ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Hur många dagar kan man egentligen rida "serriöst" ?

2011-03-31 21:23:10 / 6 kommentarer ..


Fick en fråga, eller ngn tyckte väl att jag var konstig som skulle trimma Smirre 5 dagar i rad.Riktigt så var det ju inte ;)

Visst jag skrev
Onsdag - lösgörnade, Torsdag - rida bommar, fredag - carro rider honom, lördag - tävling, söndag - Anna träning.

Onsdag och torsdag bytte ju plats.

Nu trimmade ju inte jag 5 dagar i rad. utan han rids bara torsdag,fredag och söndag hårda pass.
Men ändå, jag ser inge fel med att trimma 5 dagar i rad. Visst om det hade varit så att jag skulle ridit i ridhus hade jag självklart inte gjort det, för hästen behöver komma ut. Men om man rider ute i skogen/utebanan kan man trimma 6-7 dagar i veckan om man vill.
hästen är född för att röra på sej 16-20 timmar om dygnet! Vi rider på dom kanske 1 timme, 1,5 på sin höjd. Om dom då får jobba lite extra på den tiden gör det inget. Resten av dom 23 timmarna står dom iprincip helt stilla. På vinterna rör dom sej knappast mycket i hagen pga all snö- och dom rör sej ingenting i boxen.
Jag tycker att folk rör på sina hästar förlite. Hästen mår bra av att röra på sej, att arbeta eller gå i hagen gör dom glada! Dom blir inte det om dom får stå i en box 23 timmar om dygnet. Därför försöker jag alltid när jag är ledig att rida Smirre 2 gånger om dagen.

Visst man kan inte rida skiten ur dom varje dag, då håller dom inte. Men med trimma menar jag inte att rida skiten ur dom. Jobba dom bara. skritt, trav galopp, lite skänkeelvikningar och sånt som tränar dom visst. men inte så dom blir så trötta att dom knappt kan stå.

Sen det här med att folk ger sina hästar vila tycker jag är såååå onödigt! ge inte era hästar  vila en dag i veckan. Dom mår inte bra av det. Smirre har en skrittdag, och det räcker för honom. Han får aldrig en dag då han stå helt. Det är faktist så att hästarn som får stå 1-2 daagar i veckan håller sämre än dom som får ut och skritta dom dagarna istället. Så om ni tycker att era hästar behöver "vila" eller inte jobba så hårt. Ut och skritta/gå med dom en timme istället för att låta dom stå och hänga i boxen. Hästen är eran bästavän. Och vem vill inte att dom ska må bra?

De är mina åsikter. Jag står för dom, och Smirre kommer aldrig få stå ngn/ngr dagar i veckan. Jag vill att han ska få det så bra som möjligt, och det får han när han kommer ut och får jobba!Sen bygger dom bättre muskler om dom rör på sej regelbundet, och Smirre är ju rätt bra musklad, han har ioförsej varit bra musklad redan får början, men har nog hållt sej så bra för att han får röra på sej mycket. Han är ju trottsallt skapt för det från början.

Bowlingkung ;)

2011-03-31 21:02:18 / 0 kommentarer ..


Som sagt så stressade jag väldigt i stallet, fast det blev ju chill sen. När jag kom på att jag hade en timme extra. ;) Mamma mockade och gjorde allt åt mej idag. Tack mamma! :D

Men jag kom hem 20 över 5 och då duschade jag, hade i schampoo + balsam , han klä på mej och fixa mej på bara 15-20 minuter. Erkänn att jag var ganska snabb ? ;D
Så sen kom Ellen och så åkte vi in till stan och bowlade med tjejgruppen. Sjukt kul! Emelie tog med sej kamera, inte för att jag blev så vacker på bild, men alla andra var ju lika snygga som alltid :D
Iaf så gick det ganska bra för mej. Har ju inte bowlat på 3-4 år ? Såå jag är rätt nöjd. Jag kom ju inte sist och det var det vikitgaste (aaa) Nejdå ;)

Morgondagen ser iaf ut såhär :
skola och Carro rider Smirre på fm.
Kommer väl hem och chhillar lite. Sluta två! cyklar ner till stallet ganska direkt. Skrittar ut Smirre och flyttar honom lite och sånt. Sen fixar jag nog iordning allt inför tävlingen.
Tyyp så kommer den att bli ;)Fiiiinaste <3

Finaste Smirren!

2011-03-31 20:55:05 / 0 kommentarer ..


Hade jättebrottom idag (trodde jag) . Kom hem 20 över tre. Och trodde att jag skulle behöva vara hemma 20 över 4. Jag skulle ju bara rida , men ändå. Rida + borsta och så på en timme = inte bra. Så stressade ner till stallet och satte bara på tränset och skrittade iväg. Red lite på utebanan som var helt perfekt att rida på! Red i kanske 25 min sen tränsade jag av. Hann lite trav och galopp. Men så ringde jag efter skjuss hem. Och så kom jag på att jag hade räknat fel en timme! Då blev jag sur! Så jag tränsade igen och skrittade fram igen. Sen travade jag lite bommar på utebanan (fortfarande barbacka). Och Elise och Ellionr skulle hoppa så dom hade ställt fram titthinder. (utan infångare/hinderstöd, bara planka tex) . Så vi hoppade lite sånt oxå. Sen började jag själv rida galopparbete. Och gud vad han blev fin!! Han gick så bra så jag vet inte vad!
Red på en 8-volt och gjorde enkla byten på medelinjen. och dom vart klockrena! Han gick så himmla sammlat och fint, så ja! Jag ville inte sitta av! Han gjorde allt perfekt. Perfekt förvänd galopp, perfekta skänkelvikningar/öppnor/slutor/enkla byten/halter . Allt funkade super! Han var verkligen hur fin som helst!

Taggad på tävling kan jag säga efter den här ridturen! ;)


Söthäst!

2011-03-31 09:00:00 / 1 kommentarer ..


Smirre ställde villigt upp som modell igår btw! bra ljus var det oxå. Han fastande bra på bild!


prickig ponny ?

2011-03-30 22:03:21 / 0 kommentarer ..


haha. fuuult! x)
Tur att han är så söt att man inte tänker på det!

dagens outfit

2011-03-30 21:52:20 / 0 kommentarer ..
Träns - Hubertus Classic dressage
bett - 3-delat
tyglar - Hööks i think
sadel - Prestige lucky dressage
stigläder - hööks
stigbyglar - ?
sadelgjord - ?
schabrak - Modern Horse
skydd - Jacson dressageMin min var inte värd att visas x) och ja vet, kass bild.

Jacka - Schokemöhle Sports
Fleece -Stadium
Ridbyxor - Hööks
ridstrumpor - Moutain Horse

Sen hade jag mina vinterridstövlar från hööks. Min gammla ridhjälm, och tjockridhandsakrna.


Dagens ridpass

2011-03-30 21:41:38 / 1 kommentarer ..


