ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

tävling dag 1

2011-07-29 22:09:13 / 0 kommentarer ..


Idag tävlade jag ju somsagt! En LA:1a endast.
På framridningen var han fin ibörjan, men så slängde han ut tungan och höll på för han blev lite sur. Men fixade det ganska snabbt men jag vågade knappt ta i honom sen. Vart även jättestressigt. Vi hade tänkt börja skritta kvart över och då hade vi räknat ganska tight, men allt blev försenast så vi började inte skritta förrens halv ... :s så jag red fram i kanske 20-25 minuter ? (varav 15-20 minuter var skritt).

Inne på banan var han helt okej fin. Jag tyckte först att jag hade jättestora missar, han taktade före galoppen, spårade inte helt i galoppvolten, tog min ena halvhalt lite för bra inför en galoppfattning så det blev ett nästan avbrott till skritt osv... men när jag kollade på filmen syntes inte missarna såååå ydligt som det kändes. Överlag var väl känslan helt okej, men jag var så sjukt missnöjd när jag kom ut för jag hade sumpat värsta chansen. Trodde jag skulle ligga på 55 % , då jag bara koncentrerade mej på missarna. Så jag ville inte höra mina %. Skrittade av honom länge och efter 30 minuter hämtade mormor mitt protokoll. Jag vart glad och lättad när jag såg att vi fick 65,263%. Och det är bra tycker jag då domaren är väldigt känd för att vara hård på poängen.
Låg länge på placering men blev tillsist nerputtad så jag hamnade andra utanför elr nått. Och jäklar vilken konkurrens säger jag bara! Helt sjukt vad fina ponnysar! På framridningen tänkte jag bara "shit!". Men det var jätte tight på prislistan. det var jag och en till på 65, två på 66, två på 67,en på 68 och en på 69 så jag var inte långt efter. Det var inte många poäng som hade behövts för att komma på placering för min del. Men men, det känns inte ens surt trotts att jag ofta blir lite sur över någon poängs skillnad. Vi har ingen chans mot vissa, så är det.

Imorron, då jäklar ska jag rida BRA! rida ordentligt och inte så dåligt som jag red idag!Bjuder på någon bild från i vintras. Vinst på 72% (: (Ska rida lika bra imorron som jag red då!)

svar

2011-07-29 18:48:32 / 1 kommentarer ..


Vilma om WORD:
Menar du att man är hjärtlös om man piskar sin höst i utbildande syfte? Tex på träning för att hästen stannade? Man bör ju lyssna på tränaren annars är det väl ingen ide att träna för instruktör? :)


Ja jag tycker man är rätt hjärtlös när man spöar upp sin häst. Om hästen stannar för att vara dum så okej, slå till den en gång om den gör det för att vara dum och testa. Smirre testar mej emellanåt, men det räcker med att jag ryter i och han fattar att han inte får göra så eller att jag slår honom en gång bara. Men om man spöar upp sin häst genom att slå 3 hårda rapp, nä sånt tål jag inte och ja då tycker jag att man inte har hjärtat på rätt ställe.
Smirre kan stanna ibland för att vara dum eller för att han inte bryr sej liksom och jag slår till honom ungefär en gång och det är inte hårt och det är för att han ska fatta att så får han inte göra, men om jag lägger honom fel eller kommer i mesgalopp etc, ALDRIG att jag lägger till pisken då. NEVER EVER om det är mitt fel att han stannar!
Ja man ska lyssna på sin tränare ... ? 
 


bästis <3

Jag har fått igång internet!! :D

2011-07-29 18:41:36 / 0 kommentarer ..


hehe, nu kan jag skriva igen ;) Igår fick jag inte igång det här på hotellet och jag har varit i stallet och tävlat hela dagen fram tills nu då vi har en liten paus, men vi ska snart ut och äta och sen gå med Smirre igen.
Aja, hursom så ska jag berätta lite om vad som hänt hitills. (tar det i två inlägg)

Började ju bila i onsdags, bilade ner till Nyköping där vi tog paus hos våra släktingar. Lät Smirre gå och beta i dreas trädgård. Hans favoritställa vart under äppelträdet där det låg äpplen på marken som han gick och tugga i sej hehe (; Fortsatte bila ner mot Gränna (med massor av pauser för att ge honom dricka osv!!) . Där red jag honom på utebanan. Julia (smirres förra ägare) kom och hjälpte mej. Gick bra, han var mjuk och fin trotts att han stått i transport samanlagt ca 7 h. Red lite skänkelvikningar och ökningar och han jobbade på bra Smirre!
Stallade in honom där och sen sov vi över där.

På torsdagsmorgonen lastade vi Smirre tidigt och åkte iväg. Frukosten blev en kanelbulle och te på Preem haha! Kom fram i godtid till tävlingsplatsen , stallade in honom i stallet som förövrigt var jätte fräscht och snyggt. gav honom silage och packade in saker. Sen åkte vi till hotellet och checkade in. åkte till donken och åt lunch (sådär 3-4 på em , lunch var det ja ...) . Sen åkte vi tillbaka och då hade det kommit folk kan jag säga! Riktigt fullt och det kryllade av ponnysar. Men men, det är ju 200 ponnysar och lite till där hehe. sadlade och red. Gick helt åt skogen först. Var ca 13 st som red så det var verkligen packat om man säger så. Men fick inte med honom alls osv. Så då tog vi en skrittpaus på 20 minuter och gick därifrån. Sen när vi kom tillbaka var det inte lika fullt så då red vi lite till. och då gick det superbra! Hade honom framme för skänkeln med ett mjukt stöd.

Sen var det invigningen. Jag var den enda som representerade Gävleborg (Ellinor hade inte kommit) , så jag gick där själv jag (; vi fick åka in på motorcyklar in på gräsbanan. Sen stog dom och pratade en massa och sen fick vi gå ut. gick en prommis med Smirre och gav honom sedan kvällen, sen åt vi middag på en pizzeria.Smurfen!<3

Favoritbilder

2011-07-28 18:00:00 / 2 kommentarer ..


Ååh, har ju så många biilder på min snygging! Men här är några av mina absoluta favoriter på honom! Det är därför vissa av dom går i repris så ofta ;)Älskar känslan i den här bilden!Hehe, det här är bara en tiondel av alla mina favoritbilder!

My star ♥

2011-07-28 15:00:00 / 0 kommentarer ..


Took my life from negative to positive
I just want y'all to know that
ridtips

2011-07-28 12:00:00 / 0 kommentarer ..


denna gång blir det en annan övning, som man kan göra oavsett vilken nivå och gren man rider. Är man lite duktigare är det bara att höja svårighetsnivån lite!

Det går ut på att man rider upp på medelinjen (vill man göra det längre vänder man upp tidigare). Flyttar några steg i sidan, se till att hästen är korrekt ställd och böjd, och att hästen håller takten. När man gjort det rakriktar man den och rider frammåt några steg för att sedan flytta igen. så håller man på så tills man kommer ut på spåret. Sen nästa långsida brukar jag rida in på diagonalen och öka traven/galoppen. Då får man mer energi in i skänkelvikningarna och får en känsligare häst.

Den här övningen ger en mer känsligare och lydigare häst. Iomde att man rakriktar den ser man om den flyttar ärligt åt sidan och är med på dina hjälper. Du får den mer alert för hjälperna och hästarna blir lösgjorda av den.
Glöm inte : En känsligare och lydigare häst är roligare att rida och man får roligare tillsammans ;)

Är övningen för svår kan du börja i skritt och trava på diagonalen när du vill byta varv. Är övningen för lätt kan du göra det i galopp eller flytta i sluta. I galoppen får man jobba lite mer men det stärker hästen otroligt! och man får galoppen mer samlad iomed att man flyttar den i sidan. När du rider på diagonalen kan du göra ett enkelt byta för att checka av att den är på hjälperna (:(Allra bäst är det om man rider på lång bana ^^ )

WORD

2011-07-27 22:00:00 / 5 kommentarer ..


En mening har berört mej väldigt mycket sedan jag såg den.

"Hästar är det enda djuret på jorden man har tillåtelse att slå... "Det är sant till viss del. Det är olaglit att slå hästar från marken. dock inte när man sitter på hästryggen. Det gör det hela nästan ännu hemskare.
Jag mår illa när jag ser någon blir slagen. den här bilden jag la upp nyss gör så jag mår illa. jag kan inte ens se filmer där en liten mygga blir plågad tex. Jag hatar spindlar, men skulle aldrig få för mej att dra av den ben ett för ett tex som vissa för ? Då har man väl ändå inget hjärta ?

