ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

idag

2011-09-27 20:34:04 / 4 kommentarer ..


Hej på er! Efter skolan idag åkte jag till stallet. Mathilda hade Smirre och jag red Rosie. Red ut runt Bönavägen. Gick bra, båda var pigga. Mathilda fick världens skrattattack i slutet så kunde typ inte rida då x)
Ute i en timme kanske.
I stallet hade jag vattenkrig med Amanda heheh ...

Aja, iaf så skriver jag på mammas dator nu fortfarande, och mina inlägg blir bara tråkiga när jag skriver här då jag inte har nå bilder och har inga ideer alls på vad jag ska skriva om. Därför ska jag ta en minibloggpaus fram tom lördag. Då jag har tävling på lördag och kommer självklart meddela er resultatet! Om jag får tillbaka min datorn snabbare börjar jag blogga då. men just nu är det paus fram till Lördag.



FOTO: Felicia Eriksson (http://Feliciamariaeriksson.blogg.se)

Hej på er!

2011-09-26 21:13:18 / 0 kommentarer ..


Sitter somsagt fortfarande vid mammas dator så blir inte så mycket update.
Aja, idag åkte jag iaf ner till stallet, skrittade ut på honom. Var ute i kanske 50 minuter? Mockade och sånt sen.
cyklade hem, duschade , åt och pluggade till SOprovet som vi har imrn. Ganska ointressant inlägg.
Imorron ska jag rida Rosie!




5. favoritbilder jag har tagit

2011-09-26 07:28:00 / 1 kommentarer ..


ändrar det till favoritbilder på Smirre ;)

Svårt val, då jag har 1000!

men dessa är det nog absolut!







tävling idag

2011-09-25 21:45:24 / 0 kommentarer ..


Åkte till Högbo och tävlade Div II Dressyr. Omg II.

LB:1 (Lag) - 70,5% Vinst!
Han var helt okej på framridningen, men ändå inte alls lika fin som igår.
Inne på banan innan jag fick startsingnal gjorde han två helt klockrena ökningar! Näst intill perfekt vart dom! Sen när jag väl red programmet och skulle ut och öka traven så gör jag världens största ryttarmiss, så han går upp i galopp och jag får typ panik och försöker få ner honom i trav igen och så blev det bara stressigt. Resten av programet gick okej, lite småmissar här och var, men han vart lite stressad när jag vart sur på han i travökningen, fast det var mitt fel.
Aja, man kan säga såhär - Smirre har en hög lägsta nivå (:

Och Laget, grymma som vi är, Kom trea med snittprocenten 67%, tvåan och ettan hade snittprocenten 68%. Inte alls långt ifrån, jättenågra poäng som skillde.











Duktig ponny!

2011-09-25 18:42:52 / 1 kommentarer ..




Har lite bråttom, lagmiddag på Max ;)
Ni får en bild så kan ni ju gissa hur det gick, både individuellt och lag.


Mitt rum

2011-09-25 10:31:35 / 0 kommentarer ..


Önskemål om att få se mitt rum ;)
Sure, här är det!
(Tog bilderna för några veckor sen, när det var städat då det här önskemålet kom för ett tag sen. nu är det stökigt igen heheheh ...)

Mitt rum sett från dörren -

Mitt rum från andra hållet -


Mitt hörn med bilder på Smirre + rosetthörnet -

Min vägg ovanför min säng. "prishyllan" + lite bilder -

Mitt ena fönster -

Stället där jag har diverse saker.


Mitt skrivbord


Och det bästa stället på mitt rum, precis brevid min säng. Bilder på dom två absolut finaste ponnysarna i hela hela världen. Det första och sista jag ser när jag somnar/vaknar ♥


Hiss/Diss - tävling i Rättvik

2011-09-25 10:23:16 / 0 kommentarer ..


Hiss -
*Grymt fin anläggning! STOOORT fint ridhus med jättebra underlag, stor utebana - även den med bra underlag. Allt var jättevälskött och anläggningen var verkligen grymt fin!
*Allt flöt på under tävlingen. Dom räknade fel på kofficienter på ganska många program men det ändrade dom på snabbt och det blev inget fel/"hackigt" pga av felräkningen som det offtast blir.
*Jättefina priser! Stora rosetter, bra hderspriser osv.
*Bra klasser. (LA:1,Lag03,LA:4). Oftast brukar klasserna vara A1,AP1 och FEI. Det är grymt stort hopp mellan alla dessa klasser!
*Bra mat i Cafeterian. fanns mycket att välja på + att dom hade en affär där man kunde handla saker i Cafeterian!

Diss -
... serriöst så kommer jag inte på någonting haha!

Satt aah, ni fattar väl kanske att jag lätt hissar Rättviks tävlingar ? ;) Kan rekomendera er att åka dit, var värt det kan jag säga!


Hej!

2011-09-25 09:38:20 / 1 kommentarer ..


kom hem för en stund sedan från Bella. Ätit frukost och har börjat fixa saker inför tävlingen. Jag startar tre idag så det är ganska chill. Vi åker ner typ 11 till stallet, ska duscha honom tror jag eftersom att han rullat sej.
Btw, ska han  ha knopp i pannan idag igen, eller utsläppt ? ;)


VS

idag

2011-09-24 18:21:24 / 0 kommentarer ..


När jag kom hem från tävlingen fick Smirre gå ut i hagen. vi packade in osv. här hemma tog jag en dusch och nu sticker jag till Bella(och Ellen och Jossan som redan är där). Sover över där. ska se ngn film tror jag (haha, bra koll!).
Sen imorron ska jag upp tidigt igen, cyklar hem då och så äter jag hemma. byter om och åker till stallet. fixar Smirre och sticker på tävling igen! Dock är det bara en lokal LB:1 han ska gå. så han får ett lösgörande pass kan man säga. det är lag Div II i Högbo (:
Håll tummarna för laget imrn! Det här är det sista inlägget jag gör idag.

(sitter fortfarande vid mammas dator..)


Lyckad tävling i Rättvik idag!

2011-09-24 18:10:31 / 0 kommentarer ..


Klev upp halv 5 imorse och drog till stallet, mer död än levande haha!
Allt gick enligt planerna och vi lastade Smirre, kom fram till Storvik där vi skulle hämta upp Fanny med Angus. Lastade ur och lät dom hälsa på varann som gick bra. sen när vi skulle starta bilen igen för att åka vidare till Rättvik vägrade den starta! vet inte vad felet var, men en timme och 15 minuter senare kom vi iväg! Lagomt försenade haha ...
När vi kom in där på stallplanen lastade vi ur direkt. Mamma gick med honom medans jag klädde på mej tävlingskläder. När jag hade gjort det skulle jag starta om 15 minuter ... Men jag tog det "kallt" (;)) och skrittade honom lösgjord i skritten, sen när det var ungefär 8 minuter kvar böjade jag trava.

Regional Lagtävlansprogrammet - 03 67,43% Vinst!!
Han var förvånandsvärt fin! Jag är jättenöjd med honom. Visst, det kunde gått bättre om jag hade fått rida fram ordentligt, men vissa saer gick jättebra, vissa mindre bra. Jag fick en 8;a på ena skänkelvikningen (hans svåraste del av programmet).

Nästa klass -
Regional LA:4 - 64,88% andraplats!
Han vart trött i den här klassen och travdelen gick sådär, men skritten gick bra (:O) och galoppen gick bra!

Jag är supernöjd med dagen!

(eftersom att jag sitter vid mammas dator får ni en arkivbild )


Igår och idag

2011-09-23 22:53:29 / 0 kommentarer ..


Kunde ju inte skriva någonting igår. men aja!
Igår.
Red ut i skogen barbacka. Bitvis var han hlet okej fin, men annars så näää.

Idag.
Red ut i skogen igen, med dressyrsadeln denna gång dock. Idag var han superfin! Jobbade mycket galopp. galopp och skritt övergångar i skogen. När vi rider ute kan han aldrig bli helt 100% avslappnad, han håller alltid lite koll runt omkring sej ute. men idag var han finare än vanligt!

Imorron är det tävling igen! Vill ni ens veta när vi ska åka ... ? Jo vi ska lasta klockan 6:00 ... Kliva upp 4:15 ... Japp, så äre när man ska tävla! Tävlar i Rättvik. Reg Dressyr, Lag 03, LA:4. Vi får se hur det går, har inte gått så jättebra för oss nu. aja, får se det som en träning!


