ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Hjälp ?

2011-05-31 22:22:28 / 2 kommentarer ..


Behöver hjälp med en sak, eller iaf tips.
När jag rider ut/skrittar ut är jag väldigt hård på Smirre att han absolut inte får äta. Låter honom verkligen int e stanna och beta/ta sej en tugga på ett lövträd. Och det tänker jag aldrig släppa på. Vill att han ska koncentrera sej på mej och inte på gräset. Men ibland när vi skrittar av och han har varit superduktigt och jag inte har något godis har jag stannat någon gång och låtit honom beta som belöning. tex efter högbohoppningen så hade vi inget godis så jag lät honom ta sej några tuggor gräs som belöning och lixom "vad duktig du är!". Men jag känner att mina "regler" blir så otydliga och att jag ger dubbla regler lixom.

Någon som vet hur man kan lära sin häst att "nu får du beta/nu får du inte". Fattar ni vad jag menar ? Vill ju inte gör Smirre förvirrad och först skälla på honom för att han försöker äta och sen nästa dag får han det. Om man kan göra något som visar att det är okej. Eller det kanske inte finns något utan att han får lära sej att det aldrig är okej att beta ?
Ni fattar vad jag menar va ?


Så duktig ponny jag har!

2011-05-31 20:53:45 / 0 kommentarer ..


Kom dit i stallet och mamma mockade (Taaaaack) medans jag gick (heum, sprang ner är väl rätt ord ..) ner för att hämta Smirre i hagen. Stog längst bort i hagen med Henke och Naldo tror jag. och så ropar jag på honom, fast han är inte en sån som kommer. Han tittar upp när man ropar och går typ 3 steg och sen står han och kollar när man går mot honom. Men idag fattade han faktist galopp och kom galopperandes mot mej. Antar att det var för flugorna, men äsch, det behöver vi inte lossas om ;)
Iaf så vart jag jätteglad och börjar gå han tillmötes, och när han nästan är framme vid mej kommer Henke och jagar bort honom ...

Aja, när jag fick u honom och sadlat och så skrittade jag iväg. Var rättså varmt och alla sa att solen riktigt gassade på på utebanan så jag bestämmde mej för att trimma honom inne i ridhuset. Där inne var det lite trångt för det var lektion å andra sidan och en massa sidbyte and so on. Men när det var klart började jag trava fram honom ordentligt. Var jättefin långa stunder , men ibland blev han så pigg så han drog iväg ;P men han har vilat (vila=skritta) i 5 dagar nu så förstår honom.
Jobbade ett tag på övergånger, skritt och trav och ngn halt därimellan. La in skritt, trav, galopp,trav osv sen.
Han mjuknade betydligt och blev fin att rida.

Gav honom en skrittpaus och sen satt jag ner i traven och började vända u å kvartslinjen och först bara rakrikita honom och sedan flytta mjukt ut till väggen i skänkelvikning. Han brukar ha lite svårt för skänkelvikningar för att han blir sänd och trippar och tappar takten. Det har tagit sin tid men vi har inte pressat honom alls så nu sitter dom klockrent! :D Iaf så tycker jag att dom känns 100 gånger bättre nu än vad dom gjorde i Februari lixom.
Så gjorde ngr skänkelvikningar i båda varv in från väggen och ut och tvärt om. Allt satt jättebra så jag avsluta när det känndes som bäst.


Supernöjd med passet! Hehe nu blev det en roman igen, men jag var riktigt skrivsugen ;)

På den här filmen ser man väldigt tydligt att han tappar takten och börjar trippa fram istället för att korsa och ta för sej. Dett var i februari, första tävlingen efter vårat upehåll.Dagens diss/hiss

2011-05-31 16:32:37 / 0 kommentarer ..


går till Moutainhorse ridbyxorna. Köpte dom för ngr veckor sedan. och redan efter att jag hade ridit i dom 3 gånger gick sömmen nere vid knäna upp. Dåligt. Annars är det ju bara Hiss till dom. Jättesköna och Stoooooor hiss till utseéndet. Görsnygga om jag får säga det själv.
Men ändå, dåligt om de är så dålig kvalite, spec eftersom att man betalar rätt mycket. Vi skickade iaf tillbaka dom och fick dom igår igen, lagade. Ett plus till dom är att vi fick ett par jättesköna(och snygga) moutainhorse strupmor. Kostar väl runt 150, så det var ju bra de med! :)
Så vet inte om det bara var något med domhär ridbyxorna, men diss isf till kvaliten och hiss till allt annat!


Riktigt sommarväder!

2011-05-31 16:29:27 / 0 kommentarer ..


Usch, när man är borta i några dagar har man så mycket att ta igen (a) Spec om man läser ca 15 bloggar och känner att man måste kolla ALLT så man inte missat någonting. och för att inte tala om Facebook. fast det orkade jag inte kolla igenom allt. Kollade bara senaste händelser/nyavänner/meddelanden. Mer får jag ta en annan dag. Haha, inte lätt att vara databeroende inte ? ;)

Nu längtar jag mej nå så sjukt efter att få rida Smirre så jag byter om och åker ner, nu på en gång.

Hörs sen :)


Hemma igen!

2011-05-31 16:09:58 / 0 kommentarer ..


Nu är jag hemma igen efter många härliga dagar i Italien, Rom! Har varit minst sagt skönt! Kom hem igår typ 12. Packade upp direkt och tog sen en dusch.  sen la jag mej och började plugga NO haha ... Bra lixom att plugga in det man ska ha prov på dagen innan kl halv 2 på kvällen. Men jag var ju übersmart och glömmde matteboken i skåpet i skolan så jag kunde inte plugga till matteprovet, och jag tog med mej NOboken hem , men där glömmde jag den så till det provet kunde jag inte heller plugga till! Ja, ibland undrar jag hur jag lyckas ?! 

Idag i skolan skrev jag två prov då såklart, men tyckte att det gick rätt bra. Skulle ha skrivit två artiklar till SOn när jag var i Rom men det glömmde jag såklart bort, så jag fick bara kasta ihop två ariklar på 8 minuter på en rast innan SOn. Annars var det chill. Fick fika på svenska lektionen (Y) 

Har hursom varit skönt i Rom! ca 30 + och stekande sol alla dagar. Eller nej, en dag var det kallt, 26 + bara ...  ;) Har solat massor och såklart blivit röd. redan första dagen var jag röd som en tomat på axlarna. Shoppat en massa (ett måste om man är i Italien ju!) och gått i Rom så jag fått ont i fötterna. Var riktigt tråkigt att lämmna våran lägenhet ...
Men nu är jag hemma och tar lite mellis innan jag sticker till Smirre som jag saknat massor!!


Diss

2011-05-30 15:00:00 / 0 kommentarer ..


Tycker att Kingsland gjorde en grovmiss på den här tröjan. Alla dessa märken gjorde bara att det såg stökigt ut och inte fint alls. DISS


Hiss

2011-05-29 16:00:00 / 0 kommentarer ..Jag hissar ponnysar som har en tjock och fin panlugg. Ser sååå mycket bättre ut om den är lång, tjock och fin än om dom bara har en tunn liten föltuss mellan öronen. Och så mycket sötare! Dock får den såklart inte vara för lång. Brukar "dra en linje" mellan där Smirres ögon börjar och slutar. Ungefär så lång ska den vara tycker jag!
Om Smirres pannlug är en aningens förlång är jag där direkt med saxen och klipper ;) Fint ska det vara! Nej men är den förlång ser det inte heller snyggt ut haha!

Självklart finns det undantag. Ponnysar med en liten tuss mellan öronen kan såklart oxå vara söta (dom är dom offtast sötast med lång pannlugg) och hästar med en mil lång pannlug (tex friser eller dartmoor brukar ha lång pannlugg) är såklart söta med det. Såna ska man inte klippa!

Är dock väldigt färsiktig med att klippa hår på Smirre, klipper tex väldigt väldigt sällan hans öron (kan inte minnas att jag gjort det någon gång ens) , eller han svans, hovskägg etc ... Djur är djur och om dom behöver sådant ska man inte klippa bort det!

Både Smirre och Puff har(hade) en väldigt fin pannlugg! och försök att tänka er hur Smirre eller Puff hade sett ut med en såndär tunn liten tuss bara ...
2011-05-28 19:00:00 / 0 kommentarer ..


Har ni någon gång träffat en ponny som ni vet har något alldeles extra? Någon som är något speciellt?
Det har jag!Om man ska beskriva Enets Smirnoff med tre ord

En På Miljonen ♥

Första gången jag såg Smirre & Provridningen DEL 2

2011-05-28 15:00:00 / 0 kommentarer ..


börjar där jag avslutade förra gången.  Läs första inlägget --> http://irama.blogg.se/2011/may/forsta-gangen-jag-sag-smirre.html

Vi lastade som sagt Smirre och så åkte vi till ett ridhus som låg 5 minuter bort. Där vi lstade ur honom. han var väldigt taggad och stog och tuggade som sjutton på bettet. Ägaren satt upp på Smirre och började visa upp honom. Som sagt så var jag helt förälskad i honom. Han gick superfint med ägaren och blev då nervös för att jag , ja ni vet hur man blir. Man är rädd att det ska gå hur dåligt som hellst med en. Ägaren visade iaf upp dressyren, gjorde skänkelvikningar, galoppserpentiner osv. Och allt såg perfekt ut.