Smirre är min bästa vän och jag skulle aldrig, aldrig, aldrig, aldrig få för mej att slå honom, jag kan inte ens föreställa mej hur det skulle vara. På tävlingar mår jag offta illa pga att folk spöar upp sina hästar på banan. Jag rider med spö, men det är sällan jag använder det. Visst, man får inte vara mesig när man är med hästar. Bestämd lär man ju vara. men inte agressiv. På banan använder jag mitt spö för att ge Smirre lite mod. Om vi kommer mot en mur tex brukar jag lägga till det och då blir Smirre mycket mer taggad och glömmer bort att titta. Eller innan startsignal brukar jag tagga upp honom genom att lägga spö lite lätt på hans bakben för då blir han mycket gladare på att hoppa. Men jag tål inte att se andra spöa upp sina hästar bara för att dom stannade. VARFÖR ?! Hallå, skadan är redan skedd! Varför göra det ännu värre ?

Nej fy fan för er människor som någon gång spöat upp era hästar. Ni har inget hjärta.

 

Jag ber er inte sluta använda spö eller sporrar. Jag använder fortfarande spö. Men tänk ett steg längre. om jag slår honom nu, hur blir siuationen då ? Jag har spöt som en förlängd arm, och det funkar super för mej. 
Hästar är känsliga, dom känner när en fluga sätter sej på deras bakben.

Lite bilder

2011-07-27 20:30:00 / 0 kommentarer ..


Här är några bilder (som blev något försenade) från ORF-cupen 18-19 Juni

Tack Olivia för dessa fina bilder!Och tack Trulsa för dom här fina bilderna! (:


lite intressant

2011-07-27 19:00:00 / 1 kommentarer ..


som ni vet ska jag ju ställa ut Smirre också på lördag. Kan bli riktigt intressant! Han är ju skitsnygg, och det kan faktist ingen säga emot. Men frågan är ju, han är riktigt snygg som ridhäst. Dock har jag ju ingen aaaaning om hur en New Forest ska se ut så han kanske är en jätteful new forset haha ? Så det ska bli spännande! ;)

Men min fråga är hur DU tror att Smirre kommer klara sej. Vilken poäng tror du att Smirre kommer få där nere i Småland på utställningen ?

40 p är ju guldbelönad. (dock får dom bara ge utt ett visst antal guldbelönade/dag). Hade det varit utställning för ridhäst skulle han ju LÄTT klara 40 gränsen. Men vi får se. Vad tror ni att han kommer få för poäng ? (:


Grääjt

2011-07-27 17:00:00 / 1 kommentarer ..


Medans jag bilar Sverige ner lyssnar jag ju såklart på musik! och min spotify lista spelas antagligen varm. Här kan ni också få lyssna på lite go musik ;) Gräjt it is   (<---KLICKA)bjuder på en bild på mej och smirre i vintras. en träning för Fredrik B. Haha, det var länge sen det !

Den här är så bäst

2011-07-27 15:00:00 / 0 kommentarer ..
Den är så dålig så den blir bra,

... eller så kallas det bara Irma humor ;)

Nästa köp

2011-07-27 12:00:00 / 0 kommentarer ..


Mitt nästa köp ska lätt bli detta rundsydda remonttränsetHar letat som jag vet inte vad efter ett rundsytt remontträns hur länge som hellst. och förra gången jag var inne på Hööks hittade jag ett! Weeei!! Detta ska jag lätt köpa, var ganska mjukt läder (eller ah, allt är relativt) och det var mycket billigt.
Detta ska jag lätt köpa såfort jag får tid att åka ut till Hööks.

Vad tror ni, kommer det bli snyggt på Smirre ? (:


Sista inlägget ...

2011-07-27 07:16:31 / 2 kommentarer ..


Hej alla! Idag drar vi!! som alla säkert redan vet åker vi ner till Småland, Vetlanda och New Forest SM med min lilla snygging!
Vi åker nu 9, imorron på kvällen kommer vi fram till hotellet och där har jag internet så detta är det sista inlägget jag gör fram till Torsdag kväll. Invigningen börjar ju 19 och jag kommer till  hotellet efter. det stog att det var fri tillgång till gratis internet. Bäst för dom att det är det, annars är jag nog inte så glad där på torsdag, men då vet ni iaf vad som har hänt om det inte kommer några inlägg. Och sen kan ni vara lugna, det kommer vara GRYM uppdatering här nu idag och imorron!

Vi hörs sen, nu ska vi åka!


Hiss!

2011-07-26 22:17:00 / 5 kommentarer ..


Jag vill verkligen hissa Whitaker-benskydden! köpte ett par röda i våras, och det är dom bästa jag någonsin ägt! Helt grym kvalite och passform. Något jag verkligen kan rekomendera och jag ska helt klart köpa ett par vita och ha på tävling.

745 :- finns dom för på cheval ridsport, billigaste jag hittats hitills. Och jag tycker det är ett helt okej pris ändå med tanke på den grymma kvaliten!


                                                                        Smirre i sina röda :) (har ett par i bak också som inte syns)

If this is what we got, we got golden

2011-07-26 21:33:49 / 5 kommentarer ..

träningen

2011-07-26 21:27:36 / 0 kommentarer ..


Anna kom somsagt idag och hjälpte mej. han var fin och väldigt pigg. tycker dock inte att det gick sådär jättebra för jag fick ingen bra känsla. men vissa bitar gick det bra. jobbade på hans form och att han skulle trampa på med bakbenen, red lite skänkelvikningar, och lite bogen in osv i galoppen för att få honom att sätta under sej.

Hoppas på en bättre känsla imorron!


Resan

2011-07-26 15:07:30 / 0 kommentarer ..


Imorron bär det av mot Småland somsagt. Är heltaggad och har peppat inför det här i månader, enda sedan jag anmälde mej, vilket var i Maj ...
Vi börjar bila neråt landet runt 9 på morgonen imorron. Räknar med att vara i Nyköping 12-1 där vi har släkt. Då tänkt vi lasta ur Smirre så han får sträcka på sej och gå i hage medans vi badar ;) Tar nog en två timmars paus och fortsätter sedan att bila neråt. Tror det tar ca 3 timmar från Nyköping till Gränna där vi stannar med Smirre. Rider honom på deras utebana och låter honom gå i hagen. Där ska vi även sova över. På torsdagen är det chill. Kanske åker in till gränna och kollar lite, om det finns någon hästaffär där ? och så bilar vi ner sista sista biten till tävlingsplatsen. Ligger nog ca 2 timmar ifrån Gränna. Rider honom där och är med på invigningen. Stallar in honom och sen åker vi och checkar in på vårat hotell. där vi har gratis internet så ni kommer få daglig uppdatering! Bra va ? Sen tävlar jag ju på fredagen , första starten klockan 14. Så jag hoppas att jag hinner gå på alla hästaffärer dom har där nere. Enligt ryktet så sägs det att dom har riktigt bra butiker!
Tävlar fre-lör-sön och sen åker vi upp till gränna igen på söndagen. sover över och bilar sista biten hem på måndagen.

L Ä N G T A R !Min snygging!

fick lite tid över ...

2011-07-26 14:58:02 / 1 kommentarer ..


var nere till stallet och skrittade Smirre. Han var pigg och glad, så han verkade ju inte så jättetrött efter massagen. Han kan blir det ibland, lite dosig liksom. Så jag kan nog rida honom nu. Han var inte så trött igår heller så då hade jag nog också kunnat, men jag väntade ut det iaf. Har suuupermycket att göra idag, och vi skulle ju ha åkt till Anna egentligen. Men tiden räckte inte, så istället kommer Anna hit. Helt perfekt! Guld värt!!
Har ätit nyss, så jag ska väl städa rummet lite så det är fint när vi kommer hem igen + packa lite mer. Medans jag gör det kan ni komma med förslag på saker ni vill att jag ska skriva om (:Gillar den här bilden på nått sätt ^^

Låttips

2011-07-26 14:39:53 / 0 kommentarer ..


Eric Saade - Hearts in the air

Heeeeelt grym, som alla hans låtar ;) Men denna slår nog alla!


sista dagen hemma!

2011-07-26 09:46:05 / 2 kommentarer ..


Wiii, Imorron åker vi!! :D Idag blir det full rulle! Allt ska packas och städas, tävttas. Vi ska åka till Anna och lösgöra honom.  Vi kommer vara igång hela dagen.  Ska snart äta frukost, sen ner till stallet. Gå med honom, packa allt i stallet. Smörja allt i stallet. Åka hem och äta och ner igen. Lasta ponnyn och åka till Anna. Duscha honom där och göra honom fin (dock hoppas jag innerligt att dom har duschspilta osv där nere i Smålad!) . Sen ska det packas  även här hemma och smörja allting.Haha, bjuder på en bild från i vintras. Det var tävling då, vinst på 69% (:

Sötponny!!

sweet

2011-07-25 22:10:08 / 3 kommentarer ..


Aww, Smirre var så söt i rosa rosetter i manen tycker jag! Hehe, Mathilda älskar ju Rosa så vi hade i rosa rosetter i manen när vi skulle fotografera en dag i April. Så gullit!!


ridtips

2011-07-25 21:32:05 / 1 kommentarer ..


en sak som verkar som en otrolig enkel övning men som ger så himmla mycket är denna övning.

