med kameran idag, så ni får se bilder på transporten imorron, jag LOVAR!




Ganska gammal bild (:

Smirre

2011-08-18 17:27:59 / 0 kommentarer ..


Först i stallet hjälpte jag Amanda och Elise att hoppa. Var uppehåll då med regnet så eter det gick jag och hämtade in Smirre. Tänkte rida ut eftersom att det hade slutat regna, trodde jag alltså. När jag skrittat i ca 8 minuter började det -såklart- spöregna. Kul att jag red i en tunn kortärmad då ;) Slutade väl någon gång under ridturen iaf så dom sista 20 minutrarna red jag utan regn!
Red barbacka , flyttade honom lite i sidorna längs vägarna i öppnor, slutor och skänkelvikningar. Han var superfin, dock lite överkänslig ibland. Alltså, han är känslig ivanliga fall också. Men idag var han extrem. Minsta jag flyttade på mej reagerade han. Han var lite spänd också och hoppade till för minsta lilla. Var nära att jag fick tugga grus ett par gånger haha. Tog några galopper också, försökte samla, men det ville han inte! Väntade mej inte så mycket heller, han är ju på i skogen satt.
När jag kom hem och satt av var mina ridbyxor helt svarta i baken! Ni skulle sett! hade beige skoning typ, men seriöst var det helt svart! Smutsig ponny som svettats = man får skitiga ridbyxor.


Varför just dressyr?

2011-08-18 12:19:00 / 4 kommentarer ..


Fått frågan om varför jag valde att satsa just på dressyr, när det var hoppning jag tävlade mest innan Smirre. Jag letade inte efter just en hopphäst eller dressyrhäst när jag letade ny ponny. Jag letade efter en ponny som jag tyckte om och ville ha, sen fick jag anpassa mej efter vad den ponnyn var bra på.
Fast egentligen letade jag efter en hopponny kan man säga, dom vi kollade på var 97% hopphästar. Men det var inte för att jag tyckte dressyr var tråkigt, jag hade bara inte fastnat för det, gick för långsamt osv. Men när jag provade Smirre var det bara "det här är min nya ponny!". Och eftersom han var mer åt dressyrhållet så blev det dressyr!

Nu när jag ridit och satsat på dressyren i ett år vet jag varför jag var hoppryttare när jag red Puff, varför jag (och alla andra "hoppryttare") tyckte dressyr var tråkigt och att det gick långsamt. Puff var inte rolig att rida dressyr på, han var en riktig pain in the ass ibland när jag red. Så jag hade egentligen aldrig provat på dressyr. Hade aldrig kännt den där "wow, nu funkar allting!" känslan, mer än kanske tre steg åt gången. Hoppning var mycket enklare och lättare ,det var därför jag satsade på det när jag red Puff. Då behövde man inte kämpa skiten ur sej för att få det o funka. Det var så mycket lättare att släppa arbetet i dressyren och hoppa istället, det var bara ... lättare att hoppa! Jag orkade helt enkelt inte sitta och bråka med honom i en timme för att han skulle gå bra dom sista fem minutrarna. För i hoppning är det  50% tur också. Den som vinner är inte bäst egentligen, den som kom sist hade bara otur och det föll två bommar, fast att den egentligen var bäst. i dressyren är det inte lika tur. den som vinner den klassen ÄR bäst. Visst, det finns tur även i dressyr, ryttaren kan ha ridit fel. den som red fel kan ha kommit trea istället för att ha vunnit. Men i dressyr ser man vilken som är duktig. Det måste man väl ändå hålla med om, den som står på prispallen i hoppning behöver egentligen inte vara den bästa.

Lite rörigt inlägg, men det jag vill säga är att dom som inte provat på riktig dressyr vet inte vilken kick det är att få den där "wow" känslan ett helt pass. Jag vet nu, jag har hållit på med både hoppning, dressyr och fälttävlan. Den där känslan man får i dressyren när allt funkar och man känner att hästen lyssnar till 100% på en själv, är 10000 gånger härligare och roligare än känslan man får när man klarat en svår hoppbanan felfritt. tro mej, jag vet! (även fast den känslan är jättekul att få också, men den är ingenting jämfört).