Så fick jag då sitta upp. Var van med Puff så det kändes som om man satt väldigt högt upp x) Och Puff var ju über känslig, ville man att han skulle gå bra var man tvungen att tänka att tyglarna var en tunn sytråd och man fick knappt ta i tygeln. Och ville ju verkligen inte förstöra Smirres mun utifall han var känslig. Så ja ... Det gick väl som det gick ... i traven red jag på iprincip långa tyglar och han lusade runt med mej på volten. Kan inte säga att det såg bra ut xD men jag var kär <3 Så testade jag på att fatta galopp, och kortade upp tyglarna en aning. Han böjde på nacken och jag nöjde mej med det. Nu fattar jag såklart att han ljög stort och bara böjde på nacken. Jag hade inga bakben eller rygg med alls.

testade lite olika saker som gick ... ja inte så bra kanske. men jag var nöjd.

bild från provridningen :


Sen bytte vi sadel till hoppsadeln och så satt hans ägare upp igen och vi satte fram ett hinder. såg bra ut och han hoppade ju super. Sen fick jag sitta upp. Och , kom jag rätt en gång av 15 ? xD vi kom för långt ifrån och kom för nära. eller ibörjan kom vi hyffsat rätt och så höjde vi upp till 80-90 kanske och då började vi komma fel , fel och fel. Så sänkte vi till 50 och vi kom fel. Men han var säkert trött. Jamenar, han hade gått dressyr med både mej och Julia (hans ägare) och sedan hoppat med oss båda.

Bild från hoppningen : ja ni ser ju att vi kom fel x)


Efter att vi ridit klart skrittade vi av honom ute på en väg. Jättetrevligt var det!


Efter att vi var klara i stallet med honom åkte vi hem till Julia och pratade om Smirre. Kollade i hans resultat osv. Och så åkte vi hem. Vi ville inte bestämma direkt oss för han var ju bland dom första vi kollade på. Vi åkte och kollade på jättemånga andra hästar som lät jättebra i annonsen, men som var rena mardrömmen när man kom fram.
Ngr exempel :

*i annonsen stog det att han aldrig varit skadad och inte har ngt fel alls nu. När man kom fram var han sval och fin i ena hoven och jättevarm i andra, när han kom in från hagen. Och alldeles fullt med mugg på alla fyra ...

*"väldigt känslig för skänkel och hand, svarar bra för alla hjälper" ja när vi kommer fram får knappt ögarna upp hästen i galopp, och jag fick inte upp den i galopp alls ...

* "jättesnäll att rida ut på" , ja när vi testar att rida ut så skenar nästan hästen med mej och lärde ha en 100 m bromssträcka efter en kort trav ...

Träffade såklart väldigt många fina hästar som jag blev förtjust i , men min kommentar i bilen var alltid densamma " Visst var den fin, men inte som Smirnoff". Så vi kom överrens om att Smirre var den klart bästa hittils, och ringde för att åka och provrida honom igen .

Vilket ni får läsa om i nästa del ;)

åååh, dregglar

2011-05-27 18:00:00 / 0 kommentarer ..


Alltså, Gaah! Ge mej!!
Har hittat en massa saker på internett. Om jag vore rik skulle allt detta vara mitt! hehe, om jag räknar ihop allt jag vill ha (mer än det som är på bilderna) kommer jag upp i runt 20 000 :- .... Lär nog spara ett tag

Bra låt

2011-05-26 12:11:00 / 0 kommentarer ..


dagens låt blir Lipstick - Jeward ;)
Ända låten (förutom Eric Saades såklart) i eurovision som jag tyckte var bra faktist...


uppe i luften

2011-05-26 08:30:00 / 0 kommentarer ..


Nu sitter jag förhoppningsvis på planet. Om det inte hänt ngt *pepparpeppar* . vart ju lite orolig när det där askmolnet var och hindrade plan för att lyfta. Men tror nog vi kommer iväg ändå!Som ni fattar är dettta ett tidsinställt inlägg. som resten av alla som kommer upp under helgen är ;)

Kommer komma fram runt 12 tiden tror jag . Vill bara säga att ni ska ha en riktigt bra helg, för jag ska ha det toppen!Har såklart sagt ett ordentligt hejdå till både hundarna och Smirre. Kid kommer att få vara hos Ellinor och Bisca hos farmor. Smirre tar Mathilda hand om. Det är så skönt att man kan lämmna över sina djur till någon man känner och litar på. Skulle aldrig våga lämmna ut ett djur till någon man inte känner när man åker bort ...

Sista inlägget jag gör från Sverige på ngr dagar

2011-05-25 22:28:02 / 0 kommentarer ..


Sitter i soffan med chips. Haha, nu blev ni avis va ? ;) Ska gå och sova snart, ska upp äckligt tidigt imorron. Haha, vill ni ens veta ... ? Halv 5 . Men det är värt det!
I stallet idag kom en riktig stormvind typ. Serriöst, värst ajag varit med om. läskigt nästan, var nära att jag blåste bort ... Så haha, glad att jag åker över till ett varmt och INTE blåsigt land (bara för att jag skriver det här nu kommer det bli 8 + och regn i italien ...)

Kvart över 7 lyfter vårat plan imorron och vi åker över till München först, sen tar vi ett plan därifrån till Rom. I Rom har vi en egen lägehet med två stora terrasser/altaner what ever. Sen åker vi hem sent sent på måndag kväll. Härligt, ja. om jag längtar ? JA!


Dagen

2011-05-25 20:59:46 / 0 kommentarer ..


Varit i stallet as usal. Har packat massor. Och kvällen kommer spenderas framför datorn med chips och dip så jag kan förbereda många inlägg som kommer komma upp under helgen. Kan inte lova samma uppdatering som nu när jag är hemma. Men det kommer komma upp ngr inlägg om dagen så ni behöver inte sluta kolla bloggen ;)


Möte idag igen

2011-05-25 15:44:51 / 1 kommentarer ..


Idag ska jag på ett till "möte" ;) Fast idag är det om dressyrlaget. Ska träffas kl 6 tror jag att det var typ ? Och prata om Div II laget som kommer vara i höst. Först omgången är inte förrens i september typ. Men vi är ute i  god tid så vi får ett riktigt vasst lag till hösten. Kanske två lag, vem vet ?
Jag hoppas såklart på att få vara med. Dock går ju laget i LB:1 och det känns som förlätt, men men. Är ju bara bra att trappa ner ngn tävling och så så att allt känns lätt. Men ändå. Dessutom har jag börjat tycka att LB:1an är tråkig. Händer ju lixom ingenting i den ?! ett snett igenom. En galoppvolt, någon serpentin osv. tråkig. Men somsagt, bra att trappa ner en tävling.

Roligaste programmet tycker jag är LA:2an. Händer saker hela tiden i det programmet! Jätterolig. Börjar i inridning i galopp. Sen ska man vända över ridbanan nästan direkt och göra en 8-volt på mitten. Efter det en halt och ryggning, skänkelvikning nästan direkt, enlängning, halt, skänkelvikning. Ja det händer saker hela hela tiden. Pang på. Och såna programm gillar jag för då skärper jag till mej och rider mitt bästa. om jag rider ett lättare program sommnar jag nästan till hehe x) Samtidigt är det ju mycket svårare att rida ett sånt program där det händer saker hela tiden. Men lär som ryttare, förbereda väl och planera in i minsta detalj.ett gäng bilder från när jag red LB:1an sist. 5 Mars var det tror jag. Vann på 71,80 (inte riktigt säker på hundradelarna ...) %. Första tävlingen för året var det för Smirre! och efter hans uppehåll :D

Dagen innan

2011-05-25 15:07:12 / 1 kommentarer ..


kom hem för en halvtimme sen kanske. Ätit och lyssnat på musik + läst. Har även hunnit med datorn en snabbis och kollat in på en massa bloggar och allt jag brukar göra på datorn hihi. Men nu ska jag inte sitta här längre för jag ska börja packa. Även hinna med och städa mitt rum så det är fint när jag kommer hem. och hinna göra ngr tidsinställda inlägg som kommer upp när jag är borta. Dock inte många som ni kanske fattar ? ;)


Godnatt

2011-05-24 22:19:17 / 0 kommentarer ..


Imorron blir det en ganska lugn, men ändå stressig dag. Lugn skoldag, har bara 5 lektioner och slutar tidigt. När jag kommer hem ska jag nog städa mitt rum så det blir tipp topp och sen packa. tror iaf jag gör så. När mamma kommer hem ska jag åka till stallet och rida ut lugnt på Smirnoff. Bara chilla i stallet och gosa så mycket som möjligt med honom.
Fick panik idag när jag kom på att jag skulle vara borta från Smirre i 5½ Dag!! Helt ärlig, jag blev kallsvettig när jag tänkte på det. Var ju borta i sommras när vi åkte till Frankrike i två veckor, och visst saknade jag honom. Men inte så fasligt mycket. Nu är jag ju helt fäst vid honom <3 Börjar oroa mej för allt som kan hända när jag är borta. Har ju dock ingen anledning att oroa mej för Mathilda kommer ju ta hand om honom. men ändå, tänk om han hoppar ur hagen (vilket är högts otroligt då hagstaketet är 170 hög ...) och rymmer. Eller om han lyckas öppna boxdörren på natten och är spårlöst borta! Eller ... nä nu lär jag sluta. Skrämmer bara upp mej själv.
Nej, andas Irma andas ;) Lär sova nu. 
Och visst kommer jag sakna Smirre, kommer sakna han supermycket som ni försår, men känns ändå jätteskönt att åka bort och vara borta från allting. Få strunta i allt och bara ta de lugnt. så skönt. Dessutom extra skönt då jag sett att det kommer vara 28 + både torsdag och fredag  ;). Kunde inte se vad vädret skulle vara dom andra dagarna men gissar på varmt. Hoppas iaf hihi.Haha, Lääääängtar till värme <3 


skvallerbloggar

2011-05-24 22:03:33 / 2 kommentarer ..