Det går ut på att man rider i galopp och ökar/rider mellangalopp på långsidan och samlar upp till kort kort samlad galopp på kortsidan. man kan öva denna övning och det ger lika mycket om man så rider hoppning eller dressyr. om man så rider på LB nivå eller FEI nivå. Man ökar bara svårighetsgraden och rider längre galoppsprång på långsidan och kortare galoppsprång på långsidan. meningen med detta är att man först sträker hästen galopp och sen får man bättre kontroll och lydnad på hästen. man ska försöka få hästen att gå från "0 till 100" på en gång. Alltså, man ska få det att gå så få glpsprång som möjligt mellan dom olika steglängderna.


helt slut!

2011-07-25 21:05:22 / 0 kommentarer ..


var på träning idag. Först efter sommaruppehållet. och jäklar så jobbigt det var! Började med att springa upp och ner i ett sandtag, sen lite intervaller osv. Var helt D Ö D efteråt och kunde inte ens cykla hem först för jag var så trött. så  jag joina Ellen lite och stannade kvar med henne i 10 minuter, sen kunde jag cykla hem ;) Nu är jag död och ska snart in i duschen. mamma var och hämtade ett tävlingsskåp vi ska få låna under sm. Asbra! Hehe, känns lite ovärt att lägga ner 5-6 tusen på ett skåp. Dock var det nån som sa att den hade köpt ett på hööks för 600 elr något ? Superbilligt isåfall ju! det ska jag lätt köpa, vem bryr sej om det kommer från hööks ? Köper heller ett för 600 med lite smäre kvalite än ett för 6000 ....
Smirre står iaf nu i boxen med BoT på benen, tsm med lilla Josh (:Sådan matte sådan häst, eller hur var det nu igen ? (;

Ja , båda bilderna är OTROLIGT charmiga!

Veckoplanering

2011-07-25 16:20:28 / 0 kommentarer ..


Såhär brukar jag lägga upp träningen när vi ska tävla ett stort meetning på helgen och han ska gå hårt dom dagarna.


Oj oj oj

2011-07-25 15:52:00 / 0 kommentarer ..


satt just och kollade lite random på datorn, och igår var det exakt ett år sedan jag hopptävlade i Ockelbo! Hoppade en LD clear round och en LC. i LDn var vi felfria, kom runt med nöd och näppe ;) Och i LCn fick vi ett stopp, och kanske ett nedslag också ? och jag var såååååå nöjd! För vi tog oss runt en LC ;O

haha, här är filmen från LDn :
(TUR att det inte ser ut såhär längre x) , och det är tur att det inte ör hoppning vi satsar på , då hade vi nog inte kommit så långt ... (A) )


Måndag

2011-07-25 13:08:26 / 1 kommentarer ..


Hej på er! (: Har varit igång ett bra tag nu ja! var nere till stallet halv 9 för Smirre skoddes. Så nu är han nyskodd och nyligen masserad. Perfekt! Mockade, höpåsar och allt sånt är iordninggjort också och Smirren går i hagen.Har plockat bär hela dagen sen för vi håller på och gör sylt, marmelad, saft och såna saker ^^ Jobbigt att göra, men 1000 gånger godare än sånt man köper satt det är värt de (;
Ikväll ska vi ut och gå med Smirre, dock ska han bara få ta det lugnt idag.

Hoppas ni också får en bra dag! (:Suddig osv, men hans teknik är bra grym den alltså

kväller

2011-07-24 23:42:12 / 3 kommentarer ..


Har haft bloggtorka idag så ni får komma med förslag och ideer så blir det bättre uppdatering imorron!

Ska ta en dusch nu och sen ska jag försöka sova. Ska upp tidigt imorron. 9 kommer hovslagaren och då ska lilla Smirre få nya skor :') Han ska få vila imorron också för Isabell gav honom massage idag. Och då passade det bra att vi skor honom också när han ändå måste vila imorron. Hon sa att han var lite stelare i vänsterbog och höger bak. Och det hade jag ju kännt när jag red också, men det var ingenting egentligen och det ska vara borta nu. Hoppas på att han är ännu finare i Småland!
Han är så go Smirre! När Isabell håller på och masserar och så hänger underläppen och han sluter ögonen, gulle! Och när hon håller på med halsen osv så ska han ju vara snäll tillbaka och naffsar sådär som hästar gör mot varann när dom kliar manke. Han är ju så tacksam och så vill han vara snäll och klia Isabell tillbaka hihi (:GRYM

Programträningen

2011-07-24 23:11:00 / 1 kommentarer ..


Har varit i stallet hela dagen, men nu skriver jag iaf!

Han var lite stelare och svårare att böja igenom idag på framridningen. Inte lika alert för hjälperna som han kan vara. Men han skrittade ju igår och då blir han stelare, brukar ju alltid inför en tävling rida igenom honom för då går han som bäst.
Först red jag igenom programmet en gång. Det gick väl helt okej, han var lite lång ibland och hade inget riktigt påskjut i ökningarna och så. Pratade lite med Roger efter och så red vi igenom vissa delar och sen red vi igenom hela programet igen och då dömde han.
Ökningarna gick klockrent! Han kan verkligen länga när han vill och jag rider rätt, Roger sa det också. Att han har det Smirre. Han har längningar i sej ;) Allt flöt väl på, höger skänkelvikning gick faktist bättre än vänster, brukar ju vara tvärt om. men då har vi jobbat åt rätt håll iallafall! Vänster galopp gick ingevidare, han blevlång och hängde i handen och ville inte böja igenom. Var inte helt loss helt enkelt. Sista uppridningen gick superbra och han satte halt-ryggning-vänstergalopp perfekt!!
Vi fick 64,15 % och det är jag nöjd över. Tycker det är bra för att vara våran andra gång vi rider det och dom dömer ju hårdare på programriningar. (iallafall alla andra gånger jag ridit det och hoppas han gjorde det nu också).

Såhär stog det under allmänna intrycket :
Trevligt och nogrannt rider på en flott ponny! Som behöver gymnastisera igenom mera i sina bakben för att hitta en riktigt bärig och eftergiven galopp. Fin sits!

Tycker det är roligt att han har skrivit båda gångerna jag ridit för honom att Smirre är fin. Förra gången skrev han vacker/underbar eller något sånt. Flott ponny är alltid roligt att få se att domarna skrivit!


Live your own life

2011-07-24 23:05:34 / 1 kommentarer ..


Hearts in the air
Don’t be a fool
Do it like I do

Why should I care what they say?
Just want them out of my way
‘Cause I’m the king of my own life
So put your heats in the air
You gotta love being you
Do it like I doGr8

2011-07-24 16:31:38 / 0 kommentarer ..


Ny topplåt som spelas om och om igen på min sportify lista. Texten kan man ju undra lite över hur dom tänkte, men låten är sjukt bra ändå!Låten heter
Dirty Dancer - Usher

Lite snabb update

2011-07-24 16:27:42 / 0 kommentarer ..


På morgonen var jag nere och skrittade Smirre, mamma mockade medans jag red. Smirre var ruggit spänd och tittig för de blåste som ja vet inte vad. Vissa stunder kändes det som om vi skulle blåsa bort ... Men jag var ute i 1 timme trotts att Smirre verkligen inte ville och tyckte att det var riktigt onödigt ;)
Sen hemma var jag ute och sprang med ellen i en timme. Hurtigt lär jag säga! Sen åkte jag med mamma ner till Lervik igen. Vi skulle fixa fika till programträningen. ställde ner och kollade på när några red. Emma var dår och hon hade lite ponnysaker som hon skulle sälja, kollade på två schabrak. Ett beige med orange, brun och vit kant. Superfint! och ett vitt från Sjöhagen. Såg lite små ut så ska prova dom med sadeln men vill verkligen ha dom för dom var riktigt snygga!


bloggtävling

2011-07-24 13:42:00 / 0 kommentarer ..


”Jag är med och tävlar med min outfit hos teamsl.se”


Söndag

2011-07-24 11:08:33 / 0 kommentarer ..


hej på er! Vaknade för en stund sen , ska ner till stallet för att skritta Smirre en timme barbacka. Pyssla lite med honom och så. Måste korta ner manen igen, det är för lång just nu :/ Sen när jag kommer hem ska jag ut och springa med Ellen någon timme. Och ikväll ska jag rida för Roger. Rider halv 7 så är väl i stallet i gooood tid och fixar allt så det är tipp topp. Lär förmodligen fixa med manen lite till, jag kan hålla på i flera dagar med manen för jag upptäcker alltid något som inte är heeeeelt perfekt ;)låååång :(

heldag i stockholm

2011-07-23 21:17:24 / 0 kommentarer ..