4. det här är jag bra på

2011-09-23 22:48:00 / 0 kommentarer ..


jag har en ganska bra grundsits. Sen rider jag väldigt mjukt, jag är verkligen inte en sån person som kortar upp tyglarna och tvingar min ponny att börja på nacken. I dressyren rider jag bra vägar och vet vad en dressyrdomare gillar att se. i hoppningen är jag bra på omhoppningar, ser lätt vart man ska ta ut vägen och lägga till ett galoppsprång för att kunna ta bort 3-4 sen nästa sväng. det är väl typ sånt jag är bra på! (:


DM-GULD ! !

2011-09-23 22:47:51 / 0 kommentarer ..


Hur grymma är inte Hille F14 på en skala ?! Idag tog vi hem DM-guldet!!! Med inte mindre än 3-1 till oss! Det är helt galet egentligen! Jag fattar fortfarande inte, det är så stort, så himmla himmla stort ska ni veta! Bäst i Gästrikeland är vi just nu. Helt galet! Hela laget skrek så vi blev döva typ när det var slut, Så lycklig!

Inte hästrelaterat inlägg, men ni får ett sånt här om vad som händer i mitt liv utanför hästarna också!

CPDATOR!!

2011-09-23 22:05:54 / 0 kommentarer ..


Min dator har fått nå fel så funkar inte att logga in på den. Sitter vid mammas datorn nu. därför uppdaterade jag inget igår ...
mer update kommer snart!

dagens ridpass

2011-09-21 20:22:06 / 1 kommentarer ..


Gick inge vidare idag. kan säga det enkelt, han var jättenvis ibörjan och sprang och jag blev sur så blev allt pannkaka. red lite olika övningar men ingenting funkade, han dök hela tiden med huvudet oah jaa... det här passet stryker jag ett streck över!



Det kan inte alltid gå bra, Gitta trodde att han kunde var alite trött, så han ska få vila och gå i skogen imrn och i övermrn.

3.det här behöver jag träna mer på

2011-09-21 19:43:00 / 0 kommentarer ..


ganska enkelt - min sits! Har en ganska bra grundsits. Sitter stadigt och är noga med alla linjer (nivet vilka jag pratar om) . men min blick behöver höjas, faller lätt ner med den! i galoppen åker min innerskänkel bakåt = inte bra. min vänsterhand blir lätt omkullvänd, vrider mej i sadeln ... aah, finns mycket sånt där att träna på!


På den här bilden syns mina problem ganska tydligt. vänsterhanden omkullagd och innerskänkeln tillbaka dragen . INTE BRA IRMA!

woopwoop

2011-09-21 19:35:19 / 0 kommentarer ..


Haha, något försen artikel (tävlingen var för 2 månader sen ...) men här är den iaf! http://gd.se/sport/ridsport/1.3924199-sm-medaljer-till-grs

kan passa på att påpeka att jag INTE sa vissa saker som står i tidningen! "...och jag red verkligen bra!" så sa jag bla INTE! men aaa, passade mej verkligen för att säga något så att det inte kom ut i tidningen, men så kom det iaf ;)



Hiss!

2011-09-20 21:31:00 / 0 kommentarer ..




Roeckl har ju överlägsen kvalité och är överlägset skönast av alla handskar. Och deras nya modell som dom har kommit ut med (är ganska ny iaf) får en solklar hiss från mej! utseendet är ju dösnyggt och dom är exakt (om inte mer) lika sköna som gamla modellen. köpte ett par när jag var i Hudik. riktigt snygga!
Fanns i svart, marinblått och viitt tror jag. köpte dock svart då jag har dom att hopptävla i då dessa är mer åt hopphållet enligt mej och det är fult att hopptävla i vita handskar.
Dom kostar väl som dom gamla antar jag, men det var något typ av "mässpris" när jag köpte dom så vi fick dom för 200 vilket , som ni vet, är ett bra pris för ett par roeckl.




Hiss eller Diss ?

2. När & varför jag började rida

2011-09-20 17:06:00 / 0 kommentarer ..


Ja, när jag var 5 år kanske så började jag på en hästskötarkurs på ponnytravet. borstade på hästar och fick väl skritta dom ibland. Ingen aning om, ärligt talat, varför jag började rida från början. Mamma har ju alltid hållit på med hästar, men tog en paus när jag föddes. så jag tror jag började "bara för att". Höll på med ganska mycket på den tiden - fotboll, simmning, scouterna, judo, dans, sjöng tom tror jag haha! så tror jag började med ridning för att testa på det också. Sen slutade jag med det, gick väl kanske två terminer ? Men så köpte mamma Nasi, så började jag rida på han istället och sen fick jag börja på ridskola.
Nu skulle jag aldrig kunna tänka mej ett liv utan hästar. Tomt skulle det kännas. Har lixom ingen aning om vad man skulle göra ... ?



jag på Nasi (:

Tisdag

2011-09-20 16:26:21 / 0 kommentarer ..


Skola och idrott som sista lektion, seeegt. sen hem. Gjorde typ ingenting. ska äta snart och sen sticker jag på träning. Är hårdträning fram till fredag, för då är det DM-final! efter det blir det inge mer tror jag.
Vet ärligt talat inte vad jag ska göra med Smirre på fredag, eftersom att jag måste vara med på DM-finalen. men på lördagen är det tävling med Smirre. tror jag åker ner direkt och tar det chill där, rider lösgörande på honom och cyklar hem, äter och spelar dm-finalen. sen vid typ 9 åker jag till stallet igen och knoppar /mockar och fixar sånt. haha, sen kväll kommer det bli.
idag ska iaf Smirre få skritta och trava samt klättra lite. imorron är det dressyrträning!


idag

2011-09-19 20:58:48 / 3 kommentarer ..


pluggade när jag kom hem i två timmar!! prov imrn ju. blä för det, för jag fattar ändå ingenting!
I stallet gick jag först på en prommis med Smirre tillsammans med Amanda och Cactus. Vi var ute i kanske 1 h ? Pratade myyycket om en sak, som ni kommer få reda på sen, nyfikna nu va ? ;) Ni borde iaf vara det haha!

mockade sen och sånt. chillade typ, när jag kom hem ängnade jag lite tid åt att redigera bilder, och nu åt att plugga ännu mer ...




Jag och Mandis idag på promenaden. Alltid lika seriösa...

Bilder från tävlingen!

2011-09-19 20:53:06 / 1 kommentarer ..


Blev så många så jag delar upp dom i två omgångar, hehe, Mathilda knäppte mer än 500 st ;)





haha, liten jag såg ut (a)



Grabbarna i guldskorna ;)



Jag älskar den här bilden!

Säger som dom andra - Sveriges stolthet!!

2011-09-19 20:23:24 / 0 kommentarer ..




Han är, och kommer nog alltid vara, en av dom få som jag verkligen ser upp till.
Hans känsla, tänk om man kunde ha en sån känsla alltså!

EM-GULD TILL SVERIGE!!

30 dagar

2011-09-19 17:32:00 / 0 kommentarer ..


har väldigt brist på ideer så jag gör väl som alla andra då! så kör på den nu ett tag!


1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Bild på favorithästen, kanske ni kan gissa ? ;)



Jättesnyggt, ellleeeer .. ?

2011-09-18 21:43:00 / 0 kommentarer ..




haha, självklart skojade jag ;) Trodde inte att någon skulle gå på det haha!



jättesnyggt, ellleeeeer .... ??

Lyckad tävlingsdag!

2011-09-18 21:20:37 / 1 kommentarer ..


Kommit hem nyss efter en låååååång men lyckad tävlingsdag. Smirren har skött sej på allra bästa sätt!

Jag red sist i laget, alla i mitt lag fick lite otur. Kan säga typ såhär, hästar som domaren gillade gillade hon väldigt mycket, och dom hon inte gillade, dömde hon ner rejält. hon gillade hästar som är typ som Smirre i kroppen och i rörelsemönster.

LB:1 Lag div II. 72,41% Vinst.
Han ändes sådär på framridningen, men inne på banan kändes han kanon! Han hade lite action i bakbenen och tuffade på så bra! I slutet dog han lite, men jag är supernöjd! känslan var jättebra! Först fick vi procenten 69%. Vart jättemissnöjd med det då det kändes sååå mycket bättre. men så kontrollräknade vi och såg att jag hade fått förlite poäng. Hade mestadels 8;or och 7;or, men skritten drar ju ner. fick dessutom en 9;a på sista halten! Underbart! (:

Laget slutade på en fjärdeplats av tre placerade. Vi hade poängen 246, dom som kom trea hade 247 ... Gaaaanska surt kan jag säga. men jättebra av laget, nästa helg. Då kommer vi igen!