Känslan i den här bilden är något man inte glömmer!



Men känslan i den här bilden är obeskrivligt!


Torsdag

2011-08-18 10:54:40 / 1 kommentarer ..


Känns lite sådär lagomt skadeglad när jag vaknar och kommer ihåg att jag är den enda hemma nu. Pappa och mamma , och bror min är i skolan haha! Tyvärr börjar jag på måndag. Alltså endast 4 dagar kvar av sommarlovet :(
Jag ska städa mitt rum idag, och sen åker jag ner till stallet. Smirre ska jag rida ut på, lite lösgörande. Vet inte om jag ska rida Cactus idag, beror på om Amanda orkar ta henne. Annars ska jag trimma lite bommar. Smirre har ju - som ni kanske märkt - fått vila från hoppningen ett tag. Jag har bara hoppat en enda gång i Augusti, och då som högst ett 65 hinder haha. Senast vi hoppade några "höjder" var på New Forest SM. När det är uppehåll mellan träningarna och det inte är så mycket hopptävlingar låter jag bli att hoppa så båda jag och Smirre får längta oss sjuka efter det. Sen när det väl är dags att hoppa tycker Smirre att det är hur kul som hellst, och så behåller jag det där om att han tycker det är kul att hoppa och inte tjatar ut det så han tröttnar. Sen är jag ganska rädd om hans ben också och tror att han kan få ont i dom om han hoppar förofta haha! Jag är lite fjantig sådär ibland ;)



bild från vintras


Feeling

2011-08-17 21:01:00 / 4 kommentarer ..






Minns fortfarande den här dagen som igår. What a feeling! ♥
Vi har gjort en del dåliga tävlingar, men vi har också gjort många bra tävlingar. Men denna är nog topp 3 alla gånger!! Blir fortfarande helt lycklig när jag tänker på den. Allt stämmde då, och minns särskilt dommarens kommentar "Men Gud vilken fin ponny!!!" haha ;) När det går som dåligast för oss tänker jag alltid på den här och påminner mej om att vi kan.

Vinst i LA:1 på 73,90%

Ny transport!

2011-08-17 20:36:40 / 0 kommentarer ..


Vi långtidshyr våran transport hos Värlmandsvagnen. Och våran gammla transport vart två år i år så vi lämmnade tillbaka den idag och fick en ny.

Vi fick en vinröd Coral by Christ. Riiiiktigt snygg! Den har vadderade väggar vid Smirre, krubba framför bommen, fönster, belysning, och såklart sadelkammare (skulle inte klara mej annars). Där Smirre står är det stort, hela transporten är förresten mycket större än den vi hade. och Sadelkammaren är ENORM! Mer än dubbelt så stor som vi hade!

Har bara en bild på den änsålänge. Ni får mer imorron!



(mobilbild)
Dörren är in till där Smirre kommer stå.


Dagen

2011-08-17 20:23:02 / 0 kommentarer ..


Åkte dit vid ett. Mockade och sånt. Chillade runt med Amanda, och fick reda på att Carro visst skulle rida Smirre ídag haha! Hade jag alldeles glömt bort! Borstade och gjorde iorning och tog ner honom till ridhuset. Carro sa att han hade utvecklats sen sist och att han var starkare i galoppen. Dock red honom och jobbade honombara i traven. Hon gjorde någon sluta på honom som var superfin! Älskar att se min ponny gå med en lite duktigare ryttare, blir så himmla stolt över min ponny då! Jag sitter bara och ler när jag ser Smirre flyga fram, helt perfekt! Vissa ryttare tål ju inte att se sin ponny ridas av någon annan lite duktigare så hästen går lite bättre med den. Några såna problem har jag iaf inte haha. Tycker att det är så kul att se hur fint Smirre kan gå (:
Efteråt gick jag med honom och stretchade.
Sen red jag ut på Cactus. Hon var pigg och låg på, speciellt i galoppen. Märks att hon tycker att det är kul ute i skogen (:


Onsdag

2011-08-17 12:23:39 / 1 kommentarer ..