Kom hem för en liten stund sen. Känns som om jag tillbringat hela dagen i bilen haha! Dock har jag ju inte det då det inte är sååååå långt till sthlm (ca 2 timmar). Var iaf jättetrevligt där! Varmt och skönt också! Måste börja åka ner oftare till Sveriges vackar huvudstad känner jag. Är faktist bara där ett fåtal gånger om året. vissa år blir det typ 1-2 gånger ? och dom gångerna går jag oftast på Grönan ;)

Imorron ska Smirre skrittas först och sen på kvällen ska jag rida programträning för Roger igen! LA:4 rider jag. Superkul då Roger är den grymmaste domaren jag träffat! Han är så duktig i det han gör. Vet precis vad som fattas för att , det kan vara något minimalt som jag aldrig ens har tänkt på. Tex om jag skulle tänka lillfingarana in mot varann, och plötsligt så gick det 1000 gånger bättre trotts att jag bara flyttat händerna ngn centimeter. Vissa människor är helt magiska på att se sånt där!

Ska smörja min sadel och lite sånt till imorron. Vi ska ha vitt då om ni undra (;Ska prova mina nya till vänster (protector). Dom från schokemöhle har jag fortfarande inte lyckats lista ut hur jag ska göra för att den där flärpen inte ska sticka ut. Jag är mest inne på typ ... dubbelhäftande tejp x) Aja. det löser sej!

Alla kan göra fel

2011-07-23 18:00:00 / 1 kommentarer ..


En sak som jag är jävlit trött på att få höra är hur snäll ens häst är. menar inte i stallet osv. Utan i ridningen. Ni kommer fatta vad jag menar.

Hur ofta ser/hör man inte att någon säger "Vilken tur för dej att din ponny är snäll" när man kommer ut från banan, nolla men kanske egentligen var det ingen superritt. Dom menar att hade man suttit på en annan häst hade den stannat i det läget, du hade inte hoppat nolla och du hade inte kommit placerad.  Såna personer vill jag bara spy på. Eller hur ofta ser man inte inlägg på massvis med bloggar som skriver om "ponnyungar" som har sååååå fina ponnysar men själv kan dom inte rida, dom lägger sina ponnysar fel gång på gång men ändå hoppar dom. Visst jag kan hålla med till viss del, jag tycker inte heller om dom, men man ska inte dra alla över en kam. Att peka ut alla som gjorde en dålig runda men som ändå kom nolla pga att ponnyn ställde upp som "bortskämda ponnyungar" är dålig stil. Alla kan göra fel. Oavsett vilken nivå man är på och vilken disiplin man rider. Läste en blogg om en tjej som kämpat med sin häst i flera år. Gjort botten resultat och toppresultat. Och så kom dom hem efter en dålig runda när hon utgått i MSVA för att hon hade ett stopp, och utgick sen för att hon la sin ponny fel men ponnyn hoppade ändå. Tror ni inte att det kommer en kommentar om att hon var dålig och red helt uselt osv ? Hallå ? Hört talas om en dålig dag eller ?!

Men det jag vill komma till iaf är att jag är så jäkla glad dom gångerna Smirre räddar mej inne på banan. jag rider inte helt perfekt och jag gör misstag (även fast man inte kan tro det ibland va ? ;) ). Men fattar ni hur tacksam jag är då när SMirre räddar mej genom att hoppa ändå även fast jag la honom helt galet ? och det kallar jag inte att Smirre bara är snäll (även fast han är det också). det kallar jag ett team. Ett ekipage som har jobbat ihop sej. Som räddar varandra i alla situationer. Jag räddar och rättar till Smirre när han gör fel, han räddar och rättar till mej när jag gör fel. Då är man väl ändå tighta ? Vet att hon gjorde fel nu, men hon kommer försöka att rätta till det och göra rätt nästa gång. men då om Smirre räddar mej fast jag la honom galet är man en "ponnyunge som har massvis med fina ponnysar som är räddaren i nöden". DRA säger jag till er!

Luddig text men hoppas ni fattar vad jag menar ändå ?Denna bild är ett bra exempel. Jag la honom helt fel, på tok för långt ifrån, ändå hoppade han. Min guldponny <3

Självklart sätter jag oss i situationer som man bara inte kan hoppa ur, och det är big mistakes. men det händer alla. Och det är i såna situationer man lär sej något!

Dissar

2011-07-23 15:00:00 / 0 kommentarer ..
En sak som jag tycker är grymt fult är när man har vita ridhandskar på hopptävlingar! Usch, jag tål det inte! Det är bland det fulaste jag vet! Nej vid hoppning ska det vara lite färg och sånt, svarta ridhandskar kan man väl åtminstonde ha ?

När jag ändå är igång kan jag väl dissa er som inte har några ridhandska alls eller färgade på dressyrtävlingar. Det är också grymt fult! Nej vid dressyr ska det vara stilrent och snyggt, håret uppsatt och hästarna ska vara flätade och man ska ha vitt! Men vid hoppning är det snyggare med "fri" man (om det heter så?), fägade schabrak allra hellst och INTE vita ridhandskar.

Hittade ingen bild men ni fattar!

Beslutsångest :S

2011-07-23 12:30:00 / 4 kommentarer ..


åååh, jag kan verkligen inte bestämma mej för vad jag och Smirre ska ha på oss på torsdagen där nere. Vill ju vara snygg när man är där så alla tänker "ååh nej, gud vad matchade dom är! Dom är säkert jätteduktiga och jag ska tävla mot dom. Ingen ide att jag är med så jag stryker mej" ;) Man kan ju alltid hoppas ?

Iaf kan jag inte bestämma mej. Mest inne på vinrött då det är min favoritfärg på honom. Men vad tycker ni ?

Ni har att välja på :


1. beige/vit/brun


2. Vinrött/marinblått


3. Ljusblått


4. Lime/svart (schabraket är i samma färg som lindorna, dock ser det inte ut så på bild)


5. Marinblått (dock ska jag ha ett par andra snyggare marinblåa ridbyxor)

I-landsproblem, i know...

God morgon

2011-07-23 09:43:13 / 0 kommentarer ..


Blir ett snabbt inlägg nu. Ska göra mej iordning om 5 minuter.
Idag ska jag somsagt till sthlm och vara på ett dop hela dagen. Är hemma ikväll igen. Smirre ska få skritta idag, dock ser det ut som om det blir dåligt väder. Har varuít 3 störtskurar med några minuters uppehåll emellan.
Tror det kan bli skönt för Smirre att få skritta idag och på måndag så han hinner vila upp sej inför sm. sen ska vi bara jobba lösgörande på tisdag, onsdag och torsdag. Och så är det ju tävling på fredag. Wiiii, SNART ÅKER VI :D


Dagen

2011-07-22 23:11:36 / 0 kommentarer ..


Var nere till stallet en snabbis nu på kvällen också. Var ute och gick med Smirre och hundarna 40 minuter ungefär. Tränade på att springa sådär som man gör på utställningen igen en kort kort stund. Då gick det skitbra och han tog i med bakbenen. Han har ju bra trav, gäller bara att få fram den och det är lite svårt när man inte sitter på ... ;) Gav honom betforn och pussade lite på honom hihi ^^
Imorron ska jag vara i sthlm hela dagen på dop. Åker härifrån 10 typ och kommer hem runt 8. Smirre ska få skrittas i skogen och bara ta det lugnt imorron. Sen ska han gå för Roger på söndag och skritta på måndag igen. Vila sej iform till sm hehe. 
Somsagt är jag borta hela dagen imorron , men ni kan vara lugna, jag ska uppdatera er med massa tidsinställda!aww, nalleöron har han på vintern <3


meetingskylten igen ;)

2011-07-22 22:27:48 / 1 kommentarer ..


haha, jag faila ju och stavade fel på Smirres namn när jag gjorde hans meetingskylt sist ;) (sällan jag, skriver för snabbt helt enkelt).
Aja, gjorde om den och gjorde lite småändringar så den blev snyggare tycker jag!

Vad tycker ni ? Gillar ni den gamla (förutom stavfelet) :Eller tycker ni bättre om den nya ?
:

bilder

2011-07-22 20:17:15 / 3 kommentarer ..


mamma tog lite bilder igår. men alla vart rättkassa ... jag bjuder iaf på en hel del felstegs-bilder!lite lägre i formen (:


Snygga var vi ;)
Måste rycka hans man igen btw...

Update

2011-07-22 19:47:24 / 0 kommentarer ..


Har varit lite låg uppdatering idag. Men men, nu skriver jag iaf! Efter att jag skrev det senaste inlägget sommnade jag direkt i soffan när jag la ifrån mej datorn. sov fram till klockan 6 hehe. Trött ? Ja man skulle nästan kunna tro det. ;)
Vi åkte en snabbis till Valbo och gick på valbo ridsport och Hööks samt lite "vanliga" affärer. Inne på Valbo ridsport fick vi med oss en salva (vet inte vilken x) ) , en Vit Jacson tävlingskjorta. Och så en vit och röd Equiline skjorta. SKITSNYGG! hihi, jag älskar den :') Inne på hööks fick vi med oss ett tvättmedel, en filt till hundarna och så Tobbe Larsson pälsglans. Jag som alltid har varit emot Tobbe Larssons grejer och tycker att dom är så fåniga och löjligt dyra. Men men, inför utställningen har jag köpt massa såna där töntiga grejer för jag vill att han ska vara heeeeelt perfekt!


hej på er!