LA:1 66,83% Vinst.
han var lite seg. Men en helt okej ritt, har gjor myyyyycket sämre, men ändå mycket bättre. Ryggningen gick jättedåligt. Glömde bort att rida där, vi brukar kunna få 8;or på det, men nu fick vi en 4;a. Lite småmissar sådär, men annars en bra ritt!
Domaren kom och pratade med oss på prisutdelningen sen också. Hon sa att vi var jättefina och att Smirre var en väldigt fin ponny! vi hade kommit lång men att hon såg en väldigt stor utvecklingspotential. och att det var jättebra eftersom att vi var duktiga redan nu, eller nått sånt sa hon. Iaf att Smirre kommmer komma långt och sånt där. Tycker det är jättekul när domaren kommer fram efter ritten på prisutdelningen och pratar med en.




Tagga tävling!

2011-09-18 08:47:12 / 0 kommentarer ..


Idag gäller det! haha, närå. Livsviktigt är det ju inte. Iaf så är det en lätt tävling för Smirre idag. ska bara rida för bra känsla. Åker så att vi är där 10 minuter innan GRS´s första start i lagklassen. Alltså 10 över 12. Sen kommer inte vi lasta ur förrens runt 2. Men aja, får ju lasta ur och gå med honom några gånger (: min sista start blir halv 7, = seeeeeen kväll.

ALLA HÅLLER TUMMARNA IDAG!


Tävlingsdags!

2011-09-17 21:43:19 / 0 kommentarer ..


Imorron gäller det! Då är det lag , Div II. Omg I , Torsåker. Haha, känns lite fånigt att rida LB:1 (som laget går i). Sen är det också LA:1. Aja, är ju bra mentalt för honom att gå två lätta klasser.
Imorron var planen att duscha och knoppa honom 10. Vi ska åka typ halv 12. så vi kan se början av lagklassen. Amanda (som startar först i laget) rider 20 över 12 och jag vill gärna se henne. själv startar jag runt 3, och ännu värre, A1 startar jag halv 7 ...
Ni får hålla alla tummar och tår ni har att det går bra för vårat lag! Vi har riiiiiiktigt grymma ekipage iår! (:




lång dag

2011-09-17 20:51:37 / 1 kommentarer ..


Åkte först till Biltema med Mandis, köpte lite grejer. Vidare till ryttarstugan där jag köpte hjälm, ett par chaps och ett par ridskor. tänkte faktist ha hjälmen imorron. Skitsnygg är den! Dock är skorna och chapsen mer till träningen, får ju inte ha dom på tävling tror jag ?



efter det åkte vi till stallet. jag red ut barbacka. Smirre kändes helt okej. smörjde med Mandis, Lovisa och Sofia sen. Efter det hjälpte jag till lite. lång , men riktigt rolig dag! (kan dock tänka mej att morgondagen kommer bli ännu längre)

Axis of Awsome

2011-09-17 12:28:53 / 0 kommentarer ..



Lördag

2011-09-17 12:22:44 / 0 kommentarer ..


Vaknade och tänkte lite chill sådär "vad ska jag göra idag" när jag kom på, visst fan ja! Match! Varför ringde inte väckarklockan. Så kastar mej upp ur sängen , kollar på klockan som är 5 i halv 9. Samling halv 9. Panik ? ja det kan man säga! slänger ner sakerna i bagen och tar ett äpple innan jag springer ner till IP. hann iaf precis ;)
Nu är jag hemma och har precis ätit frukost! Bra där att spela en match med ett äpple i magen ... Ska ner till stallet snart, blir kvar där hela dagen. kanske åker en sväng till ryttarstugan med Amandis!


Helg!

2011-09-16 22:14:01 / 0 kommentarer ..


Är såååå skönt med helg! dock imorron får jag inte heller sova ut (har inte haft sovmorgon på typ 4 veckor). Spelar match på strömvallen kl 10. därefter är jag i stallet, gissar på att jag kommer vara där hela dagen. Ska joina Amanda ;) fixa allt inför tävlingen, smörja och så. Hjälpa Amanda lite, schampoonera Cactus + att jag är knoppare haha! Torsåker har ju inte kommit ut med några startlistor än ( FET DISS på det!! ) , men gissar på att jag kommer starta väldigt sent, så jag cuschar och knoppar Smirre på morgonen. Jag hade tänkt rida ut på Smirre barbacka och bara rida lösgörande. gå ganska lugnt endå, utifall han har fått träningsverk.

På söndag är det somsagt första omgången av Div II. Går i Torsåker. I laget rider (kan ändras där på söndagen, men såhär blir det troligen)
Amanda - Cactus (C-ponny)
Lovisa - Day Dream (D-ponny)
Johanna - Wiskers (C-ponny)
Jag - Enets Smirnoff (D-ponny)

Vi har ett bra lag och tror att vi kommer absolut ha en chans att komma i toppen! Efter tävlingens slut blir det självklart Max med hela laget, föräldrar , lagledare och tränare! Tradition ju ;)



bild från i vintras :)

Smirre <3

2011-09-16 21:37:16 / 3 kommentarer ..


Amanda var suuuupergullig idag och gjorde allt åt mej, dvs mockade, gjorde all mat, tig in Smirre och borstade honom. Tuuusen tack <3

Red somsagt för Gitta idag. Lagträning inför söndag.
Ibörjan var Smirre sådär. Han var inte dålig, men inte som han kan vara heller. red lite lösgörande ibörjan, skänkelvikningar, serpentiner och sånt. Efter att tag kom han igång och vart fin. I traven fick vi våra "ljusglimtar" och han var S U P E R! dom var inte så jättelånga, ett varv eller två kanske, man ganska många! i galoppen ibörjan bogade han ur lite och så, men vart bättre sen. I slutet red vi lite längningar. Tidigare har jag inte fått honom att länga riktigt, han länger bra dom första 3-4 stegen och sen tappar han tackten, han gjorde det för Fredrik några gånger och det var för att han inte riktigt var över ryggen sa Fredrik. Men idag, ja gud vilken ponny jag sitter på alltså!!
Såg suuperbra för alla idag på träningen, dom andra klubbarna får nog allt passa sej för GRS lär jag säga!

lagschabrak

2011-09-16 16:24:46 / 2 kommentarer ..


igår (?) fick vi våra lagschabrak! vita dressyr med silverpasspoal runt från Horse Guard. står "GRS ponny team" på en sidan och så är det våran sponsor på andra sidan. Vi har fått riktiga bra sponsorer iår till GRS ponny team! vi har fått varsin jacka (till ca 15 st) från Equipage, varsitt vitt hoppschabrak (suuuuuper kvalité och jättesnygga!) och nu varsitt dressyrschabrak som vi hoppas har samma kvalité - helt gratis!

Tycker att det är jättesnyggt om man rider i lag om man har lagschabrak eller lagjackor (vi har ju båda hihi). Något jag verkligen hissar!



Hej på er!

2011-09-16 15:56:22 / 0 kommentarer ..


Skola som vanligt idag. slutade 20 över 2. hemma har jag gjort typ ingenting. pluggat lite SO och NO som vi har prov på nästa vecka bara.
Klockan 5 börjar somsagt fotbollsträningen. Ska ta med ridkläder också och så kommer mamma och hämtar mej kanske 10 i 6. halv 7 tränar jag för Gitta med Smirren. fixar lite saker och så sen efter , vi får se när jag kommer hem.



bildbrist ...

imorron ...

2011-09-15 20:44:34 / 0 kommentarer ..


kommer att bli ganska stressigt. slutar ganska tidigt i skolan, chillar hemma och klockan 5 börjar min fotbollsträning. Tränar vanligtvis från 17:00-18:30. Men imorron ska jag träna för Gitta 18:30, så kanske 18:00 kommer mamma och hämtar mej och skjussar mej till stallet. Amanda ska ta in Smirre och borsta honom s¨kan jag komma dit och göra iordning honom efter att jag har bytt om.