Hej på er! Varit vaken i en timme nu, ställde klockan på 11. Halv 2 ska jag träffa Amanda i stallet. Vet inte hur Cactus ska ridas idag, Smirre ska däremot få en skrittdag ut i skogen. Har ju inte sagt det för er men jag ska träna för Hanchen på fredag och lördag. Ska bli riktigt kul! Var länge sedan sist jag tränade för henne. Hon är helt grym! Synd att hon inte kan komma mer än en helg i månaden. 

Film från förra Hanchenträningen:


Svar

2011-08-16 22:37:10 / 3 kommentarer ..





Hehe, typ alla har frågat mej varför jag inte ska på NM så svarar väl i ett inlägg nu (: Har ett ganska enkelt svar på den här frågan. Vi har redan gjort våran "långresa" den här sommaren. Vi bilade ner till Småland, det räcker faktist. Jag orkar inte, mamma orkar inte och Smirre ska få vila från tävlingarna i Aug nu, för det blir packat med tävlingar i sept och okt. Sen , jag har inte kollat på proppen, men vad jag hört hade dom bara B1,A1 och AP1 ? isånafall skulle det vara P1an vi skulle rida, dom andra klasserna känns tråkiga. Fast jag kanske har fel ? Bara vad jag hört att dom hade dom klasserna.

DM-FINAL!!!

2011-08-16 22:14:31 / 0 kommentarer ..


Hur grymma är inte vi Hille tjejer p en skala ?! Vann DM-semin och gick vidare till DM-final!! Vi spelade ganska dåligt hela tiden under cuppen, därav var inte resultatet det bästa, men nu spelade vi GRYMT!  Vilket resulterade i en vinst mot förra årets dmvinnare!  Var inne i ett lyckorus hela kvällen och kom hem för 10 minuter sen. Nu ska det firas här hemma! Är ruggit trött i hela kroppen, så ska chilla i soffan resten av kvällen.



Lilla Smirren, hann inte ut till honom en gång till idag :( Men mamma var ner. Btw, Imorron kommer vår nya transport!! Helt grym kväll, har redan pratat klart med mamma om vad vi ska skriva på den osv, kommer bli riktigt snyggt! Skriver mer om den sen när jag vet lite mer.

Some one like you is hard to find

2011-08-16 16:58:11 / 0 kommentarer ..


Cyklade med bror in till stan för 2 timmar sen kanske, klippte mej (: Cyklade sedan hem. Gjorde ingenting hemma, ska snart äta lite. Ikväll ska jag spela match. Ska sammlas på IP 17.45. Sen ska vi åka till Bomhus, det är DM Semifinal!! Men gissar på att jag kommer hem runt 9 ikväll. Då blir det mer uppdatering. Ska ner en snabbis till stallet igen då, men annars åker jag hem direkt.





Fältis förra månaden typ, flygmaskinen ;)

Det här med väst ...

2011-08-16 15:56:07 / 0 kommentarer ..


Är ganska många som tagit upp det här med väst, men är ett intressant ämne så jag skriver lite om det jag också!

Jag ser ingen anledning till att INTE rida med väst ?! Jag rider 99% av gångerna med väst, dom gångerna jag inte rider med det är när jag trimmar dressyr i ridhuset eller på utebanan, och såklart på tävling. Alltså när jag rider inom 4 väggar/staket. När jag hoppar/rider bommar rider jag ALLTID med väst, och när jag rider ut i skogen.