2011-07-22 15:13:37 / 0 kommentarer ..


Vaknade 8 imorse ... död ? Jaaa! åkte iaf direkt till stallet och lastade Smirre. tränade för Anna på morgonen. Han var superfin! kunde samla sej i galoppen och forfarande gå kvar i samma låga och runda form. Efter att vi jobbat lite på galoppen och traven red jag igenom LA:4an. Gick helt okej, lite missar osv. Fick rida igenom den en gång till och då gick det klockrent! Superfin! Och vi har börjat sätta sista delen på programmet nu. den svåraste delen. - In på medelinjen. halt, ryggning, vänstergalopp, halt - Nu sitter det jättebra tycker jag (:
Sen travade jag av honom och tog av honom grejerna och så tränade vi på att visa upp honom för hand lite också. det är ju Utställning på sm också. gick bra, dock har jag ju adlrig , never ever, gjort det förr så jaaa ... med tanke på det gick det väl bra, antar jag ... x)

Hemma mockade vi och fixade allt sånt. sen åkte vi hem och jag klev precis ut ur duschen, råkade stå vääääldigt länge. Upps .. (A) Jättetrött nu och ska väl slagga någon timme.


Meetingskylt

2011-07-21 22:23:10 / 3 kommentarer ..


Jag känner mej jätte wb Linn (TeamSL) men hennes ide var ju übersmart så jag lånade den.

Jag har gjort en Meetingskylt till Smirre! Jättesmart tycker jag! Dom man får på meeting är ju supertråkiga, lite färg lär det ju vara. och så kan man skriva både mitt och mammas nr. Om man vill kan man ju skriva till något om "klappa inte hästen" eller "varning, Brunte bits!" osv. Själv skrev jag inte dit något, folk har väl ändå något att tänka med så dom går väl inte in i boxen ? Sen är ju Smirre jättesällskaplig och älskar när folk står och klappar honom. han skulle älska att han någon som står och klappar och pratar med honom 24/7.
Sen blir det mycket mer stilrenare och snyggare om man har en egen ;)

Såhär ser den ut som jag gjorde :


Transportgrejer

2011-07-21 21:45:19 / 2 kommentarer ..


Såhär brukar Smirre se ut när han ska få åka transport (:Han har -
*Lädergrrimma
*fårskinnsludd på nackstycket
*Back on Track fleece
*Back on Track skydd på alla 4
*Boots på alla 4
*ibland flätar jag upp svansen och har ett svansskydd om jag vill att den ska vara fin. till tex en tävling (:

För mej är det en självklarhet att man har skydd på alla 4 ben på hästarna i transporten. jag fattar inte hur vissa vågar låta sina hästar åka utan ? jag skulle aldrig våga det, alla hästar jag har haft har vi ALLTID satt skydd på alla 4 ben. Ni som åker utan, Varför ? Tänk vad man skulle ångra sej den dagen det händer hästen något och den får en senskada och blir borta 1-2 år. Nej, alla hästar jag transporterar är väääl skyddade!

Träning

2011-07-21 20:11:19 / 0 kommentarer ..


Åkte somsagt till Anna idag.
Han var pigg och bjöd som sjutton i uppvärmningsgaloppen. Kastade sej för minsta lilla osv. När Anna kom red vi allra först igenom LA:4an. Gick väl ... åt skogen x) han var ju inte mellan hjälperna än och gick i mellangalopp typ hela tiden. Orkade inte bära sej så han bröt av i f.galoppen osv. Började jobba samlad trav och arbetstrav efter det och få honom mellan hjälperna. Gick sen över i galoppen när traven funkade riktigt bra. Jobbade samlad även där. Red öppna/bogen in på långsidan och massor med serpentiner. Sen vart han riktigt loss och härlig! frammåt men kunde använda energin och få till hans trav och galopp bra.
Sen red vi igenom LA:4an igen. Inridningen vart helt klockrent! Samlad och galopperade bästan på stället kändes det som. perfekt halt också! Resten flöt på bra!
Nöjd med träningen idag. Vi ska dit imorron igen. sen på lördag ska han få skritta bara.


Bilder

2011-07-21 13:08:48 / 1 kommentarer ..


Några stoppade bilder från igår.
Aja, fast han är en envis newforest ponny så hoppar han ganska fint ändå tycker jag (:Dett stannade han två gånger på.

det här stannade han också en gång på.

Det här flöt han ut på en gång också.Som ni ser så stannade han bara på dom lägsta hindren som inte var ett dugg tittiga. Och han stannade enbart för att han var lat och kollade om han verkligen var tvungen att hoppa. Sen vågade han väl inte stanna mer för då var jag så arg på honom . x)

Önskeinlägg

2011-07-21 12:20:00 / 0 kommentarer ..


Det har varit några som önskat att jag ska visa hur man gör en donut. Visst kan jag det!

Före första så behöver du :Hårspary (Ej nödvändigt, men blir 1000 gånger snyggare om du har)
Pärlöverdrag, glitterstenar eller liknande. (Blir så tråkigt utan och inget speciellt liksom)
donut. Finns på dom flesta affärer och brukar ligga mellan 60 och 100 kr.
hårsnoddar. Flera st! Minst 3 (hittade inga när jag tog bilden)
hårspännen , finns väl billiga på HM. har inga hemma just nu tyvärr...

ha en medhjälpare (eller vad det heter) , det blir inte snyggt om du försöker göra på dej själv. jag var dock tvungen att göra det nu. därav blev det inte snyggt. och det var svårt att knäppa kort xD

Först sätter du upp ditt hår i en vanlig hästsvans. Ganska långt nere. Tänk på att du ska kunna få på dej hjälmen. Har du tjock hår kan det nog göra lite ont när du sätter på dej hjälmen. som  tur är har inte jag det :D


Sen trär du donuten över hästsvansen. jätte enkelt ;)sen tittar du ner så att håret rammlar över donuten. du (eller den andra då) måste rätta till så att håret ligger och täcker över hela donuten.
(som sagt var jag själv = jag inte såg om det täckte hela)(detta är INTE bra heheh ... men ni fattar iaf hur ni ska göra !)

Sen tar du en till hårsnodd och sätter över så att håret ligger över donuten. Det är nu ni har hårspray och fixar till så att allt ser snyggt ut. det är inte snyggt när hårstrån sticker ut ;)Håret som blir över flätar ni och så lägger det som en slinga runt donuten och fäster med hårspännen. Det är SKITSNYGGT! Meeeen jag kan inte göra flätor på mej själv så jag satte bara undan håret med en hårklämma. Sen trär ni pärlöverdraget över donuten , fixar till så den sitter rakt och så. (:KLAAAART :D

Somsagt blir det myyyyycket snyggare om man är två.


Torsdag

2011-07-21 11:37:27 / 0 kommentarer ..


Hej på er! (: Vaknade ganska nyss. Håller på och äter frukost. Blev lite besviken när jag såg att det regna, men jag sitter ute på altanen iallafall. Mycket mysigt lär jag säga!
Snart ska jag ner till stallet och fixa och dona lite där samt gå med Smirre en timme. I em ska vi åka till storvik igen och träna för Anna. klockan 17 tror jag att vi skulle träna. Annars har jag ingenting inplanerat idag vilket känns ganska skönt. Ska ladda över filmen från hoppningen igår. Men vet inte om ni får se den x)Hoppas iaf att han är såhär fin i vetlanda!

dagen

2011-07-21 00:12:21 / 0 kommentarer ..