Behövs verkligen träning nu. Tror att träningsverken har hållit i sej för Smirre är inte alls lika fin som han var i hlegen för Fredrik. Ska rida lösgörande på honom imorron därför, bara tänka på att ha honom mellan hjälperna, och så rider jag ut barbacka i skogen på honom på lördag. rider lösgörande och bara får honom mjuk. På söndag gäller det! Då är det lag och då ska vi vara som allra bäst. Fast i laget är det bara en LB:1 haha, har inte ridit det på år känns det som. LB-programmen är så trååååkiga :( Måste göra små tempoväxlingar hela tiden för att Smirre inte ska somna till haha.


torsdag

2011-09-15 19:50:16 / 0 kommentarer ..


skola först, sen stallet. mockade och flummade med Amanda. tog sen in Smirre och gjorde iordning honom, för sen var det hoppträning!

ibörjan på framridningen var han helt okej. Lite seg osv. på framhoppningen hoppade han bra, bjöd på alla hinder och var fin! Sen höjde dom upp och så hoppade vi bana. satte igång galoppen, men sen slutade jag rida helt. lät han bli lång och lutade mej frammåt. red kasst, och då känner ju Smirre att han har chansen så det blev stopp på stopp på stopp på den där jäkla banan. vettefan vad som hände med mej, slutade rida helt enkelt, och det funkar inte på Smirre. man måste rida varenda litet galoppsprång på honom för att få honom att hoppa.
så fick jag skritta av Leif och sen kom jag om på hela banan igen, bestämde mej verkligen och tänkte ut en plan. den banan gick jättebra! kom rätt på varje hinder och red ordentliga vägar och red varje steg. supernöjd!!

Efter det stannade vi i stallet länge och gjorde typ ingenting. Smirre var på goshumör så jag stog och gullade och gosade med honom i .. ? ja mer än 40 minuter iaf haha! Gullehästen <3


dressyrträning

2011-09-14 20:37:35 / 0 kommentarer ..


Var superduktig idag, mockade åt både cactus och Smirre, gjorde höpåsar åt båda, tog in båda och borstade båda för Amandas buss var sen.
Dressyrträningen idag gick okej. Ibörjan var han så satans pigg, i galoppen drog han iväg och låg på, och skyggade för läktaren. sen var han lite sisådär ibörjan. lite spänd och ville inte släppa till riktigt. Men så red vi lite mellantrav, skänkelvikningar osv. och avslutade med serpentiner, efter serpentinerna vart han superfin. så dom sista 10 minutrarna är jag nöjd med. annars så , näää.

skrittade av dom länge sen, i det kalla vädret. blåste ju jättemycket och vart typ 10 + (eller okej, var 17+, men ändå. kändes mycket kallare!)


bäst just nu -

2011-09-14 14:14:10 / 0 kommentarer ..




Stereo hearts - Gym Class heroes



Moves Like Jagger  - Maroon 5



Fade into darkness - Avicii

God morgon!

2011-09-14 08:23:49 / 0 kommentarer ..


Idag är det orientering med klassen! Tagga haha. Änsålänge ser det ut att vara fint väder, meeen jag tror inte att det håller i sej ... Slutar runt 2.
Sen får jag väl ta mej ner till stallet på något sätt och så rider jag idag på dressyrspecialen för Gitta! Tror att vi kommer rida mycket serpentiner eftersom att det är lag i helgen. Får väl se hur trött Smirre är om jag bara rider honom lång och låg eller om jag kanske försöker samla honom och ställa lite krav. han kan ju fortfarande vara trött sen Fredrik-träningen i helgen, men han har ju gått lugnt i två dagar nu också. Återstår att se!
Sen hopptränar jag imorron, dressyrtränar igen för Gitta på Fredag, sista finslipningen inför söndag, på lördag rider jag nog lösgörande ute i skogen. på söndag - TÄVLING!


blöt, kall och trött ...

2011-09-13 21:17:17 / 0 kommentarer ..


tränade på den lerigaste planen av dom alla, jag skojar inte! serriöst, värsta lerpölen. och eftersom att det var så halt ramlade ju minst alla en gång. Och så vart det massa flum att springa runt och kasta lera på varandra, ibland kan man tro att vi går i ettan ? ;) Så lagomt blöt och lerig kom jag hem för 10 minuter sen. Spelade i shorts också när det var 9+ och regn =jag fryser. satt jag ska ta en låååång dusch och läsa lite mer SO sen.
Imorron har vi sovmorgon, vi ska vara på skidstavallen(ett ställe som man orienterar, åker skidor och springer på typ). Så ska vi orientera hela dagen. också jätteroligt eftersom att det kommer blåsa och regna imorron. dessutom ska vi springa en svårare bana nu, jag och Jossan. kommer ju gå ... bra. Förra året gick vi vilse och vart borta i över 3 timmar haha!


Dagen

2011-09-13 17:09:25 / 0 kommentarer ..


skolan var seeeeg. idrott sista timmen, ute i regnet. Jättekul! Hemma har jag bara chillat, pluggat lite SO och NO som vi har prov på nästa vecka. Kollat runt och segat inne på datorn, måste verkligen städa mitt rum så jag ska göra det nu! klockan 6 kommer mamma hem så då skjussar hon ner mej til stallet och därifrån cyklar jag till fotbollen då cyklen är nere i stallet. och jag måste ha den imorron. sen är jag på träning hela kvällen. Mathilda ska rida honom idag, skritt och travoch så ska han få klättra lite (:
Nej nu ska jag roa mej en timme med att städa rummet, vi hörs!


det känns som om det bara händer mej ...

2011-09-13 16:30:03 / 0 kommentarer ..


... jag hittar ALLTID min häst såhär i hagen, ALLTID. 24/7.



det kan vara en av grejerna till att jag blir så länge i stallet, måste lägga ner en timmes borstning innan jag kan börja sadla ... ;)

Sommaren 2011

2011-09-13 16:03:23 / 1 kommentarer ..


Min sommar i bilder.



Precis precis i början av Juni åkte jag utomlands till Rom. Helt klart ett ställe jag SKA tillbaka till. Underbart var det där.



Ibörjan av Juni debuterade jag och Smirre regionalt. gick dåligt och vi fick 60,2%



Vi debuterade LC+5 och LB. Kom trea i LC+5, på söndagen hoppade vi laget och LB. hela helgen gick väl sådär halvbra, hade minst ett stopp i varje klass haha ...


Vi var på tredagar träningsläger i Hudik med utvecklingsteamet. Smirre gick superbra och hela helgen var verkligen superkul! En helg värd att minnas!



Vi tävlade i Sorf och satte nytt personligt rekord i LA:1an, 73,83%!



Jag , mamma och Smirre åkte på vårat första meeting som vi sov borta på. Reg meeting i Insjön. där red vi LA:1 som vi kom tvåa i, debuterade Lag 03 och LAP:1.



Sommarens absoluta höjdpnuk var helt klart New Forest SM 2011! En helg som jag kommer minnas hela mitt liv, trotts lite halvbra ritter så var det den roligaste händelsen på hela sommaren. Längtar tillbaka <3



I Augusti toktränade vi på efter att Smirre hade fått gått på bete. tränade massor för Anna och även för Hanchen, och så testade vi på att träna för Nina vilket gav otroligt mycket! Efter den träningen var det verkligen något som släppte och vi gjorde framsteg för framsteg varej ridtur!



Jag och Smirre gjorde vår bästa tävling någonsin i slutet av sommaren, vann LA:1 på 69% och vann LA:4 på 65%.

Planerat om lite ...

2011-09-12 21:53:08 / 1 kommentarer ..


suttit och trixat med tävlingsterminen med Smirre, det som återstår av hösten. Hade ju planerat efter träningar med uvt. men nu ändrades ju datumet från 1-2 okt till 29-30 okt. Så fick planera om lite. men nu vart det faktist bättre än förut tycker jag! Såhär jag jag planerat so far.