Skvallerbloggar tycker jag är den roligaste bloggen att läsa. När man läser en skvallerblogg börjar man tänka i nya banor. Men det jag tycker är trist när skvallerbloggar slutar ta med roligt skvaller och bara börjar tracka ner på storbloggare. Att dom helt enkelt bara siktar in sej på att var elaka mot andra. Då har det gått överstyr och det är inte roligt längre.
Sen är det ju såklart svårt att driva en skvallerblogg. Man kan inte ha samma uppdatering som andra "vanliga bloggare" som bloggar om sitt liv. Utan dom lever ju på det andra skriver.
En blogg jag vill ge all creed till är http://ponnysanning.blogspot.com . Hon som driver är en riktigt duktig skrivare. Och hon som skriver är faktist den ändå som driver en skvallerblogg som inte vill vara elak mot andra. Hon tar med bra skvaller som är roligt att läsa. Dessutom är hennes uppdatering grym med tanke på omständigheterna. Så det är en blogg jag tycker att ni absolut ska kolla in på!

Go Ponnysanning!!


Sommaren

2011-05-24 21:53:39 / 1 kommentarer ..


Har taggat till riktigt ordentligt nu inför sommaren. har planerat in så många tävlingar och träningar!
Ungefär såhär vill jag att det ska se ut :

4 Juni Reg dressyr Knivsta LA:2

18 Juni lokal hoppning ockelbo Lag LC/LB ELLER Reg dressyr Roslagen LA:1 LAP:1

1-3 Juli tredagars träningsläger för Fredrik uppe i huddik m utvecklingsteamet. Både jag och Smirre sover över.

10 Juli Reg dressyr Insjön klasser ?

28-31 Juli New Forset SM! Fredag LA:1 Lördag utställning, LA:4 LB hopp Söndag LB:1 (ställer alltså upp i LB-kombinationen då mina tankar om att vi ska vara klara för LAhopp har börjat ge vika. Men vi ska försöka träna upp oss så vi kan starta SMklassen i kombinationen)

Så vill jag att det ska se ut. Och att vi åker till någon terrängträning i Hofors. Och såklart ska jag träna stenhårt. Med en massa bad, busgalopp, långritter och ha ett riktigt bra sommarlov därimellan!

Sen i Augusti hade Tierp ett Reg/nat hoppmeeting som jag tänkte att om hoppningen flyter på, åka och strata ngr klasser. Ligger ju nära :)GUD SÅ TAGGAD PÅ SOMMAR JAG ÄR!vet jag är seg

2011-05-24 21:38:12 / 0 kommentarer ..


Var hemma ganska länge innan jag åkte till US-mötet , men orkade helt enkelt inte uppdatera. Pluggar stenhårt nu in i det sista. Så får man vila sen i sommar! Iaf så var vi 6 st på US-mötet (a) Brukar vara betydligt många fler, men det var många som inte kunde pga olika anledningar. Sen åkte jag därifrån till fotbollsträningen. Stenhård träning så jag är helt slut. Vi körde över oxå så vi tränade i 2 timmar. Vi ska ju ha DM-match på torsdag. riktigt surt att jag åker på torsdag till Rom så jag kan ju inte vara med. Men ändå kul att köra på sådär extra hårt någon gång ibland.

Vadå storm ?

2011-05-24 16:24:01 / 0 kommentarer ..


Alltså, kan det blåsa så mycket mer eller? det är varmt och sol men man kan ju inte vara ute för man blåser bort ...
Kom iaf hem ganska nyss. Ska försöka cykla till stallet kvart över 5. Men lovar att det inte kommer gå. Sen kl 6 är det USmöte på GRS. ska åka direkt från den till fotbollsträningen. så jag är väl borta hela kvällen. Tänkte försöka hinna packa oxå inför Rom för vi åker ju dit redan på torsdag! Men vet inte om jag hinner.


Floppar ?

2011-05-23 22:14:51 / 1 kommentarer ..


Tänkte om jag skulle börja skriva om floppar och lite annorlunda/pinsamma jag gjort inom ridsporten. På en träning eller tävling, uteritt och i stallet etc ? Haha, jag har ju gjort minst tusen så klantig som jag är! Tänkte att det kanske skulle vara lite roligt all läsa om ?

En flopp jag gjort, var när jag tänkte longera Puff. Var på utebanan i Hille som inte är såjättestor, 20X40. Började longera Puff och han var ganska pigg. försökte stick osv som vanligt. Sen när jag fattade galopp bara drog han utåt i volten så longerlinan lossnade (undra om den inte gick sönder oxå...) och han började bralla runt på ridbanan som en tok. Tränset lossnade efter en stund tror jag och jag fick inte stopp på han heller. Så ja, han sprang säkert runt mej när jag försökte stanna honom i 5-10 minuter. och såklart lekte han med mej. stannade i ett hörn och stog stilla och så när jag kom för nära stack han igen och började galoppera runt. Höll på sådär så jag undrade om jag skulle ringa mamma för jag fick ju inte tag på min ponny ...
Sjöblöt av svett var han när han slutade. Och ridbanan låg ju ganska synlig från två vägar. Stallet låg i en korsning. Så från båda vägar ser man flera familjer som stannat och kollat på när jag sprungit runt och försökt fånga min ponny. Alla står och glor/stirrar och dom stog där säkerligen under hela uppvisningen. Lagomt kul är det när dom ropar "Hur går det, Har du fått tag på honom än ?!" Han kunde busa till ordentlig Puff, när han ville ;)
Haha, jag skrattar åt det nu. Kan inte säga att jag gjorde det då ... x)

Brist på ideer

2011-05-23 21:41:25 / 0 kommentarer ..


Ett tag nu har jag verkligen haft fullt med ideer och saker att skriva om. Men igår och idag har inte en enda ide kommit upp i mitt huvud. Och går verkligen inte när man sitter och bara försöker komma på något. nej det är svårt. Så ni vet att ni gäran, i vilket inlägg som hellst, får komma med ideer och saker jag kan skriva om ;)

Iaf så har min kväll varit lugn. Suttit framför datorn och kolla på youtube. Kom på att jag ville kolla på Totilas. Kan inte få nog av att se den där hästen (A) Sökte iaf på Totilas och tusen videos kommer ju upp. Och jag lovar att jag har sett alla ^^ Men kollade iaf när han satte världsrekordet i Kür på 92,3%. (Löjligt höga siffror nästan.)
Men gud, den hästen är to die for. Helt underbar! Har lixom suttit och glott på den i många år, och jag har väl aldrig hittat något dom kan förbättra ? Och alltid finns det väl något ? Borde finnas iaf. Men inte i den här ritten iaf.
Ja menar, hur bra är inte den här ritten på en skala ?

Mums på travökningarna <3


Mysig ponny

2011-05-23 20:52:33 / 0 kommentarer ..


ed i ridhuset idag. dressyr. Skrittade först fram ute som vanligt och sen väl inne tog jag tyglarna och bröjade jobba honom lång och låg i skritten. Han hade faktist en superbra skritt och frammåtbjudning. Började efter ett tag att trava och galoppera fram honom. Och han var som en dröm att rida <3 Frammåtbjudning, tog stöd på bettet , gick lång och låg i en ärlig form redan från början. Hade rygg och bakben med sej. Vad säger man, underbara ponny! <3
Han fick en liten skrittpaus och sen tog jag tyglarna igen och började vända upp på medelinjen i trav lättridning och flytta försiktigt ut till spåret. Tyckte att han gjorde det skitbra med bibehållen takt och schvung. Och sen kom jag på att jag flyttade för höger skänkel = det varv han har allra svårast för att flytta. Då fick jag mej en glad överraskning ;)
Sen jobbade jag på med lite skänkelvikningar in från väggen och ut till medelinjen. Avslutade med att göra f.galopp och ngr enkla byten som gick bra. Är supernöjd med honom! Länge sedan jag hade sån här feeling :D

 
bästbästbästbäst är du

Go morron

2011-05-23 07:23:02 / 0 kommentarer ..


Måndag och skola. Aja, går väl an ändå. dock slutar vi sent på måndagar. men men.
När jag kommer hem från skolan lär jag vänta på mamma för min cykel är i stallet. och om jag går = 1 timmes gåtur = det orkar inte Irma med.
Jag hade tänkt rida igenom honom ordentligt på utebanan. Eller i ridhuset. Han har ju gått väääldigt lite i ridhuset den senaste tiden. Inte för att det är något dåligt, men han blev spänd förra gången jag red i ridhuset (Förra hanchenträningen) och vill kolla om han är lika spänd fotfarande. Han har bara varit inne två gånger i ridhuset på en månad ungefär. Förra gången var Hanchenträningen och förrförra gången var under Horse Festival (17 April).


kanske borde lägga mej

2011-05-22 22:34:26 / 0 kommentarer ..


Är inte så trött, men kommer säkerligen vara det imorron. Alltså måste jag nog snart sova, eller gå till sängen. Ska läsa lite NO. Så himmla soft dom följande veckorna kommer bli! Nu går jag Måndag, Tisdag och Onsdag. Sen åker jag och är borta Torsdag,fredag och måndag nästa vecka. Och nästa vecka är bara tisdagen en riktig skoldag. På onsdagen är det menotrsdag och då blir det sovmorgon och går halvdag. Torsdagen är vi lediga och fredagen oxå. Sen är vi lediga på månadegn veckan därpå och går bara tisdagen. Slutar på onsdagen.
Alltså har jag bara 4 ½ riktiga skoldagar kvar!! Dock ska vi hinna med en massa saker dom dära ¤½ dagarna, så sååå chill blire nog inte. Men när man tänker på det sädär blir man rätt glad! ;)


Nästa tävling!

2011-05-22 21:27:41 / 2 kommentarer ..