.. Såå nu kan jag skriva lite mer om dagen! (: Har ju somsagt haft fullt upp hela dagen. på fm åt vi tårta. Sen åkte vi ner till stallet för att fixa iordning allt och så. Träffade Ellinor och så bestämmde vi att hon skulle följa med. Ringde till den som höll i Pay 'n jumpen och "efteranmälde" henne och Josh. Åkte dit och byggde bana. Trodde det skulle gå snabbt så vi lastade ut och skrittade/travade fram dom. Gick assegt så red fram i kanske 1 - 1,5 h ? Ja ni vet ju hur det gick för mej (läs inlägget under). Ellinor och Joshua hoppade 110, motsvarar LA för dom. Dom hoppade snyggt och felfritt på hinderna. Duktiga!
Efter lastade vi ur Smirre hemma. Duschade av honom. Jag fick tom duscha huvudet på honom!! Snacka om att han var svettig. Sådär stressad och svettig som han var inne på banan har jag aldrig sett honom. Dock är det ridhuset vi var i jääääätte kvaft. Usch, hatar såna ridhus egentligen då man typ inte kan andas.
hemma fixade jag mej snabbt och åkte ner till stan. Gick på Harry Potter. Sista filmen. Lätt grymmaste filmen jag sett hitills! Har svårt att tro att Twilight kommer slå den här. Helt grym! Om ni inte har sett det så måste ni göra det! Efter filmen åkte vi ner till stallet och tog av Smirre BoT fleecen och tittade till sötisarna. Tände först lampan, men båda två stog och blinkade ni vet som man gör själv tidigt på morgonen. Sötisarna <3 så var tvungen att släcka och hålla på med Smirre i mörkret. Nu är klockan 10 över 12 och jag är helt slut ...Smirre en hopptävling i Mars :D

Han kan när han vill ;)

Pay 'n jump

2011-07-20 23:53:00 / 0 kommentarer ..


haha, vad ska man säga ... ? xD Lastade ur på tok för tidigt så blev en jättelång framridning. Så när vi väl började hoppa var han trött. Så först rev han grovt på ett räck på 1 m på framhoppningen. sen fick vi 2 eller 3 stopp på rad på oxern. Inne i ridhuset började dom höja till mej och jag tyckte att det blev skithögt. Vart riktigt nervös, länge sen jag blev så nervös. Alla förutom 3 hinder var oxrar eller trippelbarrar. Aja.

Ettan gick bra, då tog han i och hoppade som om det var 120. Sen mot tvåan hittar jag ingen distans och fick panik. Så då kännde Smirre det och det blev ett stopp. Red om igen och då kom vi perfekt. Men då visade Smirre sin tjuriga sida och det blev ett till stopp. Han hade ingen anledning att stanna utan var bara envis. Sen red vi om igen och det gick bra. Vänder mot ett lågt räcke. och då kastar han sej 4 m innan hindret. Ett till stopp -.-. Vart arg på honom och slog till honom en gång och sen vänder vi upp mot det igen och då var det inge läskigt ? 4an gick bra och det trodde jag han skulle titta på. sen mot 5 kom vi in i en bra galopp men kastade sej undan igen. Då vart jag skitarg på honom för han fånade sej bara. Smällde till honom och sen gick resten av banan klockrent. kombinationen, vattenmattan, breeeed trippelbarr. Han brydde sej inte ?

Så aaa, är väl sådär halvnöjd. Ibörjan fjantade han sej bara och sen sista halvan, (det var 5 hinderkvar) gick det skitbra. Måste vara arg på honom från början och inte låta honom göra såna där stopp när han egentligen kunde hoppa. Bara att ta nya tag och glömma första halvan!

Efter var det direkt hem och byta om och duscha. och sen åka till stan för att gå på bio. kom hem kvart i 12.

Scones

2011-07-20 15:30:00 / 0 kommentarer ..

Mums! Scones, enkelt, lätt och snabbt att baka ihop ;) Supergott ju!

(haha, känner mej värsta gammalmodig nu ...)

bilder

2011-07-20 14:00:00 / 2 kommentarer ..


Ibland ser det ut som om jag nästan hammnar i stolsits. När jag rider barbacka tänker jag inte , utan det bara blir så. Men alla dom jag har sett som rider barbacka hammnar i stolsits så det kanske bara är så. När jag rider med sadel är det tvärt om, då drar jag benen förlångt bak ist.Suddig :/Sätter under sej gör han ju iaf ;)haha, jag ser efterbliven ut. men ponnyn e fin (:


*dödar en broms*

Onsdag

2011-07-20 09:57:17 / 1 kommentarer ..


Hej på er! Var uppe tidigt idag, var till tandläkaren. Usch, hatar när man ska röntga. Värsta stora grejen man får i munnen och det känns som om man antingen kommer svälja den eller spy. Tur att man inte går dit så ofta!
Idag har jag namnsdag. Så vi ska äta tårta med mormor som också har namnsdag hihi.
Klockan 16.00 är det banbyggnad på GFRK till pay ´n jumpen. så innan dess ska vi väl ha gjort iordning allt och ha åkt med Smirre dit. Hoppar somsagt 1m där idag, motsvarar LB.
Sen ikväll ska vi gå på Bio. Harry Potter såklart! Dom filmerna tycker jag är superbra och hoppas att även denna är det! Som ni ser har jag ganska fullt men ska försöka hinna uppdatera er (:

 

LC i Ockelbo (:

startlistorna

2011-07-20 09:37:09 / 1 kommentarer ..


Igår kom äntligen startlistorna för SM ut :D Startar i typ mitten varje dag. Tydligen var jag anmäld på LC hoppning på söndagen också ? Haha, det hade jag ingen aning om att mamma anmält mej till x)

Aja, först rider jag ju en LA:1 på Fredagen och har startnr 8 av 22 st (starttid 14:06)
 

Sen på Lördagen rider jag först en LB:0 (som ingår i LB kombinationen). startar som nr 6 av 9 st (starttid 08:50)Efter LBn är det utställning någon gång under dagen/EM.
Och sen är det LA:4! SMklassen. Startar som nr 19 av 25 st . (starttid 14:14)Och på söndagen startar jag först en LC A:0/A:0/A hoppning. Startar som nr 17 av 28 st.och så hoppar jag ju en LB A:0/A:0/A. Ingår i LB-kombinationen. Startar som nr 2 av 22 st.ååååh jag längtar :D Kommer bli så kul! Vi ska ju stanna till nere i Gränna och sova över där på vägen ner. Och Gränna in my heart typ! ÄLSKAR det stället!


Charmiga bilder!

2011-07-19 23:42:41 / 0 kommentarer ..
När inte ponnyn vill ha öronen frammåt får man fixa det själv! ;)
dreggelponnyGlad Irma haha!Inne i duschspiltan. Ser ni mina byxor ? HAHA, svettig ponny säger jag bara! Ser ut som om jag har kissat på mej. det har jag dock inte gjort men men x)

Nya lindorna

2011-07-19 22:03:41 / 1 kommentarer ..


Fleecelindorna jag köpte för några dagar sen var ju förlånga. Men det är nästan alla lindor jag köper. Han har ju minismå framben. Men eftersom att jag bara köper fleecelindor gör det ju ingenting att dom är lite förlånga för jag brukar klippa av dom. Dock Shokemöhle lindorna jag köpte var 3 m och det var bra längd åt hans ben. men dom från Protector var 3,7 m (tror det var nått sånt). så dom fick jag ju klippa av en bit. Tog med dom till stallet för att prova om dom passade.

Iaf här är dom på!(lindade lite slarvig för skulle ju bara kolla om det var rätt längd)

Till vä Protector, till hö shokemöhle.
Lite besviken faktist på shokemöhle så det man ska fästa med var för långt så det blev en "flärp" över, och vanligt så brukar man ju kunna sätta fast den i fleecen för kardborren fastnar i fleece ju. Men det gjorde den inte ... :/ Så lite fult är det ju att rida med en flärp hängande.


Bloglovin'

2011-07-19 21:46:54 / 1 kommentarer ..


" Måste säga att jag verkligen uppskattar din blogg. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din blogg via BlogLovin' och jag undrar varför det går snett. Är det någon annan som också har problem med att prenumerera på den här bloggen? "

Tack! (:
Hehe, jag har aldrig "skaffat" bloglovin' men gick in och kolla och sökte på min blogg. Hela 6 st prenumererar ! Wow ;) Men aa, visste inte att ni kunde lägga till mej på bloglovin' då jag trodde att man var tvungen att skaffa (retard ja vet). Men är det någon mer som har problem med att lägga till mej ?

barbacka pass

2011-07-19 21:43:31 / 0 kommentarer ..


skrittade ut först mot Lerviks källa. Dom flesta vet inte vad det är men det är iaf en skrittrunda. sen red jag mot "min" äng. Där red jag först bara lösgörande på volten skritt, trav och galopp. Han var lite spänd i början och höll på och kastade sej för lite längre bort stog det en maskin med pressening över och när det blåste prasslade det mycket. Fullt förståeligt att han reagerade på den. Fick honom iaf att gå fram och nosa försiktigt. Då slutade han hetsa sej. Sen jobbade jag lite skänkelvikningar och så gick jag över till galopp. Han var superhärlig! red samlad galopp, och så arbetsgalopp. Och vet ni vad ? :D Han samlade sej riktigt mycket och blev sådär härlig och jag fick honom att använda energin uppåt och inte frammåt. Tidigare när jag försökt samla galoppen har det nästan blivit 4-takt och han har saktat ner tempot men slutat bära sej. Nu samlade han sej och fick härlig stor galopp men ändå gick kvar samlad! Supernöjd med den delen!
Avslutade med att rida sista biten i LA:4an. Det är halt - ryggning - vänstergalopp - halt. Hans starka galopp är ju höger så om jag inte är tillräkligt tydlig fattar han höger. Men nu gick det superbra! Funderar på om jag får rida barbacka på New forest SM. Det skulle va nått va ? ;) Men allvarligt, han var helt klockren idag!!

förbered er på en bildomb. Men måste redigera lite mer bilder först. Ni får nöja er med en av favoriterna sålänge (:


Lite om min dag

2011-07-19 17:16:49 / 0 kommentarer ..


efter frukosten åkte jag ner till stallet. Var ute i kanske 40 minuter. Smirre ville stå i boxen och sov haha så jag gik inte så länge. mockade och lite sånt. släppte ut honom i hagen och sen började det att duggregna så då pkte jag hem. Hemma vart det fint igen så jag bakade scones (♥) , och sen har jag suttit ute på altanen och ätit scones. MYSIGT! Har kommit en kort kort störtskur, men annars har det varit superskönt ute. Regn är dessutom mysigt tycker jag ;) Har suttit vid datorn en del av dagen ockå. Men annars bara njutit av sommardagen (vad filosofisk jag låter va ? eller vad man nu säger ... ) . Ska äta lite snabbt och sen bär det av till Sverige igen. Barbacka tur på ängen väntar. Lugnt, chill och mysigt.