Testade det nya tränset. Spände nog nosgrimman en aaaningens fölöst (kunde lika gärna ridit utan).  Han var lite trippig i skritten men lång och låg i traven. Och laddade till 1000 i galoppen. trodde väl att han skulle få köra galopprace igen haha! Gick kasst ibörjan. Han slängde ut tungan hela tiden trots att jag höll knappt i tyglarna. Han har inte gjort så sedan i julas typ :( Men Emma sjöberg red i ridhuset då och hon hjälpte mej jättemycket! Bättre ridlärare än henne går nog inte att få! Hon är superduktig! Så jag red mycket övergångar trav - galopp, galopp - trav, trav - skritt, skritt - galopp . osv. Han mjuknade och började då ta ett ärligt stöd på tyglarna och trampade under sej bra. Red lite galopp - skritt , skritt - galopp ett tag. sedan ngr enkla byten och lite förvänd galopp.
Fick aldrig upp honom ritkigt i formen utan han gick lite lågt hela passet. Men jag är nöjd. Han har ju inte tränat sedan i fredags förra veckan. Han har gått i skogen och raceat , förutom en dag då han hopptävlade. Så förståigt om han var lite ringrostig.
Rätt nöjd endå :)Bild från idag :) Mer kommer soon.

"nya" saker

2011-03-30 21:32:36 / 0 kommentarer ..


Köpte ju lite saker förra veckan (i lördags) . Och lovade ju er att visa grejjorna. Dock glömmde jag kameran i bilen så har inte hunnit/orkat ladda över bilderna. Men nu kommer dom!

Först i lördags åkte vi in på toyota. Hämtade ut mina grejer som jag vann i toyota cup. Man fick en t-shirt och en stallplanket. Så jag fick 3 st t.shirtar och samma med planketterna. T-shirten var jätteskön! Min nya sovtröja ;)

reklam i fram på t-shiten. Och stog "jag har placerat mej i toyota cup" på baksidan.Sen åkte vi vidare till valboridsport där min mamma bla köpte en ny vinterjacka. Jacson. Den var jättesnygg, men tog inge kort på den ;)

Jag (ehumm... mamma ..) köpte hästgodis! Banansmak. Smirre ÄLSKAR det godiset! Då banan är hans favorit godis. När vi är på tävlingar numera har vi alltid med bananer till Smirre.Köpte även ett nytt bett. 3-delat. Vi har redan ett men det var en 9,5. Han behöver 10,5.
Men även bra att variera  så ska inte sluta rida med 9,5 an :)Och så köpte vi ett nytt dressyrträns! Har leta som jag vet inte vad efter ett snyggt och bra , med engelsk eller achen. Finns ju inget snyggt alls! Men så hittade vi detta Hubertus classic! Superbra läder och det var paddning över öronen , på nosgrimman och pannbandet (dock ska det bytas). Nosgrimman är halvlackad. Bländer jättefint. Tycker att dom som är hellackade är "too much". Detta bli perfekt!Kassbild!

såhär ser tränset ut på :Och så svängde vi förbi Hööks och handlade ett par vita senskydd :
Säkert nån kopia av ngr skydd, men ärligt talat så bryr jag mej inte. Den fyller sin funktion och skyddar bra, så jag bryr mej inte om det finns ngr skydd som är "äkta" och kostar mycket mer.Vad tycker ni om sakerna ? :)


Nya bilder ?

2011-03-30 15:51:03 / 1 kommentarer ..


Vart lite klent på nya bilder nu ett tag. Så tar nog med kameran till stallet idag. Så får ni se hur Smirres päls är nu. På halsen är han lixom "prickig" . Ser superkul ut!
Får se om jag hittar någon som kan fota när jag rider oxå ;)<3

Älskar vädret!

2011-03-30 15:48:56 / 0 kommentarer ..


Vpr på riktigt nu! :D Massa bra bloggideer fick jag när jag var ute med Ellen efter skolan. Tänker så mycket bättre när jag är ute! Om det är bra väder dvs ...
Nu är det iaf soligt och 7 +. Underbart! Och jag ska cykla ner till stallet och trimma sötaste på utebanan som är perfekt att rida på nu. Kan dagen bli så mycket bättre ? Jo, om jag inte skulle haft så ont i ryggen ... Men men, jag överlever!


Ändrade planer

2011-03-30 15:46:11 / 1 kommentarer ..


Onsdag : (idag) Jag rider honom på utebanan och jobbar lite bommar.
Trosdag : Trimmar lite på utebanan, eller lösgörande i skogen.
Fredag : Carro rider honom jag och jag skrittar honom på kvällen.
Lördag : Tävling!
Söndag : Anna träning.<3

sämst uppdatering

2011-03-29 21:25:51 / 0 kommentarer ..


Har varit lite dåligt med det på ett tag. Men orkar helt enkelt inte. Blir som vanligt imorron. Gör väl inte så mycket då. Kan förmodligen inte gå på fotbollsträningen för jag har för ont i ryggen och kan knappt gå. Så jag bli nog hemma och åker ner till Smirre på kvällen.
Iaf så här ser Smirres resterande vecka ut :

Onsdag: Ut i skogen, skritt,trav och mycket galopp.

Torsdag : Carro rider honom förmodligen och jag skrittar ut och travar på kvällen. Annars lösgör jag honom själv i ridhuset.

Fredag : Träning för Anna.

Lördag : Tävling! LA:1 på Bollnäs så blir ju inte så svårt den här tävlingen.

Söndag : Skritt och trav ut i skogen. Bara mysa med honom :)älskling <3

Urmysig uteritt

2011-03-29 21:14:17 / 0 kommentarer ..


När jag skulle gå ut till bilen för att åka till stallet bara högg det till i ryggen. Gjorde såååååå ont. Usch ville bara skrika högt just då. Så kunde knappt mocka. Brukar mocka hans box på kanske 15-20 minuter ? Nu tog det en timme för jag var tvungen att ta lååånga pauser emellan för det gjorde så ont :( Trodde inte att jag skulle klara av att sadla heller så jag tog bara ett schabrak och en resorgjord för jag hade ju skodda ridbyxor och ville inte ha så mycket hästhår på dom. Men bara så alla vet. Ta och rid aldrig ut med bara ett schabrak! Fick sitta av 5 gånger kanske och rätta till det. Asdygt!
Smirre var iaf pigg och glad under ridturen. red "galopprundan"  där jag har gasat lite ngr gånger. Och jag kan säga att han verkligen ville springa idag! Han låg på på bettet och i första galoppen tog jag tag i manen utifall han skulle få för sej att bli rodeohäst. Dock hade han fullt upp med att springa så fort som möjligt.
I traven var han jättemjuk och gick i en lång och låg form. Jättefin!
trött och orkar inte blogga

2011-03-29 16:38:28 / 0 kommentarer ..


Usch vilken dag x( Inte hänt så mycket mer än att jag var så sjuuukt trött imorse. Ändå gick ja och la mej tidigt igår? Äcklig lunch var det oxå. Sen på våran näst sista lektion hade vi ju engelska. Och våran klass som jag går i på engelskan är ju inte precis tyst om man säger så. Så redan efter 10 min hade jag dunkande huvudvärk. Sommnade nästan på svenskan som vi hade sist. För på svenskan är det helt tyst för vi läsre bara Värsta sömnmedlet!
Aja nått bra med agen var iaf att jag fick MVG på vårat senaste matteprov :) Hade gjort ett slarvfel. Eller aah, jag läste inte frågan riktigt. Och hade ett stort fel på sista talet. Dock hade vi inte gått igenom hur man skulle kunna räkna ut de talet så fatta inte rikitg varför det kom med på provet ...
Nu ska jag vänta på att mamma kommer hem innan jag ska ner till stallet och rida ut på sötisen :)


För mej är du Perfekt ♥

2011-03-28 21:04:10 / 0 kommentarer ..
För världen är du bara någon.
men för någon är du hela världen

som vanligt har jag svårt att komma på rubriker ...

2011-03-28 20:58:35 / 1 kommentarer ..