För mej är västen en självklarhet, lika självklart som att man sätter på sej hjälmen. Jag har ridit med väst enda sedan jag började rida  och jag känner inte av den, när jag hoppat hade jag lika gärna kunnat rida utan, för jag är så van med den. den finns liksom inte för mej längre, den hindrar mej inte från att göra någonting. Tvärtom hjälper den mej ist att bli stabilare med överlivet i hoppen tycker jag.
Ursäkter som att västen är oskön, klumpig osv är bara löjligt. Om man rider med det varje dag och inom ett år känner man inte av den längre. Jag lovar! Sen "min häst är så snäll så jag behöver den inte". det är offtast dom allra snällsate hästarna det händer saker med. hästarna som kanske egentligen inte klarar/vågar/är för orutinerade för hindret och hoppar av ett språng förtidigt =krasch in i hindret. det är dom som är snälla och hoppade enda, lite "dummare" (ni fattar vad jag menar) hade stannat i det läget och då händer det ju inte så mycket än att man kan trilla av lite förisktigt, kraschar man in i hindret kan man ju säga hej då till ett par ben.
Om man rider unghäst är det självklart för mej att ha väst, även om det så handlar om en skrittur!
Västen är en billig livsförsäkring, och när olyckan är framme, ja då är man riktigt glad för att man bar väst!

Jag har en väst från Globus sport och den är superskön tycker jag! Provade både raceafe och allt vad det heter, men tycker att Globus är överlägset skönast!





bilder från en uteritt, och från ett markarbetespss! Såklart med västen. Snygga miner gör jag också ;)

Galet grym!

2011-08-16 13:09:08 / 0 kommentarer ..


En låt som är helt galet bra är Some one like you - Adele.
Hur fin är inte den på en skala ? Jag är helt störtkär i låten!


Jag har redan varit uppe och igång i 5 timmar!

2011-08-16 13:00:53 / 0 kommentarer ..


Klev upp jättetidigt idag, cyklade ridekt till stallet. Mockade, gjorde höpåsar och lite sånt. Sen red jag ut, barbacka. Dock tog jag på stången, hade inte tid att bli avbockad direkt ;) Var ute i lite mer än en timme. Ibörjan red jag lite kravlöst och tänkte på lite saker. Kom fram till att jag inte skulle rida ett ordentligt träningspass förrens på fredag då jag ska rida för Hanchen, så tänkte att jag lika gärna kunde rida ett dressyrpass nu ute i skogen. Längsvägarna flyttade jag först skänkelvikning i trav, sen började jag göra sluta på en rak linje, för att sedan flytta till andra sidan vägen i en diagonal sluta. Gjorde såhär om och om igen, sicksack. Och han gjorde det klockrent! Han har så härlig frammåtbjudning ute! Sen började jag med galoppen efter en skrittpaus. Höger glp - halt - ryggning - väntergalopp - halt - ryggning - högergalopp osv. Han gjorde det superbra! Efter ett tag gick han hyffsat sammlat, somsagt har han nästan för bra frammåtbjudning ute så går aldrig att sammla honom och göra sånt här. Men idag gick det och han lyssnade jättefint!
Och vet ni vad ? När jag skrittade hemmåt kollade jag ner i marken - Och hittade en Femklöver!! Coolt. Dock vet jag inte om det ger tur eller inte, tänk om det ger otur ? Aja, ovanligt iaf. Ska googla på det och så får vi se om jag kanske måste slänga den haha.


Dagen förövrigt

2011-08-15 21:09:28 / 1 kommentarer ..


Efter stallet kom mamma och vi lämmnde in stövlarna (en hemlis änsålänge, berättar snart för er!), lämmnade in ett täcke för brodyr. Sen åkte vi hem, bytte om och käkade lite snabbt. Och så bar det av mot Valbo. Var där huuuur länge som hellst kändes det som. Aja, kul med lite (mycke) shoppning, är ju näääästan lika shoppningpigg (om det finns nått som heter så) på att handla "normala" saker som att handla hästsaker. Men bara nästan hihi!
Var somsagt inne i "normala" affärer, men svängde in en snabbis på Hööks också och köpte B-vitamin, E-vitamin och en saltsten.

Det här fick jag med mej hem (förutom hästsakerna)


2 linnen, strumpor,långärmad tröja, jeansjacka, jeans, magtröja, tjocktröja, 2 skivor, parfym.

och det tog ca 4 h (!!!) timmar att få ihop allt det här. En sak kan man konstatera iaf, det tar låååång tid att handla med mamma ...