Sept -
18 Torsåker Lag Div II omg I. LB:1, LA:1 lokalt
24 Rättvik Lag 03, LA:4 regionalt
25 (dagen efter)  Högbo RK Lag Div II omg II LB:1 lokalt

Okt -
1 Stora Wäsby Lag 03, ev LAP:1 (står som 7:nde reserv typ, får se om jag kommer med i den klassen, annars bara Lag03) regionalt
8-9 vila
15 Högbo ? Regionalt
16 (dagen efter) Högbo vs Falun, högbo- ? Falun - Lag 03 , LAP:1 , regionalt båda
23 hemma, Lag div II omg III LB:1 lokalt
29-30 vila

November -
6 hemma, Hoppning! LC, LB lokalt

Verkar som många tävlingar kanske för vissa av er, men tänk på att tre av dom är lag , LB = ingen ansträning för honom alls. jobbigare för honom med ett lösgörande pass hemma isf. och sen är två av dom hemmatävlingar = som vilket jogggingpass hemma (eller som vilken pay ´n jump hemma) som helst. endast 24,1,15-16 som han behöver anstränga sej.

ska bli roligt att avsluta med en hopptävling också! tänkte hoppa honom hemma på den regionala hoppningen den 16;onde, men det känns som att det ger mycket mer för oss att komma ut och rida reg dressyr ist. har dessutom inte lust att bli utesluten på hemmaplan, han behöver hoppa lokala hopptävlingar, inte regionala. är som att han fattar att han bara behöver stanna två gånger då ...

2011-09-12 20:44:00 / 0 kommentarer ..


You're my world
You're the moon and stars above
You're the reason I know love, love, love
My only cause for being
You're my world!
You're the owner of my heart
Always close though we're apart, you know
You're my heart, my soul, my reason ♥


måndag :(

2011-09-12 20:08:34 / 0 kommentarer ..


Seg skoldag, som varje måndag typ. Efter skolan hade jag tänkt cykla ner till stallet, men kom på att min cykel redan står där nere pga att jag åkte bil hem senast -.- Och jag orkade verkligen inte gå i 50 min - 1 h för att komma till stallet så jag väntade lite mer än en timme ist så fick jag skjuss av mormor, tack (:<3
Nere i stallet träffa jag amandååå, gullig som hon är hade hon mockat och gjort höpåsar <3 tack till dej också ^^ Sen red vi ut i skogen med båda hästisarna. Somvanligt blir våra uteritt mer eller mindre galna ;)jag sällde inga krav på honom alls , så han låg på och var åigg och glad! Sen stanna ja i stallet aslänge och gjorde typ ingenting. sopade hela stallet, gav dom betforn, smörjde och gjorde vatten. På lite mer än en timme hehe ...
Nu ska resten av kvällen spenderas i soffan framför Idol!



You´re perfect

träning dag 2

2011-09-11 21:45:17 / 2 kommentarer ..


Han var superfin idag! Vi jobbade på med öppnor och slutor, mellangångarter och enkla byten. han vart riktigt trött för han har väl inte jobbat på sådär bra med bakbenen på lännge! hade schvung och takt. Superfin var han! Fredrik sa att det inte skulle vara omöjligt för oss att starta en LAP:1 med bra resultat för oss två. Är ju en reg/nat ponnydressyr om en månad som vi hade tänkt vara med på iomed att den är så nära, men han sa att det kanske skulle kunna bli svårt att få honom helt klar till dess. att han skulle behöva stärka sej mer och att det tar lite längre än en månad. (enligt Fredrik ska man helst kunna rida på 70% när man debuterar en ny klass ;) , men är ju bara bra så man inte knäcker hästarna mentalt för att man startar en försvår klass) .

Supernöjd med träningen idag! När vi sen kom hem till stallet flyttade vi in Cactus och Smirre blev kär (a)



två dagsfärska bilder, fina fina Smirre <3

Hejdå Joshua <3

2011-09-11 21:31:00 / 0 kommentarer ..


Idag åkte Joshua. Såld till en jätteduktig 15 åring som bor borta i Härnösand. Komer verkligen få det super! Vi släppte ut dom i samma hage en timme idag, Joshua och Smirre. För att dom skulle kunna säga hej då till varandra. Dom stog och kliade och kliade varandra och ville inte gå ifrån varann. Kändes verkligen i hjärtat när jag var tvungen att ta Smirre och gå ut ur hagen för vi skulle hinna till träningen. När Joshua följde med enda till grinden och stog och kollade efter Smirre och Smirre som gnägga efter Joshua. Det kändes verkligen <3

Joshua är en sån ponny som kommer gå långt, jag lovar! En hoppteknik och en vilja utan dess like. Han kommer gå hela vägen, hoppa RPC, Globen, SM, EM, landslag ...
Men det sved verkligen ohjälpligt i hjärtat när man kramade om Joshua och sa hejdå.
Men han var inte bara en  grym hopponny, han var Smirres allra bästa vän. Så länge som jag har haft Smirre har han aldrig haft en bästakompis, förrens han träffade Joshua. Och man blir ju så ledsen för att han inte vet att Joshua inte kommer komma tillbaka. att han inte bara åkt bort över natten och kommer tillbaka imorron lixom.
Hejdå Orchid´s Joshua <3




Sista bilderna vi någonsin kommer ta på dom två ihop.
Båda två födda -03, båda två bruna, båda två New Forestar, båda två med ett hjärta av guld, båda två som kommer gå hela vägen. Bästisar föralltid <3 Det svider, trodde inte det skulle göra det ...


bilder från i måndags

2011-09-11 13:22:09 / 0 kommentarer ..


Mamma knäppte lite kort när jag red i måndags, dom vart inte såjätte bra, men ni får se hur jag och Smirre kan se ut ett ridpass då vi bara "luftar" oss lite. Snygg ridoutfit har jag också!










varit igång ett bra tag nu!

2011-09-11 11:57:46 / 0 kommentarer ..


Gick upp tidigt och stack till IP. dömde lite matcher där för det är någon cup. dömde 04-03;or (7 och 8 år). kom hem ganska nyss, lättjänade pengar , gillas! ;)
Idag för Smirres del är det ett till pass för Fredrik som står på schemat. Han var så himla underbar igår såå hoppas verkligen att det sitter i, men man vet ju aldrig. Igår kändes det som om det den vurpan aldrig hade funnits, som om vi bara hade kommit frammåt ytterligare. den förstörde inte så mycket alltså. Åker ner till stallet
1-halv 2. innan dess ska jag äta, och kanske slänger in något mer inlägg sen (:


Vårbilder (mars)

2011-09-10 16:55:56 / 1 kommentarer ..


Hittade jättesöta bilder från i våras på lilla Smirren. Har inte visat dom, gulliga Smirre! Hehe, en liten lurvboll är vad han är på vintern ;) Sätter vinterpäls så man tror det är en islänning man äger! det är september nu och han har redan börjat sätta, Fredrik sa att vi måste klippa honom snart också. Vill dock inte klippa för ofta för att rubba pälsomsättningen. Vissa som klipper sina hästar flera gånger sätter den i obalans och så får hästen vinterpäls på somarn och vise versa.

Hehe, jag kan fortfarande inte bestämma mej när jag tycker han är sötast. På vintern när han är en liten lurvig boll, eller på sommaren när han ... inte har lika mycket päls!









teori idag

2011-09-10 15:52:51 / 0 kommentarer ..


Eftersom att det är träning med utvecklingsteamet den här helgen så är det teori ikväll! Är alltid så, träning på lördagen på morgonen/fm/em och på kvällen är det teori med alla andra och så är det middag med alla andra + mammor. på söndagen är det bara träning. Jättebra med teorin tycker jag, man lär sej jättemycket. Har pratat om hur man lägger upp ett ridpass, pratat massor om utbildningsskalan, hur man ska lägga upp ett veckoschema och hur mycket man ska träna/ge sin häst vila. pratat om foder, hur man lägger upp tävlingsterminen. Hur man ska tänka på tävling osv. är verkligen superbra!
så ska alltså tillbaka ner till stallet snart för att ta in Smirre som fick gå ut i hagen igen och ge honom betforn. Sen 18 är det teori.




grymt fin ponny idag!

2011-09-10 14:34:59 / 0 kommentarer ..


klev upp tidigt idag och åkte iväg till Högbo.
Tränade för Fredrik Böhling. Han var superfin hela träningen. Ibörjan svarade han inte riktigt frammåt så vi jobbade mycket på det. red mycket övergångar och mellangångarter. red mycket ökad/mellan galopp på öppna delen av volten och samlad/arbetsgalopp på andra delen. Av det vart han superfin!! I slutet kom han igång ordentligt med bakbenen och tuffade på som bara den. Helt underbar var han att rida i slutet! Fredrik sa att han såg starkare ut nu än vad han var i somras och att han hade blivit rundare och mer samlad/fin i formen.
Jag är supernöjd med honom idag!