Träningen var ganska jobbig. Körde mycket korta och snabba "ruscher". Men man återhemtade sej snabbt. Ska snart hoppa in i duschen, när jag lyckas slita mej från datan. hehe , lär ju ta ett tag.
Nästa tävling för mej och Smirre för dom som undrar är nuu i helgen. LA:1 på Bollnäs, och det bästa är att det är på en lördag! Vilket betyder att man kan sova ut dagen efter vilket betyder "ledigt" (inte heelt ledigt, men nästan).
Skitkul ska det bli! Dock så är det asmånga som är med i A1 som har ridit mycket högre klasser. men det ska bli kul att se hur många % jag ligger efter dom. hehe (y)
grym teknik har han!

My life would suck whitout you

2011-03-28 20:39:09 / 1 kommentarer ..


Här kommer filmen. Orkade inte leta på någon bättre/nyare musik. Den här låten kom ju ändå ut för ngr år sedan.
Aja enjoy the movie!kritik motages tacksamt. Kritisera snällt, elakt, konstruktiv kritik. ALLT får man kommentera nu. Så bäst at passa på så länge ni får ;)

Dagen so far

2011-03-28 16:05:48 / 0 kommentarer ..


har inte gjort så mycket. Chill i skolan. Först mentorstid, SO, Engelska 1 ½ h lunch som vi gick hem till mej och åt på. Då det var oxjärpe i skolan ? Vad nu det är. Gott låter det iaf inte!
Sen Svenska och så kom polisen dit och pratade om lite saker. Sen slutade vi en timme tidigare!
Fotbollsträning snart. Ställde ju om klockan igår, så nu kommer det att vara mycket ljusare idag än förra veckan! :D
Apropå det så har jag inte hunnit "ställa om mej". Sov typ 5 timmar i natt pga det. När jag vaknade på söndagen för att åka till Tierp var jag väl trött men inte så farligt. Och så sommnade jag i bilen påväg hem. Så jag var aspigg på kvällen. Smsade till typ halv 11(halv 12 kanske t.o.m inte riktigt säker). Men sommande inte förns 1-2 ...Duschen

2011-03-27 21:38:37 / 0 kommentarer ..


Lagomt trött är man. Ska bli roligt att gå upp till skolan imorron. fast ne.
Har gjort filmen nu. Laddar upp den på yt imorron. Nu ska jag göra mej iordning och duscha. Sen soooooova!
Alltså, jag är fortfarande så glad att jag hoppar runt här hemma. Han var ju så himmla duktig! Och det är förns nu jag fattar att vi kom 7:a, och att vi slog ca 43 - 44 st! Lixom, Min lilla Smirre, dressyrhästen som inte kunde hoppa. har visat att han visst kan! Rikitgt bra t.o.m. Och konkuransen där i Tierp var ju inte precis sådär jättelätt...
Och det VAR faktist en rätt svår bana. Som Smirre klara utan svårigheter.


Bilder

2011-03-27 21:13:43 / 1 kommentarer ..


Alla bilder från sjävla hoppningen (när vi var inne i ridhuset) är stoppade från en film. Därav kvaliten.
LCn:

Titta hur högt han är över! typ 2 dm. Och då kom vi ändå ur en väldigt snäv omhoppningssväng.

BÄST!

bra, bättre, Smirre!

2011-03-27 21:00:08 / 0 kommentarer ..


Bra, bättre, bästSmirre!
grym, GRYM!

2011-03-27 18:29:40 / 0 kommentarer ..


Han var bäst idag!!
Kom dit i god tid och gick sunt och kollade banan för LDn. Den var rätt lätt, och verkligen inte maxat. Känndes som typ 60 när jag red ? Verkligen inte som den höjd det skulle vara på. Känndes iaf som de, eller så är det bara jag som vant mej vid högre höjder x)

Iaf första klassen .
LD Bedömning A. (innebär att om man rider på lika många fel blir man lika placerad. Alltså , om det ska vara 7 placerade så om det är 4 som går nolla så får vinner dom, resten som fick 4 fel kom tvåa)
Han känndes bäst! Taxerade in sej själv (första gången jag inte hjälpte honom med taxeringen) hade bra frammåtbjudning. Och såklart nollade vi! ;) Så det blev en blågul rosett! Våran tionde vinst! Dock räknar jag inte med den här som en "rikitg" vinst ändå ^^

Andra klassen.
Den var huuur lång som hellst. Tror det var 110-120 startande totalt. ca 50 i kat D.
LC Bedömning A:0/A:0 . Startade som nummer 10. Dubbelnollade, känndes superbra och han svängde så fint så i omhoppningen.gasade när han skulle och sammalde ihop sej när det var lite kortare vägar. Vi gick upp i ledning!
Dock så var det ju typ 40 till som skulle rida så jag blev tillslut 7:a av 11 placerade! Smirres och min första placering i hoppning!
Han var verkligen bääääääst! Hur grym som hellst!
Jättemånga som kom fram och sa " vilken fin häst du har" "han är superfin" "gud vad fint han går/gick/hoppar".
Jätteroligt när dom kommer fram och säger sånt :)Fler Bilder/film kommer strax :)

Tävlingsklar!

2011-03-26 21:45:09 / 0 kommentarer ..


Allt är så rensmort som det kan bli! Gud vad jag har smörjt idag känner jag! Nu ska jag iaf sova för jag ska upp tidigt imorron. Jättelånga klasser imorron. Och kallt ska det bli oxå, kul tävlingsdag ...
Visar er alla saker jag köpte idag imorron, ska ju trots allt upp om 6 timmar igen såå måste sova .


<3

Ni släcker väl idag ?

2011-03-26 19:26:13 / 0 kommentarer ..


Kommer ni ihåg att det är Earth hour idag ? Om inte blev ni påminda nu ;)
Ska göra ett snabbt inlägg nu bara för jag ska strax smörja så jag hinner innan det blir mörkt ;)
Smirre var iaf pigg idag när jag red. Var tittig ibörjan och kastade sej en gång, var inte beredd på det så det var nära att jag åkte av. Men har man balans så gör man inte det ;) Var lite segt och vill inte gå fram i galoppen ibörjan men när jag gasat på honom lite och försäkrat honom att det inte var några monster i skogen som skulle äta upp honom, så blev han mycket mera frammåt och piggare och när jag lät honom galoppera så sanbbt som han själv ville så var det en jättebra fälttävlansgalopp! Blivande fälttävlans häst dedär!

Saknar att spränga fram där i terrängen, inte gjort det på länge.

 

Puff var en riktigt dukitg liten terränghäst han! När han var ute i terrängen gick det snabbt kan jag lova. Hehe, jag kunde knappt hålla honom första gången han kom ut på terrängen. Sprang snabbare än storhästarna t.o.m! Inte illa för en ponny som var 124 cm.

Stallet

2011-03-26 14:51:59 / 0 kommentarer ..


Var ut ganska länge och shoppade. Handlade lite saker på Valbo ridsport och Hööks, som ni får se ikväll. Var inne på ryttarstugan, men dom hade inge fina saker :( Kollade på ett par vita Pikeur ridbyxor. Dom satt asbra över höfterna och låren och så, men vid smalbenen var dom jättevida, inge snyggt alls. Så blev inge köp. Annars hade jag lätt köpt dom! Nu till stallet och rida ut i det här underbara vädret!
rikitgt taggad på tävling nu! :D

Shoppingdag

2011-03-26 10:59:06 / 0 kommentarer ..