Svängde förbi stallet på hemvägen och gav Smirre betforn, pussade på honom lite och så! Satte även upp en sån där leksaksboll i boxen, hihi han älskar den ;) Hemma har jag ätit, och ingenting mer. rätt trött i fötterna haha!

dagens ridtur

2011-08-15 20:56:48 / 0 kommentarer ..


Red ut i skogen idag på en minst sagt pigg ponny! Red runt på lite småvägar, ibörjan red jag lite "seriöst" och då var han superfin! Sen när jag kännde att han var lösgjord och så lät jag honom gå lite fritt. I skogen struntar jag i alla "krav". På uteritter ska det ju hellst vara lite taktningar i skritten, massa bockningar i galoppen och försök till att sticka, och en massa race och fullt ös över en äng! Fort ska det gå! Både jag och hästarna tycker det är kul och det behövs mitt i allt allvar ;) Var ute i kanske en timme. Stretchade, borstade och släppte ut i hagen sen. Han sprang direkt till Joshua haha! Jag börjar bli lite småskraj sen hur det blir när Joshua blir såld. Oroar mej jättemycket för att Smirre ska bli deprimerad och så ... Dom två är ju dom bästa kompisarna man kan hitta! Cactus får flytta in i stallet fort så han får annat att tänka på hehe.


Kavaj ...

2011-08-15 15:34:00 / 2 kommentarer ..


Vill ju köpa en ny kavaj snart. dock tror jag inte att det blir förrens sen höst/vinter. Jag är mest inne på pikeur och väljer just nu mellan en Epsom, Diana och GHIA. Diana har ju typ alla, men dom är ju snygga! men GHIA är ju lika snygg , men mer åt allround hållet typ. Diana och Epsom är ju endast dressyr, GHIA är liiiite kortare.

Epsom och diana är ju inte så jättedyra (eller jaaa .... allt är relativt!). men GHIA kostar ju en del ..

Såhär ser dom ut



GHIA



Epsom ( i svart syns inte ränderna lika tydligt!!)



Diana


Vilken tycker ni är snyggast ? (:

god morgon!

2011-08-15 10:59:13 / 0 kommentarer ..


En massa saker ska göras idag, ska lämmna in ett par stövlar, lämmna in ett täcke till brodyr, handla, och såklart stallet ska fixas. Ska få gå ett normalt pass ute i skogen. Så nöjd med honom igår så han kan få lite roligt i skogen idag! Har ju spöregnat inatt, så det är blött och kallt ute, känns som riktig höst :( Fast hösten är ganska mysig den med, men gillar inte regn haha. Nä ska nog åka ner nu!



Bild sen Insjön (:

träningen

2011-08-14 21:08:03 / 0 kommentarer ..


han var lite okoncentrerad idag, och ibörjan vet jag inte vad jag höll på med. satt och skruvade mej och plockade med tyglarna hela tiden. Fick till en början jobba på min sits, sen när jag börjat rida som vanligt igen och fick koll på lite olater. när jag började rida med enbart sätet och inte grejsade så mycket gick det riktigt bra. I galoppen var han underbart fin! hade takt och samling trotts att jag inte gjorde så mycket. Ännu ett bevis på hur viktigt det är att man sitter stadigt och rätt ;)


Guldbootsen var det ju såklart!

2011-08-14 13:10:23 / 1 kommentarer ..


Hehe, klart att det var dom guldiga bootsen från Catago som jag klickade hem iförr går! Hittade dom lite billigare på en nätaffär. Vanligtvis kostar dom ju 159 :- men jag hittade dom för 140! så jag beställde ett par guldiga, och ett par silvriga till Vilma. Hittade även Rockel handskar billigare, kostar ju 359 ungefär vanligtvis, hittade dom för 240 typ. Och jag hade ändå tänkt gå och köpa ett par Rockel för det är ju grym kvalite, mina älsklingsridhandskar gick ju sönder häromdagen så har inga som jag gillar att rida i nu :'(



snart mina <3

DM 2011

2011-08-14 12:14:21 / 0 kommentarer ..