Smirre för någon dag sen (:

handskar osv

2011-09-09 22:33:00 / 1 kommentarer ..


en sak som jag verkligen inte klarar mej utan är ridhandskar. jag klarar verkligen inte av att rida utan det! Funkar inte då, jag tycker att jag blir stel i handen, och då släpper jag typ tygeln så den glappar och då blir jag ju automatiskt stel i handen. sen får jag så ont av att rida utan, iaf med hopptyglarna. Dressyrtyglarna kan jag rida utan att det gör ont, för dom är läder. Kan passa på och dissa gummityglar också. värre tyglar kan väl inte finnas ?!

Mina favorithandskar är ju (som alla andra också tycker) Rockel. Överlägsen kvalité och överlägset snyggast, och helt klart överlägset skönast! Men gillar också Isabelle Wert. Tycker dom är supersköna och har dom i dressyren.



Utan handskar = går skit. Det här passet gick skitdåligt!

dagens ridpass

2011-09-09 21:19:39 / 0 kommentarer ..


Regnade idag igen, men hade lite mer tur idag och det var uppehåll medans jag red.
Red med sadel idag, han var pigg och låg på. men annars ganska fin. Fick ändå en känsla av att jag måste jobba honom lääänge imorron för att han ska bli fin. inte jobbat ordentligt sen onsdag.
Var jättemycket smådjur på oss idag ute i skogen, ska dom inte vara döda nu elle ?


Tjo!

2011-09-09 15:27:10 / 0 kommentarer ..


Hej på er!
Fredag idag. Jag ska åka till stan/valbo en kortis och sen vidare till stallet. han ska få få lugnt idag med. eftersom att det blir till att jobba hårt i helgen för hans del (och för min del också).
Kommer inte få sova den här helgen heller, rider 10:30 på lördag



vilket betyder ingen sovmorgon då det tar en liten stund att köra till Högbo osv.

och på söndag ska jag dömma på en fotbollscup på fm. (8:30 - 11:00) så då lär jag gå upp tidigt. och sen rider jag för Fredrik igen 16:30






Seg

2011-09-08 22:52:29 / 0 kommentarer ..


Känner mej så seg just nu. Tar inte tag i någonting alls och sitter bara och segar. Ska ta tag i allt nu!
Har iaf hunnit planera hur jag och Smirre ska se ut i helgen haha , förvånade ni vart nu va ? ;)

På lördagen hade jag tänkt köra på Beige :



Tycker den färgen är grymt snygg på honom!

och på söndagen velar jag fram och tillbaka mellan vitt -



och min favoritfärg som jag har sågott som alltid på honom, vinrött -





Han är så snygg min ponny!! :D

My heaven

2011-09-08 22:24:37 / 0 kommentarer ..


I'm holding you closer than most,
'Cause you are my heaven.


today

2011-09-08 22:07:43 / 0 kommentarer ..


Red två hästar idag.
Vädret var ju inte på min sida precis, ibörjan när jag cyklade till stallet regnade det, men slutade när jag cyklat ungefär hälften av vägen. Men då var jag ju redan blöt satt ja. mockade åt både Smirre och Joshua och hämtade sedan in sötisarna. Red först Smirre. När vi hade skrittat i kanske 5 minuter började det regna. Och höll i sej hela tiden, och i slutet av ridturen öppnade sej hela himlen och det vräkte ner. lagomt roligt. Smirre var lite spänd som han alltid blir när det regnar. Självklart skulle ju precis alla konstiga grejjer komma då när jag skrittade ut, bussar, lastbilar, skateboard osv. Och såklart mängder med folk som går med paraply. Smirre som är livrädd för paraplyn! och jag red barbacka ... Men när vi kom in i skogen slappnade han av lite.
Joshua red jag lite lugnt skritt och trav.
Sen kom mamma med torra kläder så jag bytte om och så var det möte i 2 h. käkade mat undertiden. Kinamat in my heart <3
så har min dag varit. nu väntas lite plugg.



min fining <3

hosta typ

2011-09-08 15:45:18 / 0 kommentarer ..


tror jag börjar få hosta. Hade det i vintras och det satt i i 3 ½ vecka!! Lagomt roligt om jag får det igen. När jag kom hem från skolan (vid två) tänkte jag bara blunda en liten stund och sen cykla ner till stallet. plötsligt var klockan halv fyra ?! fattar inte hur det gick till ärligt talat haha ...
Men ska nog bege mej till stallet nu, så jag kommer hem någon gång innan midnatt iaf. Han ska få gå ut i skogen barbacka idag och bara chilla.
Hörs sen!


närmaste tävlingen

2011-09-07 20:46:43 / 0 kommentarer ..


Nu i helgen ska vi träna med utvecklingsteamet. Var länge sen sist. Senaste gången var 1-3 Juli. Ska bli superkul! Hoppas på att han kommer vara sådär fin som han var idag. Har ju hänt en hel del sen sist vi tränade med utvecklingsteamet. Kommit en bra bit frammåt. På lördagen rider jag halv 9. sn på kvällen är det teori och middag. På söndagen rider jag halv 5.
Men nästa helg är det dags för tävling igen! Dock går han ganska lugnt då. 19 (nästa helg) är det lag så då rider jag lb:1 och la:1 i Torsåker. Och helgen efter det är det tävling i Högbo med laget, rider då lb:1.
Blir nog inga höga klasser i dressyren förrens i Ocktober då det är nå regional någonstanns. Får se hur långt vi kommit då, men ska kanske rida en LAP:1 då och se om jag kan slå mitt förra resultat. Nu är han ju mer bärig och orkar mer.




Tre bilder från förra träningen för Fredrik met utvt.


idag ...

2011-09-07 19:55:47 / 0 kommentarer ..


har jag inte gjort nå speciellt. först skolan och direkt efter det drog jag till stallet. Ponnyn var dygnsur pga regnet! Hann knappt få honom torr innan jag blev tvungen att sadla. Sen red jag ett dressyrpass för Gitta som alltid på onsdagar. red i låg form 90% av tiden idag. Han fick ju massage igår. Jobbade på att få till en bra takt och schvung. att han skulle ta stöd och ta ännu mer vikt på bakbenen fast han gick lång och låg, och att han skulle få med sej ryggen. Han var seg i början med jättefin sen efter ett tag! jobbade med lite serpentiner och då plcokjade jag upp honom i formen en kort kort stund. Han var superfin! testade då att göra serpentinerna i galopp. Samlade ihop honom lite väl mycket ibland så han bröt av, men annars gick det bra!
Mockade ohc fixade i stallet läääänge efter det. Kom hem nyss (:



2 månader gammal bild nu ^^

juste, glömmde ju!

2011-09-06 22:00:42 / 0 kommentarer ..


I torsdags hämtade jag ju ut guldbootsen. Dom var väldigt små, med storlek medium var alldeles för stort , så det blev storlek small. Hellre försmå än förstora. Ganska snygga ändå. Lite dåligt att dom har så udda storlekar. Ja menar, small passar för b-ponnys med medium passar för mindre storhästar eller ganska grova d-ponnys. men vi som har d-ponnys med helt normala/lite mindre hovar då?

Och jag kan redan svara er nu, NEJ jag tänker INTE ha dom när jag hoppar hehe ;) Slutat upp med att ha boots när jag hoppar nu. Men till dressyren skulle det vara grymt snyggt, till prisutdelningar och lite sånt ju. Kanske till prisutdelningar på hoppningen också? Om man bara ska rida ärevarv lixom, beror ju förståss på om jag har min guldoutfit i hoppningen då. men icke när jag hoppar. det skippar jag.

vad tycker ni ? Hiss eller Diss på metallicfärgade boots ?
För mej är det en självklar Hiss!


Film

2011-09-06 21:34:25 / 1 kommentarer ..




Från LA:4an i Gnarp.
Haha, man ser ju hur han laddar på vissa ställen på långsidorna och vill iväg, så det blir lite hackigt ibland.

Men ändå, grym är vad min lilla ponny är!!
kom med kritik :)

(filmen fick vara utan musik men vet inte om den funkar för den dampa asmycket när jag laddade upp den ...)

Lång dag

2011-09-06 21:10:30 / 0 kommentarer ..