Ändrade planer. Vi sticker ut och handlar lite saker, bl.a så ska vi hämta ut alla mina toyota presentkort som jag fick när jag tävla i t-cup. Kollar väl lite på ryttarstugan, valboridsport och alla dom dära affärerna.
Sen åker vi till Smirre då han förmodligen står inne och äter sin lunch. Ska rida ut, nu när det är så fint väder!Visserligen har det varit varmare än idag (idag är det 5+) Men ändå. Solen skiiiiner ju! :DVärldens finaste!

Trött tjej som tänker sova nu ..

2011-03-25 22:39:26 / 0 kommentarer ..


Usch, känner att jag håller på och sommnar här i soffan när som hellst nu. Tittar på mina videoklipp på yt. Kan ju inte låta bli att kolla på Smirre om och om igen efter som att han är så bäst/snygg/söt/duktig/begåvad/fin ? (säg till om jag glömmt något ..)
Blev lite low med uppdateringen idag. Men ni kommenterar ju ändå aldrig så inge kul att göra massa inlägg då .. :(
Morgondagen ser iaf ut som att jag först ska rida på förmiddan, ut i skogen och busa med honom lite. Hoppas det finns någon jag kan rida ut med, annars blir det väl själv :) Sen ska jag till Hööks/valbo ridsport / ryttarstugan och kolla på lite grejjer att ha till imorron. Tänker köpa ett par vita senskydd att ha på tävlingen. Blir säkert assnyggt på honom som har svarta ben. ut och springa sen när jag kommer hem. Och på kvällen plocka ihop/packa inför tävlingen :)
Ska bli riktigt roligt att komma igång och hopptävla igen! Känns som år sen sist! Dock var den senaste gången i november. Men senaste gången Smirre åkte bort och hopptävlade var september/icktober, så nu får han sej en glad överraskning! ;)
Våran första hopptävling! SOMMAR! <3

Tvkväll

2011-03-25 21:50:55 / 0 kommentarer ..


Kom hem för ett tag sedan. Har kollat på tv och ätit våfflor (L)
Smirre gick superbra på träningen! Var lång och låg redan när jag tog tyglarna och skrittade honom på kort tygel. Dessutom hade han superbra skritt på kort tygel. Jämt när man tar den bli han suuuuperspänd och får undertramp, men idag hade han en hovs övertramp! Somsagt var han lång och slåg från början. Sen började träningen och vi red på volten, längde stegen på öppna delen och sammlad trav på andra delen av volten. Gud vad jag fick jobba! Är faktist jätte jobbigt att rida i sammlad trav, iaf på Smirre. Sen red vi lite 8 volter i hörnen och vände snett igenom. Då började han komma upp i formen. Sen tränade vi på att rida på meddelinjen och göra först 10 m volt åt höger och sedan vänster. Faktist riktigt svårt att få till det bra. Han var så lösgjord då så man var tvungen att rida med minismå hjälper, annars blev det pannkaka. När han släpper efter bli han så villig till allting så om man tar pyttelite i vänster tygel och sitter till lite extra på vänster sittben så svänger han direkt och gör en 3 m volt istället för 10 haha! Men gud vad det är roligt att rida Smirre! Den som inte ridit på honom har verkligen missat ngt, har faktist (helt ärligt) aldrig ridit en roligare häst!


Detta önskar jag mej :)

2011-03-25 19:53:00 / 0 kommentarer ..
dock så vill jag bara ha ljudet av ditt hjärta och så länge vi båda andas. Har redan dom andra ^^dock bara dom som är orange :)
 + matchande lindor ofc! + att jag vill ha en tröja i samma färg :D
Och den här bilden uppförstorad och inramad :)


Nu åker jag!

2011-03-25 15:15:08 / 0 kommentarer ..


Nej nu ska jag ta och åka någon gång! Förberätt massa tidsinställda inlägg så ni kommer inte få tråkigt ;)

våffeldagen!

2011-03-25 14:39:27 / 0 kommentarer ..


Trodde att det var igår eller idag det var det, men alla i skolan sa att det var idag. Så det är nog idag trots allt ;)
Dock åt jag ju måååånga våfflor igår på tjejgruppen så kommer nog inte äta några idag.

Hur som så ska jag strax ner till stallet. Anna träning you know ;) Ska mocka och fixa allt så det ända jag behöver göra med Smirre när vi kommer hem är att ryckta av honom och ställa tillbaka alla grejjer. Så jobbigt när man varit på träning hela dagen och så kommer man hem till stallet och måste mocka, göra höpåsar, fixa vatten, sopa osv ... Nej mycket skönare att göra alla grejjer före :D Mockar alltid(iaf offtast) innan jag rider ut tex, så man slipper när man kommer hem och är skapligt trött efter ridturen. Ngn mer som gör så ?
Nej nu ska man väl börja göra sej iordning.våfflor med blåbär och grädde är det godaste som finns! Tror jag lär göra våfflor iaf när jag kommer hem. Kan inte motstå efter att få se den här bilden. Godisråtta som jag är ;)


Film från hoppträningen

2011-03-25 14:27:04 / 0 kommentarer ..


Vi kommer fel ibland, men ponnyn är ju bäst på att hoppa så det gör inte så mycket ;)

Btw, kolla in mina skänklar! Helt otroligt att dom är still igen. Ändå tänkte jag inte alls på dom. Kanske var det ... ?


Fredag

2011-03-25 07:22:17 / 0 kommentarer ..


Skönt eller vad ? Idag ska vi åka och träna för Anna. Får se om han har träningsverk från hoppningen igår eller är mjukare äv vad han brukar vara. Hoppas på det sist nämnda ;)
Hur som så slutar jag 20 över 2 idag. Cyklar väl ner till stallet direkt så man slipper stressa där.
orkar inteee

2011-03-24 22:05:34 / 0 kommentarer ..


laddar upp den på yt imorron. Då får ni se filmen!
Kort inlägg men jaja... ;)

Earth hour

2011-03-24 22:02:36 / 0 kommentarer ..


Som dom flesta säkert vet är det Erth hour på lördag ? Och jag hoppas att ni släcker ?
Jag tycker att det är en superbra ide med earth hour. Smart sätt att få alla o spara energi. Ja menar, det är ju inge svårt alls att släcka alla lampor/datorer och dylikt en timme ? Dock tycker jag att det ska vara fler gånger om året. minst 3 gånger om året. tex mars, Juli och November. Eller varför inte en gång i månaden ? Jag tycker bara att det är mysigt och tända massa ljus och spela kort med familjen eller vad man kan tänkas göra.
Superbra sätt att spra energi iaf!
I kolan ko ngr från femman och berättade om Eart hour för oss. samt hur man skulle tänka och så för att vara miljövänlig. Har alltid tyckt att jag varit rätt miljövänlig, men nu ska jag ta och bli lite mer ;)
Förra året hade iaf varannan svensk släckt, hoppas det blir fler iår!
Såg en bra film om det iaf. Bilder och så från förra årets earth hour :

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
Så kom igen och släck lamporna på lrdag. 20.30 - 21.30!
Jag ska iaf göra det. Någon mer som ska ?

Snart klar!

2011-03-24 21:56:08 / 0 kommentarer ..


Titta vad jag håller på med nu då!gjorde en rätt enkel film som jag slängde ihop på 3 minuter. Orkade inte nått annat haha!

Nästan klar ...

Biiiilder :D

2011-03-24 21:43:29 / 0 kommentarer ..


Kommer nog även film från träningen ikväll eller imorron :D

OBS, varning för kass bildkavlite!