Hästfolk ...

2011-07-19 15:15:07 / 0 kommentarer ..Hästfolk är ju helt klart speciella. Det har väl alla märkt ? Och jag stör mej inte så mycket på det, mer än en sak. Hästfolk´s "motto" (kan man säga så ? ) är ju "Mitt sätt att tänka är det enda rätta" . Kom igen säger jag bara!
Det har man ju märkt, om någon kommenterar en bild " om du höjer blicken får du en bättre lodrätsits (: " . Ofta får man som svar tillbaka att min tränare har sagt att jag ska göra såhär och jag lyssnar inte på någon som inte kan/inte vet osv. Såååååå typiskt hästfolk! Lyssna på andra också och lär! Man kan ju iaf ta in och fundera och reflektera över det. Självklart finns det undantag, jag lyssnar inte på om någon jag inte känner som säger åt mej hur jag ska rida min häst. Men irl lyssnar jag på det folk säger, reflekterar över det och om jag kommer fram till att dom har rätt, jag kanske bör höja blicken för att få till sitsen. Så tar jag till mej och försöker lära mej.
Många kommer ju inte vidare i sin ridning och utvecklas ingenting för att mottot är ju "mitt sätt är det enda rätta" . Det är 2011 nu! Vi lever inte kavr på medeltiden, öppna ögonen, se dej omkring! ALLA har något att lära, INGEN är fullärd. ta åt dej av såna som är äldre och kan mer, tänk iaf på saken "höj blicken". BEHÖVER jag höja blicken ? Kanske, kanske inte. Men kasta inte bort det tipset bara för att ni är så insnöade på att ni aldrig kan göra något fel.
Vi behöver få in lite nytänkande i hästvärlden. Tänka outside the box. Ta chanser och testa er fram. Sluta vara så tråkiga och tänk lite nytt istället. Släppt det gamla för en stund, testa det nya sättet. Funkade det inte ? Nåväl, du har iallafall testat. hade du inte gjort det hade du aldrig vetat om det nya var bättre ?

Sen något som jag har mycket svårt för och som jag tycker är helt respektlöst är när man är på en träning och vägrar göra som tränaren säger! Då har man verkligen 0 respekt! Om tränaren säger att man ska rida förvänd galopp, då GÖR man det och säger inte bara att man inte kan/vill. Är man med på en träning får man vara beredd på att göra som tränaren säger!
Ta åt er , låt det inte rinna av er det som vatten. Då kommer ni att lära er mycket mer!"mitt sätt är det enda rätta", not any more får jag hoppas ?

1 år och 2 dagar sedan

2011-07-19 10:03:34 / 0 kommentarer ..


För 1 år och 2 dagar sedan jag och Smirre ebuteradepå tävlingsbanorna. En LC:2 i Borläng, 70 % och vinst! Gud vad mycket som har hänt sedan dess! När jag la upp filmen var jag ganska stolt, en månad senare var jag inte så jätteimponerad. Nu skäms jag över den nästan haha. Galet mycket har iaf hänt. På mindre än ett år har vi gått från LC nivå till LAP:1. undrar hur långt vi har kommit nästa år ? Vem vet, vi kanske har hunnit kvala nationellt ? kanske tom planerat in första starten ?

Såhär såg vi ut för ett år sen :


tisdag

2011-07-19 09:50:26 / 0 kommentarer ..


ställde klockan på 8, fatta! Dock kom jag inte upp förrens 9, men men ... lite stolt att jag kom upp iaf! Hoppas på att komma in i "rätt" dygnsrytm.
Jätteskönt är det iaf ute. Varmt och soligt! Somsagt så ska han ridas på ängen idag, dressyr eller intervaller. Barbacka lutar det åt iallafall. ska jag be mamma ta bilder ? Hittar väl på något fram till det är dags att rida! (:Smirre första dagen han kom <3

Imorron

2011-07-18 22:21:38 / 0 kommentarer ..


Dagen tillbringades i soffan med familjen med min älskade bok ;) (boknörd) .
Imorron hade jag tänkt intervallträna med Emma. Men hon kunde inte, så vet inte, jag kanske rider dressyr på ängen och tar någon busgalopp som avslutning sen. vi får se. När jag galopperar honom när jag busgalopperar sträcker han ut och får en lång och fin galopp, bra fälttävlansgalopp, men till hoppningen behöver jag honom lite mer uppåt och frammåt i galoppen om ni fattar ? (: I terrängen är det mer längdhopp osv, inte så mycket uppåt, och eftersom att jag ska rida en Pay ´n Jump på onsdag (övermorron) så vet jag inte om jag ska intervallträna.
Aja, vilket problem jag har va ?Gammalbild (:


Vadå regn ?

2011-07-18 19:55:37 / 0 kommentarer ..


Kom en riktig störtskur ett tag. och Smirren gick ute i hagen ... Helt dygnsur var han, för att inte tala om lerig! men han verkade inte bry sej så mycket om att vara blöt haah, men dom är ju inte gjorde av socker som jag säger ;) Tog iaf in honom , duschade av honom leran och satte på honom fleecen så fick han stå i boxen och torka lite medans han fick em silaget. Sj har jag nyss ätit, potatisgratäng kan jag säga så ni får bli lite avundsjuka! bland det godaste som finns! Vi ska väl snart ner till stallet och gå med honom en stund så han får gå ur sej lite av träningsverken han fick idag. Bubbis <3


Finaste Smirre

2011-07-18 17:04:03 / 0 kommentarer ..


fick en jättefin bild på mej och Smirre från Ockelbo av Alva! tack, jättefin! :DTycker att han är så fin i vitt , vitt schabrak och vita benskydd. Speciellt på hans svarta ben är det snyggt. Vita lindor på honom är mumms! <3

Och hans teknik är det ju inget fel på ;)

Visste du att ...

2011-07-18 16:43:00 / 0 kommentarer ..


jag är mörkrädd. Men det är väl dom flesta ? Fast det jag är allra mest rädd för låter ganska ... udda ?
Min största skräck är när jag är vaken och alla andra har gått och lagt sej sent på kvällen. Så ska jag släcka, men det går ganska bra, fast jag skyndar mej in i mitt rum när allt är släckt. och så går jag fram till fönstret för att dra ner rullgardinen och stänga fönstret som stått öppet över dagen. Det som jag är mest rädd för då är att någons annsikte ska dyka upp utanför fönsterrutan. Ni vet Pelle svanslös ? Dom som spelar Bill och Bull i den serien. Det jag ser framför mej är att någon av Bill eller Bull ska dyka upp i hörnet av fönstret och titta in och le. Alltså, jag är så jäkla rädd för det. Varje gång något löv blåser utanför är jag beredd att skrika högt. uuuh, så läskigt. Så det brukar sluta med att jag drar ner rullgardinen fort som satan och se kastar mej upp på sängen och kollar så att det inte är så att inte någon av dom hann in innan jag stängde fönstret.

Visst låter det galet va ? Men det är min värsta mardröm, andra saker har jag inget problem för, gå upp på vinden själv, gå i skogen själv på natten, möta någon läskig person... Men just dom som spelar Bill och Bull i Pelle svanslös är jag livrädd för, alltså helt livrädd för. Tyckte dom var läskiga när jag såg det programmet när jag var liten med... Normalt ? Njaaaa

 


Anna-träning!

2011-07-18 15:43:31 / 0 kommentarer ..


Var iväg supertidigt imorse. Sommnade inte förrens 2-3 inatt, och vaknade 8. inte det lättaste kan jag säga att ta sej upp ur sängen. Hämtade pollen i stallet och lastade och åkte iväg till Storvik för att träna för Anna. Han var jäättemjuk och fin. Lösgjord från början. Dock var han lite stel och tappade takten på små volter och böjda spår. Så jobbad på att han skulle vända med på små 8 m volter och sen red vi lite galopp. Avslutade med att rida igenom Lag03. Första gången vart lite halvbra. Andra gången vi red igenom det känndes det bättre, dock inte det bästa vi gjort.