Har redan planerat in nästa tävling! Det blir en regional dressyr i Knivsta, jag tänkte rida LA:2. Kanske inte kommer gå så bra för vi är ju borta och kommer hem den 1 Juni. Alltså kommer jag bara rida honom 3 dagar innan. Men äsch, känner att jag vill komma ut på dressyrbanorna nu när han är så fin! Och LA:2 är ju på den nivån vi är på. Och det programmet är det inte många som har. Alltså ligger den här tävlingen helt perfekt! Kommer bli grymt kul! Jag har ju inte dressyrtävlat sedan den 2 April. Jösses! Ja det är på tiden.
Sen vill jag komma ut på en LA:1a bara om den ligger nära. Vill gärna sätta den på över 70 % ;) Om jag får till skänkelvikningarna och skritten så kommer det säkert att gå! Bild från våran senaste dressyrtävling. Bollnäs, en LA:1an. Tyckte att det gick dålig, eller inte lika bar som det kunde gått. Inte den bästa ritt vi gjort om man säger så då. Kom iaf tvåa på 67% (:

Hemma efter en lång dag

2011-05-22 21:00:21 / 0 kommentarer ..


Har varit borta hela dagen! Först var jag i stallet, sen åkte jag till Hille IP och spelade match och sen tillbaka till stallet. Gick superbra för alla GRSare. Och laget vann! GRS har bra flyt på sina lag nu tycker jag. Elitlaget i hoppning vanna alla tre omgångar, Ponnylaget i Div II hoppning har vunnit 2 omgångar av 2. Och nu har storhäst laget i dressyren vunnit två omgångar av två. Flyt kallar jag de :D

Har klickat massor med bilder!


God morgon

2011-05-22 10:55:57 / 0 kommentarer ..


Mamma väckte mej för en timme sen typ. Jättefint väder ute nu! Vilket bara är bra för då är det såååå mycket roligare att spela fotboll, inte så jättekul precis att spela ute i short och t-shirt när det spöregnade och var 7 + ... Det vädret spelade vi i första matchen. Kallt var ordet! ;)

 Ska strax ner till stallet och hjälpa till med storhäst dressyren. tar med kameran så jag kan fota lite GRSare oxå! Annars så ska jag räkna protokollen i A1an.

Vi hörs sen! :Dslumpmässig bild

Bra / Dåligt med tävlingen igår

2011-05-21 22:08:01 / 1 kommentarer ..


Bra -
*Fina hinder
*Var ett flyt hela tiden
*Allt var nära och bra, framhoppning + tävlingsplats låg brevid varann, ute servering vid tävlingsbanan, trnsporter nära osv.
*Fin utebana, bar underlag
*Alla funktionärer hade kolla hela tiden vilket är skönt när man tävlar
*Gott fika ;)

Dåligt -
*spelade låg musik så man knappt hörde ( dock är det bra för dom som har lite hetare hästar eller dom som har hästar som lätt tappar koncentrationen)
Ä*blåste asmycket så jag frös ihjäl emellanåt när det blåste som värst. (fast det kan man ju inte göra något åt ...)


Annars tycker jag att det var en riktigt bra och rolig tävling. Träffade jättemånga roliga människor och hade jättekul!

Så Hiss till den här tävlingen! :)


Vi överlevde!!

2011-05-21 20:14:25 / 0 kommentarer ..


Klockan är nu 20.00 och än har inte jorden gått under ? ;)
Var nere i stallet nyss iaf. Smirre stog inne för ngn hade tagit in honom. Så när vi kom låg han ner i boxen och sov. Aww <3 Tyvärr hann jag aldrig ta bild :(

Har iaf laddat upp mååånga bilder från LAn på min facebook. Så om ni vill se bilder på andra kolla Irma Björnwall på Fb. Vet inte om jag kmr lägga ut dom här.

Imorron kommer det bli stressigt! Mathilda tar Smirre imorron som tur är, skritta och trava ute i skogen ska han få göra (: Men jag ska hjälpa till på dressyrtävlingarna för Storhäst vi har på GRS. Ska hjälpa till lite i LC:1an, räkna i LA:1an och åka därifrån till fotbollen för vi har match. Match till ungefär 15.30 och sen om jag har tid  vill jag gärna åka till Högbo och kolla på hopptävlingarna. Har för mej att det ska vara en MSVA där imrn. Eller så är det bara upp till MSVB ?


Bilder

2011-05-21 17:49:02 / 0 kommentarer ..


Bilder stoppade ur filmen (:


Kombinationen. Han tvekade asmycket, men kom över... dock vart väl inte sprången på Bhindret så vacker ... x) Hahahahah!Här är vi påväg mot 5:an. Titta han bjuder ju helt okej ändå.


Men sen fegade han ur totalt ...Och inte ville han hoppa andra gången heller. Aa, ibland är han fjollig ;) Men var våran andra LB. och får tänka på framhoppningen som gick super ju! :)

En timme kvar att leva!

2011-05-21 17:15:46 / 1 kommentarer ..


Som dom flesta säker vet så kommer jorden gå under om en timme (18.00). Dock tror jag inte på det ;) Ja menar, en  89 (?) årig gubbe som sägs ha talat med gud sa att hela jorden kommer drabbas av jordbävning. Dom döda kommer upp ur sina gravar och flyga upp till himmlen. Dom som är äkta kristna kommer att få följa med upp till himmlen och resten kommer att få vara kvar här till 1 ocktober. Alltså kommer det vara jordbävning sjuuukt länge.
Och det var ju inte första gången som man trott att jorden kommer gå under. Här är bara några exempel.

Tog bara med från 1997 och frammåt. Om jag skulle ta med ändå från 1544 skulle listan bli miltas lång.

1997, 8 mars
Världens ände - enligt den religösa sekten The vortex of the star of David

1997, 10 april
Ankomsten av Antikrist - enligt Dan Millar och Bob Wadsworth, två religösa forskare

1997, 29 augusti
Domedagen - enligt Terminator 2

1997, 31 december
Världsomfattande katastrof - enligt Weekly World News (1997-07-29)

1997/1998
Tidens ände - enligt International Association of Psychics (1997-07-29)
92% av organisationens 120.000 medlemmar har haft samma vision om tidens ände:
Profeter och helgon kommer att leda de troende i säkerhet. Haven minskar och öknarna växer. Skördar slår fel och skapar mass-svält. Människor över hela världen drabbas av mental och känslomässig kollaps vilket leder till ökad kriminalitet och mer våld. Vädret förändras och naturens grundlagar sätts ur spel. Djävulska demoner kommer att synas mitt på dagen. Krig, pest och allmänt elände. Slutligen kommer hela människosläktet att försvinna omkring år 2001.

1998
Världens ände - enligt Centro, en religös organisation främst aktiv i Filipinerna

1998, 5 juli
Världens ände - enligt Church of the subgenius

1999, januari
Besök av rymdvarelser - enligt påven John XXIII (1962)
Enligt Sun Magazine 97-07-24 förutspådde John XXIII att rymdvarelser ska komma i "chariots of flaming steel" och dela med sig av sina avancerade kunskaper. Vi kommer att kunna leva i 150 år eller mer och de flesta sjukdomar kommer att försvinna.

1999, 6 augusti
Det sjätte inseglet - enligt Branch Davidian sekten

1999, 11 augusti
Antikrist framträder - enligt Sun Magazine (1997-05-27)

1999, 11 augusti
Total solförmörkelse, synlig i Europa

1999, 19 december
Det slutgiltiga kriget - enligt Dotson Meade, bibelexpert

2000
Tredje världskriget - enligt Michael Drosnin, författare till "The Bible code"
Han har hittat en gömt meddelande i Pentateuch (de fem första böckerna i bibeln) som förutspår tredje världskriget vilket inkluderar ett världsomfattande kärnvapenkrig.

2000, 1 januari

Domedagen - enligt påven John XXIII (1961)
Enligt påven kommer en terroristgrupp från Libyen att spränga en atombomb i en störe europeisk stad. Detta blir början på ett sex månader långt krig där miljontals människor dör.

2000, 1 januari
Satan träder fram - enligt William Cooper ledare för en milisgrupp i St. Johns, Arizona
Gizapyramidens hemliga kammare kommer att öppnas, deras hemligheter avslöjas, Satan träder fram och den amerikanska milisen kommer att starta ett krig.

2000, 21 januari
Total månförmörkelse, synlig i Europa och USA

2000, april
Planetarisk "conjunction" (Mars, Jupiter och Saturnus)

2000, maj
"Great conjuction" mellan Jupiter och Saturnus.
Inträffade även år 7 f.Kr. och vissa anser att detta var Betlehemsstjärnan som ledde de tre vise männen till Jesus.

2000, 21 september
Jesus andra återkomst - enligt Dan Millar
Fyra händelser inträffar denna dag:
"The sidereal day" nollställs
Judiska nyåret, om man räknar enligt den Kanaanitiska kalendern som användes i gamla Israel innan den Babylonska fångenskapen
Judiska "feast of jubilees" enligt ett meddelande fån junfru Maria till fader Stefan Gobbi
Höstdagjämning

2000, 25 december
Det 1000-åriga paradiset - enligt påven John XXIII (1962)
Enligt Sun Magazine (97-07-24) har påven förutspått att Jesus kommer att uppenbara sig i himlen ovanför New York. Han kommer att utropa det 1000-åriga paradiset som dock föregås av sex månaders stor sorg.