 Idag var vi btw bruna och orange om det var någon som ville veta! :D


Ville bara visa bilden att mina skänklar var så stilla så i hoppet :Dhelt kass bild, men ville bara visa tekniken ;P

Håller på och gör filmen nu!

Släng gärna iväg en kommentar :)


Full fart

2011-03-24 21:11:27 / 0 kommentarer ..


Varit igång hela dagen! Äntligen hemma, eller vad man ska säga ;)
Hoppträningen gick iaf superbra! red inge markarbete alls utan hoppade fram och så som det är på tävling. alltså, ngr gånger på räcke, oxer och så red vi ngr linjer och sen en bana.
Smirre var väl framme för skänkeln och lyssnade hela tiden. Bjöd ordentligt mothindren men inte så att han stack iväg. taxerade in sej själv (han är ju inte så mycket hoppad så har fått hjälp honom tidigare, vilket inte gott så bra haha ...) och fick till luftiga och runda språng.
Banan är det som jag är mest nöjd med! Låg väl inte så högt, 90 kanske. men ändå! Hoppade tigerlika språng (kändes iaf som det! ;) ) och  var med hela tiden! Kom strot på en oxer som gjorde att han snubbla till i landningen som gjorde att vi kom galet fel på kombinationen. Men ponnyn med ett hjärta av guld hoppade ändå! Dock så hann jag inte få tillbaka honom efter kombin och styrde rakt på hinderstödet på räcket som låg ngr galoppsprång ifrån. han kunde hel enkelt inte hoppa i det läget, så jag styrde förbi honom. Miss från mej. Så hoppade om kombinationen och fortsatte resten av banan som var klockren!
Och vet ni vad ?! Mamma filmade ju , och när jag kollade på filmerna var mina skänklar helt stilla! Amazing! Precis som när jag red Puff förut. Då rörde dom sej inte en millimeter. Nu åker som bak hela tiden. Men inte idag inte. Hehe något stolt faktist ;)

Dirkekt efter träningen åkte jag till tjejgruppen på vävarn. var där ända fram till nio. Bättre slut på dagen var svårt o tänka sej ;)

Nu blev det lång text :(titta på mina skänklar på det här hindret, frå förra eller förförra träningen, åkte inte alls bak så mycket! :D

school

2011-03-24 07:04:53 / 1 kommentarer ..


Ska göra mej iordning alldeles strax. Gillar inte torsdagar för då har vi längst lektioner. Dock är det hoppträning så det gör ju torsdan lite bättre ;) Och imorron är det fredag!
Hörs sedan. :)

Död efter träningen

2011-03-23 21:12:31 / 0 kommentarer ..


Usch, känner mej mer död än levande just nu x( sprang 7-8 km på typ 40 min. Usch, dööööd just nu! Aja, när jag kom hem var det värre, benen skakade typ. Så då tog jag en varm och skön och låååååång dusch. Sen åt jag mat och nu sitter jag här. Vill inte till skolan imorron. men men. Imorron är det iaf torsdag och det betyder hoppträning. Taggar! Sen är det rätt chill några veckor frammåt, senast vi hade prov var förra fredan och nu har vi bara ett prov nästa vecka och inga mer (tror det iaf) förns till påsklovet! Vaddå skönt ? :D


Grs vann toyotacup!

2011-03-23 18:26:59 / 3 kommentarer ..
fast det var inte andra raka (A) Förra året vann Högbo, men innan det hade GRS vunnit 4 år i rad.
Bra jobbat Grs! Inte för att jag gav så många poäng iår. fast jag var ju bara med på två tävlingar (a)

Ska bara äta lite innan jag ska iväg igen

2011-03-23 17:48:24 / 0 kommentarer ..


Har ju varit somsagt i valbo med Bella. Hennes syrra skulle oxå dit sp hon kunde skjussa oss. Och vi missade avfarten och åkte vägen till stockholm hahaha! Vi hann ju inte sååå långt, vi kunde svänga av lite senare. Efter att vi åkt förbi Gävle en bit ... Så det blev ungefär 40 min längre bilresa än tänkt ... (a)
Aja, var där ganske länge innan vi tog bussen hem. Sen har jag varit hos Bella sedan dess :)
Köpte 2 nya tröjor :D
Nu ska jag äta lite och sedan iväg på fotbollsträning :)tröjorna :D Och den gråa som var från JC, var på rea. 40 :-! Från början hade den kostat 140! Då blev jag glad! :D


Lyx vs Budget

2011-03-23 13:11:00 / 5 kommentarer ..
Charles Owen Fiona.Ridhjälm Gatehouse Hickstead , Hööks.

Jag skulle ha valt charles owen för att den är mycket säkrare. Chalres owen har ju överlägset bäst kvalité.
Dock om man inte vill lägga ner så mycket pengar så är ju Höök´s ridhjälm ett alternativ om man vill ha en fin hjälm. fast om man ändå ska köpa en ridhjälm ,varför inte köpa en säker ? ;)

stan med Bella :)

2011-03-23 10:49:15 / 0 kommentarer ..


Tack Bella för att du väckte mej ;) Ringde mej för typ 40 min sen. Fatta först inte vad hon prata om. När jag är nyvaken kan det inte vara lätt och prata med mej eller. Måste prata först i 5 min för att jag ens ska förstå vad jag själv säger (a)
Aja, nu ska vi till Valbo/stan får se vad det bli. Hörs senare då :)

studiedag imorron

2011-03-22 21:56:01 / 0 kommentarer ..


rätt chill ;) Ska till stan eller valbo med Bella först, fotbollsträning på kvällen sen :)
Carro rider honomm på fm och sen ska Smirre få ut och skitta på em.

och det är bara en månad minus en dag kvar till min födelsedag! :D yey!

Sadlar

2011-03-22 21:28:19 / 0 kommentarer ..


Har glömmt och berätta, men iaf igår var "sadeldoktorn" på Lervik så vi passade på och kolla upp Smirres sadlar.
Det är ju ändå väääääääldigt viktigt att sadlarna ligger rätt, om dom inte gör det kan ju hästen bygga upp muskler fel, belasta fel, få ryggproblem, få problem att röra sej tex om den ligger på bogen, förhindrad bogrörelse osv. Viktigt att man kollar upp sånt!

Han sa iaf att dressyrsadlen lågt helt perfekt. Hittade inte ett enda fel på den! Hoppsadeln var lite för vid i bommen eller ngt, men han tog bara sadeln och gick ut och kom in efter 5-10 min och så var den fixad :) 

Btw så är min dressyrsadel en Prestige. Skönaste sadeln jag suttit i! Innan har jag alltid gillat Globus, men jämfört med Prestige är globus som en träsadel ;) om ni fattar då! ;)Och min hoppsadeln är en Morris and Nolan (M&N).
Jätteskön hoppsadel! man kommer lätt upp i den, dock så skjuter den bak mina skänklar :( För läderna eller ngt sånt har lixom sjutits bak och om jag inte tänker på det så följer mina skänklar med. Det är inte de att jag brukar sitta med mina skänklar så långt bak, i dressyrsadeln gör jag inte det, och inte när jag rider någon annan häst heller ... Synd för annnars är den lätt bland dom bästa sadlar jag haft!

(hittade inten bättre bild)


Edit

2011-03-22 21:14:47 / 0 kommentarer ..