När jag kom hem gjorde jag ett inlägg, sen efter det sommnade jag med datorn i knät haha ... Trött chey ;) Sov till halv 6 och sen åt jag och stack på träningen. Skulle ha skippat det då vi körde Liverpool (Galetjobbig övning) och jag är ju sjuk. det brännde i halsen i slutet. Aja! Väl hemma tog jag en vaaaarm dusch och nu sitter jag här! Ska gå och lägga mej tidigt ikväll och hoppas på att jag blir frisk!
Idag gav Isabell honom en omgång massage med laser. Ellinor mockade och fixade sånt, taaack (: Sen gick hon ut med honom när hon gick med Joshua. Btw så veterinärbesiktigas Joshua imorron, om han går igenom åker han i helgen :( kommer verkligen sakna lilla Joshi, och slår vad om att Smirre kommer sakna honom dubbel så mycket! Undra hur det kommer gå och skilja på dom två ?



bästisarna. Ingen annan häst får någonsin vara med dom, dom är alltid längst bort tillsammans.

Älskar hennes låtar!

2011-09-06 15:44:04 / 0 kommentarer ..


Hon gör ju bara så galet bra låtar!!

Älskar den här verkligen -



Set fire to the Rain - Adele

förstört

2011-09-05 21:31:34 / 4 kommentarer ..


Såhär blev skadorna efter min och smirres kullerbytta. (som tur är blev det bara utrustningen som tog den värsta smällen och inte jag och smirre)



ser man vilken sida jag ramlade av på ? ;)
Den går inte att få renare heller, kommer väl få tävla i den sådär haha ...




Älsklingssadeln ♥ Jag har varit så sjukt rädd om den här för jag har verkligen älskat den. Det har inte fått blivit en enda repa på den, tills nu alltså ...
Jag har fått fettat in den 1000 gånger dom senaste dagarna för jag hoppas att reporna ska bli bättre/synas mindre iaf. men icke. får väl leva med det antar jag ...

dagens ridpass

2011-09-05 20:55:42 / 0 kommentarer ..


skrittade ut först i kanske 30 minuter. Sen red jag på "våran" äng. låg i formen och jobbade runt på lite volter. sen fick han en skrittpaus och så red jag bogen in/svag öppna och fattade galopp och galopperade på andra långsidan så växlade jag mellan det. Han var fin idag, men hade lite bråttom emellanåt. I slutet testade jag att göra öppna i galopp och det gick nästan lika bra som i traven. Duktig ponny!

Väl hemma duschade jag och sen åt jag Kina mat! Haha, nu blev ni lite avundsjuka får jag hoppas ? ;)



inte från idag

Jag har köpt mitt drömschabrak!!

2011-09-05 17:07:46 / 1 kommentarer ..


Vet inte om ni minns det men jag har jäääättelänge varit på jakt efter ett vitt schokemöhle med champangefärgad passpoal. Dressyr i storlek full. Började leta efter det i April. Då gick jag in på Horsetack och dom lovade att dom skulle beställa ett. Sen gick vi in en gång i Maj och då sa dom att det var restat. Och så gick vi till dom i sommras igen, men dom sa att dom hade tappat bort min beställning då ... Men då beställde vi om det och dom LOVADE att dom skulle ringa så fort dom fick reda på någonting om det. Så ringde dom och sa att dom inte sålda såna längre. men om dom hittade skulle dom lägga undan åt oss. vad tror ni inte att jag hittar inne på Horsetack på travet dår i lördags ?!?! Och inte hade dom lagt undan det eller ... Aja, jag köpte det iaf där och då. Så nu har jag det! Var dessutom billigare än ett vanligt! Perfekt :D

Sktisnyggt och använde det på tävlingen igår.
(därför är det skitigt)




Hej på er!

2011-09-05 16:39:09 / 0 kommentarer ..


Skola idag som vanligt. Ska plugga i en timme nu och sen ner till stallet. Idag ska jag rida ut barbacka i skogen, han ska få sej ett lösgörande pass i skritt och trav bara. Hundarna ska få följa med idag också så mamma kanske går med ut. Får se om hon knäpper ;)


lite allmänt

2011-09-04 21:29:39 / 2 kommentarer ..


Vi gick ju omkull i torsdags. Därför var han väldigt stel idag. Högergaloppen brukar ju vara våran starka sida. Han brukar vara så himmla fin i den! Nu vill han inte sätta under sej med höger bakben och det sitter förmodligen i huvudet på honom. Därför kommer vi inte hoppa på torsdag. Kanske inte nästa torsdag heller. vi får se hur länge det här sitter i. han ska gå lugnt mån, tis och ons.
Sen den där vurpan har vi gått 3 långa steg bakåt. Vi var bättre än någonsin för bara 5 dagar sen. Han har varit så himla fin dom senaste 3 veckorna. Allt hade verkligen släppt för oss och vi gjorde framsteg för varje träning. Han hade fått till sina steg mycket bättre, gick mycket bättre samling och allt! galet fin har han varit dom här senaste veckorna. Jäkla boots som sabbade allt!!! Ska nu träna på så vi kommer ikapp där vi var, han ska inte gå några hårda klasser på ett tag. nu i helgen är det träning, nästa helg är det lag och då ska han bara ta det lugnt och rida en B1 och en A1. Och helgen efter det är det lag igen och då ska han gå en B1 bara. han ska få känna att det är lätt på tävling.
(även om jag hatar B1 för den är tråkigt och det tycker även Smirre, men aa)


en sån tävling som han gjorde förra helgen gör man väl inte så ofta antar jag. vi ska jobba oss tillbaka dit!
vinst la1 69%, vinst la4 65%.

tävling idag

2011-09-04 20:53:37 / 0 kommentarer ..


Inte turen på min sida idag kan jag säga!

När vi kom dit fick vi höra av jättemånga att underlaget var kasst (det gick ute). Men så sa dom att dom skulle flytta in när vi kom för att startanmäla. Då sa dom att starttiden kommer att flyttas fram ungefär en timme. Gott om tid alltså tyckte vi. så vi satte oss och åt lunch. Sen när dom nya starttiderna kom ut hade dom inte alls flyttat fram en timme. utan 20 minuter!! Så ja, där stog vi , långt ifrån transporten och skulle rida om 30 minuter ...
Stressade som ***. Omänskligt att hinna lasta ur, sadla, tränsa + linda. skritta fram 20 minuter och sen hinna få honom lösgjord. Iaf:

Regional LA:3.
Gick helt kasst. Jag hann inte få honom eftergiven och var asstressad på framridningen så jag drog bara ihop honom i formen. Krullade upp honom i nacken och han jobbade med 0% bakben och rygg. Dessutom kunde jag inte programmet alls. Läste igenom det en gång igårkväll vid halv 1. så jag tvekade jättemycket på linjer och visste inte vart på diagonalerna jag skulle sikta osv. Fick 2- för jag kom ut en bokstav förtidigt på en diagonal. vart jätteförvånad när jag fick höra resultatet. Fick 60,??% och var inte många poäng ifrån en placering. trodde jag skulle ligga runt 50 med tanke på hur det såg ut och kändes.

andra klassen. Regional LA:4 (DM för Gävleborg)
Han var såååååå mycket finare den här klassen. gick riktigt bra på framridningen. hans tog stöd på bettet och jobbade super med bakkärran och fick med sej ryggen jättebra. Inne på banan var han fin, kunde önskat lite mer frammåtbjudning kanske annars var han jättefin! I sista uppridningen fattade han fel galopp, annars inga missar alls. vill ni ens höra resultatet ... ? 58%. Hon dömde jättekonstigt. Hästar som gick uppkrullade och med en hög nacke men med 0% bakbensaktivitet dömde hon upp. Men hästarna som smirre (och många fler som kom lägre ner i resultatlistan) gillade hon inte för dom gick med lite lägre nacke med dom jobbade iaf med bakbenen och ryggen ?
Aja, försöker tänka bort resultatet, jag är nöjd med ponnyns insats!



jag vet iaf att du kan, du är bäst <3 världens bästa!

Tävling idag!

2011-09-04 09:30:17 / 0 kommentarer ..


Igår kom fasta starttider ut, trodde inte att det skulle bli några fasta. men det blev det! Tycker det är bra av dom som fixar med tävlingen att lägga ut fasta.