2001
Kaos i världen - enligt Jack van Impe Ministries, författare till boken "On the edge of eternity"

2001
Atlantis återuppstår - enligt Charles Spiegel, pensionerad psykologiprofessor

2004
Armageddon och Kristus återuppståndelse - enligt Arnie Stanton (97-09-16)

2005. 5 maj
Titanerna släpps lösa - enligt filmen Herkules
Enligt uppgift ska en egyptisk pyramid ha en gång utformad som en kalender som tidigare ska ha påvisat bl.a. digerdöden och andra världskriget

2011

I korthet går det ut på att Harold Camping funnit att domedagen ska inträffa exakt 7 000 år efter att Noak seglade ut med arken. Camping säger sig veta det exakta datumet för detta och 7 000 år råkar ha gått den 21 maj 2011.


2012
Kometnedslag - enligt Michael Drosnin, författare till boken "The Bible code"
Han har hittat ett gömt meddelande i Pentateuch (de fem första böckerna i Bibeln) som förutspår ett kometnedslag som utplånar allt liv på jorden.

2012, 22 december
Världens ände - enligt Mayafolket
Enligt Mayafolkets skapades världen vid Venus födelse (13 augusti 3314 f.Kr.) och de beräknade att den skulle upphöra efter 13 "baktuner". Mayakalender har följande uppdelning:

en månad=20 dagar

1 år=360 dagar (18 månader)

1 katun="7200" dagar (20 år)

1 baktun="144000" dagar (20 katuner)

De uppskattade att världens ände skulle inträffa någon gång kring vintersolståndet år 2012.

2016
Allt liv utrotat p.g.a. biologisk krigföring - enligt professor Lloyd Cunningdale

2017
Andra amerikanska inbördeskriget - enligt filmen Barb wire
Pamela Anderson kan väl inte ha fel...

2022
Fängelser drivs i privat regi - enligt filmen Flykten från Absolom

2047, 14 september
Mänskligheten utrotas - enligt The church of !BLAIR!
Hela mänskligheten kommer förmodligen att utrotas kl. 03:28 GMT (04:28 svensk tid). Gudarna kommer att dra tillbaka sin skyddande hand över människorna om vi inte slutar vara så "normala" och "konformistiska". Om vi inte skärper till oss kommer Astro-lemurer (rymdvarelser i form av lemurer med regnbågsfärgade kroppar) att attackera människosläktet och klubba oss alla till döds med gigantiska burritos...

2239
Jordens undergång
...om man använder biskop Ussher's metod men utgår från den judiska kalendern (där jorden skapas år 1 vilket motsvarar år 3761 f.Kr.)


Någon som fortfarande tror att jorden kommer gå under ? xD

Vad ska man säga ... ?

2011-05-21 15:09:51 / 1 kommentarer ..


Haha, det gick verkligen inte bra idag på tävlingen xD

kom dit i tid och gick banan. Ganska lång men inte svår. Har tränat på betydligt svårare. Dock var det ganska maxat. Lastade ur och började rida fram. han var superfin och svarade bra bakåt och frammåt, flyttade sej lätt för skänkeln. Började hoppa och han kom super på varje hinder. Lätt bästa framridningen jag gjort på honom. Allt stämmde då!
Men så kom jag in på banan och skulle vänta på min tur. Visade honom några hinder och så fick jag startsignal.

Satte framt mot ettan som gick bra, kom inte ngt stor kanske. 
Tvåan gick bra,
trean kom vi bra på men fick ett stopp. Ingen aning om varför, Vi kom kanske in ngt stort och han ville kanske inte ta så mkt. men vände omoch hoppade det igen. 
nr 4 , en kombination. Känndes som om han skulle stanna vilket han säkert skulle gjort om jag inte tryckt i med skänklarna. Hoppade A hindret i trav och landade i världens sämsta galopp. Det skulle vara 2 glpsprång emellan, tror jag red de på typ 3 ½ hehe. Efter kombinationen segade han till totalt och när vi skulle hoppa 5:an (en trippel) tog det stopp. Och därmed blev vi uteslutna. Vände om igen för att komma över det och blev då ett till stopp. Vet inte varför han stannade på trippeln heller , då kom vi faktist in helt perfekt båda gångerna. Tror han stannade för att han blev försiktig efter kombinationen, för om han kommer in fel på ngt hinder (som i kombinationen) blir han så mesig.

Klassen  var Regional LB.
Så synd, för han hoppade ju klockrent på framhoppningen.
Haha, totalt fail, hade ett mål och det var att komma runt. Inte ens det klarade vi ...
Blir lugnt med hoppning ett tag frammåt för jag ska ju åka bort, kanske är bra så han blir taggad igen på att hoppa. Han brukar ju "söka" efter hindren , men när vi kom in på banan var han helt ointresserad.


Taggar!

2011-05-21 06:34:27 / 0 kommentarer ..


Usch, är en aningens nervös faktist. Brukar inte vara det. Är aldrig nervös till en dressytävling (en av anldeningarna att jag tycker om dressyr mer), brukar inte vara nervös för lokal hoppning heller, och inte regional som det är nu. Äsch, mitt mål är att komma runt, om det så är med 20 fel är jag nöjd! han kan få stoppa en gång och riva varje hinder, bara vi kommer runt.
Skriver såklart när jag kommer hem igen. Fast jag sk nog stanna och kolla på LAn, och om det inte är så lång kan jag kolla lite på MSVB.

Okej, Alla håller tummarna!Enets Smirnoff, du är grym. Nu jäklar!

Gårdagens outfit

2011-05-20 22:42:29 / 0 kommentarer ..
Träns - treadstone
schabrak - showmaster
sadel - Morris&Nolan
sadelgjord - Morris&Nolan tror jag.
Benskydd - Equiguard
Hjälm- John Whitaker
Väst - Jacson
Tröja - Team Sportia
Ridbyxor -?
Stövlar - Horsehead junior high. (?)

Allt är smort!

2011-05-20 22:33:14 / 0 kommentarer ..


Härligt, nu är allt klart! :D Smort sadel,träns,stövlar. Lagt fram allt, packat allt som behövs. Gjort matsäck. Smirre var inte så smutsig så jag tävttade honom inte. Orkade inte (a) Om det krisar imorron så får jag väl dra en trasa över honom. Men rycktade noga gjorde jag allt!

Haha, när det är hoppning är jag inte så noga. Smörjer det mesta, men bara en gång. Orkar inte knoppa manen, eller tvätta honom. Går inte upp så tidigt på morgonen och är max typ 45 min i stallet innan vi ska lasta. Men när det är dressyr, då är jag noga iaf! Smörejer allt 2 gånger minst så det är skinande, är i stallet dagen innan och knoppat och rycktar i typ 2 h. På morgonen är jag där i v'ldigt god tid och bara pysslar och rycktar honom. Men mitt måtto på dressyren, kan man inte vara bäst kan man vara snyggast ;)Ååh, jag är så grymt taggad!! :D

Trött

2011-05-20 21:44:33 / 0 kommentarer ..


Han var fin idag. En aningens pigg och låg på kanske. Koncentrerade mej mest på att han skulle flytta sej och svara bra för skänkeln. Inte så mycket på formen. Grymt taggad till imorron nu!


Bilder

2011-05-20 16:00:00 / 1 kommentarer ..


Mer bilder! Kommentera nu då ;)

 Haha, failbild. Och min sits var ju kanske inte den finaste ... ;) Men hindret ligger på 110, kanske 115 . Och detta är ju bara ibörjan av språnget. Han var högt över på det här hindret! Pluppis <3Grym ponny <3

Drar till Ellen

2011-05-20 14:27:45 / 0 kommentarer ..


Skönt med helg! Vädret är underbart så jag drar till Ellen nu och åker därifrån till fotbollen. Somsagt rider jag Smirre ikväll. Alltså, det är riktigt sommarväder, hur skönt som hellst!! 24 + typ och varma vindar, sol <3
Underbart!
Ikväll kommer jag ju såklart vara i stallet, hoppas på att Smirre inte rullat sej för då kanske jag slipper tvätta honom. Han har ju faktist hållit sej skapligt ren den här veckan. Sen ska jag smörja och packa osv. Alltså kommer jag ha fullt upp!

Friday

2011-05-20 07:15:29 / 0 kommentarer ..


skönt! Kan säga att jag kom nästan inte upp ur sängen imorse. Så ja helg behövs! Dock kommer jag ju inte få sova imrn men aja. När det gäller hästar är ingenting jobbigt ;)

När jag kommer hem från skolan ska jag på fotbollsträning och efter den (19.00) så ska jag åka till Smirre. Mamma kunde mocka och göra sånt så rider jag. Jag tänkte mest bara rida igenom honom lite lugnt. Kanske på ängen ? Iaf så rida lösgörande i trav och galopp i lättsits. Kolla så att han svarar både frammåt och bakoåt. Flyttar sej för skänkeln och ja ni vet. Rider väl i max 15 minuter + att jag skrittar honom då såklart .

 


Iyaz

2011-05-19 22:10:17 / 0 kommentarer ..


Jag har blivit helt besatt av Iayz låtar. Så sjukt bra! Älskar dom! Blir lite sådär att jag bara lyssnar på en viss artist ett tag. Tex Bruno Mars ett tag där i vintras, Akon, Kent, Amanda Jenssen, Katy Perry osv ... ^^

Iaf så här är ngr av dom bästa låtarna han gjort (enligt mej)


Visste väl att det skulle bli så ...

2011-05-19 21:02:44 / 0 kommentarer ..


Bara för att jag sa att det skulle bli chill i skolan resten av veckorna bortsett från ett matteprov så ska vi ju såklart få typ 2 dagar senare hur mycket saker och uppgifter som hellst! Typiskt mej alltså. Kännde nästan på mej det att om jag skriver såhär kommer vi får supermkt ...
Iaf så SA dom att vi inte skulle få några läxor. 2 dagar senare har vi fått reda på att vi ska ha båda matte och NO-prov, lämmna in en SO upgift och skriva 3 egna artiklar/nyheter till Svenskan. Diagnos på franskan ... Allt detta på knappt 2 veckor. Jobbigast känns svenskan, ja menar. ta reda på egna nyheter som inte skrivits om typ ... ? Nej usch, tur att det är sommarlovsnart. Det känns som om det behövs! :D


Bilder!