Har ändrat lite i dom kommande tävlingarna. Först så hade vi tänkt att han skulle gå 4 tävlingar på raken. Men det bli för mycket så såhär ser dej ut ist :

27/3, hopptävling i Tierp. LD och LC

2/4, dressyrtävling i Bollnäs LA:1

10/4, hopptävling på Gfrk. LC och ev en till LC

22/4, dressyrtävling på HRPK. LA:1 , debut Lag 03.

skulle från början tävlat den 16 april LAP:1. Men skippar den så han får vila innan tävlingen på HRPK :)blogg.se´s bildkvalite är säääääääääämst!

uteritt i det sköna vädret

2011-03-22 21:02:43 / 0 kommentarer ..


red ut med Mathilda på Tobbe. Var ute i ca 1 och och lite mer :) Tog en massa snabba och låååånga busgalopper. Smirre och Tobbe vart riktigt taggade! Men dom passade ändå bra ihop dom två, båda ä ju lugna men ändå inte sega och taggar lätt upp om man vill det, tex när man galoppperar men när man skrittar igen efter en riktigt snabb galopp kopplar dom lätt av. Skönt med såna hästar!
Smirre var hursomhellst pigg och rikitgt glad idag när jag red. Slängde med huvudet och frustade och i galoppen när jag ökar han han lägt sej till med att frusta och hålla på :') bara kul att han tkr det är så roligt ju!
Red även på tvådelade bettet så han låg ju på en del, men ändå så att jag klarade av att hålla honom.<3

Intervallträning

2011-03-22 16:15:05 / 0 kommentarer ..


skolan var seeeg. Kom hem iaf för 10 min sen. Ska bara äta ngt och byta och och sen ska jag cykla till stallet. Jag kommer rammla 10 000 gånger (a)
Ska rida intervaller på honom och buusa lite i skogen bara :)

Bästa <3


Smirres veckoschema

2011-03-21 20:41:01 / 0 kommentarer ..


Måndag (idag för er som inte visste det ^^) : Mathilda skritta, trava och galoppera honom lugnt i skogen.

Tisdag : Intervallträning. Busgaloppera och leka lite med honom bara ^^

Onsdag : carro rider honom på fm, långskritt sedan på kvällen.

Torsdag : Hoppning och finslipar inför helgen!

Fredag : Åker till Storvik och rider dressyr för Anna.

Lördag : Busa ute i skogen med honom och tagga till honom lite. Funderar på om jag ska rida barbacka för då bli han automatiskt lite busigare ;) (a)

Söndag : Hopptävling i Tierp. Hoppar LD som uppvärmining och bara satsar för nolla! Sen i LCn ska jag satsa lite mer än att bara vara nolla ;)
Dock är det 30 starter i LDn för d-ponny och 40-50 starter i LCn för d-ponny. kuuuul! (Y)
Jag kommer - Veronica Maggio

2011-03-21 20:27:41 / 0 kommentarer ..


Sjukt bra låt. Lyssnat på den aslänge, men har inte "fastnat" för den tidigare om ni fattar ^^


dagen

2011-03-21 20:10:28 / 0 kommentarer ..


Skola imorse, började ju bra med att väckarklockan inte ringde ... kom upp 40 min senare än vad jag tänkt mej ... Hann iaf rätt bra, gick till Hillerian och käka pizza ist för att äta skollunchen, bränd biff, torr potatis eller ris och ngt lika äckligt.
resten av skolan gick helt okej, gick hem åt och åkte ner till fotbollsträningen som jag trodde började kvar i 6 Men det visade sej att den börja kvar över 6. Awsome! Såå jag tog en prommenad på ca 30 minuter ^^
Hemma ige n nu efter en lååång och jobbig fotbollsträning. Snart duschen.

snart så ...

2011-03-20 21:19:06 / 0 kommentarer ..


håller på och gör filmen från förra helgen när jag red LB:1 på Gfrk nu. Hehe ja jag vet att jag är seg (a)
Men snart kommer den upp! Btw så måste ni se Smirres hals/nacke när vi rider upp på medellinjen sista gången för att hälsa. Om han går i en ärlig och riktigt hög o fin form får han värsta hingstnacken :D
Det gillar båda jag och dommarna ;)

bilder

2011-03-20 20:09:11 / 0 kommentarer ..
frammridningsom sagt så fick jag inte ihop honom riktigt och han blev lång emellanåt vilket syns tydligt på bilden över ^^


 haha, räääser ponny :D

Bättre vän än dej går inte att få ♥

2011-03-20 17:34:52 / 0 kommentarer ..
trött efter träningen ;)

Jag älskar dej ♥

Vädret gillas!

2011-03-20 16:22:38 / 0 kommentarer ..


Riktig vårväder ute nu! Och vårkänslor har jag nu oxå ;)
Tar och städar rummet och hästrummet när jag ändå är igång! Kan ju behövas ...
Bilder kommer snart från idag :)


Diss

2011-03-20 16:13:24 / 1 kommentarer ..
Diss dom här ridstövlarna.
Pioneer crocodile.
Usch, fula! Skulle aldrig kunna sätta på mej såna här stövlar. Fattar inte ens vad som är snyggt med dom? Bara gräsliga :S
Ja menar, finns ju mycket man kan köpa för 4000, som dessutom är snyggt ...
Nej dom här får en Diss av mej.Vad tkr ni?

Trött Irma som bloggar nu

2011-03-20 15:51:18 / 0 kommentarer ..


Blev verkligen helt slut efter träningen. Och ändå red vi inte intensift hela träningstiden. Då varken jag eller Smirre orkade mer.
Red först på volten för att visa att Smirre var lösgjord och fin. Red lite galopp - skritt övergångar på volten och sedan enkla byten på volten. Tyckte att Smirre var tjaffsig med bettet och fick inte ihop honom tillräkligt. Jg lät honom bli lång lång i formen :/ Så han sammlade inte ihop sej så mycket som han brukar göra. Så fick gå ut på spåret igen och rida bogen in i galopp och lägga in 8 m volter här o där. Mjuknade väl en aning men var fortfarande tjaffsig och vill inte. Se började vi rida serpentiner i galopp, förv'nd galopp och lite mer enkla byten. Och testade att göra galopp - halt - galopp - halt osv.
När vi ridit i kanske 15 var Smirre helt sjöblöt så han fick en skrittpaus och sen travade vi av. Ingen ide att fortsätta jobba när han var slut och inte skulle kunna prestera till 100. :)
När vi travade av var han rätt fin.
Gick kanske inte så jättebra, och såg säkert jättedåligt ut. Men Smirre kämpade iaf vidare med bogen in, enkla byten osv, Fast han var helt slut! Älsklingen <3 Finns nog ingen mer häst som försöker och ger allt fasten att han var så trött så han stog och sov när vi gjorde iordning honom sen. Han har ett hjärta av guld!

Bilder och film från helgen kommer nog, alldeles strax!Idag hade vi ljusblått på oss ;)

Fredrik träning idag igen! Lika taggad som igår ;)

2011-03-20 08:41:53 / 1 kommentarer ..
<3

Upp tildigt imorron

2011-03-19 21:53:39 / 0 kommentarer ..