Uppdaterade inte så bra igår för att jag var på¨travet på fm. Sov en timme sen här hemma för jag var trött och sjuk, kände när jag kom hem att jag inte orkade längre. sååå det blev till att sommna i soffan hehe. Åkte sen ner till stallet där jag red Smirre. Mathilda hade mockat och gjort allt sånt. Tack :D Red i ridhuset. Ibörjan var han ganska stel, lite tassig i fram och sådär. Märktes att han hade fått sej en smäll. Men jobbade på och gjorde massa övergångar och skänkelvikningar som gick halvbra. började då gjorde lite sånt som jag fick göra för Nina. och sen, jäklar vilken ponny jag har alltså! Efter att jag hade jobbat galopp så vart traven helt underbar!! Jätteluftig och han la ner energi i varje steg. Så avslutade då när det kändes som bäst. Jättenöjd med slutet.
Stretchade och ryktade av honom. Sen åkte jag hem och bytte om och så åkte jag igen på middag. På kvällen var vi på Å-draget. kom hem vid 12.
sommnade på en gång. vaknade mitt i natten och trodde att det var morgon så jag gick upp haha. gick och la mej igen när jag såg att klockan var 4 ... ;)
Idag när jag vaknade kände (när det verkligen VAR morgon) jag mej faktist bättre. har visserligen ont i halsen och är förkyld, men inte feber längre! Tävling blir det nog iaf! (fast hade tävlat även om jag hade feber ...)


sjuk

2011-09-03 16:54:46 / 1 kommentarer ..


var på travet från 8 till 4. Sen fick jag "ledigt" och åkte då hem. Är galet förkyld. har sjukt ont i halsen och är allmänt fräsch! Armen däremot gjorde ont i morse, men nu har det gått över vilket är bra.

Nu ska jag ner till stallet och rida igenom Smirre. Imorron är det DM! Bättre uppladdning kunde man ju önska att man haft, går omkull två dagar före, han är lite stelare nu, jag har ont i armen och nu blev jag dessutom sjuk så jag hellst bara vill ligga hemma och sova. Men men ;) DM kan man inte missa! Det får gå som det går!


seg uppdatering idag

2011-09-02 22:11:29 / 0 kommentarer ..


varit borta hela kvällen.

I stallet fick Smirre först massage, Isabell sa att det känndes att han hade fått en smäll, men hon masserade bort det så mycket som det gick. Sen var jag ute och promenerade med honom i kanske 50 - 1 h ? Sen kom hovslagaren och skodde om honom. Efter det fixade vi lite. Åkte till Gävletravet där GRS nu har nationella storhästhoppningar. Jättestora tävlingar och folk från hela Sverige kommer. Superroligt! Hjälpte till coh stog på banan fram till 9. sen skulle det bäras fram och undan en massa hinder. Var där oc plockade undan hinder fram till 10. Kunde knappt ta en bom i slutet för det värkte i hela armen. Pressade den lite för hårt tror jag för nu dunkar det i den :/ Känner smärta ganska bra, men det ska göra riiiiiktigt ont för att den ska hindra mej från någonting. Just nu hindrar den mej från ganska mycket. Efter det åkte vi till stallet igen och gav Smirre betforn.
Ska smörja in den med lite armen med voltaren kanske, sen tror jag att jag börjar bli sjuk också. Ont i halsen som in i skogen. Nä, jag ska nog ta en kopp varmt te och sova tror jag!
8:00 ska jag vara där imorron och ska hjälpa till hela dagen, Smirre ska fixas och ridas + att vi ska bort och äta imorron ... Ibland skulle dygnet behöva 3 timmar till.


fredag

2011-09-02 14:43:37 / 0 kommentarer ..


Gick upp imorse och axeln/armen värkte jättemycket. Så vi åte in till hälsocentralen. Kom inte till skolan förrens 12. åt lunch och sen tittade vi på en värdelös film i en timme. Sen sluta vi, typ onödigt att jag ens gick dit. Var ju en "normal"/"vanlig" film också satt inget viktigt.

Nu ska jag försöka cykla till stallet. vi får se hur det går, om jag cyklar med vänsteramr rakt ner funkar det. Undrar hur det kommer gå och mocka idag ? I värsta (bästa hihi) får mamma hjälpa mej med det ikväll ;)


jag lovar - INGEN kan ha snällare häst än mej!

2011-09-01 22:31:00 / 4 kommentarer ..


Hoppträning idag då.
Uppvärmningen gick skitbra, han var superfin!
Så skulle vi börja hoppa fram, diagonalt över ridbanan. Först en bom och sen 5 glpsprång fram till en oxer. fick till hyffsade språng första 3 hoppen, sen höjde dom det. skulle hoppa en gång till. Taggade igång honom, kännde hur han bjöd på hindret. Flyger över - helt perfekt! Sjukt vilket språng vi fick till. Han tar 1 ½ steg efter hindret innan han snubblar på sina boots och fastnar. Slår över i världens kullerbytta och rullar över mej. vet inte vad som hände, hörde bara Leif ropa "PERFEKT!" när vi kom mot och var över hindret. nästa sekund ser jag Smirre med nosen i backen och nästa sekund ligger han över mej. Vi hade lixom åkt åt sidan, han rullade först över mina ben (jag kännde det inte ens, var så chokad, men såg). Sen låg han på rygg och sprattlade och jag låg vid hans bakben, han försökte resa sej upp och då fick jag en spark utav ett av hans bakben. Sen kännde han att jag låg där. Och vad gör inte universums absolut finaste ponny på hela hela jorden ? Jo han rullar tillbaka och vet på något sätt att han gör illa mej så han låter bli att försöka ställa sej upp, så jag hinner kravla mej undan precis innan han reser sej upp igen. helt sjukt! Bättre ponny finns inte, här går han omkull och ligger på rygg och krachade , men det han tänker på är att han inte ska skada mej.

Var så himmla chokad och så jäkla rädd, sjukt rädd, aldrig kännt mej sådär rädd förut - för Smirres skull alltså.
Ställde mej upp direkt och sprang fram till Smirre. Gott folk, ta inte efter mej, man ska ligga kvar och känna efter om man brytit nacken eller dylikt.
Var riktigt läskigt faktist. Det var en mamma som vände sej bort tom efter att hon såg att jag fick sparken, för hon trodde jag bröt nacken. Är lite blåslagen bara och ont i vänsterarm nått som in i ****** , men vaddå änglavakt ?
Kollade igenom Smirre, var flera som kom fram och kollade till oss. Borstade av allt grus (seriöst, vi hade nog halva ridbanans grus på oss, alltid roligt att rammla i blöt sand...). sadeln var rejält repig, min väst är åt skogen osv. Men men, satt upp igen, kollade om han var halt. sen styrde vi på på oxern igen. han var lite försiktig men tog i och hoppade ändå. Världens bästa! <3

sen gick resten av träningen helt super. Hoppade i slutet en bana som låg på 100-110. känndes inge läskigt alls. trodde att Smirre skulle ha blivit rädd, men tvärt om så gick det bara bättre efter våran omkullridning. han vart mer nogrann. han kopplade iaf inte ihop det med hinder - som tur är.

Btw, är det någon som vill ha ett par boots ? Jag skänker bort dom, vill aldrig se dom igen. Tänker aldrig i hela mitt liv hoppa med ett bar boots igen, aldrig!



Universums allra finaste ponny man kan hitta <3 hade det varit någon annan häst hade jag inte klarat mej lika bra, hade legat inne på akuten nu om det hade varit någon annan.

Du är en på miljonen

bilder från hudik

2011-09-01 22:04:38 / 0 kommentarer ..




man kanske inte ser så superbra, men han var grymt snygg i det där schabraket :D

änglavakt

2011-09-01 20:18:28 / 3 kommentarer ..


jag och Smirre gick omkull riktigt rejält idag på hoppträningen efter ett hinder. fick honom över mej osv. båda två klarade sej. Vi hade riktig änglavakt båda två kan man säga! En som stog brevid vågade inte ens titta för hon trodde att jag hade brytit nacken då jag fick en spark av Smirres ena bakben. men han är ju så sjukt snäll så han undvek mej det bästa han kunde.

skriver mer sen, ska ta en lååång dusch, smörja in min ena axel med alla möjliga olika salvor som tyvärr fick sej en liten smäll. Ska smörja sadeln sen också som inte mår så bra ...

TACK VÄST OCH HJÄLM FÖR ATT NI FINNS!!!!!!!

skriver somsagt mer ikväll.



min allra finaste <3 vad jag älskar dej, en på miljonen!


  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!