2011-05-19 20:48:08 / 0 kommentarer ..


Här kommer ngr bilder från idag. Kommer fler imorron.

 hehe, failbild typ. men jag bjuder ;)Dagens favoritbild. Ååh han är så fin! :D ♥

Kommer somsagt mer sen (:

Anden Uffe

2011-05-19 19:54:32 / 0 kommentarer ..


När vi höll på och värma upp på hoppträningen red vi på en volt. Blåste ganske mycket och så såg jag något komma springande in på banan. trodde först att det var en papperstuss som blåst men såg att den hade ben. Den sprang in och gömde sig vid Leif och så sa jag åt dom att det var ngt där.
Så dom fångade upp grejen och det visade sej vara en and-unge. HUR SÖT SOM HELST! Gud, sötaste jag sett på länge! Dom försökte iaf lämmna den i parken i en dam där jag såg en and igår. Men den bara sprang efter när man gick. Så vi ringde Kine och så kom hon. Sen hjälpte typ alla till (dom som tittade på alltså) och leta efter mamman till ungen. Tyvärr så hittade dom ingen. Och vi kunde inte lämmna den heller.
vet inte vart dom tänker göra av den men tror Kine tog hem den och så ska dom lämmna den i Bouloungern imorron.
Jätteliten och väldigt lätt. Typ lika tung som en fjäder. Och bara fööööör söt <3 Och den heter Uffe. Om det är en tjej UffeLina ^^
Tog iaf kort på den.
Hur söt är inte den där på en skala då ? :D

Hoppträning

2011-05-19 19:42:58 / 0 kommentarer ..


Det gick sjuktbra!
På framridningen gick han jättefint. Var väl framme för skänkel och fin i munnen. Red mkt f.galopp som han gjorde super!

hoppade sedan fram på volt och det gick bra. Kom nära ngn gång och långt ifrån ngn gång. men jättebra vissa gånger! Sen hoppade vi igenom en 3-kombination. Superfin var han!
Skrittpaus och sen skulle vi hoppa en bana på 7 hinder. När det var min tur höjdes det och blev rätt så högt. Första hindret låg på kanske 1 m men resten på 110-115 cm. Högsta banan jag hoppat honom på hittils iaf.
Ettan, tvåan och trean gick bra. Sen mot fyran (som var högst och bredast) fegade jag ur och tänkte att de där hindret kommer Smirre aldrig klara av. Så jag lät honom bli lång och så smet han förbi. Klant Irma!
Hoppade iaf resten av banan superbra!!

jag är jättejättenöjd med träningen! :D och mamma tog med kameran så bilder kommer ikväll!Min favoritbild just nu <3

Varför D-ponny och inte C-ponny ?

2011-05-18 21:48:19 / 1 kommentarer ..


Det är väldigt många irl och här på bloggen som undrat varför jag köpte en d-ponny efter att vi fick ta bort Puff. Jag är ju trottsallt väldigt liten ;)

Men svaret är ganska enkelt. Jag vill aldrig uppleva den där känslan när jag skiljdes från Puff. Därför ville jag ha en d-ponny som jag med säkerhet vet att jag inte kommer växa ur.
Och ja jag är liten och jag skulle kunna rida b-ponny det här året med. Kanske inte så små ponnysar som Puff, men en maxad b skulle jag kunne rida. Dock skulle jag vara en aningens förstor.
Vi kollade ju faktist på ngn c-ponny men det var d vi letade mest efter. Sen kan man ju alltid klassa upp en d till storhäst när jag fyllt 18. Inte för att jag tänker tävla Smirre som storhäst, men om det inte skulle gå och sälja honom när den tiden är kommen (usch, hemsk tanke :( <3) så kan jag alltid tävla honom som storhäst undertiden. ^^

Haha, ibörjan var jag ju helt mini på Smirre. Men nu har jag faktist växt i honom!

HAHA kolla bara xD :


Blev ett dressyrpass

2011-05-18 21:11:46 / 0 kommentarer ..


Tänkte först rida på utebanan, men dom hade nyss vattnat och harvat den så det var på tok för djupt så jag red i parken ist. Det är en liten gräsplätt där man kan rida. Ungefär 20X20 m ^^
Ibörjn var han väldigt pigg och bet sej fast i innertygel. Kom inte på något sätt för att få honom och ta stöd på ytter. Ställde utåt och liknande. Men det funka inte så bra som jag hade hoppts. Så istället för det började jag vända upp i mitten och flytta skänkelvikning ut till "spåret" där jag fattade galopp, bröt av till trav när jag kom till samma ställe igen and so on. Då blev han skitfin och gjorde riktigt snygga fattningar!

Gav honom en liten skrittpaus innan jag började jobba galoppen , red på en volt. (var knappt en volt, en väldigt oval volt isf, typ 10X20 ^^) Och på mitten av volten gjorde jag ett enkelt byte. Efter en stund fattade han nästan själv vad jag höll på med så när jag vände upp i mitten började han självmant att sammla sej så mycket han kunde så jag behövde bara sitta till och så gick han ner i skritt. Finaste hästen då <3


Smirnoff

2011-05-18 16:53:47 / 0 kommentarer ..
Now I wanna do it up so big
party it up so big
Spend it up so big
So the whole world knows my love for you is so big

My heart is so big
My love is so big
for you, for you, for youFilm!

2011-05-18 15:57:15 / 1 kommentarer ..


Film från Hanchenträningen.

Jag är nöjd, men mina händer är verkligen inte bra xD Måste börja träna på sitsen och så.
Men vad tkr ni, Är han inte fin då ? :D
 
Han går ur from när jag försöker flytta honom i galoppen, det vet jag. Men det var ändå första gången jag gjorde det på honom så jag tycker det gick bra! Och ja, han är inte helt på lodplanet i vissa av slutorna, men han flyttade sej bra och gjorde dom super ändå!Soool!

2011-05-18 15:32:36 / 0 kommentarer ..


Efter regn kommer solsken, eller vad är det man säger ? Stämmer gör det iaf. Har varit grymt fint väder idag!
Vilket betyder en tur ut i skogen på Smirre. Eller så rider jag på ängen. Får se om jag får med mej mamma hehe.

Just nu chillar jag framför datorn. kollade nyss på ett tv-program som handlade om internet och bloggar, nätmobbning osv, intressant faktist. Och de dom sa stämmer faktis bra. Tex att dom riktigt stora bloggarna är dom som provocerar mest. Sen pratar dom om "som man bäddar får man ligga", om man skriver snälla saker i sin blogg får man snälla kommentarer tillbaka och tvärs om.
Tycker iaf att det var intressant. ;)

Btw så laddar jag upp filmen nu,alla håller tummarna för att den här funkar!


Bilder

2011-05-17 20:59:48 / 3 kommentarer ..


jag har brist på ideer så kom gärna med förslag!

Iaf så har jag ju försökt ladda över filmen från Hanchenträningen, men det har inte gått. Ska försöka igen, men sålänge från ni ngr bilder stoppade från filmen (:


 I en sluta (:

 samma här
 En till ^^ Den som blev bäst tkr jag


Fler bilder!

2011-05-17 19:03:47 / 0 kommentarer ..


Fick superfina bilder av Elina (http://Resilent.blogg.se).
Tack så mkt! :D

 
 haha, korsgalopp x)

Ingen träning

2011-05-17 17:51:35 / 0 kommentarer ..


Vi får ju inte förstöra fotbollsplannen så det blev ingen träning idag. Istället så bakade jag och nu ligger jag här i mitt nystädade rum och kollar på ponnyakuten. Helt okej ändå ... ;)

Så nyss att en glittersten har lossnat på min hjälm. Neeeej. Hehe, så farligt är det ju inte. Bara en sten ju (a) Satte dit den direkt. Lär väl räkna med att dom lossnar med jämna mellanrum.

Men ruggit snyggt är det!

Arkivbild ;)


Kul med spöregn och träning ikväll, ute ...

2011-05-17 16:32:28 / 0 kommentarer ..


När vi satt inne på sista lektionen spöregnade det. Det verkligen vräkte ner, som man säger. Som att vrida på en dusch ;) När vi slutade lugnade det ner sej iaf och gick över i att småregna. Hoppas det slutar helt, annars är jag inte helt säker på att jag vill gå på träningen ...

Nu är jag iaf hemma och chillar. Gör ingenting och överväger att baka. Sockerberoende som jag är. Vi ska ju som sagt åka till Rom 26 Maj. Och när jag kommer hem (tisdag) har vi vårat matteprov. Kul lixom. Härligt för då kommer jag ju komma ihåg allting! Plus att jag missar två genomgångar. Äsch, det löser sej ... (;

Smirre får gå samma som igår. Lugnt skritt och trav i skogen. Det förtjänar han <3 Imorron rider jag nog lugnt lösgörande i skogen oxå. Får han hoppträning på torsdag och lugnt på fredag. Han ska ju tävla på Lördag. Taggar!!
Fått jättefina bilder av Elina btw som jag tänkte lägga upp snart :D

 

Finaste finaste Smirre <3

Underbart!

2011-05-16 21:16:46 / 0 kommentarer ..


Som jag hade hoppats så slutade det att regna när jag kom ner till stallet och blev skinande sol. Väldigt bra att det regna btw, för underlaget var helt perfekt där jag red.