Godaste som finns!

2011-07-17 22:57:57 / 2 kommentarer ..
hallon är det godaste som finns! Nu när jag inte får äta godis ...

Typ kväll

2011-07-17 22:17:22 / 0 kommentarer ..


var nere en stund för att natta hästarna i stallet, ge kvällshö osv. Mysig nu på kvällen när det är lagomt varmt och skönt! Ska snart gå och lägga mej för jag ska upp hyffsat tidigt imorron för vi ska träna för Anna i Storvik igen! Kul och känns som om vi behöver all hjälp vi kan få nu inför Vetlanda. Har redan bokat in massa träningar. Är ju trottsallt inte lång tid kva alls. Nedräkningen har börjat ... ;)haha, gud vad sur jag ser ut xD

hoppning!

2011-07-17 20:08:21 / 0 kommentarer ..


Runt 5-6 kom hovslagaren och slog på skon så efter det red jag på utebanan. Han var fin och frammåt, gick lång och låg i både traven och galoppen under uppvärmningen, trimmade en kort kort stund i galoppen och sen red jag "klockan" på kubhinder. Gick bra, han kunde få in både 7 glpsprång och 11, duktig häst :D Sen red jag på en svag svagt böjd linje. Räcke - 5 glpsprång - paralleloxer med vatten under, (alltså inte bara vattenmatta utan det var ca 0,5-1 dm djupt vatten) - 6 glpsprång - oxer.
Tränade mest upp mitt öga och försökte bara få en bra känsla. I slutet låg det på 110! Ännu duktigare! ;) Sen avslutade vi med att hoppa ett 50hinder så han skulle känna att det var lätt och så. Han var frammåt och tvekade inte ett dugg, inte ens på oxern som var bred och hög, och han flög lätt över 110. Fattar inte vad som flyger i mitt huvud på tävling ?! för på tävling tycker jag plötsligt att 90-100 cm känns högt och jag börjar fegrida och min höjdskräck kommer ibland. men på träning som nu känner jag ingenting när jag rider mot en bred 110 oxer, det känns som typ 70 när jag rider mot såna hinder. På träningarna för Leif hoppar vi 120 ibland och det känns lätt ... Men ja, på tävling är det i mej det sitter i.Detta låg på 115 och det känndes superlätt minns jag att jag tyckte.

Paus mitt i allt

2011-07-17 14:35:07 / 0 kommentarer ..


Stalltjänsten är ju inte ett dugg jobbig nu när det är sommar och skolhästarna går på bete dygnet runt. Så vi fick en lucka ett tag och åkte hem och vilade lite. Skulle leda Smirre en timme först hade jag tänkt, men så när jag gick i stallgången hörde jag att han hade en lös sko :( Åååh så typiskt! Alltid är det något, så ställde in honom i boxen igen och mamma ringde hovslagaren. och han ska komma nu på em och slå på den igen så det är ju bra. Han skulle bara först åka till något annat stall och sko och sen kommer han till Lervik, dock vet jag inte exakta tiden , men jag antar att jag får rida sent ikväll.


stalltjänst ...

2011-07-17 11:38:36 / 0 kommentarer ..


Hej på er! (: Skön morgon idag va ? Tur för mej att jag ska tillbringa hela dagen i stallet! Vi har nämligen stalltjänst. Rider någon gång under em och hoppar då. Vet inte vad jag ska hoppa för något, vi får se (: Bana ska jag nog inte hoppa utan tränar på något annat ist, ska ju på Pay ´n jump på onsdag.
Det var lite snabbt om dagen, vi hörs sen!


stoppa tiden

2011-07-17 00:02:48 / 0 kommentarer ..


tänk om man bara kunde stoppa tiden ? Låta det vara sommar och sommarlov föralltid, trycka på replay när det tog slut och börja om allt igen ? hur perfekt livet skulle vara då.
några dagsfärska bilder

2011-07-16 21:41:54 / 0 kommentarer ..
Martha och Conrad, jag och Smirre


Vasco tog det på lite mer allvar än Smirre ;)Hundarna fick ju såklart följa med :D Vasco och Smirre i bakrunden.

Nya saker

2011-07-16 21:12:49 / 1 kommentarer ..


Köpte ju som sagt, lite för många saker än det var meningen idag ;) Men lika glad för det är jag haha!
Här kommer lite bilder på det jag köpte :Back on track fleecefilt. har varit på jakt efter ett länge nu! Har inte hittat Smirres storlek, men tror ni inte att vi hittar ett som passar perfek, som dessutom var nedsatt rejält! Han blir ju lite stel i bogen ibland, och detta sitter superbra över bogen.Röd fleecefilt från Horse Guard. Fatta snyggt det kommer vara på Smirre på tävlingar när vi ska ha rött på honom! Och fatta hur snyggt det kommer bli när vi broderar in "Enets Smirnoff" i vitt på rumpan på fleecen. :D1. Vita fleecelindor från schokemöhle
2. Vita fleecelindor från Protector
3. Tre-pack stövlestrumpor från KL
4. Pärl"överdrag" som man har över donut (se bild nedan)
5. Donut
6.Flughuva från Bucas
7. Rotborste
8. Bromsblocker
9. hårnät med blingbling. Hade ett sånt förut med det gick sönder :(

Titta vad fint det blev med det där !pärlöverdraget" :D :

(gjorde den dock väääääääldigt slarvig! jag satte ihop den själv = inte så supersnyggt, och pärlöverdraget ska vara mer i mitten än det är nu)
Hoppning vart det , dock inte som jag tänkte mej ... ;)

2011-07-16 20:27:41 / 0 kommentarer ..


Skrittade först ut med Emma och Vasco, Martha och Conrad. Emma skulle konditionsträna Vasco, men visste inte vart så jag visade henne "min" äng där jag brukar göra det (typ bara jag som känner till den). Och det var så skönt där så jag travade och galopperade med Smirre där ist. och så blev det att jag red där med Emma och Martha hela passet ist för att hoppa hemma. Mamma kom sen också när hon undra vart vi tog vägen. Byggde upp lite hinder och hoppade dom. Jag är inte så jättebra på att bygga, så det vart lite skevt först och typ 20 cm högt haha ? Iaf så tyckte Smirre att det var jättelågt för han galopperade över dom bara och rev med bakbenen hela tiden. Men Martha och mamma byggde sen upp ett hinder till mej som vart kanske 50 (?) och då tog han i lite iaf och hoppade utan att riva. Han tyckte iaf att det var superkul! vart mest busridning idag, dock hoppade vi ju på gräs och det var ju bra för hopptävlingen går ju på gräs nere i Småland. Vi har iaf bestämmt oss för att hoppa "på riktigt" imorron.


shoppingrunda, nu väntas mat

2011-07-16 15:40:16 / 0 kommentarer ..


Blev en lite större shoppningrunda än som var tänkt. brukar bli så när jag och mamma ska åka och handla, offtast blir det lite mer som vi köper än det var meningen ... ^^ Någon som känner igen sej haha ? Antar att det är ganska vanligt bland hästfolk. ;)
Nu ska vi äta och sen åka ner till stallet.

Blev ett snabbt "just nu" inlägg.


hej på er

2011-07-16 12:25:41 / 0 kommentarer ..


dagens planer so far är att åka till köpis/valbo ridsport och köpa bromsblocker, flughuva och kanske något mer till Smirre. Sen ska jag hem och bara byta om så åker vi ner till stallet igen. Som ni vet ska jag hoppa idag, ska be mamma fota (:
Annars vet jag inte vad jag mer ska göra idag.haha, cp-min

svar

2011-07-16 11:54:21 / 0 kommentarer ..


Alma om Two weeks left:
kan du inte skriva om hur, varför osv Joshua följer med? :D Som sällskap, eller, ja du fattar... Ska du rida han under dagarna eller ska han vara med som sällskap? :D <3 Svara gärna i ett inlägg <3

Jag tror du har fått det om bakfoten ^^ Joshua ska följa med, men inte för att jag ska rida honom eller för smirres skull, utan för att Ellinor (hon som äger Joshua) ska tävla honom där nere. dock ska dom bara tävla på lördagen och söndagen.

hoppas du fick svar på din fråga (:


  Här får du följa mig, Irma, och min ponny Enets Smirnoff i med- och motgångar!
  

Jag heter Irma, är 14 år och har en egen ponny som heter Enets Smirnoff. Han är född 2003 och e. Rodlease Dancing Gold. Vi tävlar i mestadels dressyr, men även hoppning och ska antagligen debutera fälttävlan i sommar. Vill du läsa mer om mig och Smirre? Tryck på 'Läs mer om mig' här under!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!