Fick ju sovmorgon idag så det är väl okej att gå upp tidigt imorron ändå ;)
Nej men, visst jag älskar sovmornar. Men om jag inte får det utan är med Smirre ist så är det heeeelt okej ;)
Finns inge bättre än dej <3<3

Smirres outfit

2011-03-19 21:02:17 / 0 kommentarer ..
Träns - ?
Bett - tredelat. valbodirsport
Schabrak - BR
Sadel - Prestige dressyrsadel
Stigläder - Hööks
Stigbyglar - Tror dom kom från ryttarstugan
Sadelgjord - ?
Lindor - BR

ikväll eller imorron kommer en bild på både min och Smirres outfit , tsm.
imorron kör vi på ljusblå outfit ;)

bilder från dagens dressyrträning

2011-03-19 20:46:56 / 0 kommentarer ..
frammridning, lång och lågsamma här, lång och låghär började jag plocka upp honom lite försiktigt i formen ^^om ni skulle kunna låta bli och kolla på mina skänklar så vore det bra ^^ .
Det var ögonblicks bild måste jag bara försvara mej med. Skänklarna är inte sååhär på ngn annan bild ^^
Mamma fick bara med början av träningen. Sen tog batteriet slut :(
Hon fick inte med när vi red slutor osv. När han gick som bäst. Synd :(

Jag tar villigt emot tips/kritik osv :D

Hemma efter en lååång dag ..

2011-03-19 20:00:38 / 0 kommentarer ..


.. som har varit sjukt kul!
träningen med Smirre gick verkligen superbra! Red lite öppnor först och det gick väl bra. Sen red vi öppna halva långsidan, 8 m och sluta resten av långsidan. Efter det gjorde vi sluta på långa diagonalen. Han var hur fin som hellst i formen och jobbade igenom med hela kroppen. Sista red vi först mellantrav som gick bra, tyckte jag ;) Men det var inte tillräkligt, så vi fick rida en ökad trav oxå. Som gick bättre än bäst!
Vi skulle börja galoppen och och rida enkla byten, men då var träningsitiden slut :( Så det ska vi testa imorron :)
Sen var det teori lektion, och sedan var det middag. Lasagne! &#9829

Bilder och kanske film kommer alldeles strax!

Blir nog inte hemma så mycket idag

2011-03-19 09:58:06 / 0 kommentarer ..


Åker ner till stallet om 10 min. Jag har ridit klart ungerfär 14.30. är väl hemma allra tidigast i stallet 15.30. Åker bara hem och byter om för 17.30 är dwet Teorilektion på Högbo. och efter det är det middag. Med andra ord en ganska stressig dag, men riktigt kul kommer det bli!<3

Fredrik träningn idag! Taggad ? - Ja!

2011-03-19 09:55:16 / 0 kommentarer ..Irma och världens bästa Smirre ska göra sitt bästa!


Soffan

2011-03-18 22:37:18 / 0 kommentarer ..


Tittar på Let´s Dance röstningen elr nått. Väldigt intressant! ;) Meeeen, jag har tråkigt! Min hund ligger iaf i mitt knä och tigger chips. Dock misslyckas hon gaaaanska mycket. Söt är hon iaf!Sötisen, Kid kom med i bakrunden oxå ;)

Vad har hänt med Sverige ?!

2011-03-18 22:17:14 / 0 kommentarer ..


http://politisktinkorrekt.info/2010/10/06/tre-haktade-for-styckmordet-i-bollnas-kroppen-funnen/Usch, fick rysningar när jag hörde detta på radion. Nu kommer ju inte jag våga mej ut på jättelånge. Serriöst, jag är LIVRÄDD för sånt här. Usch usch Usch. Och ja menar, Bollnäs är ju inte så långt bort ...
Nej jag ska inte tänka på det mer. Får bara rysningar och börjar typ skak för ja tkr det är så hemsk.
Detta ska inte få hända i Sverige!

Nya låtar ? :D

2011-03-18 21:47:23 / 2 kommentarer ..


Om alla som läser det här inlägg skulle kunna skriva en låt som dom tkr är bra skulle det vara jättesnällt! Alla låtar jag lyssnar på nu har börjat blivit uttjatade , inte alla. Men typ 4 låtar som jag fortfarande lyssnar på. Så min Spotify lista skulle behöva förnysa nu. Om ni skriver ngr bra låtar så kan jag självklar skriva ngr som jag är bra i ett inlägg sen :)


barbacka ritt i snöovädret

2011-03-18 21:16:03 / 0 kommentarer ..


Efter att jag hade klippt mej skulle jag hem och byta om och sen iväg till stallet. Blev lite krångel med nyckeln, och kom iväg lite senare än tänkt. Så jag orkade inte sadla (a) Så lat är jag ^^.
Travade lite först och sen galopperade jag på våran "busgaloppsträcka". Brukar alltid ge järnet där så jag hade lite sjå med att INTE låta honom springa så snabbt som han ville. Och så när han inte sprang lika snabbt l'ngre fick jag hela tiden lyfta upp huvudet på honom så han inte skulle börja bocka. Lite småbockningar kom det väl, men inte så svåra. han är ju bara glad :) Vände sedan och travade tillbaka, och så vände jag igen och tog andra galoppen oxå. Då lät jag honom sträcka ut så mkt som han ville. Fort gick det kan jag lova!
Red lite på stallplanen sen lång och låg i trav.
Nu är det varning för barn på 3an! :D


Kan den här snön bara dra härifrån ?!

2011-03-18 21:06:11 / 0 kommentarer ..


Usch vad depp jag blev när jag såg att det började snöa. Och inte lite snö kom det heller! typ 2 dm. Nej nu är jag depp :((((usch med snö ...

chill

2011-03-18 14:55:00 / 1 kommentarer ..


Chill blir det ett tag framöver idag. Ska klippa mej 4, så har inget att göra fram till dess. Ska väl ... ja, läsa/kolla lite på datorna elr ngt sådant ^^ Sen ska jag rida Smirre lite senare, på kvällen. Ska lösgöra honom ute i skogen. Bara skritt , trav och lite galopp. Ska ju rida för Fredrik lör- sön. Så han behöver vara mjuk, men inte trött. Sen fick han ju massage idag oxå. Då bli han mjuk förhoppningsvis ^^Förra Fredrikträningen :) Hoppas han går lika bra!

matcha, för din egen eller andras skull ?

2011-03-17 21:52:08 / 1 kommentarer ..


Jag gillar att matcha Smirre med olika färger osv. Har han ett grön schabrak tar jag mer än gärna på mej en likadanfärgad tröja och likadanfärgade lindor. Boots är ett extra plus om man har oxå. Men inte det jag skulle komma till. Utan att många verkar matcha för andras skull lixom ? Att man matchar för att dom andra gör det och vill att andra säger vad fint elr ngt sådant.
Jag menar, MATCHA OCH GÖR ER FINA FÖR ER EGNA SKULL.
Jag matchar Smirre och grejjar och håller på för att jag tkr det är roligt! Jag struntar i om ingen ser. Jag gör det iaf , för jag känner mej lixom fin när jag har gjort det. Jag sträcker på mej lite extra. Och så täner jag alltid innan jag börjar rida "Går det åt helvet nu så gör inte det någonting, för vi är iaf snyggast!" haha.
Sen visst är det kul om andra ser än för det är ju rolig om dom tkr det är snyggt, men jag bryr mej inte. faktist!

Så matcha för er egna skull! :)ljusblå outfit. Elr ja, den är lite "trasig" på den här bilden, för jag hade inte tid att linda hehh x)

Mitt och Smirres mål

2011-03-17 21:36:56 / 0 kommentarer ..


Många undrar hur långt jag vill komma med Smirre. Och det tänker jag skriva nu!
Ja jag har höga mål! (drömmar om man vill kalla det de)

I år vill jag börja rida på lite regional nivå. Testa lite LAP:1.  I höst så vill jag vara ganska säker på den här nivån, och om det är möjligt så vill jag kvala (eller iaf vara nära att kvala)nationellt i höst. Skulle vara kul! Så att jag nästa år (2012) kan börja och testa lite tävlingar på nationell nivå. Rida på nationell nivå. Bli säker där och starta lite FEI program 2013 kanske. Rida massa program allt från LA-FEI och så 2014 kvala till SM!
Vet att om vi kommer dit kommer vi inte ha någon chans alls att slåss om toppen. Men att bara komma till SM skulle jag bli så glad så jag vet inte vad!