För typ två dagar sen kom proppen ut för DM gävleborg. Fanns en LB:1,LA:1,LA:3,LA:4 (DM klassen för d-ponny). täänkte först ta LA:3 och LA:4. Men efter att jag kollat i LA:3an så ändrade jag mej haha. LA:3 är nog INTE vårat program om man säger så! två stycken låååånga diagonaler i skänkelvikning, och skänkelvikning är inte vår starka sida haha. Dock var allt som fanns med i galopprogrammet sånt som vi är bra på och plockar mycket poäng på. Men skänkelvikningen skulle vi nog inte få mer än en 4:a på haha ...
Aja, åter till ämmnet! Vi anmälde alltså till först en LA:1 och tar det som uppvärmningsklass, sen rider vi LA:4a. Den klassen är det vi satsar mest i eftersom att det är DM. Ligger perfekt gör den också. Eftersom att helgen innan har vi varit och tävlat i Gnarp och ridit en A1 och A4. Och helgen innan det har det varit Hanchenträning. Så vi är väääl förberedda. Dock dagen efter Gnarp är det en hopptävling, så den veckan innan dm får vi jobba myyycket dressyr.

Ska bli jättekul att komma igång igen med tävladet och har saknat det fast det bara var 3 veckor sen sist haha. Men saknar det nog för att jag vet att det är långt kvar till nästa.



Allra senaste tävlingen! Nf-SM 2011 <3

söndag

2011-08-14 11:51:31 / 0 kommentarer ..


hej på er! Sov jättedåligt inatt för en mygga höll mej vaken hela natten. Nivet, precis när man är påväg att sommna hör man en mygga flyga precis örbi ens öra. Och jag kan inte sova då, sommnade nog ... 3-4 ?
Aja, idag ska jag träna för Anna med Smirre.  Hoppas på en lika bra känsla som sist när jag tränade. Han är så himmla fin nu! Lite sommarbete gör susen!! ;)


Titta vad jag hitta!

2011-08-13 22:34:54 / 0 kommentarer ..


Bilder från NF-SM 2011. dock endast från hoppningen på söndagen.



typ fail. (grundmogången)



(fas 2)



Glad tjej ;)



Min fina New Forest :)


Cactus och Smirre lördag

2011-08-13 22:20:28 / 0 kommentarer ..


Red ut i skogen på Cactus. Gick bra. Förutom att det ibörjan kom tre stycken i full galopp alldeles bakom henne så hon blev rädd och vart lite trippig ett tag efter. Fattar man ju. Tog en galopp i slutet och lät henne springa på så mycket som hon ville. Det var populärt ;)

Red Smirre på em/kvällen. På en äng, först liiiite trimmning på ungefär 5 minuter haha. Sen konditionsträna vi, 2 gånger galopperade vi i 2 minuter, vila 1,20 min. Har inte konditionstränat honom efter betet så han hade lite dålig kondis. Sen skrittade vi av en låååång sväng i skogen. Em solen låg på och det var superskönt, inga mygg heller!



Cactus (:


Smirri (:

tävling

2011-08-13 21:54:00 / 0 kommentarer ..




http://camillahastskotare.blogg.se/2011/august/tavla-om-tre-snygga-plagg-ifran-mountain-hors.html

Om jag köpte något fint i Vetlanda ? Jodå, det gjorde jag!

2011-08-13 16:59:00 / 0 kommentarer ..


På fredagen var jag inne i Charlie butiken och handlade. Sen var den ju stängd lördag och söndag ...

Dock köpte jag endast ett pannbannd, trodde jag skulle ha tid på mej att handla ..
Så ja, jag köpte ett pannbannd med cremefärgade swarowskistenar. Haha, jag som alltid sagt att sawrowski är onödigt dyrt och inte värt att köpa ... ;) Jag föll dit iaf och lägger ner pengar på ett pannbannd fasten att jag sa att jag aldrig skulle falla dit haha! Men jag blev helt kär i det pannbanndet, har aldrig sett någon ha den här färgen på stenar förut. är nog ganska ensam om det kan jag tro.



  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!