Efter att jag mockat osv tog jag in honom och borstade av honom lite snabbt. inte för att han var så smutsig meen (han har haft täcke på sej idag). Tränsa honom och red ut barbacka. Red våran vanliga gammla runda. Gillar den för den är om man bara skrittar ca 1 h och 20 min. Om man ska galoppera och trava finns det ngr stigar längs vägen som man kan rida in på så är man ute i kanske 1,5 / 2 h ^^

Iaf så skrittade jag ut och Smirre var piggelin! Skirttade för bi ett dike (som var 2 dm brett ... ? ) Gick fram mot det och ville få över honom. Men mesig som han är var han tvungen att kontrollera det MÅNGA gånger om det verkligen gick att hoppa. Haha, fjolliga ponny <3

När vi nästan var hemma red jag in på en äng och tänkte att jag lika gärna kunde hoppa över det diket som låg där oxå. Det är ju betydligt bredre än det vi hoppade tidigare och i det här fanns det även pyttelite vatten, som var sååååå farligt ;)Men efter lite övertalning hoppade han över det stillastående. Han fick massor med beröm och klappar och då blev han jättemodig så nästa gång jag styrde på det gick han självmant upp i trav och hoppade över det och efter vart han så stolt så då blev det väl lite rodeo. Länge sedan han bockade sådär haha. Klappade honom och så nästagång jag hoppade det gick det super och fick till ett jättebra språng. med såklart massa bockningar efter hehe (;
Skrittade sedan hem och nu är jag hemma och ska plugga!


Film

2011-05-16 20:41:38 / 2 kommentarer ..


Nu kommer filmen. Eftersom att den dära musiken inte fungera så ladda jag om den utan musik. Så höj volymen så får ni höra GRS´s braiga hejjarklack! ;)

Fast bäst var då ändå Vilma´s sång . "Vi älskar Vilma!!". Ni vet sådär som på en hockeymatch. Haha, världens bästa GRSare <3


Bilder!

2011-05-16 16:44:35 / 0 kommentarer ..


Fick bilder av Alva Hellgren. Taack :D

alla är från LCNejdå, inte högt över alls ... x)Hej hej

2011-05-16 16:25:05 / 1 kommentarer ..


Ska snart iväg till stallet (haha ovanligt). Idag ska han bara jobbas lite lugnt i skogen skritt och trav. regnet har öst ner hela dagen, men nu ser det ut som om det har slutat. Skönt!
Jag har tur idag för pappa är hemma så jag får skjus både till och från stallet.
När jag kommer hem ska jag duscha och räkna matte i typ 2 timmar ? Hann inte i helgen ju ...

Iaf så har jag anmält till Högbo och ska hoppa en Reg LB på lördagen. Räcker bra det! Sen blir det lugnt på tävlingar ett tag och ska bara träna stenhårt på dressyren så det går bra på NFSM ;)

Hörs sen!

Film kommer sen

2011-05-15 21:56:51 / 0 kommentarer ..


Har gjort filmen från LCn idag, och nu håller jag på o sparar filmen från Hanchenträningen. Haha inte lätt att försöka göra en film som från början är 30 minuter och korta ner den så pass mycket att folk orkar kolla på den haha. Vill ju hellst ta med allt, men måste välja ut det bästa. och allt gick ju superbra och även nu missade jag jättemycket. Får nog köra en del 2 hehe ^^
Men lyckades iaf korta ner den från 30 minuter till 7:31 minuter. De ni ;)
Tänker ladda upp dom imorron, laddar upp dom medans jag är i skolan så slipper jag vänta hehe.

Fler bilder kommer! Elina (resilent.blogg.se) har tagit bilder som jag ska få sen, Emelie tog bilder och Alva tog bilder som jag hoppas att jag få. Så det kommer komma måååånga bilder!
Om någon tog bilder på mej idag vill jag gärna få dom :D


Bilder

2011-05-15 19:25:31 / 0 kommentarer ..


(Stoppade från film)

Från LCn : 
Haha första hindret var kanske 20 cm lägre än resten x) Men det är ju bra för då kommer man igång bättre osv.


LBn:

Haha, vaddå högt över ? xD är typ 50 cm över ? xP

Ungefär här stannar den andra ponnyn och ryttaren åker avHär kraschar ryttaren in i hindret och en jäkla smäll hörsHär kastar sej Smirre undan och ...... här ligger jag på backen :PNöjd tjej kommer ut från banan fast hon ramla av ^^

Tävling!

2011-05-15 18:47:02 / 1 kommentarer ..


Åå är jättenöjd med dagen! :D

Kom dit i god tid, var lagomt mkt regn och 7 +. Kul! Träffa alla osv. Gick banan, lite konstig men ganska rolig.
Red fram och han kändes superfin! Startade sist i laget, gick in och han kändes superbra! Kom stort på ett hinder tror jag annars är jag supernöjd med banan. Han kändes fräsch och pigg. Och kom runt med 0 fel. Klassen var en LC.
Tyvärr kom inte vårat lag till omhoppning, men vårat andra lag (GRS lag 2) kom till omhoppning och gjorde det igen! VINST! Grattis tjejer, så nu leder GRS Div II. Grymma är vi <3

Eftersom att han känndes så fin i LCn och det var ju inte många språng iomed att vi inte gick till omhoppning så anmälde vi till LBn iaf.

var jättengr startande så mamma och Mathilda lastade ur honom medans jag gick banan. Efter det satt jag upp och så skulle klassen starta. Men så funkade inte ljudet så det dröjde typ 10 minuter extra innan klasssen startade, och sen när dom skulle höja mellan Kat B och C så tog det jättelång tid och allt gick segt. Så han fick en riktigt lång framhoppning. Dessutom var underlaget jättelöst efter oxern på framhoppningen så jag vågade inte hoppa oxern.

Så vart det min tur och jag gick in. Han var rätt trött och nu var underlaget jättetungt :/ Gick iaf superbra fram till kombinationen (hinder nr 7). Kombinationen ståg parallelt med framhoppningen. Alltså räcket på framhoppningen låg brevid kombinationen på banan. Så när jag är ca ett galoppsprång ifrån Ahindret är det en ponny som vägrar på framhoppningen på räcket och hon åker av med värsta braket. Kraschar in i hindret och ponny drar av sej tränset och kastar sej iväg. Bra lixom! (Y) Så över A hindret kastar sej Smirre åt sidan (fattar man ju, kan inte klandra honom...) såååå jag åker av ...
Så blev Utesluten i LBn.
Lite surt är det ju men är supernöjd iaf! Smirre skötte sej super och var positiv hela tiden, så jag kan inte vara annat än nöjd!

åå nu blev det en roman igen :/

Bilder och film kommer strax!älskling <3

Tagga!!

2011-05-15 09:06:23 / 0 kommentarer ..


Idag är det tävling! Taggar förfullt! ska åka ner till stallet om en kvart. tar in honom direkt och gör honom tävlingsfin. Om jag hinner knoppar jag ;) dock tror jag inte det då jag är så seeeeg på att knoppa. Vill att alla ska vara perfekta ch gör om dom minst 1000 gånger. Dom ska vara i jämn höjd och lika tjocka, inte ligga ner och inte stå rakt upp, vara ojämnt antal och inga hår får sticka upp. och en massa mer krav har jag på mina knoppar ;D

Iaf så är jag inte så jättenervös men taggad till tusen! Senaste gången jag tävla var ju 2 April. Känns som om det är dags nu ...

Nu ska Smirre och jag ge allt!

GRS Ponny Team kommer göra det igen, vinna ;)Hanchenträning

2011-05-14 21:24:10 / 0 kommentarer ..


Gick super! Hon är ju verkligen helgrym!

Man rider ju fram själv och han var hyper, stack iväg i första galoppen heh (A) CVar lite stretig så jobbade på övergångar och sen lossnade han och blev värsta flaschig och snygg! :D Fick till ett riktigt bra steg och schvung.

Sen började träningen och vi växlade med sammlande arbete i traven på volten och att göra öppnor på långsidorna och sedan lite diagonalslutor. Jättenöd med allt. Speciellt öppnorna som han gjorde helt klockrent några gånger!
Gav honom en skrittpaus och jobbade vidare med galoppen dennagång. Gjorde serpentiner och enkal byten, ökade och sammlade. Gjorde små 8 m volter och vi testade även att göra diagonalslutor i galoppen som har gjorde förvånansvärt bra! :0 <3

han är ju helt grym min häst <3 Är egentligen lite ... ja vet inte, men varje pass jag rider honom förvånas jag varje gång över hur fin han är och hur duktig han är!


Mamma filma så film kommer! :)


Eurovision

2011-05-14 21:09:09 / 0 kommentarer ..


Snart börjar Eurovision. Kommer nog bara kolla på Saade. Sen kommer jag att smörja hela tiden, ska byta ut pannband, byta schabrak, Hämta upp en massa saker och packa. Kommer ha fullt hela kvällen. Bäst jag börjar nu!
Vi har räknat ut att klassen börjar ett imorgon som sagt, tidigast. Så det blir sovmorgon iaf , jätteskönt! :D Tvättar honom och så på morgonen, om jag hinner ska jag knoppa oxå. (:Imorron då jääävlar!! :D

Hemma

2011-05-14 16:53:30 / 0 kommentarer ..


Kom nyss hem. Efter matchen åkte jag hem och joina Ellen ;) var där en stund och sen åkte jag till stallet med mamma och tog in Smirre. Giss om jag blev glad när jag såg hur ren han var! Han hade faktist (för ovanlighetens skull) inte rullat sej utan var skinande ren. Skönt att slippa stå och borsta i över 1 ½ h.
Hemma nu och äter lite. Ska till stallet om 10 minuter igen och göra Smirre iordning för ett Hanchen pass. Grymt taggad kan jag säga!
btw så eftersom att jag rider bara laget imrn så tror jag att jag hinner tvätta honom på morgonen, slipper göra det ikväll och kan skynda mej hem till eurovision och kolla på saade! ;D


GRS Ponny Team

2011-05-14 11:22:06 / 0 kommentarer ..