Sen ett annat mål jag har är att kvala till Globen. Att rida ponnyküren i Globen är ngt jag drömmt om sedan 2009!
Hehe, har redan börjat tänka ut låtar som jag ska ha i min kür (aaa)

I hoppningen vill jag hoppa nollor LB-LA. Kanske starta MSVB innan min ponny tid gått över. (alltså om ca 5 år.. ;) )

I fälttävlan vill jag väl rida lite P80, kanske P90. Inte mer, känner att jag inte vill tävla det så mkt mer, sliter ju en hel del. Vill mest tävla fälttävlan för att Smirre ska få variation.

Sen nej jag vill inte ha landslagsplats, hehe Verkar alldeles för jobbigt! Ja menar åka ner till skåna/upp till Norbotten bara för att mönstra till landslaget osv. Åka till Spanien för att vara med på EM. Åka i typ 3 veckor för att komma dit med hästtransport ? Nej tack!
Sen kommer jag aldrig komma så lång så behöver ju inte fundera och visst om jag bli frågade eller nått i frammtiden kommer jag säkert tänka annorlunda. Men nu ? Neeej .. ^^Jag har väldigt höga mål, och det är säkert många som tror att jag och Smirre inte kommer nå dom här målen. Men jag tror det, om vi kämpar tillräkligt mkt så kan man komma dit man vill. Smirre har en enorm kapacitet som inte alla fått sett än. Han är grym! <3

helt sjukt egentligen !

2011-03-17 21:21:31 / 0 kommentarer ..


Vet ni vad jag kom och tänka på nu! Det har ju faktist gått (utan att skryta) rätt bra för mej och Smirre på tävlingsbanorna, kanske inte bäst i hoppning, men det har iaf funkat.
Och så kom jag och tänka på att vi har gjort 14 starter i dressyr. Och vi har 15 rosetter tsm! Vi har bara haft en start utan rosett, och en tävling har vi t.o.m kommit hem med 3 rosetter!
Och det är inte bara det, vi har även 9 blågula tsm. Fatta, en vinst till och vi har 10 vinster tsm <3
Vi har alltid haft minst en blågul rosett med oss hem. Helt sjukt egentligen! Och riktigt roligt. Att det gått bra redan från början menar jag ^^
Det enda tråkiga med de är väl att det inte kan fortsätta såhär hela tiden. Vi ska ju upp i reg nivå och rida dom lite högre klasserna nu. Kmr ju inte alls gå lika lätt/bra som det gjort när jag ridit lokal LB lixom.
Hehe, jag kom och tänka på det nu, hur kul det är egentligen!Första tävlingen. För exakt 8 månader sedan. 17 Juli 2010. Våran första tävling, våran första vinst <3
Känns som om det var igår, och det har redan gått 8 månader!!

Okej, det här inlägget kmr nog kanske låta lite skrytigt. beror på hur man läser det. Upp till er!


orkar inte

2011-03-17 21:02:36 / 0 kommentarer ..


Ska plugga vidare på franskan. + att jag ska skriva lite mer om hästens takt. Fick det i läxa att skriva om takt förra teoripasset med u.t.v.  Och sen ska jag städa mitt rum innan jag går och lägger mej och så ska jag göra te och läsa lite! Och allt detta ska jag väl hinna på 1h kanske. Med andra ord har jag inte tid alls för att blogga (inte ork för den delen heller...)

Kmr ngr tidsinställda inlägg senar under kvällen , ni behöver inte oroa er ;)


Hoppningen

2011-03-17 20:57:05 / 0 kommentarer ..


Gick bra! Han var lite stel ibörjan av ridpasset när vi värmde upp. Men sen blev han riktigt fin. När vi red förvänd galopp var han jättefin :D
Sen hoppade vi fram på ett kryss, bom, bom, oxer. Gick bra, men Smirre blev en aaaningen pigg x)
Sen skulle vi fortfarande hoppa det + att vi skulle hoppa en kombination på en volt. Första gången gicm bra, men andra gången blev Smirre jättestark. Har aldrig kännt honom så förut. Han bara tgo bettet och sprang mot hindren. Så fick säga åt honom ordentligt, och sen när vi hoppade bana var han sitt gammal vanliga jag igen :D
Och sista gången vi hoppade bana log den på kanske 1 m. (LB för Smirre) . Och det är bra, eftersom att jag vill debutera LB med Smirre snart ;)

Blev inga bilder idag :(förra hoppträningen :)

Hemma en snabbis ;)

2011-03-17 15:26:04 / 0 kommentarer ..


Kom nyss hem från skolan. Om 5 min ska jag byta om och åka till stallet. De är så drygt att det inte går ngr bussar här i Hille. bara 3:an. Så jag blir så himmla beroende av skjuss hela tiden på vintern. ja menar, för att komma till stallet med buss måste jag först ta bussen in till stan och därefter en buss därifrån tillbaka ut i Lervik. Det tar typ 40 min ? Då går det snabbare att gå! det tar bara 35 min (a) . Men nu kan man ju snart börja cykla. Tur det.
aja, hörs lite senare :)


Hoppning på schemat!

2011-03-17 07:12:35 / 0 kommentarer ..


Ja, idag är det hoppsepcial. Kan nog hoppa lite mer svårare och vara med på lite mer idag. Nu har han ju kommit igång med hoppningen igen! Dessutom måste vi börja finslipa innan nästa helg då vi ska ut och tävla. Visserligen bara en LD och en LC. Men ändå, vi vill vara på topp!

Hehe, omg, hur länge sen som hellst som jag hopptävla nu känns det som! Var i ocktober/november .
Och för bara ett år sedan var jag värsta hoppryttarn ;) Hopptävlade titt som tätt med Puff. Nu med Smirre har jag helt plötsligt blivit dressyrryttare ;)
fast Smirre ska ju göra det mesta. Har ju t.o.m planerat in att han ska få gå lite fälttävlan i sommar. Det kommer han att gilla! :)En hopptävling med Puff <3

Onsdag btw

2011-03-16 20:59:57 / 0 kommentarer ..


Eftersom att det är onsdag har hela veckan gått. Awsome :D
För er som inte vet så ska jag träna för Fredrik lördag och söndag med utvecklingsteamet. Kul ska det bli! Verkligen taggad!
Usch, kom och tänka på att vi har franska prov på fredag D: Inte kul, eftersom att vi har massa obegripliga grammatiksaker ... Aja, rätt skön kmr nästa vecka bli iaf. Har inga prov och inga uppgifter att lämmna in. Wiho :D

Nu saknar jag Smirre lite jag! Har ju inte varit nere i stallet idag. Hehe, jag är fortfarande så himmla glad för han gick så bra igår! (a)<3

Måste ha!

2011-03-16 20:52:28 / 1 kommentarer ..


Hittade (elr ja, Mathilda hittade åt mej ^^) detta schabrak. Kolla bara på schabraket nu, inte stigbyglarna eller luvan. Detta schabrak bara måste jag ha! Och såsklart matchande lindor + att jag måste hitta en tröja jag kan ha i den här färgen.
vad tkr ni ?kmr bli hur snyggt somhellst på Smirre!


  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!