I Torsdags fick vi våra lagjackor och lagschabrak. Dom är görsnygga! Snyggaste jackan jag sett om jag ska vara ärlig.
Schabraket är vanligt vitt med silver/vit passpoal som det står "GRS Ponny Team" på med mörkblå texte på ena sidan.
Jackan är mörkblå som det står "Irma" på i fram med silvertexte och "GRS Ponny Team" på ryggen med silver. Görsnyggt! Märket på jackan är Equipage är den är sydd som en kavaj. Man skulle kunna ha den och tävla i för den ser ut som en en kavaj. Dock ska jag inte det, då jag har svart hjälm + väst ;)


Godmorgon

2011-05-14 10:53:47 / 1 kommentarer ..


Vaknade för kanske en halvtimme sen. Ska åka iväg snart för idag ska jag spela match.
Kommer väl hem runt 3. Då ska jag iväg på en gång för jag ska rida för Hanchen med Smirre. Kommer blir riktigt kul! Var nu en månad sedan jag red för henne sist. Hon är ju en helt grym tränare, Jätteduktig! Så om ni får chansen att rida för Hanchen Ressle så tycker jag absolut att ni ska göra det!

Ja, efter att jag ridit för Hanchen ska jag bada Smirre och tvätta honom. Göra honom fin. Och jag överväger faktist att knoppa honom ... Brukar aldrig orka göra det till hoppning, känns onödigt och han är lika fin med som utan knoppar vid hoppning. Ändå tycker jag att det skulle vara kul med variation ... Aaa, vi får se hur det blir! (:

Joooo, för er som inte visste det så ska jag ju tävla på Smirre imorgon! Haha, hoppning! Rider bara Laget (LC+5) .
Lite låtar

2011-05-13 23:43:57 / 0 kommentarer ..


Här får ni lite låtar ;)
Gammla och nya, alla jättebra!

Shakira - Loca
 

Jessie J - Price TagUsher - More


Maria Mena - All this time (Pick-Me-Up)backstreet boys - I want it that way
U2 - with or with out you


Nu fick ni lite låttips ;)

Film

2011-05-13 21:50:24 / 2 kommentarer ..


Här är filmen nu då ;) Ni får gärna komma med tips/kritik osv ^^


Film får ni snart

2011-05-13 21:33:52 / 0 kommentarer ..


12 minuter kvar innan den är klar. Haha, tog med filmklippet på stoppet, så får ni se lixom. Och man måste ju bjuda på sej själv ;) Iaf så är det riktigt fail, men alla gör ju missar. Haha, ni får inte skratta för mkt x)


Bilder

2011-05-13 20:09:27 / 0 kommentarer ..


blev lite försenade , men hör kmr ngr. Kommer nog en kort film oxå.

Alla bilder är stoppade från en film.

Och här har vi dagens failbild! ;)Haha, jag rammla iaf inte av (a). Det var helt och hållet mitt fel, Smirre är ju grym och inte hans fel att jag slutade rida helt.

Fredagen den 13

2011-05-13 19:17:54 / 0 kommentarer ..


Kom på varför det är så dåligt väder. Det är fredagen den 13 ju!

Hej

2011-05-13 18:49:46 / 0 kommentarer ..


Varit bort hela dagen ungefär. Först var jag ju såklart i skolan. Sen efter drog jag med hem till Ellen. Var ganska länge innan vi åkte till fotbollen. Segaste träningen ever. Usch, var regn och 8 + och jag hade bara t-shirt och shorts. Kul! Iaf så frös jag ihjäl plus att jag var döhungrig. Vill ni vate vad jag har ätit idag ? Till frukost en macka, till lunch en hårbrömacka och till mellis en muffin. Det är vad jag har ättit idag. plus att jag drack lite saft när jag åt muffins. så ja, jag är ganska så trött och hungrig nu. Plus kall. Iaf så gick träningen dåligt oxå och nu är jag hemma själv för alla andra är borta. Men upp med humöret, för snart ska vi till stallet och kolla till Smirren.

Lägger mej i soffan med te framför ett bra program så blir jag nog snart varm och glad igen!


Chill framöver

2011-05-12 20:46:19 / 1 kommentarer ..


Kom på en sak som är så skönt! :D

Idag gjorde vi vårat sista NOprov för 7:an. Var ganska svårt, men gick bra ändå, Nöjd med det är jag iaf! . Sen ska vi ha ett matteprov sista veckan. Och matteprov behöver man ju inte plugga till. Det ska lixom sitta på hjärnan att kunna räkna lixom.
Vi har inga läxor alls. Inga fler prov (förutom matten då), ska inte lämmna in nå uppgifter. Vadå skönt ? :D Chill 4 veckor framöver med andra ord. Och det gillas!


Hoppträning

2011-05-12 20:37:08 / 0 kommentarer ..


Han var superfin! red fram och red lite förvänd galopp, bogen in, på volten, sammlad trav osv. Superfin var han, specielt vissa stunder i galoppen. Jääääklar så fin han var <3
Red lite bommar och hade ett visst antal galoppsprång emellan.
Hoppade fram och han kändes super. Hoppade sen en bana på LB/LB+5 höjd ungefär. Alla avstånd stämmde bra och hade ett flyt hela tiden. Sen var det en linje med oxer och han trängde i den kurvan och tog inte innerskänkeln. Såg att jag skulle komma helt fel och då gjorde jag en klassiskt Irma sak (som jag trodde jag tränat bort då jag inte gjort det på ett år). Jag släppte allt och bara gasade mot hindret. Alltså fram med händerna och över kroppen och bara gasade mot hindret. Kom helt åt skogen fel så Smirre la in en tvärnit, som tur var, annars hade vi nog kracshat. Aja, kom om på den igen och det gick väl bra, han hoppade lite tidigt för han var så försiktig så fick ett kråkhopp. Fick komma på den linjen igen och då stämmde allt superbra!

Måste lära mej att när jag ser att vi kommer fel att jag inte ska få panik och släppa allt och bara gasa på mot hindret. Utan måste lära mej att vänta ut hindret och låta Smirre fixa det själv. Vill hjälpa till med allt i både hopptning och dressyr och kan inte "lämmna" hästen utan måste hjälpa den så den får en 110% ärlig chans. Ibland hjälper jag till och försöker göra hästens jobb så blir det fel. måste sluta med sånt :/

Överlag är jag supernöjd med träningen då Smirre var på topp. En enda ryttarmiss vart det ju så okej endå ;)


Tävling hos Ponnysanning.blogspot.se

2011-05-12 19:44:47 / 0 kommentarer ..
http://ponnysanning.blogspot.com/2011/05/tavling-i-sammarbete-med-mountain-horse_12.html#comments

Hemma

2011-05-12 19:40:46 / 0 kommentarer ..


Har varit en lång dag och jag är vrålhungrig nu. Har inte ätit sens 12. Cyklade direkt till stallet och där mockade jag osv. Hoppträning (skriver mer om den sen) . Bytte om och skulle åka hem. Men så satt mamma i möte så jag fick cykla hem oxå. Hehe, brukar slippa det annars för mamma brukar ändå komma ner. Vilket är skönt då det är bara neförsbackar påväg till stallet. Och 1000 uppförsbackar på hemvägen. Jobbigt var det iaf och tog dubbelt så lång tid. Helt slut då jag redan var hungrig innan jag börja cykla.
Dessutom hade jag bara en tun tröja för det var varmt när jag cykla dit. När jag cykla hem var det regn i luften och 12 + ... Kallt med andra ord. Nä nu tar jag en dusch och ska äta lite. sen får ni veta om hoppträningen :)


Mamma filmade så ni får bilder och ev film ikväll =)

Jag ska börja spara ...

2011-05-11 22:03:40 / 0 kommentarer ..


... till en Nikon D90. Har alltid varit min "drömkamera" eller vad man säger. Har velat ha den ganska länge. Visst den jag har nu är bra och tar fina bilder och jag rä nöjd med den. Men jag ska verkligen spara till den här. Har lovat mej själv att spara tidigare till den, men jag har inte lyckats så bra må jag säga ... ;) Ska lägga undan lite pengar i månaden. Just nu har jag 500 , jag ska upp till 9000. (lägsta priset jag hittat hittils på den). Känns som om jag lär spara ett tag va ?


Var nere i stallet en kort stund

2011-05-11 21:52:23 / 1 kommentarer ..


tog en paus i pluggandet och åkte ner till stallet. Kollade till Smirre. Gav honom loppfröna och masserade honom lite och sådant. Idag ängnade jag ca 1 h åt rycktstenen. Lite av hans lurviga vinterpäls är borta nu iaf. Men gud vad mycket päls han har! Jag har i snart 4 veckor en timme om dagen (mindre vissa dagar) försökt få bort hans vinterpäls med rycktstenen. Syns ju nästan ingen skillnad känns det som.
Aja, får hoppas att han har tappat all snart. Hans små lurviga framben är inte lika lurviga längre, nu är dom faktist riktigt fina he.
Idag tog jag lite tid åt allt möjligt faktist. Hade god tid på mej i stallet så jag smörjde hans gjordar och träns. Snyggade till hans ben med trimsaxen. borstade ur han BoT,städa lite i hans korg och bland hans mat. Sopade hela stallet + sadelkammaren. Och så la jag fram det orange-schabraket + bootsen + benskydden som jag ska ha imrn hehe ^^
Duktigt va ? :DGryyymt snygg kmr han vara imrn! :D


  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!